Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: ::::W810i R4DB005 için EQ PATCH YENİ-KENDİ YAPIMIM::::

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Sony Ericsson >> Cevap: ::::W810i R4DB005 için EQ PATCH YENİ-KENDİ YAPIMIM:::: Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3] 4 5 6   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Phileo Sophia

1 Mayıs 2008; 0:21:04 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: serkanyur

valla ben bu EQ patchleri denedim ama memnun kaldığımı söyleyemem ama v2 yi denemedim.Yabancı forumlarda bir acoustic buldum çok güzel bir akustik gerçekten çok güzel ve kaliteli ses veriyor.İstersen sana upload edip veriyim.

EQ patch denedim beğenmedim acoustic vereyim diyorsun, demek istediğini tam anlayamadım, acousticimi beğenmedin eq patchimi?

Beğenmemenin sebebinide söylersen 031 sürüm için yeni eq patch yapımında bana kolaylık sağlamış olursun, bu arada 005 sürüme geçip birde öye dene beğeneceğine garanti verebilirim ozaman. Ben 005 sürümdeyim ve kalite 10 numara oldu superior eq patch ile.

Phileo Sophia

1 Mayıs 2008; 1:45:41 

R4EA031 sürüm için Superior™ TURBO EQ PATCH

İlk mesaja eklenmiştir.
Deneyenlerin beğendikleri ve beğenmedikleri yönleri yazmalarını rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartanem01 -- 1 Mayıs 2008; 2:02:26 >

Phileo Sophia

1 Mayıs 2008; 2:02:34 

R4DB005 sürüm için Superior™ TURBO EQ PATCH

ilk mesaja eklenmiştir. Şuanda bende kullanıyorum.

Sla_Hkn

1 Mayıs 2008; 15:37:05 

quote:

Orjinalden alıntı: kartanem01

R4EA031 sürüm için Superior™ TURBO EQ PATCH

İlk mesaja eklenmiştir.
Deneyenlerin beğendikleri ve beğenmedikleri yönleri yazmalarını rica ediyorum.

peki ne gibi özellikler var kardeş biraz bahsetsen

Sla_Hkn

1 Mayıs 2008; 16:41:23 

kardeş 031 için olan turbo EQ yükledim ses kısımnda dış hoparlörde cızırtı oluyo bence Superior V2'deki ses ayarlarını bunda kullan derim ama biraz ses kıs çünkü rock dinnlediğimde fuşşşş bi ses geliyo.gerçekten o zaman harika olur bas ve tiz mükemmel bu arada Turbo 2 olarak yeni bi patch olarak dediğim şekilde yaparsan normal turbodaki gibi bas ve megabassta torbudaki gibi tize de dokunma bi sesi üstte dediğim gibi ayarla çok makbule geçer. yaparsan memnun kalırım ben normal kullanırım genelde o ise HARİKA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sla_Hkn -- 1 Mayıs 2008; 18:46:14 >

Phileo Sophia

1 Mayıs 2008; 19:20:34 

quote:

Orjinalden alıntı: Sla_Hkn

kardeş 031 için olan turbo EQ yükledim ses kısımnda dış hoparlörde cızırtı oluyo bence Superior V2'deki ses ayarlarını bunda kullan derim ama biraz ses kıs çünkü rock dinnlediğimde fuşşşş bi ses geliyo.gerçekten o zaman harika olur bas ve tiz mükemmel bu arada Turbo 2 olarak yeni bi patch olarak dediğim şekilde yaparsan normal turbodaki gibi bas ve megabassta torbudaki gibi tize de dokunma bi sesi üstte dediğim gibi ayarla çok makbule geçer. yaparsan memnun kalırım ben normal kullanırım genelde o ise HARİKA

Her kullanan bu şekilde detaylı açıklama yapsa en iyi sonuca çok daha çabuk ulaşırız. 005 sürüm için olanını ben kullanıyorum ses şahane.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartanem01 -- 2 Mayıs 2008; 0:18:06 >

Phileo Sophia

2 Mayıs 2008; 14:01:11 

Az önce ses sisteminde test ettim baslar tizler çok iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartanem01 -- 2 Mayıs 2008; 14:00:39 >

uzöz

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

3 Mayıs 2008; 23:04:38 

merhaba kartanem01 öncelikle foruma katkılarındandolayı teşekkür ederim
geçen senden pact istemiştim hani şu megapact yapmıştın onu. senin verdigin pact ı yükledim ama birsürü sorun çıktı pact ı yükledikten sonra mesaj yaz menüsüne girmeye çalıştıgımda telefon kendisini resetledi ve düzelmedi. ne zaman o menüye gimeye çalışsam kendini restliyordu ayrıca o pactların içinde -ışıgı kamera tuşundan- yakma da varmış uygulandı fakat telefon normal menüden kamerayada girmiyordu artık..

maga pactı kaldırmak için tekrar yükler gibi yapıp yes no sorusuna yes diye yanıt verdim pact lar kallktı fakat sorunlar aynı kaldı 05 sürümü tekrar yüklemek zorunda kaldım ancak o şekilde düzeldi

sonra simsiz telefon özelliklerini kullanabilme pactını yükledim sim kartı çıkarıp telefonu açtım ekran bi geldi bi gitti telefon açıldı sonra sim kartı takıp telefonu açtım ekran yine bi geldi bi gitti ondan sonra ekran bi kaydı ekranda çagrılar ve menü ikonlarından başka birşey gözükmüyordu ve o ikonlarda ekranın ortasındaydı. o sırada biri beni aradı kimin aradıgı felan hiç birşey yok, görmeziye açtım telefonu tekrar sürüm yükle...

o pacttan uzak dur dedim kendi kendime tekrar önemli olan pactları bir kılasörün içine atıp mega pact programıyla birleştirdim ve uyguladım yes no sorusuna no deyip bekledim bir daha bir uyarı geldi ona da yes dedim uyguladı telefonu açtım bu seferde ses yok yaptıgım mega pactı geri almak için yes no sorusuna yes dedikten sonra ikinsi uyarıya yine yes dedim ama tlefonun sesi gelmedi tekrar sürüm yükle...

bu kez şu ikinci gelen uyarıda kıllandım hangi pactlarda o uyarıyı veriyor bilmedigim için maga pact uygulamasında da vazgeçtim bütüm pactları teker teker yüklemeye karar verdim üşenmedim bütün pactları o şekilde yükledim herhangi bir sorun çıkmadı şimdi telefonu sorunsuz kullanıyorum

yanlış anlama bunlar için seni sorumlu tutmuyorum sadece neler oldugunu bilmen için yazdım yapacak olanlarada bir uyarı olur dikkatli davranırlar

bir digeri acoustıc ler: yaptıgın superior acoustıc çok yüksek ses veriyor fakat bu kadar yüksek sese gerek olmadıgını düşünüyorum kulaklıkta zaten son iki kademede ses bozuluyor mecbur son sesi kullanamıyorsun radyonun sesi fevkalade yükselmiş çok güzel olmuş fakat yatarken en kısık seste bile çok çıkıyor benim için fazla yüksek olmuş. telefonun komple ses düzeyi yüksekligi telefonun ilk açılırken verdigi sesten bile belli oluyor galiba telefonun sınırları zorlanılmış
telefonun dış sesini yükseltmeyle alakalı ilgi ve konu alanıma giren bir bilgi vermek istiyorum bizzat kendim telefonun arka kapagını çıkarıp hoparlörün büyüklügünü ve dizaynını gördüm sanırım herkes son ses verildiginde şarjın aşırı sümürüldügünü hissetmiştir bunun nedenine gelince normal olarak hoparlor kulaklıga nazaran daha fazla güç harcar bu körük ve sarım büyüklügüne göre degişir ve büyüdükce tüketimin artması normaldır körük diye tabir ettigim kısmı herkes bilemeyeblir onun için biraz acayım körük, hoparlörün içindeki mıknatısın, ortasındaki bakır telin üzerine yapıştırılmış olan degişik maddelerdeki elemandır. bu bazen keten bir bez olur bazen kagıt esaslı bir madde bazende bizim telefondaki hoparlör ve kulaklıktaki gibi saydam bir plastik maddedir

körük hoparlörün cevresine sabitlenir ve mıknatısın ortasındaki bakır tele gelen elektirik akımı sayesinde ileri geri hareket hareket etmek ister bu elektirik çok degişken bir özellige sahiptir biraz daha acacagım fkat gerek olmadıgını düşünüyorum körük ileri geri hareket etmek ister dedik bu öyle küçük bir zaman aralıgında gercekleşirki tiz sesler sırasında bu gözle görülmez çünkü tiz sesler yüksek frekansa sahiptir yüksek basslarda bunu gözle görebiliriz ki hepimiz büyük hoparlörde bunu görmüştür çoşturan bir görüntüdür bu

hoparlör ortasındaki telden akım gecerse orada bir magnetik alan oluşur ve bir elektromıknatıs elde edilmiş olur bildigimiz gibi mınnatısda aynı kutuplar birbirini iter işte orada da iki mıknatıs oldu ve bakır tel hareletli oldugundan yapmak istedigi şey oradan uzaklaşmatır bu şekilde hareket başlar eleltirik akımı degişken oldugundan bakırtel farklı şiddet ve hızlarda ileri geri hareket etmeye başlar ve körük bu hareketin sınırlarını belirler yoksa o bakırtel oradan fırlaryıp gider
burası bilgi kısmıydı anlatacaklarımı anlamanız için gerekli gördüm eminiz bir çogumuz bunları biliyoruzdur

SE bu hoparlörü tasarlarken çıkarabilecegi ses düzeyini yani saglıklı çıkarabilecegi ses düzeyini biliyordu ve telefona ona göre acouctic dosyaları düzenledi peki biz ne istiyoruz daha yüksek ses! peki hoparlörümüz bunu destekliyor mu?
benim tetkiklerime göre desteklemiyor bu kanıya nasıl vardın derseniz işte, şarjın aşırı sömürülmesi bunun kanıtıdır peki nasıl?
mesela siz koşuyorsunuz bir enerji harcıyorsunuz. elinizde bir agırlık varken ya da bir araba iterken- çekerken daha fazla enerji harcarsınız çünkü size ayrı bir yük teşkil ediyor başka bir örnek olarak mesela dönen bir motor milini durdurmaya çalışırsanız çektigi elektirik akımının ikiye hatta üçe katlandıgını görürsünüz ve bir süre sonra yandıgına da şahit olusunuz örnek vermeyi sevmem ama bu olayı biraz akla yaklaştırmak için lazım gördüm insallah anlatabilmişimdir..

son olarak bizim hoparlördeki körük belli bir alanda ileri geri hereket edebilme yetenegine sahip ve bu yetegine göre belli bir desibel ses çıkarıyor ve güç harcıyor biz acoustik dosyalarını degiştirerek hoparlöre daha şiddetli elektirik akımı gönderiyoruz fakat körük bunu desteklemedigi için, yani ileri geri hareketi sınırlı oldugu için tiz sesleri yükseltiyor ama bass olan sesler körügün sınırları dışında kaldıgından sınır noktada aşırı akım çekiliyor çünkü nasıl dönen mili durdurmaya çalıştıgımızda çekilen akım artıyorsa aynen o şelikde körügü sınırladıgımızdan gelen elektrik akımı bu sınırları zorlar fakat daha fazla ileri hareket edemez ve o noktada çekilen akım artar bu da bizim bataryayı sömürür yani şunlar olur;
1)hoparlörün körügü, yapıştırılmış olan yerden ayrılabilir ki buna halk hoparlör patladı der çızır çızır ses verir

2)o noktada aşırı ısı oluşur ki bunu sizde tecrübe edebiilrsiniz yükses sesli bir acoustıc le hoparlörün son sesini açarak 5 10 dk müzik dinleyin sonra arkadaki ızgaralı bölümü hassas olan dudagınıza deydirin ya da parmagınızı kullanarak sıcaklıgı yoklayın o bölgenin isındıgını hissedeceksiniz

3)bataryamızdan aşırı akım çekilir birim zamandaki aşırı tüketim bataryanın ömrünü önemli ölcüde azaltır

4)tiz seslerin yüksek oldugu kulak tırmalayan bir ses oluşur

Phileo Sophia

3 Mayıs 2008; 23:28:17 

uzöz
-----------
Verdiğim mega patchi şuan ben kullanıyorum söylediğin sorunların 1 tanesi bile yok bende, tıkır tıkır çalışıyor. Ayrıca mega patchi yükleyip kaldırdım hala sorun ar diyorsun kaldırdığın şey sorun yaratmaz. Ayrıca verdiğin acoustic çok yüksek ses veriyor gerek yok demişsin, gerek yoksa kullanmazsın o sana kalmış. Bana yüksek ses gerek, herkesin zevki ayrı sende düşük ses veren bir acoustic kullanırsın.

O patchten uzak dur demişsin, yooo telefonumda şuan yüklü ve çokta süper kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartanem01 -- 3 Mayıs 2008; 23:28:23 >

Phileo Sophia

4 Mayıs 2008; 16:42:17 

No hissing dosyalarını kullanan varmı?

uzöz

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

4 Mayıs 2008; 18:08:27