Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
NEC 7173A DVD-ROM-->CD okuyor DVD okumuyor

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Diğer dahili bileşenler >> NEC 7173A DVD-ROM-->CD okuyor DVD okumuyor Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
refsak

14 Nisan 2008; 11:03:52 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Nec 7173a model dvd rom dvd okumamaya başladı anacak cd yi canavar gibi okuyor google dan baktım bu sorun çok yaygın ama bi çözümede ulaşmış değil arkadaşlar.Fireware güncelleme format atma gibi çözümler aramışlar ama bi sonucu ulaşamamışlar kesin sorunun çözümü hakkında bilgisi olan varmı.

DH SEAT KLÜBÜ
İbiza Stylance
plateau

Sisteme Gözat

14 Nisan 2008; 11:28:01 

firmware güncellemesi ile sorun giderilemiyorsa yaoacağın şey ya yeni firmware beklemek;ya da servise vermek...

ev: e6750(@3.4ghz),Gigabyte P35-DS3R_F10bios,2x1gb KINGSTON HX800mhz,MSI x1950pro,FSP 600w,AG NEOVO F-419
büro: AMD X2 3800+,EPOX 9npa Ultra,Twinmos 4x1024mb,SAMSUNG 226BW,Sapphire x550,Silverstone 500w
refsak

14 Nisan 2008; 14:08:48 

valla fireware de güncellemeye çalıştık yarıda checksum error dedi kesti dedim aha gitti makina baktım aynı cd okuyor dvd okumuyor.

DH SEAT KLÜBÜ
İbiza Stylance
Teamou

Sisteme Gözat

21 Nisan 2008; 2:25:57 

@refsak; fireware değil, firmware... farklı şeyler...

Ben de firmware update'i basaramadim henuz... Ara ara aklima geliyor, deniyorum ama olmadi... Bilmiyorum, neden...

Firmware update, bildigim kadariyla Windows'la ilgili bir konu... Yani DVD Writer uzerine bir veri yuklenmiyor... Buna ragmen windows niye engel olur ki?... Hep basariz oldu update....

Bu SonyNec cocuguyla*, ufak tefek tatsizliklarla gecen 1 yilin sonunda, problemler iyice buyudu:
CD yaziyor; DVD nadiren yaziyor... CD okuyor, bazen DVD okumuyor.......

Klasik olacak ama lanet olsun NEC'i aldigim gune** diycem herhalde ben de...

* Optiarc
** Aslinda alacagim markayi biliyordum o gun, fakat kalmamisti... Neyse deyip bunu almistim... Ve bu gunlerde cop tenekesine dogru ucacak...

Bu arada en cok DivX/XviD filmleri CD'ye basmak icin kullaniyormusum ben aleti meger... Filmleri USB bellege atip Player'da izledigimden beri hic kullanmadim neredeyse... O nedenle de gazabimdan uzak kaldi...

Edit: Ek bilgi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teamou -- 21 Nisan 2008; 2:37:14 >

Cay, usulca "soguyorum" dedi...
Fırsattan istifade Fare,
belini ogusturup gerindi...
Pc_Commander

15 Mayıs 2008; 2:14:39 

ben bir offical firmware buldum ve yükledim ver 1.04 ama hiçbir faydasını göremedim. Cihaz kendi yazdığı dvdleri bile zaman zaman okumuyor...

ozankardes

15 Mayıs 2008; 7:06:49 

Bendede vardı çektim ide kablosunu sadece power taktım. Kasaya bağladım şimdi kapağını açıp bardak koyuyorum, başkada bi işe yaramaz. Güzel cihaz kendi kendie kapağı kapamıyor en azından . Sende öle yap.
NEC'dende uzak duralım.

intel 133Mhz (turbo tuşuna basınca 150Mhz oluyor.) 16mb ram 4 mb ekran kartı 350 megabayt hard disk 14 inç blackandwhite monitör
Amiga 1000
selotus5

15 Mayıs 2008; 21:20:33 

Bende de tam ters sorun vardı ... yani dvd okuyor cd okumuyordu... ne yaptıysam olmadı... Bu sorunun çözümü yok... Yenisini almak gerekir...
Ancak yukarıda arkadaşların dediği gibi NEC'ten uzak durmakta fayda var...

Şehitler Ölmez! Vatan Bölünmez !

Pc_Commander

16 Mayıs 2008; 0:52:09 

quote:

Orjinalden alıntı: ozankardes

Bendede vardı çektim ide kablosunu sadece power taktım. Kasaya bağladım şimdi kapağını açıp bardak koyuyorum, başkada bi işe yaramaz. Güzel cihaz kendi kendie kapağı kapamıyor en azından . Sende öle yap.
NEC'dende uzak duralım.

Peki güzel kardeşim Nec'ten vaz geçtik zaten bu tam necte degil melez sony+nec karışımı optiarc......
Ne alalım tavsiyen nedir? Lg deme o bundanda berbat...
Yoksa bu dvd yazma okuma işini rafamı kaldırıp biraz daha bekleyip blue-ray mı alalım

Bu arada http://liggydee.cdfreaks.com/page/en/Optiarc-AD-7170A/ sitedeki hemen hemen tüm firmwareleri denedim
0 a 0 elde var 0 hiç bir olumlu sonuç yok.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pc_Commander -- 16 Mayıs 2008; 0:56:43 >

meto

18 Mayıs 2008; 20:07:38 

bendeki Nec de benzer sorun vardı yeni firmware yükleme ile sorun yaşadım ama ısrarlarım netice verdi ve sorunu çözdüm,

http://blackkhan.blogspot.com/

--oyun bitince şah ve piyonlar aynı torbaya girer.--

ama=neden

Sisteme Gözat

28 Mayıs 2008; 3:46:52 

Benim LG Super Multi CD/DVD R/RW adeta oldu bir CD ROM. Her türlü medyayı yazıp okuyan optik sürücüm artık sadece cd okuyor. Sanırım LG'nin optik düzeneği de NEC'e ait LG sadece mekanizmayı yapıyor. İşin ilginç tarafı dergilerde, pc cilerde nec bu kadar övülürken neden forumlarda en sorunlu optik sürücüler hep NEC'ten çıkıyor.?
o kadar firmware il uğraştım yaptım güncellendi ama sonuç fıs.

En iyisi gidip samsung veya asus almak

belkide 8-9 yıllık bir asus CD/RW var elimde hala çalışıyor arada bir gözünü siliyorum o kadar.

.:::UNREAL TEŞKİLATI:::.
ama=neden

Sisteme Gözat

28 Mayıs 2008; 4:00:07 

Arkadaşım master/slave ayarlarıya bi oynasak belki hallolur. Durduk yere çıkan bi sorun için biraz saçma bi çözüm ama ben deniycem. Şuan HDD ide channel 3 master, LG DVD ide channel 1 master olarak duruyor. LG yi slave yapıcam bakalım nolcak.

ama=neden

Sisteme Gözat

28 Mayıs 2008; 20:57:12 

yaptım sonuç aynı bi halt olduğu yok,

soygar

29 Mayıs 2008; 12:42:24 

quote:

Orjinalden alıntı: refsak

Nec 7173a model dvd rom dvd okumamaya başladı anacak cd yi canavar gibi okuyor google dan baktım bu sorun çok yaygın ama bi çözümede ulaşmış değil arkadaşlar.Fireware güncelleme format atma gibi çözümler aramışlar ama bi sonucu ulaşamamışlar kesin sorunun çözümü hakkında bilgisi olan varmı.

Herşeyi denemişsin ama en basitini denememişsin,gidip dvd temizleyici al ben 12 liraya Philips CD lens cleaner aldım,üstünde lazeri temizleyen fırçalar var,benim dvd okumamaya başlayınca takıyorum cd 5 dakika dönüyor sonra okumadığı dvdleri okumaya başlıyor,yok buda çare olmazsa dvd okuyucunun ömrü bitmiştir.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE - ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Diğer dahili bileşenler >> NEC 7173A DVD-ROM-->CD okuyor DVD okumuyor Sayfa: [1]
Buraya git: