Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
@@ MAVI ve SIYAH EKRAN - SORUN EKRAN KARTI MI, WINDOWS MU, BIOS MU??? @@

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> @@ MAVI ve SIYAH EKRAN - SORUN EKRAN KARTI MI, WINDOWS MU, BIOS MU??? @@ Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
sahafiec

Sisteme Gözat

16 Nisan 2008; 11:11:57 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

merhaba arkadaşlar.

bir kaç haftadan beri beni rahatsız eden iki tür sorun yaşıyorum.
bunlar fazla sık olmasa da rahatsız edecek kadar sık ve anlanmsız olmakta.
bu arada sistemde biraz overclock var, fakat yalnız işlemcide.
herhangi bir ısınma sorunu yok reset sorunu da yok.
Windows XP SP2 kurulumu 2 aylık ve çok temiz, HDD tek bölüm ve C: aşağı yukarı 2,90GB boyutunda.
sürekli defrag ediliyor, hız ve performans sorunu da yok.

1. Sorun: SIYAH EKRAN
windows masaüstünde, her hangi bir uygulamada ve ya oyunda birdenbire ekran siyah oluyor.
aynı boot öncesindeki gibi ekranın sol üst köşesinde "Analog" ve "Digital" göstergeleri değişmeli görünmekte.
sanki ekranın ekran kartından kablosunu çekmişsin gibi, yani ekrana signal gitmiyor.
fakat sistem çalışmakta, hatta oyunda olduysa sesler gelmeye devam ediyor.
sistemi reset ve ya boot edince sorun çözülüyor. fakat ne zaman yine olacağı da belli değil.

2. Sorun: MAVI EKRAN
bu hata genelde "PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA" türünden birşeyler diyor.
hiç beklenmedik gayet güzel çalışan uygulamalarda da oluyor, mesela bugün bir skype telefon görüşmesi esnasında.
belirtmeliyim ki ondan önce işlemciyi ocli halinden normal değerlere indirmiş ve enerji tasarruf seçeneklerini açmıştım.
bu hiç yaramadı, iki kez ard arda windows'da mavi ekran gördüm. şüphelendiğim şey bios'daki C.I.A.2 değeri, onu hemen "Disabled" yaptım.
(bu iki değer çok dikkat etmek gerekiyor arkadaşlar:
C.I.A.2: Disabled (Enabled yapınca anlamsız hatalar verebiliyor, mavi ekran filan)
Performance Enhance: Turbo (değeri değiştirince anlamsız hatalar verebiliyor, mavi ekran filan) )

ondan sonra bir daha mavi ekran oldu windows masaüstünde. bende sistemi yine ocli haliyle boot ettim ve şu anda normal çalışıyor.
yani aslında sistem oc'siz normal haliyle daha güvenli ve emin çalışması lazım.
EIST, C1D vs. değerlerinde de sorun olamaz diye düşünüyorum....

bu tür sorunlar yaşayan varsa arkadaşlar paylaşalım, belki çözümünü birlikte bulabiliriz.
paylaşım ve fikirlerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 16 Nisan 2008; 11:50:17 >

Intel E2200||Gigabyte P35-DS3R||2GB GEIL BlackDragon DDR2||Zotac 9600GT||80+250GB HDD||OCZ StealthXStreme 600W||SyncMaster 940BW||CoolerMaster CM-690
passenger2019

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

12 Mayıs 2008; 3:21:54 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: sahafiec

2. Sorun: MAVI EKRAN
bu hata genelde "PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA" türünden birşeyler diyor.

BUGUN AYNI SORUN ILE BENDE KARSILASTIM. KAFAYI YEDIRTECEKTI. ARSATIMALARIMA GORE RAM OLABILIRDI FAKAT BASKA DENEYECEK RAM IM YOKTU. SLOTLARI DEGISTIRDIM SONUNDA COZDUM KENDI SORUNUMU.
BENDEKI COZUM; SP2 LI OLMAYAN BIR XP CD SI ILE YAPTIM. DEMEKKKI SP2 DEN KAYNAKLANDI BENDE. HERKESE KOLAY GELSIN

Thermaltake SopranoRS 101 (VG7400BWS) - MSI P35 PLATINUM - Intel C2D E6550 - Sapphire HD 2600XT - 2X1 GB 800MHZ DDR2 Corsair Soğutuculu Dual - Samsung 250 GB - Samsung SH-S202N 20X - Lg 19" L194WS-BF
Toshiba A300D-11S
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> @@ MAVI ve SIYAH EKRAN - SORUN EKRAN KARTI MI, WINDOWS MU, BIOS MU??? @@ Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Sins of a Solar Empire
Dünyayı hakimiyet altına almaya çalışmaktan sıkıldıysanız bir de Evrenleri kontrol etmeyi deneyin!
HIS Türkiye Röportajı
AMD Spider Platformu Lansmanı : HIS Türkiye Genel Müdürü Hakan ABA ile Röportaj

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir