evet arkadaslar..kullanıcı deneyimleri ve arastıranlar bilirler..ben arcelik ve vestel baktım pesin 600 ytl b sınıf elekrik tuketimli sizin deneyimleriniz?
Asus P5K Deluxe WiFi-AP|| INTEL E4300@3,0 Ghz(cooling by TT Big Typhoon)|| HI LEVEL(2*1)GB DDR2 667MHz || 250GB SAMSUNG || Palit 8600GT Sonic+|| SAMSUNG 19''932Bplus || SKYSTAR 2 TV|| CREATIVE 4400 4.1|| ASUS TA-250 || Airties RT-205 || 18x LG Dwd-RW ||İnform 600A UPS || HIGH POWER 500W ||
Diz çök ey zorlu nefs, önümde diz çök! Heybem hayat dolu, deste ve yumak. Sen, bütün dalların birleştiği kök; Biricik meselem, Sonsuza varmak... üstad..NFK..
Eyvallah uğraşıp bizim için liste hazırlamışsın ama 1000 lira altı satılan klimaların hiç mi elle tutulur yanı yok. Yazın bunaltıcı 1 ayı için kışında bir iki ay zaman zaman akşamları açarım. +5 derecenin altındaki havalarda da kombi yakarız zaten. Ben de her zaman iyisini alma taraftarı olan birisiyim ama bu seferde en iyisi olmasın orta karar birşey olsun dedik. Yok mu bunların ortası?
Eğer 1000 ytl altı klima düşünüyorsanız tavsiye edeceğim bir marka var. Mitshubishi ile aynı bantta üretiliyor. Geçen sene 18000 btu olanını babamların evine almıştık. Gayet güzel ısıtması ve soğutması var. Fakat bu ürün enerji kullanımında pek'de cimri sayılmaz.
SAMUI STK-12HR 12000 BTU
Perakende Satış Fiyatı Taksitli 679 YTL STT12HR
İklimsa güvencesinde, 12.000 Btu/h soğutma kapasitesi ve 14.000 Btu/h ısıtma kapasitesi ile çalışan ekonomik STK-12HR klima.
Nem alma özelliği 24 saat timer özelliği Çok açılı evaporatör sistemiyle yüksek verimlik Işıklı gösterge paneli Hızlı soğutma 360 derece tek flap hava yönlendirme Elektrik kesintilerinde tekrar çalışma özelliği Kendi kendine arıza teşhisi ve koruma fonksiyonu Düşük ses seviyesi Çoçuk kilidi LCD uzaktan kumanda TEKNİK ÖZELLİKLER
Soğutma Kapasitesi : 12000 Btu/h Isıtma Kapasitesi: 14000 Btu/h Soğutma Sarfiyatı : 1.19 kW Isıtma Sarfiyatı : 1.24 kW Çalışma Akımı (Soğutma): 5.5 A Çalışma Akımı (Isıtma): 5.8 A EER : 2.95 W/W COP : 3.3 W/W Net Boyutlar (İç Ünite) : 250x750x190 (yükXgenXder mm) Net Boyutlar (Dış Ünite) : 540x780x250 (yükXgenXder mm) Ses Seviyesi (İç Ünite) : 30 db (A) Ses Seviyesi (Dış Ünite) : 49 db (A) Hava Debisi : 550 m3/h Net Ağırlık (İç Ünite) : 9.5 kg Net Ağırlık (Dış Ünite) : 36 kg Güç Beslemesi : 220-240 V-50 Hz-1 ph Bakır Boru Çapları (Sıvı-Gaz) : 1/4-1/2 inch
Enerji olarak da a sınıfı düşünürsen aşağıda ki klima da çok iyi bu konuda. 6 ay önce arkadaşım aldı gayet memnun.
SIGMA SGM14DMA 14000 BTU
Perakende Satış Fiyatı: 1.071 YTL TAKSİTLİ
Tutumlu ve çevre dostu yeni Sigma klimalar R410A soğutucu gaz ve üstün A sınıfı özellikleriyle sadece İklimsa'larda.
SGM14DMA Duvar tipi Klima 13.650 btu/h soğutma kapasitesi ve 14.330 btu/h ısıtma kapasitesine sahip.
Soğutma Kapasitesi: 13650 btu/h Isıtma Kapasitesi(btu/h): 14330 btu/h Soğutucu Akışkan: R410A Elektrik Değerleri: Çalışma Akımı (soğutma): 5 A Çalışma Akımı (ısıtma): 5,8 A Sarfiyat (soğutma): 1200 W Sarfiyat (ısıtma): 1230 W EER(soğutma): 3,33 (A Enerji Sınıfı) COP(ısıtma): 3,41 (B Enerji Sınıfı) Ses Seviyesi İç: 40/36/32 dB(A) Dış: 53 dB(A) Boyutlar(GXYXD) İç: 778x197x250 mm Dış: 783x255x543 mm Net Ağırlık İç: 8,8 kg Dış: 31 kg Bağlantı boru çapı likit hattı: 1/4 inch Gaz hattı: 3/8 inch Maksimum yatay borulama mesafesi: 15 m Maksimum kot farkı: 5 m
Bunların dışında birkaç marka servis ve fiyat avantajı ile klima satıyor. Ama kullandıkları malzemelerin çoğu çin üzerinden geliyor.
Demirdöküm, Arçelik, Vestel, vs... Birde aşağıda ki klimada olabilir.
LG-BEKO LG/BKE-7605D 13.000 BTU/h DUVAR TİPİ SPLIT KLİMA(ACTIVE POWER SERİSİ)
889,00 YTL Taksitli Fiyatı
Özel iç ünite tasarımı Özel dijital gösterge Akıllı çalısma sistemi Otomatik iç ünite kurutma fonksiyonu Doğal rüzgar etkili havasirkülasyonu (Chaos Swing™) Korozyona Dayanıklı Gold Fin™ kaplı dıs ünite Enerji tasarruf konumu Uyku Modu Sağlıklı nem alma fonksiyonu Yıkanabilir antibakteriyel filtre 24 saat çoklu programlama LCD Uzaktan kumanda Rotary kompresörle sessiz çalısma Elektrik kesintilerinden sonra otomatik çalısma Otomatik sıcaklık kontrolü Dıs ünitede buzlanmayı azaltan fin teknolojisi Otomatik 4 yönlü hava yönlendirme Plasma HX™ iç ünite fin teknolojisi Isıtma Kapasitesi :15000 Btu/h YxGxD (Dç Ünite) : 265x840x178mm YxGxD (Dıs Ünite) : 540x575x262 mm
Benim baktığım model seninkisine çok yakın LG/Beko-8600 D 13.000 Soğutma 15.000 Isıtma. Active Plasma Plus Serisi. Senin önerdiğin Active Power'ın bu modele göre bir artısı var mı? Bu arada Samui ve Sigma'ya da bakacağım. Benim bu klimaya aldığım fiyat 850YTL daha fazla da açılmayayım diyorum. Bir de bu ses yapma mevzusunu sormuştum ama cevap veren çıkmadı.
Eğer 1000 ytl altı klima düşünüyorsanız tavsiye edeceğim bir marka var. Mitshubishi ile aynı bantta üretiliyor. Geçen sene 18000 btu olanını babamların evine almıştık. Gayet güzel ısıtması ve soğutması var. Fakat bu ürün enerji kullanımında pek'de cimri sayılmaz.
SAMUI STK-12HR 12000 BTU
Perakende Satış Fiyatı Taksitli 679 YTL STT12HR
İklimsa güvencesinde, 12.000 Btu/h soğutma kapasitesi ve 14.000 Btu/h ısıtma kapasitesi ile çalışan ekonomik STK-12HR klima.
Nem alma özelliği 24 saat timer özelliği Çok açılı evaporatör sistemiyle yüksek verimlik Işıklı gösterge paneli Hızlı soğutma 360 derece tek flap hava yönlendirme Elektrik kesintilerinde tekrar çalışma özelliği Kendi kendine arıza teşhisi ve koruma fonksiyonu Düşük ses seviyesi Çoçuk kilidi LCD uzaktan kumanda TEKNİK ÖZELLİKLER
Soğutma Kapasitesi : 12000 Btu/h Isıtma Kapasitesi: 14000 Btu/h Soğutma Sarfiyatı : 1.19 kW Isıtma Sarfiyatı : 1.24 kW Çalışma Akımı (Soğutma): 5.5 A Çalışma Akımı (Isıtma): 5.8 A EER : 2.95 W/W COP : 3.3 W/W Net Boyutlar (İç Ünite) : 250x750x190 (yükXgenXder mm) Net Boyutlar (Dış Ünite) : 540x780x250 (yükXgenXder mm) Ses Seviyesi (İç Ünite) : 30 db (A) Ses Seviyesi (Dış Ünite) : 49 db (A) Hava Debisi : 550 m3/h Net Ağırlık (İç Ünite) : 9.5 kg Net Ağırlık (Dış Ünite) : 36 kg Güç Beslemesi : 220-240 V-50 Hz-1 ph Bakır Boru Çapları (Sıvı-Gaz) : 1/4-1/2 inch
Enerji olarak da a sınıfı düşünürsen aşağıda ki klima da çok iyi bu konuda. 6 ay önce arkadaşım aldı gayet memnun.
SIGMA SGM14DMA 14000 BTU
Perakende Satış Fiyatı: 1.071 YTL TAKSİTLİ
Tutumlu ve çevre dostu yeni Sigma klimalar R410A soğutucu gaz ve üstün A sınıfı özellikleriyle sadece İklimsa'larda.
SGM14DMA Duvar tipi Klima 13.650 btu/h soğutma kapasitesi ve 14.330 btu/h ısıtma kapasitesine sahip.
Soğutma Kapasitesi: 13650 btu/h Isıtma Kapasitesi(btu/h): 14330 btu/h Soğutucu Akışkan: R410A Elektrik Değerleri: Çalışma Akımı (soğutma): 5 A Çalışma Akımı (ısıtma): 5,8 A Sarfiyat (soğutma): 1200 W Sarfiyat (ısıtma): 1230 W EER(soğutma): 3,33 (A Enerji Sınıfı) COP(ısıtma): 3,41 (B Enerji Sınıfı) Ses Seviyesi İç: 40/36/32 dB(A) Dış: 53 dB(A) Boyutlar(GXYXD) İç: 778x197x250 mm Dış: 783x255x543 mm Net Ağırlık İç: 8,8 kg Dış: 31 kg Bağlantı boru çapı likit hattı: 1/4 inch Gaz hattı: 3/8 inch Maksimum yatay borulama mesafesi: 15 m Maksimum kot farkı: 5 m
Bunların dışında birkaç marka servis ve fiyat avantajı ile klima satıyor. Ama kullandıkları malzemelerin çoğu çin üzerinden geliyor.
Demirdöküm, Arçelik, Vestel, vs... Birde aşağıda ki klimada olabilir.
LG-BEKO LG/BKE-7605D 13.000 BTU/h DUVAR TİPİ SPLIT KLİMA(ACTIVE POWER SERİSİ)
889,00 YTL Taksitli Fiyatı
Özel iç ünite tasarımı Özel dijital gösterge Akıllı çalısma sistemi Otomatik iç ünite kurutma fonksiyonu Doğal rüzgar etkili havasirkülasyonu (Chaos Swing�) Korozyona Dayanıklı Gold Fin� kaplı dıs ünite Enerji tasarruf konumu Uyku Modu Sağlıklı nem alma fonksiyonu Yıkanabilir antibakteriyel filtre 24 saat çoklu programlama LCD Uzaktan kumanda Rotary kompresörle sessiz çalısma Elektrik kesintilerinden sonra otomatik çalısma Otomatik sıcaklık kontrolü Dıs ünitede buzlanmayı azaltan fin teknolojisi Otomatik 4 yönlü hava yönlendirme Plasma HX� iç ünite fin teknolojisi Isıtma Kapasitesi :15000 Btu/h YxGxD (Dç Ünite) : 265x840x178mm YxGxD (Dıs Ünite) : 540x575x262 mm
Karar sizin,
Arkadaşım ya yanlış bilgilendirilmişsin yada yanlış bilgin var,her ikiside aynı kapıya çıkıyor.Kim diyor ki samui ile Mitsubishi aynı banttan çıkıyor,bu kadarınada pes yani.İnsanları lütfen yanlış yönlendirmeyin.Samui ikllimsanın ithal ettiği,Midea fabrikasında üretilen alt gurup bir üründür,yani iklimsanın sattığı Midea danda alt katagoride bir ürün.Bu cihazı satan yada ithal eden firma aynı zamanda Mitsubishi heavy de getiriyor olması hepsi aynı fabrikadan çıkıyormuş çok yanlış bir bilgi herkesin dikkatini çekerim.
Geçen sene babamlara alırken bu klimayı satıcı tarafından verilen bir bilgiydi bu. Bize söylenen, Mitshubishinin inverterli modellere geçmesinden dolayı invertersiz modellerini samui adı altında bir yan bandda ürettiğiydi.
Eğer yalnış bir bigi ise bizi aydınlattığın için tşk.
Bu cihazların karşılaştırmasını yaparken küçük bir hatanız olmuş ZİBRO nun bu seride karşılaştırılacak cihazı 1635 veya 2035 serisi olmalıydı,2041 serisi 41 rakamındanda anlaşılacağı gibi 4,1 KW lık cihazdır ve klasikte bildiğimiz 12 ile 18 lik arasında bir modeldir.12 lik serisi ürünler 35 serisi,yada tam teknik olarak 3,5 KW lık cihazlardır.Bu şekilde karşılaştırma yaparsak daha iyi olur kanatindeyim.ZİBRO 1635 (1980 ytl),2035 (2186 ytl) kredi kartına taksitli,peşin alımlarda %10 iskonto ile satılmaktadır.Bilgilerinize
Geçen sene babamlara alırken bu klimayı satıcı tarafından verilen bir bilgiydi bu. Bize söylenen, Mitshubishinin inverterli modellere geçmesinden dolayı invertersiz modellerini samui adı altında bir yan bandda ürettiğiydi.
Eğer yalnış bir bigi ise bizi aydınlattığın için tşk.
Arkadaşım zaten size karşı hiçbir şuçlama gibi bir şeyde bulunmadım dikkat ederseniz.Bunun orada size bilgi veren kişilerden kaynaklandığına da çok emindim üstelik.Ama böyle ticaret yapanları gerçekten kınıyorum ,böyle satıcılar bu sektöre zaman içinde zarar veriyorlar.Benim tek amacım bilinçli müşteri ,eğer müşteri bilinçli ise doğru ticaret yapan er yada geç kazanır.Size de tekrar açıklamada bulunduğunuz için sektör adına teşekkürederim
evet arkadaslar..kullanıcı deneyimleri ve arastıranlar bilirler..ben arcelik ve vestel baktım pesin 600 ytl b sınıf elekrik tuketimli sizin deneyimleriniz?
Bu ürünler alt gurup ürünler helede vestel ,ama fiyat derseniz ekonomik tabi birde siz onların A veya B dediğine çokta inanmayın kullananlar yazsın çektiği elektriği derim.Almayan bir,alan bin pişman şikayetvar sitelerinede bakabilirsiniz.