AZTECH DSL 600EW 4 PORT ADSL ETHERNET KABLOSUZ MODEM (Wireless) Adsl modem özellikleri -Wireless(kablosuz) + 4 ethernet portu + usb girişi.. -Açık alanda 300m mesafeden kablosuz iletişim desteği -Kablosuz b ve g desteği.. http://www.aztech.com/prod_adsl_dsl600ew.html
Arkadaşıma daha yeni bu modemi aldık, kurulumunu yapamamıştı, internette baktım birçok kişi bu modemin kurumamış. Bende çözümünü foruma vereyim dedim. Sorun ise çok ufak ama önemli bir datayı atladıkları içindir.
Bu modem markası yabancı olduğu için, her ülkeye aynı ürünü gönderdiklerinden o ülkeye göre standart ayarlar yapılmamış halde geliyor, bu yüzden ayarını kendin yapman gerekiyor. Sadece 3 maddeye dikkat etmemiz yeterli..
-Ethernetten bağlantı yapacaksanız. Modemin yanında gelen CD den herhangi bir program kurmanıza gerek yoktur. -USB den bağlanacak iseniz, usb driver leri kurmanız gerekir. Yada wireless(kablosuz) olarak kullanacak iseniz, wirelessle ilgili programı kurmanız gerekir.
Herhangi birşey kurmuyorsunuz, sadace kablo bağlantılarını yapın. Sonra firefox, ie yada herhangi bir klasör açıp adres kısmına 192.168.1.1 yazıp enter larsanız. Modemin ayarlar kısmına ulaşmış oluyorsunuz.. Aşağıda söylediğim ayarlar dışında başka ayarları değiştirmeyiniz.. İster wizard ister basic kısmından aşağıdaki ayarları girebilirsiniz. En son " Connected " yazısı çıkıp, congratulations (tebrikler) yazısı çıkınca "SAVE settings" menüsü ile kaydetmeyi unutmayınız..
-Kullanıcı adınızı @ttnet uzantısı ile yazınız(yada hangi servisten aldınız ise) -Şifrenizi giriniz. - 1. madde PPPoE seçmelisiniz.. Bu Türkiye için telekomun desteklediği adsl internet modem alt yapısıdır. - 2. madde VPI=8 olması gerek. - 3. madde VCI=35 olması gerek.
Ayarlar HATALI ise şu şekilde gözükür;
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birolayd -- 17 Nisan 2008; 1:39:15 >
o pratokol ayarı yüzünden bende baya uğraşmıştım. fakat ben bu modemle msnye giremiyorum nedenini bir türlü anlamadım. eski modemim giriyor bu girmiyor. yardımcı olursan sevinirim
o pratokol ayarı yüzünden bende baya uğraşmıştım. fakat ben bu modemle msnye giremiyorum nedenini bir türlü anlamadım. eski modemim giriyor bu girmiyor. yardımcı olursan sevinirim
msn live mesennger ama herhalde son sürüm. eski modemle girip yeni modemle girmemesi çok ilginç. microsftun ve hotmailin sayfalarına kesinlikle girmiyor. protocol ayarlarından olabilir mi acaba?
ithalatçı firmayı aradım ve cihazın udate edilmesi gerek diyorlar. ufak bir update işlemi için ankaran istanbula modemi göndermek ne kadar saçma. 100-200 modemde bir oluyormuş güvenlik ayarları çok fazlaymış falan filan. şimdi bunla uğraş.
ithalatçı firmayı aradım ve cihazın udate edilmesi gerek diyorlar. ufak bir update işlemi için ankaran istanbula modemi göndermek ne kadar saçma. 100-200 modemde bir oluyormuş güvenlik ayarları çok fazlaymış falan filan. şimdi bunla uğraş.
http://www.albim.com/aztech/drv/600eu/dsl600eu_modem_FIRMWARE_UPDATE.doc Aztech DSL600ew Wireless Modem Firmware Update Gerekli Araçlar: -2 adet ethernet kablosu -1 Switch/Hub (en az 2 portlu) -TI Remote Application Tool (Aztech internet sitesinden indirilebilir) Hazırlık: 1-TI Remote Application Tool indirilerek işlem yapılacak bilgisayara yükleyin. (program yüklendikten sonra masaüstüne TI Remote Application ikonu atılır. Bu ikon tıklanarak program çalıştırılır.) 2-İşlem için kullanılacak bilgisayara Switch Hub bağlanır. 3-Firmware Update yapılacak modem huba bağlanarak işleme hazır hale getirilir. İşlem: 1-Ağ bağlantıları özelliklerine girerek; Internet İletişim Kuralları(TCP/IP) Özellikleri IP Adresi: 192.168.1.2 Alt Ağ Maskesi: 255.255.255.0 Şeklinde kaydedin.
2-Masaüstünden TI Remote Application çalıştırın. Gelen pencereden Retrive/Assign IP Address butonunu çalıştırın. 3- Modemi kapatıp yeniden açın. 4-Ekranda Browse çalıştırılarak Firmware update dosyasının bulunduğu klasörde bulunan Setenv.txt Dosyasını seçip Run Script i çalıştırın. 5-Modemi kapatıp açın. 2. ve 3. maddeyi tekrarlayın. Media Type altında bulunan FLASH seçin. Download to TI Boot loader Target altında bulunan Firmware(Single/Kernel/FS image) seç. 6-Download çalıştırarak Update dosyalarının bulunduğu klasörden Config.xml dosyasın seçip Tamam deyin. 7- Download çalıştırarak Update dosyalarının bulunduğu klasörden Ram-zimage.ar7xxx.nsp.squashfs.bin dosyasın seçip Tamam deyin. 8- Download çalıştırarak Update dosyalarının bulunduğu klasörden nsp.annexA.img dosyasın seçip Tamam deyin. Modemi kapatıp açın. 10 saniye kadar reset butonuna basılı tutarak resetleyin. İşlem Tamamlanmıştır.
Anlamadığım kısım hub gerekiyor diyor, ama bağlantısı nasıl yapılacak yazmıyor. HUB denilen şey bilgisayarları ethernet kablosu ile birbirine bağlamak içindir. Örneğin senin evinde 6 BS(bilgisayar ) var. Modeminde 4 tane giriş varsa tüm BS ları bağlamak için HUB(switch) kullanman gerek. HUB lar en az zaten 8 girişli olur.
Ağ bağlantılarından, Yerel ağ bağlantısına sağ tıkla/özellikler den bu şekilde yapman gerek;
Hub a örnek;
Bunlarda gerçek sitesinin ingilizce açıklamaları, burada hub falan hiç bahsetmiyor, direk güncelliyorsun program ile..
Senin bu son versiyona göre güncelleme yapman gerek.. File: 66.53.2-002.zip 2772 KB 31.03.2006 00:00:00 Ve zannedersem son versiyon aslında 99.53.1-008 adlı dosya; ama içinde sadece img dosyası var.. Aşağıdaki bahsedilen dosyalar \66.53.2-002 klasörü içinde vardır.
Bu ise eski versiyon için güncelleme, sen yukarıdakine göre yapmalısın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birolayd -- 18 Nisan 2008; 19:16:14 >
uzun uğraşlar sonunda kullanıcı adı ve şifreyide buldum ikiside admin miş. modemin ara yüzü bütünüyle değişmiş. birolayd kardeş ilgin ve yardımların için çok teşekkür ederim. aztech marka modemi olanlar bu sayfada yazılanları uygulayıp gönül rahatğıyla modemlerini update edebilirler, denemiş ve başarılmıştır :D modemi istanbula gönderde update yapalım diyen teknik servis ve ithalatcı firmayada burdan koca bir . Şu an büyük bir uğraştan ve vakit kaybından kurtuldum ohh beeee
onu bilmiyorum ama kullandığım kadarıyla aztechin iyi olduğunu söylerim. 4 portlu ve iyi bağlanıyor. memnun değilsen ve yakın bira zamanda aldıysan değiştirebilirsin.