Beni Oku :EQ patch yapınca EQ ayarındaki çubuklar tamamen değişir. Bu patchlerden sadece 1 tanesini yapacaksınız. Kaçtane kurarsanız kurun en son kurduğunuz bir öncekinin üzerine yazacağı için en son kurduğunuz eq patch çalışır. Patchi tekrar kaldırmak için kurulum sırasında çıkan sorulara yes cevabı verirseniz orjinale döner. İyi kullanımlar...
Bu patclerin yaptığını telefonun normal menüsünden girip yapamazsınız Menüden ayarlanamayan kısımlara müdahale ile ses çok daha kaliteli düzeye getirilmiştir.
W810i için kullanabileceğiniz patchler hazırladım. Patchler tarafımdan yapılmış olup sorunsuz çalışmaktadır.
SUPERIOR™ MY EQ PATCH + MY ACOUSTIC
Benim en çok hoşuma giden EQ ayarı ve en hoşuma giden acoustic. EQ patch ve acousticler tarafımdan yapılmıştır. Rarlı dosyada W810 R4EA031 & R4DB005 modelleri için 2 ayrı patch ve 1 tanede de acoustic vardır. Acoustic radyoda çok yüksek ses verir, kulaklıkta hışırtısız (no hissing hissing) yüksek ses verir, dış hoparlörde çok temiz ve yüksek ses verir.
Rarlı dosyanın içinde iki tane klasör vardır. Klasörün birinde acoustic dosyaları diğerinde vkp uzantılı eq patch vardır. Tam verim almak için her ikisini de telefona yüklemeniz gerekmektedir.
NORMAL: Bu modu klasik olan her çubuk aynı hizada değilde daha kullanılabilir şekilde düzenledim. Klasik olan tipte ben hiç kullanmıyordum zaten. Bu haliyle daha kullanışlı oldu. Her tür müzikte rahatça dinlenebilir.
BAS: Yeterince hissedilir bas, yeterli tiz, birazda ses ekledim. Winamptaki bas&tiz tarzında oldu, çok kullanışlı oldu. Rock tarzı müzikler daha bir güzel oldu.
MEGA BASS: Bazılarına bu modda bas seviyesi yüksek gibi gelebilir ama MEGA kelimesinin hakkını vermek gerekir. Gayet yüksek ve derin bir bass verdim hafifte tiz ekledim. Bası kuvvetli olan bir şarkıyı orta seslerde bile derin basla dinleyebilirsiniz.
SES: Girip kullanınca farkedeceksiniz direk sesler yükseliyor, birazda tiz ekledim, bas düşük seviyede. Özelliklede arabesk tarzı sevenler için çok uygun bir mod oldu.
MAKSİMUM TİZ: Olabildiğince yüksek tiz, biraz ses, çok düşük seviye bas ile çok güzel temiz bir mod oldu. Halk müziği, sanat müziği tarzları çok daha iyi oluyor bu modla.
Bu patchlerden birini kurduktan sonra hangi acoustic atarsanız atın ses full kalite çıkar. Dış hoparlörde bile süper ses alırsınız. Normal şekilde ekolayzır ayarıyla bu sesi alamazsınız çünkü 16 kademeden sonra artmaz ama bu patch ile ekolayzırda görünmeyen bir değer vardır. Bazı çubuklar 16 kademenin üstündedir.
v4 olanını kullanıyorum ben şimdi. Mesela maksimum tiz ayarına getirince gerçekten cıstık cıstık tiz sesi veriyor, ses moduma getirince sesler yüksek ve berrak çıkıyor, bas moduna getirince winapmtaki full bass&tiz gibi oluyor, mega bass modunada orjinalde olmayan biraz tiz ve ses ekledim daha hoş oldu.
Bir kaç güne yapıp ekleyeceğim. Bu arada 031 sürüm için Number ONE EQ PATCH V2 deneyen oldumu 005 de olduğumdan deneme şansım olmadı beğenmediğiniz yönleri varsa iyileştirme yapabilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartanem01 -- 16 Nisan 2008; 23:23:46 >