merhabalar arkadaşlar sorunum şudur bu subwoofer dediğimiz şey anladığım kadarıyla arabalarda bas vuran alet oluyo yanlışsa düzeltin lütfen şimdi ben bu cihazdan bi tane almayı düşünürüm buna bide kabin yaptırmayı düşünüyorum bunuda benim laptopa bağlamayı düşünüyorum sizca olacak bişeymidir
evet doğru biliyorsun fakat ev için olanları da mevcuttur kabinle uğraşmana gerek yok eğer sadece basa ihtiyacın varsa herhangi bir mağazaya gidip aktif subwoofer alabilirsin ve laptopa bağlayabilirsin
quote:
Orjinalden alıntı: ceset1555
merhabalar arkadaşlar sorunum şudur bu subwoofer dediğimiz şey anladığım kadarıyla arabalarda bas vuran alet oluyo yanlışsa düzeltin lütfen şimdi ben bu cihazdan bi tane almayı düşünürüm buna bide kabin yaptırmayı düşünüyorum bunuda benim laptopa bağlamayı düşünüyorum sizca olacak bişeymidir
hocam kabinle falan ne ugrasicaksin allahasen, bilgisayarlar icin multimedya sistemler mevcut zaten bu konular da forumda bolca konusuluyor. bence sen al bi Logitech Z2300 http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=256&productId=bd45107 sabaha kadar laptop da kucağında hopla dur..bas bas basssss diyerekten
SAYGILAR
subwoofer alıp laptop'a baglayamazsın laptop'una uygun muzık sıstemlerı var 2+1 ya da 5+1 bunun gibi bu işe hiç girme derım sadece hoparlorle olmuyor anfi(ses yukseltıcısı) croossover(equalızer fıltre) bass-mid bass-tiz bunları uygulaman gerek yoksa sadece bass karın agrısı yapar,kulaklarına zarar verır yeterince acıklayıcı olmustur umarım
5+1 ses sistemi alınca eski 2+1 in aktif sub ı ıskartaya çıkmıştı. aklıma ilk gelen sisteme ilave edip 5+2 ( stereo sub ) yapmak oldu . ancak cihazların teknik özellikleri farklı olduğu ve 5.1 kayıtlarda sub kanalının ayrı olması nedeni ile vazgeçmiştim.
Şimdi o aktif sub ı , stereo televizyonuma bağladım , sesini de mümkün olan en düşük seviyeye aldım. televizyondaki filmlere ve müzik kanallarına epey destek oluyor , malum tv lere yer darlığından dolayı oldukça ufak hoparlörler koyuyorlar.
Tabi her kanalda aynı tadı vermiyor, malesef kabloTV de bile kanalların ses frekans ve volümleri standart değil.
yapacagin is subwoferli bir sistem almak. creative logitech gibi markalarin 2.1 vb sistemleri var. kabinle suntayla zartla zurtla ugrasilmaz. eger o tarz bi ise girersen amfi(sub cikisli veya uydurucaksin) alman gerekir.