Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: ** Phenom B3 Türkiye Fiyatları **

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Cpu >> Cevap: ** Phenom B3 Türkiye Fiyatları ** Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3] 4 5 6   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
pyschoo

26 Nisan 2008; 0:46:10 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

eskıdendı amd fx60ları 1000 dolardan az satmanın dunyaya şimdi şiştın galıbaa yaşasın rekabet

Epirus

Sisteme Gözat

26 Nisan 2008; 0:54:29 

@ c.alkan & pyschoo

Arkadaşlar bu konu içeriğine dair bilginiz varsa buyrun yazın!

Bu şekilde fanatiklik yapmanız kuru gürültüden başka bir şey ifade etmez.

Bu arada tesadüfe bakın her ikiniz de "Üye Profilinizi" saklamışsınız. Neden acaba?

http://tr.wikipedia.org
http://en.wikipedia.org
KaraKanarya

26 Nisan 2008; 1:27:13 

quote:

Orjinalden alıntı: Epirus

Son günlerde/haftalarda kritik görevdeki bazı yöneticilerin peşpeşe istifa etmeleri birşeylerin ters gittiğinin göstergesi (AMD'nin geçenlerde işten çıkardığı 1000 küsür kişinin durumu farklı).

100$ altı kulvarda AMD'nin durumu iyi ama 100-200$ arası kulvarda bu fiyatlarla işi çok zor. E7200, E7300, E8200, E8300 ve E8400 AMD'ye kök söktürür!

Ayrıca Phenom X4 fiyatlarını biraz daha aşağı çekmeliler. F/P olarak daha iyi olsun da millet alsın yani, değil mi?

Bence X3 ler kısmen 100$ altı kulvara hitap ediyorlar ama AMD fiyatlarını 100-200$ kulvarına taşımaya çalışmasından dolayı tepki topladı, AM2+ dönemi epey sıkıntıya girdi, muhtemelen AMD slot AM3 de toparlanacaktır, hatta yarın AM3 slot anakart işlemciler gelse, AMD için şu anki piyasa dengesi lehine dönebilirdi, zaten DDR3 ram lerin fiyatları da alınabilir rakamlara yeni indi...

Epirus

Sisteme Gözat

26 Nisan 2008; 2:17:47 

quote:

Orjinalden alıntı: KaraKanarya

Bence X3 ler kısmen 100$ altı kulvara hitap ediyorlar ama AMD fiyatlarını 100-200$ kulvarına taşımaya çalışmasından dolayı tepki topladı, AM2+ dönemi epey sıkıntıya girdi, muhtemelen AMD slot AM3 de toparlanacaktır, hatta yarın AM3 slot anakart işlemciler gelse, AMD için şu anki piyasa dengesi lehine dönebilirdi, zaten DDR3 ram lerin fiyatları da alınabilir rakamlara yeni indi...

Bence en absürd fiyatlandırmalar aslında Athlon X2'lerde!

http://www.amd.com/us-en/Processors/ProductInformation/0,,30_118_9485_13041%5E13077%5E14670,00.html
http://www.amd.com/us-en/Corporate/VirtualPressRoom/0,,51_104_609,00.html?redir=CPPR01

Tabloda da görüleceği üzere: (Ortalama Performans Puanları)
Athlon X2 4200+ (2.2 GHz) ---> 100 Fiyatı: 6?$
Athlon X2 4600+ (2.4 GHz) ---> 105 Fiyatı: 66$
Athlon X2 5000+ (2.6 GHz) ---> 112 Fiyatı: 87$
Athlon X2 5600+ (2.8 GHz) ---> 121 Fiyatı: 122$
Athlon X2 6000+ (3.0 GHz) ---> 127 Fiyatı: 153$
Athlon X2 6400+ (3.2 GHz) ---> 135 Fiyatı: 163$

X2 6400+, X2 4200+'dan sadece %35 performanslı olmasına rağmen fiyatı 2.5 katı. X2 5000+'dan sonra fiyatlar resmen uçuşta.

Zaten yakında üretimden kalkacak olan 5600+, 6000+ ve 6400+'nın bir an önce fiyatlarının herkesçe alınabilir seviyeye indirilip piyasadan da kalkması gerekir.

Ayrıca meşhur X2 6000 serisinin bir an önce çıkartılarak yaygınlaştırılması hem X2 işlemcileri daha rekabetçi hale getirecektir hem de X3'lere ayak bağı olmayacaktır.

AM3 işlemciler (DDR3 destekli) hemen yarın gelemez. AMD yol haritasına göre 2009'un ortalarına doğru çıkacaklarmış. Bu yıl sonunda 45 nm. (AM2+ ve DDR2) "Deneb" ve "Propus" çekirdekli Phenom X4 işlemcileri çıkacak.

DDR3'leri çok istediğinizi daha önceden de biliyorum ama durum böyle, DDR3'ler seneye.

KaraKanarya

26 Nisan 2008; 15:45:23 

Athlon X2 lerdeki sıkıntı AMD den değil bence, 4000, 4200, 4400 AMD nin satışında yok bildiğim kadarıyla, satıcıların stoklarında kalan malların fiyatları internette geziyor, dolayısıyla 4600 fiyatına satılıyorlar..
Bu konu ile ilgili şu varki AMD 25$ dan işlemcilerini fiyatlandırmaya başlasa, gecikme yada kulvar sıkıntısı yok olabilirdi, gerçekten fiyat bölümündeki yöneticileri sıkıntılardan fırsat çıkartamıyorlar.
DDR3 konusuyla ilgili AMD tarafından bu güne kadarki uygulanan yaklaşım yanlış denilebilecek bir yaklaşım değil, gerçekten AMD nin DDR3 konusunda söylediği performansa katkı ve fiyatlandırma bilgileri doğru çıktı, şimdi işin bu günkü tarafına baktığımızda DDR3 lerin fiyatlarında ve performanslarında, DDR2 ile doğru orantılı bir yükselme var. Örnekleme yaparsak..
Kingston HyperX 1GB DDR2 1200 En Düşük Fiyat Garantisi--->92.20 USD +kdv
http://tanbul.com/product.aspx?guid=58a90519-d126-4fea-a683-9f40b10ceddc

Hi-Level 1GB DDR3 1333 Fiyatı-------->111.70 USD +kdv
http://tanbul.com/product.aspx?guid=dd9a8f2d-68e2-4e1a-96b0-0bb2e1c285e6

1200mhz hızındaki DDR2 den dengi DDR3 teki 1333mhz hızına göre makul bir fiyat artışı var, yani fiyatları fiyat/performansda ortak dengeye gelmiş durumda, DDR2 lerin 1066mhz den daha fazla hızlandırılmalarında stabil çalışmadıklarını, DDR3 lerinse bu ve daha yüksek hızlara stabil şekilde rahat çıktıklarını biliyoruz, bu noktada bu günden sonra DDR2 ler hızlanamayacakları gibi, DDR3 ler hızlanıp, fiyatları düşmeye devam ettikçe DDR2 lerin maliyeti ve hızı DDR3 lere yetişemeyecektir.
AMD nin bu noktada DDR3 e geçmesinin tam zamanı olduğu kanaatindeyim, hatta AMD DDR3'e şimdeye geçmiş olsaydı bu DDR3 fiyatlarının çok daha hızlı düşmesine sebep olacaktı.

c.alkan
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

26 Nisan 2008; 16:36:11 

quote:

Orjinalden alıntı: Epirus

@ c.alkan & pyschoo

Arkadaşlar bu konu içeriğine dair bilginiz varsa buyrun yazın!

Bu şekilde fanatiklik yapmanız kuru gürültüden başka bir şey ifade etmez.

Bu arada tesadüfe bakın her ikiniz de "Üye Profilinizi" saklamışsınız. Neden acaba?

pardon ama benim mesajım neden siliniyor??? ya da kim şikayet edip sildirdi????

şimdi konu tesadüften açılmışken bu kadar tesadüflere inanan bir insansan yönetime IP tespiti yaptırırsın aynı kişimiyiz diye.. ne yazık ki paranoya kötü bir şey!!

şimdi ben sana bilgilerimi aktarayım sen gerisini anlayıp fanatiklik olmadığını anla..

1996 yılından beri kullandığım işlemciler: INTEL Pentium 133Mhz, INTEL Pentium III 933Mhz, INTEL Pentium 4 2.8Ghz, INTEL Core 2 Duo E6600, INTEL Core 2 Quad Q6600 G0 revizyon!!!

nedense Athlon, sadece Pentium 4 ve Pentium D devrinde Intel'in önegeçebildi.. daha sonra 2006 yılının Temmuz ayından beri yani 3 aya kadar 2 sene olacak, INTEL CORE 2 DUO, CORE 2 EXTREME, CORE 2 QUAD serileri AMD'nin eşdeğer serideki ve eşdeğer Ghz'deki işlemcilerini eze eze bir hal oldular!!!

AMD sürekli yeni şeyler yapmaya çalışıryor fakat nedense başarılı olamıyor.. ve tam 1.5 senedir neredeyse bedava sayabileceğimiz fiyatlarla işlemci satıp ayakta kalmaya çalışıyor.. duyduğuma göre 1000 kişi mi ne çıkarılmış işten?!

hani nerde Athloncu AMD gençliği.. habire Intel'e laf eden hakaret eden AMDciler???

4x4 dedi saçmaladı, Phenom Phenom diye kaç ay beklediniz sonuç: THG ve diğer CPU Test Chart yapan sitelerde en hızlı Phenomlardan biri olan 9700 (göya AMD'nin en hızlı işlemcilerinden biri), Intel Core 2 Quad Q6600 G0 Revizyon'un önüne geçemiyor, 9550'niz E8200'ün bile gerisinde kalıyor.. Core 2 Extreme serisini değerlendirmeye almıyorum bile..

bırakın bu FANATİKLİK laflarıyla adam karalamayıda, tüketicisi olduğunuz şirketin duruma bakıp sonra çamur atın!!!

FOREVER INTEL!!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.alkan -- 26 Nisan 2008; 16:37:39 >
Epirus

Sisteme Gözat

26 Nisan 2008; 17:45:29 

Arkadaşım öncelikle detaylı açıklamalarınız için teşekkür ederim.

Yazdıklarınızı sırayla değerlendireyim:

- Mesajınızı sizin de bildiğiniz gibi yöneticiler silmiştir. Bildiğim kadarıyla herhangi bir niteliği veya varolan konulara hiç bir katkısı olmayan, kısaca sloganvari yazılan değersiz mesajlar silinebiliyor.

- Mesajınızı ben şikayet etmedim. Kim şikayet ettiyse yöneticilere danışıp öğrenebilirsiniz. Ayrıca şikayet etmek yasak ya da ayıp bir şey değil.

- Düşüncelerimi her zaman için doğru düzgün yazarak savunurum. Ortada paranoyak biri varsa, o ben değilim. Sizin için bir şey diyemem ama üye profilini saklayan forum üyelerinin önemli bir kısmının fanatiklik yapması tesadüf olmasa gerek.

- Kullandığınız işlemcileri yazmışsınız. Ben de sırasıyla yazayım durum denkleşsin:

* Motorola 68000, 8 MHz (1992)
* Intel 486 DX2-66
* IBM-Cyrix 166
* AMD Athlon 550
* AMD AthlonXP 2000+
* AMD Athlon64 3200+ (2008)

Yazınızda bahsi geçen Athlon'cu Gençlik zaten yine forumda! Hemen hemen hepsi artık Intel işlemci kullanıyor. Sizin tabirinizle önceden Intel'e hakaret ediyorlarken şimdi de AMD'ye hakaret ediyorlar.

Adam karalamak ve çamur atmak basit insanların yöntemidir. Bu kişilerden forumda da bolca var zaten.

Benim için hiç bir geçerliliği olmayan bu iddianızı buyrun kanıtlayın: Yazdıklarım ortada, Profilim de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 26 Nisan 2008; 17:46:34 >

c.alkan
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

26 Nisan 2008; 19:48:33 

ben size intel'e çamur atıyorsunuz dediğimi hatırlamıyorum.. fanatiklik ve bilginiz warsa konuşun lafına sinirlendim sadece.. genel olarak konuştuğumu anlamışınız sanırım..

Demek istediğim şu ki sizinde söylediğiniz gibi esas taraftarlar hala var ne yazık ki.. ve bu taraftarlığa rağmen hala athlon sempron kullananlarda fazla.. anlamak istediğim şu; neden sürekli fiyat indirimi bekliyorsunuz? eğer bugün phenom satışları artsa AMD hem kazanır kendini sürekli geliştirir hemde siz tüketicilere çok daha iyi işlemciler sunar.. hala gidip athlon almak niye?

eğer dediğim gibi olup rekabet ortamı oluşsa ve bir intel kullanıcısı buna gereksiz bir şekilde abes bir cevap verse sizden önce ben gerekli cevabı veririm...

bu arada profilimi açıyorum buyrun bakın hala neye bakacağınızı anlamadım ama profilimi hergün ziyaret etmezseniz çok kırılırım..
Epirus

Sisteme Gözat

26 Nisan 2008; 20:59:29 

quote:

Orjinalden alıntı: c.alkan

ben size intel'e çamur atıyorsunuz dediğimi hatırlamıyorum.. fanatiklik ve bilginiz warsa konuşun lafına sinirlendim sadece.. genel olarak konuştuğumu anlamışınız sanırım..

Demek istediğim şu ki sizinde söylediğiniz gibi esas taraftarlar hala var ne yazık ki.. ve bu taraftarlığa rağmen hala athlon sempron kullananlarda fazla.. anlamak istediğim şu; neden sürekli fiyat indirimi bekliyorsunuz? eğer bugün phenom satışları artsa AMD hem kazanır kendini sürekli geliştirir hemde siz tüketicilere çok daha iyi işlemciler sunar.. hala gidip athlon almak niye?

eğer dediğim gibi olup rekabet ortamı oluşsa ve bir intel kullanıcısı buna gereksiz bir şekilde abes bir cevap verse sizden önce ben gerekli cevabı veririm...

bu arada profilimi açıyorum buyrun bakın hala neye bakacağınızı anlamadım ama profilimi hergün ziyaret etmezseniz çok kırılırım..

- Önceki yazınızda bana karşı yazmadığınız kısmı belirgince (çizgi, not vb.) ayırmış olsaydınız böyle bir düşüncem olmazdı.

Sinirlenmenize hak veriyorum. Sonuçta hepimiz insanız

- Kendi adıma; benim sürekli fiyat indirimi beklediğim yok. Phenom almayı düşünen arkadaşlarla sadece F/P analizi analizi yapıyoruz vs.

Bu konuda daha önce de yazmıştım. Yeni çıkan düşük enerjili tüketimli Athlon X2 4450e ya da 4850e alacağım. Çoğu kişi burun kıvırabilir ama bana göre 80-90$'a makul bir işlemci almak varken sadece %20-30 performans fazlalığı için 2 kat para harcamanın anlamı yok.

Sonuçta herkes bütçesine, ihtiyacına veya zevkine göre istediği işlemciyi alıyor.

- Özellikle belirteyim, forumda ilgimi çeken yazıları (olumlu ya da olumsuz) yazan bazı kişilerin profillerine bakarım. Aynı kişi daha önce neler yazmış diye merak ederim. Profil mevzusu sadece bu kadar.

Profilinizi hergün ziyaret edemem, kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 26 Nisan 2008; 21:07:21 >

KaraKanarya

26 Nisan 2008; 22:08:55 

Ben sürekli fiyat indirimi bekliyorum...Özel bir sebebi yok, teknolojinin sürekli yenilendiğini, yeni gelen ürünün eskisinin fiyatını alması gerektiğini ve eskisininde ya çekilmesi, yada fiyatının düşmesi gerektiğini düşünüyorum...

AndryTR

26 Nisan 2008; 22:18:35 

Tüm bu konuları bir kenara bırakmak gerek. Kimsenin bir şeyin fanatiği olduğunu düşünmüyorum. Ben hem C2D hem de AMD kullanıyorum. Sonuçta para bizim cebimizden çıkarken Intel ya da AMD fanatiği olmak saçma geliyor bana. Verdiğiniz parayı hak ettiğine inandığınız işlemciler alınır. Yani paranızı doğru işlemciye verirsiniz ki bu da kimine göre AMD kimine göre Intel'dir. Performans olarak Intel daha iyidir onu alırsınız. Ama mesela bir işlemciyi seversiniz (benim gibi donanım severler) ona göre marka ayrımı yaparsınız o ayrı.

Yazdığınız şu cümle bence biraz ağır olmuş ; 4x4 dedi saçmaladı AMD şu anda ilk doğal 4 çekirdeğin üreticisi. Belki performans olarak bir efsane değil belki beklentileri de karşılamadı ama bu gerçeği göz ardı etmek de biraz ayıp olur. Sonuçta şu bir gerçek ki yeni teknoloji bir şekilde iki şirketi de ileriye taşır. Intel'in iki adet C2D birleşimi 4 çekirdekli işlemcilerini de savunmayın bana.

Intel'i seviyor olabilirsiniz ama lütfen bu AMD'den ya da başka bir işlemci üreticisinden neredeyse nefret etmenize neden olmasın. AMD'nin bahsettiğiniz o ucuz işlemcileri kaç bilgisayarda kullanıldı bir fikriniz var mı bilmiyorum ama herkesin bütçesi bir işlemciye 200$ ve üzeri ücret verebilecek durumda değil. Kaldı ki bir kesim de sadece Media Center tabanlı sistemler için sessiz ve ucuz işlemciler tercih ediyor. Bu konuda alt seviyede AMD çeşitleri yeterince fazla. Ama bu Intel'i tercih etmemek için bir sebep değil. Intel EE serisi performans işlemcileri var kaç kişi satın alıyor? 1000$ bir işlemciye vereceğime gider ihtiyacı olan birine veririm en azından o insana yardımım olur. Performans kıyası yapmak kişiye özeldir.

Phenom ilk revizyonları sorunlu olabilir. Sonuçta hiç kimse kusursuz bir ürün ortaya koyamaz. Stabil ürün ortaya koyar. Intel de benzer sorunlar yaşayabilirdi. Burada AMD ya da Intel'i genellemeler yaparak kötülemek yanlış olur.

Tüm bu konuların yeri burası değil. Bu topik AMD ya da Intel işlemcileri tartışmak, kıyaslamak veya kötülemek için de açılmadı. Hatta bence bu iki şirketi kıyaslayıp biri kötü biri iyi olarak ayrım yapmak saçmalıktır. Şu zamana kadar iki şirket de birbirinin gelişmesinde birbirlerine çok katkı sağladılar. Tüm bunları boşverin bence. İsteyen istediği işlemciyi alır. Ben gidip AMD alacağım ama bu fanatik olduğum için değil sevdiğim için. Intel C2D işlemcim de var ve ben onu da sevdiğim için aldım. Sonuçta ikisi de benim işlemlerimi gayet sorunsuz ve rahat yapmamı sağlıyor. Gerisinin de bir önemi yok.

Lütfen bu sözlerimi de kimse üzerine alınmasın. Bir insanı hedef alıp yöneltmedim. Sadece bir arkadaşımın yazdıklarına da değindim. Sonuçta elalemin ürettiği işlemci için birbirimiz arasında ayrılık, kırgınlık olmasın.

Neyse tekrar konuya dönecek olursak nerede bu Phenom'lar?

AMD Athlon 64 X2 3600+ 1.9GHz - Asus M2A-VM AMD 690G - Kingston DDR2 667MHz 2GB - Samsung DVD-RW Sata - Seagate 320GB SATA2 16MB - Sapphire HD3850 512MB - 480W PSU