Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Tv kartı seçiminde yardım

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın >> TV Kartları ve Uygulamaları >> Tv kartı seçiminde yardım Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
dekolte_kefen

14 Nisan 2008; 18:11:25 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 haftadır tv kartı araştırıyorum. Tam bir tv kartında karar kılmıştım ( gigabyte in pci analog+dijitaldi) siparişide vermiştim ama ürünün türkiyeye yollanması durdurulmuş ve hepsiburada.com da ürünün satışı kaldırıldığı için o ürünü alamadım. şimdi sizin yardımınıza ihtiyacım var

1. monitörümle uyumlu olması lazım 22" samsung 2232bw Widescreen monitör var. ekran kartı önemlimi pek bilmiyorum ama ati hd3870 var.
2. analog+dijital olmalı
3. ısınma sorunu olmamalı çok uzun süre açık kalıyor makina çünkü (5-6 gün kapanmadığı zamanlar oluyor)
4. çok pahalı olmasın max 150ytl filan düşünüyorum.
5. pci olması daha iyi olur gibi geliyo usb ye nazaran.

ben 1 kaç tane buldum ama yinede sizlerinde yardımına ihtiyacım var.

1. AVERMEDIA DVB-S HYBRID DİJİTAL+ANALOG TV KARTI bu ama bu tv kartı widescreen destekliyormu onu bilmiyorum?

2. SKYSTAR3 PCI TV KARTI + KUMANDA bunu tavsiye eden sayısıda azımsanmıyacak kadar çok ama bundada widescreen desteği yazmıyor.

3. TECHNISAT SKYSTAR2 2.8 DİJİTAL TV KARTI

Tüm bu dedikleri okuyup bana yardımcı olacak veya olmaya çalışacak arkadaşlara şimdiden çok tşk ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekolte_kefen -- 15 Nisan 2008; 11:50:40 >

dekolte_kefen

14 Nisan 2008; 22:46:52 

niye kimse yorum yapmıyo :( çokmu zor bişey sordum 20 kişi okumuş

Cem

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

15 Nisan 2008; 4:09:08 

Yardım edemeyecem belki ama yardım alabilirim sanırım Avermedia nın kartlarında hem analog hemde dvb özelliğidemi var. Yani istersek anten kablosunu takıp istediğimizde uydu kablosunu takarak uyduya geçebilirmiyiz. Kısaca melez bir kart mı? Arkadaşımın kartı çalışmıyor eski fly98 analog. Ona yeni bir kart alacaktık, eğer çift özellikli kartlardan varsa onlardan alırız, böylece ileride çanak taktırıp dijitalede geçebilir.

Chi of love

Başarıyı getiren, ulaşılmaz gibi götüren hayaller degil midir?... Peki! Hayallerimize de sınır koyan bizler degil miyiz?...
Satılık Philips MMS460 ses sistemi hediyeli AMD 2500+, Geforce 6800, 1GB Ram, SkyStar + LNB +Diseqc vs.. Komple Sistem
bahadirnal

Sisteme Gözat

15 Nisan 2008; 9:28:19 

DVB S uydu yayınları için, DVB T ise karasal dijital yayınlar içindir.Uydu destekli tv kartı istiyorsanız seçeceginiz kart DVB S özellikli olmalı.Alacağınız kartın vista destekli omasına özen göstermenizi öneririm.

dekolte_kefen

15 Nisan 2008; 11:22:24 

quote:

Orjinalden alıntı: bahadirnal

DVB S uydu yayınları için, DVB T ise karasal dijital yayınlar içindir.Uydu destekli tv kartı istiyorsanız seçeceginiz kart DVB S özellikli olmalı.Alacağınız kartın vista destekli omasına özen göstermenizi öneririm.

bana kimse vista kullandıramaz xp forever :) ilk alacağım kart sadece vista uyumluymus xp desteklemiyormus dolayısyla o yüzden vaz geçtim. benim için xp yi desteklesin yeter bista önemli değil benim için vista kullanmayı hiç düşünmüyorum.

lokosit

15 Nisan 2008; 12:18:28 

arkadaşım önce wide screen den bahsedeyim
skystar3 ün ve diğerlerinin 16:9 yada 16:10 özellikleri var
ama 16:9 izleyebilmen için yayınında 16:9 yapılması lazım
buda hotbirddeki kanallarda var turksatta varsada dikkatimi çekmedi.
aver silikon tunerlidir, ss2 2.8 hiç kullanma şansım olmadı
yerinde olsam ss3 alırdım

O BİR ROTTWEİLER
http://www.youtube.com/watch?v=affF74twlOs
Cem

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

16 Nisan 2008; 4:29:59 

Biride benim soruya cevap verebilirmi? Yukarıdaki yada herhangi bir kart hem uydu hemde normal anten girişli yayını destekliyormu.

Chi of love

Başarıyı getiren, ulaşılmaz gibi götüren hayaller degil midir?... Peki! Hayallerimize de sınır koyan bizler degil miyiz?...
Satılık Philips MMS460 ses sistemi hediyeli AMD 2500+, Geforce 6800, 1GB Ram, SkyStar + LNB +Diseqc vs.. Komple Sistem
lokosit

16 Nisan 2008; 9:07:42 

quote:

Orjinalden alıntı: Cem

Yardım edemeyecem belki ama yardım alabilirim sanırım Avermedia nın kartlarında hem analog hemde dvb özelliğidemi var. Yani istersek anten kablosunu takıp istediğimizde uydu kablosunu takarak uyduya geçebilirmiyiz. Kısaca melez bir kart mı? Arkadaşımın kartı çalışmıyor eski fly98 analog. Ona yeni bir kart alacaktık, eğer çift özellikli kartlardan varsa onlardan alırız, böylece ileride çanak taktırıp dijitalede geçebilir.

doğrudur melez bir kart
hatta hem digital(dvb-s),hem analog hemde digital karasal(dvb-t) yayınları alan tv kartlarıda var.

htt p://u run.gittigidiyor.com/FLY-TRIO-PCI-DIJITAL-TV-KARTI_W0QQidZZ9291125

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lokosit -- 16 Nisan 2008; 9:24:09 >

O BİR ROTTWEİLER
Cem

Sisteme Gözat

16 Nisan 2008; 20:54:49 

quote:

Orjinalden alıntı: lokosit

quote:

doğrudur melez bir kart
hatta hem digital(dvb-s),hem analog hemde digital karasal(dvb-t) yayınları alan tv kartlarıda var.

Evet bu iyiymiş, arkadaşım boyle bişeyi beyenecek ama tek sorun ona fly markasını nasıl kabul ettirecem. Çünkü 1 hafta önce fly 98 kartı, formattan sonra ses alamamaya başladı. tam 1 haftadır bu kartın driverini aradaı hatta üreticisiyle mailleşti. Ama sonuç yok karttan ses alamıyor. Onun gibi bu sorundan müzdarip olan çok kişi oldugunu goruncede yeni kart alamaya karar verdi ama fly markasına sayıp sögen arakdaşa gelde bu kartı aldır.

Chi of love

ertugrulgazi

17 Nisan 2008; 0:26:58 

SKY STAR 2
lokosit

17 Nisan 2008; 9:04:00 

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: lokosit

quote:

doğrudur melez bir kart

Evet bu iyiymiş, arkadaşım boyle bişeyi beyenecek ama tek sorun ona fly markasını nasıl kabul ettirecem. Çünkü 1 hafta önce fly 98 kartı, formattan sonra ses alamamaya başladı. tam 1 haftadır bu kartın driverini aradaı hatta üreticisiyle mailleşti. Ama sonuç yok karttan ses alamıyor. Onun gibi bu sorundan müzdarip olan çok kişi oldugunu goruncede yeni kart alamaya karar verdi ama fly markasına sayıp sögen arakdaşa gelde bu kartı aldır.

bu kartın kullanıcı yorumlarını okursanız ve öyle karar verirseniz deha iyi olur. çünkü silikon tunerli bir kart digital yayınlarda sorun yaşayabilirsiniz.
en güzeli kullanıcı yorumlarıyla hareket etmek

O BİR ROTTWEİLER
ArtsN

Sisteme Gözat

20 Nisan 2008; 5:05:00 

. sırada verdiğin kart bende var. Avermedia yani. Biyerde xp ile çalışmıyor gibi bişi yazmışlar :) Xp ilede Vista ilede çalışıyor. 20 inç samsung 206 bw ile birlikte kullanıyorum. Widescreeni destekliyor. Avertv 6 ile diğer programlara gerek kalmadan rahatlıkla kullanabilirsin. Aver tv 6 nın tek eksiği şifreli yayınları çözmek için eklentisi yok. Prog dvb vs programlara plugin yükleyerek çözebilirsin. Aver tv 6 ile uzaktan kumanda kurulumuna gerek kalmadan kumandanı rahatlıkla kullanabilirsin. Kumanda ile pcyide kontrol edebiliyorsun mause gibi :d
Avertv dışında programlarla kumandayı kullanamıyorsun sanırım. ben karttn memnunum. Skystar 2 de kullandım 2005 te ama aver tv ona göre çok rahat bir kart :) maşallah

ertugrulgazi

20 Nisan 2008; 11:09:10 

burda senin istedigin hem dijital hemde analog tv kartı var AVERMEDİA olan

http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=342&pid=1782
sugarboy

20 Nisan 2008; 11:23:32 

skystar 3 al hem widescreen desteği hem hdtv hem de ısınma problemi yok üstelik usb olması ile her türlü bilgisayarda kullanabilirsin...

Sıfır ayarında çiziksiz full kutulu garantili faturalı az kullanılmış Sonyericsson p1i arıyorum!