Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Acil baseband ve bl yardımı lütfen??

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Apple - iPhone >> Firmware, Unlock, Jailbreak, vb. >> Acil baseband ve bl yardımı lütfen?? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
crazydjlewo

15 Nisan 2008; 10:11:20 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaslar 3 gunluk iphone kullanıcısıyım...telefonu aldıgım da 1.1.2 idi 1.1.3 yaptım suan 1.1.4... abartmıyorum en az 10 kere versiyon attım..1.1.4 den 1.1.1 e direk firmware yaptım sonra 1.1.2 yapmaya calıstım olmadı tekrar 1.1.4 yaptım..ziphone 3.0 kullandım.. iplus2 kullandım..anlayacagınız baya kurcaladım :) suan telefonum 1.1.4 ama benim kafam forumu okuyunca iice karıstı..simdi benim bootloader 3,9 mu 4,6 mı nasıl anlarım bu 1, baseband bilgilerime nasıl ulasırım bu 2...ve son olarak bu versiyon iyi mi yoksa 1.2 ye tekrar dönüp aşamalı olarak mı 1.1.4 e geceyim__

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazydjlewo -- 15 Nisan 2008; 10:36:28 >

MaedHrOS

Sisteme Gözat

15 Nisan 2008; 10:25:38 

baseband info isimli programı yükleyerek cihaz ile ilgili bütün bilgilere ulaşabilirsin.

cihazınız büyük ihtimal ile 3.9.

1.1.4 iyidir

crazydjlewo

15 Nisan 2008; 10:31:00 

quote:

Orjinalden alıntı: MaedHrOS

baseband info isimli programı yükleyerek cihaz ile ilgili bütün bilgilere ulaşabilirsin.

cihazınız büyük ihtimal ile 3.9.

1.1.4 iyidir

tesekkurler MaedHrOS bir soru daha: peki cihazın kilitlenmesi halinde "ki bu cok sık basıma geldi yapacak bisi bulamadim reset atmak icin dugmelerde islemeyince ziphone la unlock yaptim defalarca ki makine reset atsın da sogusun die yanacak gibi oluyor kilitlenince :) o yuzden bu kadar versiyon yukledim" ne yapmamız lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazydjlewo -- 15 Nisan 2008; 10:33:26 >

crazydjlewo

15 Nisan 2008; 10:35:35 

of ya harbi okudukca bunaldım simdi benim bl 3,9 mu oldu.. :(

Xphoid

15 Nisan 2008; 10:39:19 

tuşlar kitlenmez... eğer hiç bir şeye cvp vermiyorsa iPhone home+power tuşuna reset atana kadar basılı tut...

kapandığında telefon bırak tuşları ve kapalı kalsın...
bir ucu bilgisayara bağlı usb kablosunu iPhone'a home tuşu basılı şekilde bağla... itunes ve usb kablosu işareti çıkana kadar home tuşuna basılı tut... zaten bu ara iTunes da açıksa iTunes recovery modda bir telefon olduğunu algılayacak... burdan restore yapabilirsin 1.1.4'e...
1.1.4 kullana bilirsin direk... önce 1.1.2 sonra 1.1.3 filan yapman gayet gereksiz...

ben Ziphone artık kullanmıyorum bunun yerine iLiberty+ kullanıyorum... hani tavsiye de ederim... bu program ile de normal modda çalışan telefonu hiç bişi yapmadan recovery mod'a yada DFU Moda a sokabilirsiniz...

Edit: 3.9 olduysa da artık sorun yok... BootNeuter programı ile sıkıntısız bir şekilde 4.6 ya çıkabiliyor...

son kez eğer restore yapacaksanız, restore işlemi bittiken sonra BootNeuter ile 4.6 ya çıkarın bl'yi... bir ek bilgi daha bir kere unlock olan telefonda sonraki restorelarda unlock işlemini yapmanıza gerek yok... yani tüm işlemler bitti 3.9'a düşen bl'yi 4.6 yaptınız sonra bir gün gene restore yapmanız gerekti... activate ve jailbreak yapacaksınız sadece... bir daha unlock işlemine gerek yok (3.9'a düşüren zaten unlock işlemi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xphoid -- 15 Nisan 2008; 10:41:58 >

MaedHrOS

Sisteme Gözat

15 Nisan 2008; 10:41:59 

bence düzgünce 1 kere daha 1.1.4 e restore edip .
sonrada ziphone 3.0 ile do it all seceneğini kullanın.
sonrada BootNeuter yükleyip bootloader ı istediğiniz versiyona ayarlayın.
artık 3.9 da kalmak zorunda değiliz.

crazydjlewo

15 Nisan 2008; 10:43:26 

quote:

Orjinalden alıntı: Xphoid

tular kitlenmez... eğer hiç bir şeye cvp vermiyorsa iPhone home+power tuşuna reset atana kadar basılı tut...

kapandığında telefon bırak tuşları ve kapalı kalsın...
bir ucu bilgisayara bağlı usb kablosunu iPhone'a home tuşu basılı şekilde bağla... itunes ve usb kablosu işareti çıkana kadar home tuşuna basılı tut... zaten bu ara iTunes da açıksa iTunes recovery modda bir telefon olduğunu algılayacak... burdan restore yapabilirsin 1.1.4'e...
1.1.4 kullana bilirsin direk... önce 1.1.2 sonra 1.1.3 filan yapman gayet gereksiz...

ben Ziphone artık kullanmıyorum bunun yerine iLiberty+ kullanıyorum... hani tavsiye de ederim... bu program ile de normal modda çalışan telefonu hiç bişi yapmadan recovery mod'a yada DFU Moda a sokabilirsiniz...

hayır onlarıda deniyorum öylece kalıyor..hareket yok birde ısınıyordu? 2 gundur bisi yok ama 2 gün öncesinde hep yasadım bunlar...iplus 2 ile unlock ettikten sonra düzeldi alet.. ha birde bu kilitlenmeler genelde dısardayken oldu hani cihaz yeni ya wireless baglantı bulunca program yüklüyordum o zamanlarda kilitleniyordu mesela suanda bi program yükleyemiyorum hata veriyor...

crazydjlewo

15 Nisan 2008; 10:45:36 

quote:

Orjinalden alıntı: MaedHrOS

bence düzgünce 1 kere daha 1.1.4 e restore edip .
sonrada ziphone 3.0 ile do it all seceneğini kullanın.
sonrada BootNeuter yükleyip bootloader ı istediğiniz versiyona ayarlayın.
artık 3.9 da kalmak zorunda değiliz.

umarım başınızı ağrıtmıyorumdur arkadaslar ama forumu okuduktan sonra cihaz elimde patlayacak diye korkmaya basladım bu yuzden de sorularım bunaltıcı olabilir simdiden özür..peki suan wireless yok bulundugum yerde bl versiyonunu gözlermle görmek istiyorum baseband programınıda yükleyemiyorum nasıl ögrencem?? bu arada ilginize tesekkürler tek tek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazydjlewo -- 15 Nisan 2008; 10:51:15 >

Xphoid

15 Nisan 2008; 10:51:01 

baseband info yada benzeri hardware info program ile ancak öğrenirsiniz... fakat telaş etmeyin, hiç bişi olmaz 3.9 olsada... aylarca 3.9 kullandık çoğumuz...

ayrıca ısınma da çok doğal... işlemci çalıştığında ısınır, wireless la özellikle nette surf yaparken ısınır... merak etmeyin bişi olmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xphoid -- 15 Nisan 2008; 10:51:32 >

crazydjlewo

15 Nisan 2008; 10:52:58 

quote:

baseband info yada benzeri hardware info program ile ancak öğrenirsiniz... fakat telaş etmeyin, hiç bişi olmaz 3.9 olsada... aylarca 3.9 kullandık çoğumuz...

ayrıca ısınma da çok doğal... işlemci çalıştığında ısınır, wireless la özellikle nette surf yaparken ısınır... merak etmeyin bişi olmaz...

tesekkur ederim ben bu cihazı 300 ytl ye cihazı alıp kullanamayan yaslı birinden aldım..aldıgı gün bana sattı kullanamadıgı icin..cihazıda yurtdısından getirtmis herkesten iphone gibi bir cihaz yok diye metini duyduktan sonra ama kullanamayınca teknoloji meraklısı oldugumu bildiginden bana ulastı ve bende hemen aldım :) ama forumda bir yerlerde 3,9 a düsen cihazların bir daha yükselemeyecegini yazıyordu onu okuduktan sonra korkum arttı zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazydjlewo -- 15 Nisan 2008; 10:54:53 >

Xphoid

15 Nisan 2008; 10:59:07 

dostum tarihlere bak... eskidir o konu... DevTeam BootNeuter'ı çıkardı o sıkıntı bitti...

bir de bir konu daha açmışsın ona da burdan cvp verim tek tek her sorun için konu açma...

iTunes'dan firmware update yapacaksın başka yerden deil artık... bilmeyenleri ve forumlarda araştırmayanları kendilerine bağlamak için bu yöntemi kullananlar oluyor... bir kız arkadaşımın telefonuna da aynısını yapmışlar daha geçenlerde ve sakın demişler update yapma...

kız tam anlamamış da installer dan dahi bişi yüklemiyordu, installerdan updatelere bir bastım fenalık geçiriyordu... takılmayın bunlara.. iTunes'dan firmware update yapacaksın... zaten iki de bir update olmuyor şu an 1.1.4 var bir kere restore/update dedikten sonra onu bilgisayarına indiriyor ondan sonra da her restore da bu dosyayı kullanıyor...

Taaa ki firmware 2.0 yada şimdi ki adıyla 1.2.0 çıkana kadar bu böyle... hoş onları kırdığı iddia edilen PWNED çözümleri de var ama 2.0 çıktığında update etmeden forumları takip et...

crazydjlewo

15 Nisan 2008; 11:06:21 

quote:

dostum tarihlere bak... eskidir o konu... DevTeam BootNeuter'ı çıkardı o sıkıntı bitti...

bir de bir konu daha açmışsın ona da burdan cvp verim tek tek her sorun için konu açma...

iTunes'dan firmware update yapacaksın başka yerden deil artık... bilmeyenleri ve forumlarda araştırmayanları kendilerine bağlamak için bu yöntemi kullananlar oluyor... bir kız arkadaşımın telefonuna da aynısını yapmışlar daha geçenlerde ve sakın demişler update yapma...

kız tam anlamamış da installer dan dahi bişi yüklemiyordu, installerdan updatelere bir bastım fenalık geçiriyordu... takılmayın bunlara.. iTunes'dan firmware update yapacaksın... zaten iki de bir update olmuyor şu an 1.1.4 var bir kere restore/update dedikten sonra onu bilgisayarına indiriyor ondan sonra da her restore da bu dosyayı kullanıyor...

Taaa ki firmware 2.0 yada şimdi ki adıyla 1.2.0 çıkana kadar bu böyle... hoş onları kırdığı iddia edilen PWNED çözümleri de var ama 2.0 çıktığında update etmeden forumları takip et...

eyvallah kardesim sagolasın..simdi sonkez ben cihazımı 1.1.4 e yeniden yüklemek istiyorum..cunku yanlıs program yuklemesi sonucu sanırım artık program yukleyemiyorum hep aynı hatayı veriyor...bu rstore yada upgrade i yaparken unlock yapmama gerek var mı yok mu? ve de itunesdan direk yapayım mı? yoksa shift restore yoluyla 1.1.4 patch i secerek mi yapayım ya da nasıl yapayım son ke z update i ve update den sonra neleri yukleyim?

Xphoid

15 Nisan 2008; 11:11:58 

iTunes'dan direk restore et 1.1.4'e zaten 1.1.4 nerden yaparsan yap aynı 1.1.4 patch diye bişi yok :)

sonra da iLiberty+ kullan...

ben karar verdim şimdi bir kurulum konusu yazcam... bir sürü insan soruyor ve ayrı ayrı yazıyoruz...

en son kendi yaptığım kurulumu paylaşıcam... şu ana kadar ki en sorunsuz olan kurulum oldu bu benim için ve işlem sonunda da 700 mb'lık sistem partition'ında en az yer kaplayan kurulum oldu... ama biraz zamanımı alacak...

sende iLiberty+ yükle ve incele bu arada...