10dk da bir kaparım derseniz, Turkcell Kampuscell.. Ha yok uğraşamam derseniz, Avea mobilörenci, üstelik diğer yönleri 2 kontöre arıyor ve 500/5000sms alabiliyorsunuz..
Zaten aveada 5000 sms kullanıyoruzda. Sadece 50 kontör alıyoruz ona aylık 39'u 5000 sms'e gidiyor.
Şuanda kullandığımız ise turkcellin 3no olayı. 25 kontöre 1 saat alıyoruz. Avea mobil öğrenci uygun gözüküyor ama hat kesilme problemi oluyor maalesef. Turkcellde yazın 8 saat telefonda konuştuğumu biliyorum kesintisiz.
Zaten aveada 5000 sms kullanıyoruzda. Sadece 50 kontör alıyoruz ona aylık 39'u 5000 sms'e gidiyor.
Şuanda kullandığımız ise turkcellin 3no olayı. 25 kontöre 1 saat alıyoruz. Avea mobil öğrenci uygun gözüküyor ama hat kesilme problemi oluyor maalesef. Turkcellde yazın 8 saat telefonda konuştuğumu biliyorum kesintisiz.
Allahım böyle bir vaka ile ilk defa karşılaşıyorum.. Abi 8 saat ne demek!? Kulaklık felan kullanıyorsun demi vallahi içim gitti ya, aman hocam dikkat et
Anladığım kadarıyla hattı kapatıp açamam kesilmesin yada kesilirse param boşa gitmesin diyorsun. Turkcell kampuscell uymadı, Avea mobil öğrenci de uymadı.. Vodafone istemiyorsun..
2 alternatifin var.
1- Vodafone cep aile faturalı (dk. sınırı yok diye biliyorum); dk.sı 1.8 ykr ve fiyat uygun, sms ücretsiz. 2- Avea Kurumsal (herhangi bir yakınının dükkanı üzerinden(vergi levhası fotokopisi lazım)'dan Şirketim tarifesinde 2 tane hat alacaksın. Hatlar ayda 17 YTL'ye 2700'er dakikadan toplamda 5400 dakika görüşme hakkın olacak. Ödeyeceğin aylık fatura tüm vergiler dahil 23 YTLx2 hat civarında.. Daha uygunu kesinlikle hiç bir hat hiçbir şekilde sunamıyor.. Üstelik numaran değişmeden bu faturalı tarifeye geçebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturkemin -- 15 Nisan 2008; 1:53:19 >
2. belirttiğin tarife güzel duruyor 46 YTL'ye 5400 dakika uygun sanırım. Ama şu var açıkçası fatura olayına girmek istemiyorum, kontörlü hat üzerinden bir şeyler düşünüyorum. Çünkü faturalıya geçtim turkcell ilk ay sonunda 460 YTL ödedim ve kapattım hattı. Bir daha mı tövbe dedim.
Şimdi avea kurumsal diyorsun ama faturalı var diye millet çağrı atar nasılsa faturalı arasın acil bir şey vardır diye ararız. O yüzden faturaya pek girme taraftarı değilim.
2. belirttiğin tarife güzel duruyor 46 YTL'ye 5400 dakika uygun sanırım. Ama şu var açıkçası fatura olayına girmek istemiyorum, kontörlü hat üzerinden bir şeyler düşünüyorum. Çünkü faturalıya geçtim turkcell ilk ay sonunda 460 YTL ödedim ve kapattım hattı. Bir daha mı tövbe dedim.
Şimdi avea kurumsal diyorsun ama faturalı var diye millet çağrı atar nasılsa faturalı arasın acil bir şey vardır diye ararız. O yüzden faturaya pek girme taraftarı değilim.
Hemen tereddütlerini yok edecek şok açıklamalar yapayım
Kontörlüde bu avantaj yok. Turkcell faturalı deli gibi pahalı ve yine böyle bir tarife yok.. Faturalıda dk.sına 33 ykr(paketler hariç ve paket aşımlarında) ödüyordun, burda 5400 dk. para ödemiceksin ve yurtiçi her yönü 25 ykr gibi en uygun fiyattan arıcaksın, hatta 24.5 ykr :)
Üstelik faturalı olduğunu kimse bilmeyecek ki, faturalı olduğun numarandan belli olmuyor ;) Numaran da değişmeyecek dediğim gibi. Üstelikte sabit hat ve avealıları çok daha ucuza aramak için paketler alabileceksin mesela 90dk paketi 10 ytl gibi ve çok acil görüşmeler yaptığın arkadaşların ve ev telefon numaraları ile de böylelikle irtibatta kalabilir ve çok daha az ödersin.
Kaba bir hesapla, Turkcell'de 300 dk 3 numara olayı 12.5 YTL, sen o paradan az daha fazla ödeyerek 2700 dk görüşeceksin. Üstelik hat kesildiğinde 1 dk kaybetmiş olacaksın en fazla.
Turkcellde Alo 2500 paketi tam 209 lira! Üstelik turkcellden bu iki tarifede de diğer operatörleri aramak 60 ykr, evi aramak 33 ykr.. Avea'da avea ve ev 15 ykrden aşağıya geliyor, diğer operatörler ise 24.5 ykr ye.. kesinlikle daha hesaplısını bulamassın. Var sen hesap et iyice düşün taşın daha iyisini bulman kesinlikle imkansız.
Estağfirullah abi, varsa bir bildiğiniz, ekleyeceğiniz, önereceğiniz alternatif birşey, bir hatamız; buyurun.
quote:
Orjinalden alıntı: van_hoijdonk
Basturk emin çok teşekkürler. Ben şu vergi levhası işini araştırayım tanıdıklardan vs.
Teşekkür ederim gecenin bu saatinde yardımların için.
Arkadaşım ne demek, böyle şeylerde insanlar hep yanlış seçimlere yönlendirilebiliyorlar, sonra farklı faturalarla karşılaşıyorlar. Satıcı aranda bedava diye veriyor ama 300 dk olduğunu bilmiyorsun misal. Konuşuyorsun 1000 dk fatura faklı geliyor tabii..
Aklına takılan birşey olursa mutlaka yaz buraya elimizden geldiğince yardımcı oluruz.
Bu arada önemli nokta, hattı almaya gitme, dükkanda oturup çayını içerken ayağına getirecekler bulunduğun bölgedeki bayinin numarasını arar bildiririz, sen levha olan bir tanıdık (şirket değil şahıs da olur, akrabalardan; fabrika, bakkal, terzi herşey olur) ayarla tekrar yaz buraya
Allahım böyle bir vaka ile ilk defa karşılaşıyorum.. Abi 8 saat ne demek!? Kulaklık felan kullanıyorsun demi vallahi içim gitti ya, aman hocam dikkat et
Anladığım kadarıyla hattı kapatıp açamam kesilmesin yada kesilirse param boşa gitmesin diyorsun. Turkcell kampuscell uymadı, Avea mobil öğrenci de uymadı.. Vodafone istemiyorsun..
2 alternatifin var.
1- Vodafone cep aile faturalı (dk. sınırı yok diye biliyorum); dk.sı 1.8 ykr ve fiyat uygun, sms ücretsiz. 2- Avea Kurumsal (herhangi bir yakınının dükkanı üzerinden(vergi levhası fotokopisi lazım)'dan Şirketim tarifesinde 2 tane hat alacaksın. Hatlar ayda 17 YTL'ye 2700'er dakikadan toplamda 5400 dakika görüşme hakkın olacak. Ödeyeceğin aylık fatura tüm vergiler dahil 23 YTLx2 hat civarında.. Daha uygunu kesinlikle hiç bir hat hiçbir şekilde sunamıyor.. Üstelik numaran değişmeden bu faturalı tarifeye geçebilirsin.
avea kurumsal güzel ama mesajlar ücretli galiba.. ya konuştuktan sonra mesajın önemi yok diyorsan sen bilirsin ama benim gibi çok fazla mesaj da çeken biri isen vodafone bir adım öne geçer..