Şimdi Ara

6500Slide İncelemesi (van_hoijdonk tarafından)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
0
Favori
12.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben telefonun siyah rengini aldım. Siyah uzaktan baktığınızda direk buradayım diye kendini belli ediyor. Telefona baktığınızda sağlamlık hissini duyuyorsunuz. Her gören bu telefon ne diyerek bakıyor. Sirocco ve lunanın olduğu masada kendini öne çıkartıyor. (Tabi bu siyah rengi için geçerli)

Java-Menü

Telefonun menüsü 10 icondan oluşuyor. Bunlar bildiğimiz artık s40'ta klasikleşen simgeler ve uygulamalar. Menüde bir yenilik yok. Ayarlar kısmında 6233'ten bu yana süregelen ekran ışığını ayarlama yok. Işık sensörü var ama kendimiz ayarlayamıyoruz otomatik dengeliyor.

Dış Görünüm

Malzeme kalitesi süper. Zaten bunun telefonun ağırlığındanda anlayabiliyorsunuz. 127 gr ağırlığı var. Siyah renk telefona çok güzel oturmuş. Kızak mekanizması nokiadan beklenmeyecek derecede iyi. Yani bir n95'le kıyasladığınızda veya nokianın diğer kızaklı telefonlarına baktığınızda 6500slide benimki daha iyi diye bağırıyor. En çok dikkatimi çeken kızak konusunda, samsung e900 tarzında kızağa geçmişler. Birebir onun mekanizması. E900 kızağı veya samsung'un kızak mekanizması çok sağlamdır kullananlar bilirler.

Şarj

Cihazı geçtiğimiz cuma günü aldım. İlk şarjı 58 saat, 2. şarjı ise 64 saat gitti. Yani yaklaşık 2.5 gün gidiyor. Tabi benim kullanım olayımı da anlatmam gerekiyor. 3 saat telefonla konuşma ve günde gelen giden toplam 400 mesajı düşünürsek. Bu rakam normal bir kullanıcı için 4 güne çıkacaktır. BP - 5M pil kullanıyor. Şarj konusunda telefon mükemmel ötesi bugün 4 saat civarında telefonla konuştum ve 100 kadar mesaj ile hala şarj seviyesi düşmedi.

Ekran

16 milyon renkli ekrana sahip ve ekran kalitesi gerçekten mükemmel. 6300 kullanan arkadaşlar bilirler nokianın parlak ekranında 16 milyon renkle daha güzel gözüküyor resimler. Ekranda yer alanlar klasik javadaki etkin bekleme uygulamaları mevcut yine. Şarj göstergesi pil şeklinde bu hoşuma gitmiyor çünkü diş olarak daha net bir şekilde anlayabiliyorduk.

Hafıza Kartı

Telefon micro sd kullanıyor. 2 gb destekliyor diye yazıyor nokia.com'da fakat ben 4 gb hafıza kartı taktım deneme amaçlı sorunsuz çalıştı. Micro sd fiyatları zaten düştü 1 gb 15 liraya kadar alınabiliyor. Telefonda gözüme çarpan bir eksi bu konuda, hafıza kartı girişi telefonun içinde yani arka kapağı çıkartmanız gerekiyor hafıza kartını değiştirebilmek için. Telefon hafızası 30 mb, yanında ise 256 mb hafıza kartıyla satış yapılıyor.

Kamera

Telefonun kamerası kendi seviyesindekilere göre gayet iyi. 3.2 MP Carl zeiss tam olarak hakkını veremesede bu sorunlar yazılımla düzeltilecektir diye düşünüyorum. Auto focus mevcut telefonda ve makro mod olmamasına rağmen yakın çekimlerde kendini belli ediyor. Zaten biraz sonra göreceksiniz. Kamera ayarları çok detaylı değil. Parlaklık, beyaz dengesi ve efektlerle ilgili ayarlar mevcut. Flaşının çok kaliteli olduğunu düşünüyorum. Sıfır ışıkta dahi çok iyi performans sergiliyor.

Video çözünürlüğü 640*480. Çektiğim videoyu izledim televizyona bağlayarak beni tatmin etti. Gayet akıcı bir şekilde oynuyor video. Biraz sonra bununla ilgili örnekleri paylaşıcam.

Hoparlör ve Kulaklık

Telefon 2.5 mm kulaklık girişine sahip. Yanında gelen kulaklık berbat ötesi diyebilirim. Ama farklı bir kulaklık kullandım arkadaşım aracılığıyla ses kalitesi çok iyiydi. W serisi kadar olmasa da onlara yakın kalitede ve megabass yüksekliğinde ses veriyordu.

Hoparlöre gelirsek işte burada durmak gerekiyor. Nokianın en çok ses veren telefonu 6233'tü bilirsiniz daha önce benim sitede incelemesini yaptığım telefon. Ama 6500slide'a gelince bu durum değişiyor. Tek hoparlörüne rağmen 6233 ile aynı seviyede sesi veriyor. Yani piyasadaki en yüksek ses veren telefonlardan birisi.

Müzik Özellikleri ve Radio

Telefonun müzik çaları, media'nın içerisine yerleştirilmiş. Müzik çalar arka planda çalışabiliyor. Ayrıca müzik çalara tema özelliği eklenmiş içerisinde 2 temayla geliyor. Stereo genişletme mevcut ve 5 bantlı ekolayzer var ayarlarda.

Büyük değişim ise radioda. İlk defa radionun müzik çalar temasıyla aynı olduğunu gördüm. Yani bildiğiniz klasik visual radio gitmiş yerine müzik çalar temasıyla aynı radio gelmiş. Af ve rds mevcut visual radiodan hariç. Zaten 6500'da visual radio 2. plana atılmış sadece ayarlarında bir kısım olarak gözüküyor. Radio çekimi çoook çoook başarılı. Ses seviyesi müzik çalarla aynı.

Yazılım

Benim elimdeki ciihaz en son versiyon yani 4.84. Artık son model java telefonlarda bir klasik haline gelen ana ekrana döndüğümüzde operatör yazısının geç gelmesi devam ediyor.

Olumsuz Yönler

Kamera kapağının lensinin olmaması. Direk masaya koyduğunuzda kamera masayla temas ediyor.
    2 farklı alarmın kurulamaması (Ben 9-10 alarm kurarak ancak kalkıyorum da, hatta 6500 yüzünden perş. günü kalkamadım sınava geç kaldım büyük eksiklik bana göre)
    2. kameranın aktif edilememesi ( sadece 3G için işe yarıyor)

Kutu içeriği ve Fiyat

Kutudan şarj aleti, yukarıda belirttiğim saçmasapan kulaklık, data kablosu ve tv bağlantı kablosu geliyor.
    Fiyat ise kvk garantililer 650 lira civarında grey ise 620 YTL seviyesinde bulunabiliyor. Kvk garantili olarak siyah renk daha ithal edilmedi. Ben özellikle siyah istediğimden dolayı grey almak zorundaydım. 630 YTL'ye peşin olarak aldım telefonu siyah renk istediğim şekilde.

Ve işte Beklenen Resimler...

Tüm resimler otomatik ayarlarla çekilmiştir. Son resim ise sıfır ışıkta çekilmiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi van_hoijdonk -- 17 Nisan 2008; 0:12:05 >

• güzel inceleme usta!

Dönüşün muhteşem olmuş
  • hoşgeldin van
    güzel alet,güzel inceleme,tek sorunu kapalı ortam çekiminde noise vermesi gibi görünüyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stuka -- 12 Nisan 2008; 23:58:40 >
  • eline saglık ahmet
  • Eline sağlık van_hoijdonk, telefonun hayırlı olsun,dönüşün muhteşem oldu, selamlar.

Not : Ekranından bahsetmemişsin.
  • Teşekkürler arkadaşlar hoşbulduk.

Heartless hemen ekleyeyim kusura bakma. Eksikler güncellenecektir sürekli resimlerle vs. Aklınıza takılan bir kısım varsa atladığım hemen ekleyebilirim

Düzeltme: Şarj konusunda ekleme yapıldı. Ekran ve olumsuz yönler incelemeye dahil edildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi van_hoijdonk -- 13 Nisan 2008; 0:08:38 >
  • bende 2 gün evvel 6500 slide black aldım.telefondan çok hemde çok memnunum.paylaşımlara devam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 4 adet yakın çekim.
    d900i den sonra beni gayet tatmin etti.iyi odaklıyor kerata.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oxygen2 -- 13 Nisan 2008; 3:24:38 >
  •  6500Slide İncelemesi (van_hoijdonk tarafından)
  • achilleus1986 hayırlı olsun. Siyah aldığına göre grey garantili aldın. Ne kadar mal oldu?

Bir de bu konuyu ilk açtığımda almayı düşünüyordun. Sanırım benim konununda etkisi oldu.
  • eyvallah arkadaşım.bana 620 ye geldi.ben bu konuyu gördüm almaya karar verdim telefonu aldıktan sonra konuyu kaybettim. ama telefondan çok memnunum.en ufak pişmanlık duymadım 3 gün içinde.

quote:

Orjinalden alıntı: van_hoijdonk

achilleus1986 hayırlı olsun. Siyah aldığına göre grey garantili aldın. Ne kadar mal oldu?

Bir de bu konuyu ilk açtığımda almayı düşünüyordun. Sanırım benim konununda etkisi oldu.
  • İnceleme için teşekkürler @van_hoijdonk. Ayrıca sanırım 1 sene kadar süredin yoktun, hoşgeldin.
  • güzel inceleme..Hayırlı olsun...

Alcak olanlar için foto konusunda bilgileri olsun diye burayada ekliyim fotoğrafları

• Evet Hunter1907 1 senedir yoktum ve bir incelemeyle döndüm.

Telefon hakkında bilgiler resimler güncellenecektir veya merak edilen bir kısım varsa cevaplayabilirim.
  • hayırlı olsun güle güle kullan..bende bugün kvk garantili aldım 620 ytl ye geldi...bakalım umarım hakkını verir..
  • bugün telefonun şarjı bitti kapandı ve açmak için son bir şans vermedi.baya uğraştım açmak için hiç açılmıyor bile.biraz garipsedim.
    gelen giden mesajları hafıza kartına atmanın bir yolu varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: achilleus1986

bugün telefonun şarjı bitti kapandı ve açmak için son bir şans vermedi.baya uğraştım açmak için hiç açılmıyor bile.biraz garipsedim.
    gelen giden mesajları hafıza kartına atmanın bir yolu varmı?

Çünkü şarj tamamen bitmiştir. Mesajları hafıza kartına atmaya gerek yok ki. Zaten 30 mb hafızası var telefonun. Bende 2000 tane mesaj var toplam daha telefon hafızasının 1.5 mb'ı dolu. Yani bu da 40.000 mesaj yapar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.