Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Sony NWZ-A816 İncelemesi (A810 Serisi Genel Konu)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Mp3 Player/ Video Player >> Sony >> Sony NWZ-A816 İncelemesi (A810 Serisi Genel Konu) Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
cagann

Sisteme Gözat

12 Nisan 2008; 20:04:29 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Yaklaşık 3 ay önce almaya heveslendiğim medya oynatıcıma bugün kavuştum Allah'a çok şükür. Lafı uzatmadan incelemeye geçeyim.

Paket

Oldukça ufak bir kutusu var. İçinden daha çok kağıt çıktığını söylemeden geçemeyeceğim.

İçinden 2. bir kutu çıktı bende.

Bundan daha fazla kağıt var içinde. Yabancı dildeki kullanım kılavuzları var hep içinde.

Kulaklı, uzatma kablosu, dock aparatı ve usb kablosu. İçinden çıkan kulaklık gerçekten çok kaliteli ve rahat.

Ve oynatıcımızzz!

Ses Kalitesi

Bu seri ne kadar medya oynatıcı olsa da önceliği tabii ki MP3 ve doğal olarak ses kalitesi. Ses kalitesi konusunda beklediğim kadar iyi çıktı. Yani bir lise öğrencisiyim ve 300YTL kıydığım şeyden en iyilerden birisini olmasını beklerim ki umutlarımı boşa çıkarmadı. EQ olaraksa alet gerçekten çok başarılı. Hazır EQ ayarları dışında 2 tane elle ayar çekme şansınız var. Ayrıca VPT(Surround), DSEE(Sound Enhance), Clear Stereo ve Dynamic Normalizer. Sonuncu ayar hariç hepsinin isminden ne işe yaradığı anlaşılıyor ki D.N de parçadaki seslerin düzeylerini eşitlemeye çalışıyor. Bu noktada nasıl kullanacağınız hakkında öneri vermeyeceğim çünkü bu kişisel bir durum.

Not: Bu alete sesi az çıkıyor diyene cidden şaşarım. Çünkü ne tür olursa olsun müziği bangır bangır dinleyen biri olarak kulaklarım son seviyede 2 dakika bile dayanamadı.

Kullanım

Ana menü ve kullanımı oldukça kolay. Ama pek de kişiselliştirilebilir bir alet değil ve çalma listesi ile silme işini bilgisayar üzerinden halletmeye mahkumsunuz. Yanında gelen yazılım olan WM11 ile eşlemesi çok kolay ve veri aktarımı oldukça hızlı.

Pil Ömrü

Aletin en başarılı olduğu alanlardan da biri bu. Belirtilen 8 saat video süresine ses seviyesi 25te iken 7,5 saat yaparak oldukça yaklaştım. Yani pili cidden sağlam. Öyle böyle değil hatta.

Video ve Resim Kalitesi

Açıkçası ekranını ilk gördüğümde bu kadarcık alanda film izlenmez diyordum ama ÖrümcekAdam3'ün tamamını atıp izlediğimde vazgeçtim. Ekran o kadar kaliteli ki insan yadırgamıyor ekran ufaklığını. Ayrıca ayarlardan Continous Play'i açarsanız n'olursa olsun filme kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. İçine attığım resimler cidden büyük ve çözümü zor resimler ama aletin işlemcisi o kadar güçlü kü hiç sıkıntı çekilmeden, 1 saniyeden az bir sürede açılıyor.

Malzeme Kalitesi

Aleti elinize ilk aldığınızda hissedeceğiniz ilk şey malzemenin kalitesi tabii ki. A816ımı elime aldığımda, sadece dokunduğumda ona aşık oldum desem yalan olmaz. Çünkü bence aletin en kayda değer yönü malzeme kalitesinin süper olması.

Gözüme çarpan en net (+)ları:

+Ses Kalitesi
+Malzemenin kalitesi
+Ekranın kaltesi

Gözüme çarpan en net (-)leri:

-Kulaklık kablosunun uzantı kablosuyla bile kısa kalması

(Yukarıda da bazı eksilerinden bahsettim ama onlar pek de umrumda değil açıkçası ama boyum 1,87 ve alet pantolon ceplerime ancak giriyor.)

Umarım yeterince aydınlatıcı olmuştur. Bu arada resimlerin kalitesi gerçekten çok düşük ama elimde çalışan tek fotoğraf makinesi telefonum olduğundan ancak o kadar oldu.

Aklınızdaki sorulara elbette elimden geldiğince cevap vermeye çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagann -- 14 Nisan 2008; 15:53:45 >

Ufuk hayali bir çizgidir. Sen yaklaştıkça o uzaklaşır.

Bir bardağın ne kadar dolu olduğunu gerçekten öğrenmek için yapabileceğin tek şey içmektir.

Avatar : The Last Airbender Fan Club
LaRocquee

12 Nisan 2008; 21:59:38 

hayırlı olsun cagann, ağız tadıyla güle güle kullan inceleme için de eline sağlık
cagann

Sisteme Gözat

12 Nisan 2008; 22:10:05 

Sağolasın. Bu arada diğer konudaki kulaklıkla ilgili sorunu cevaplayayım. Geçen gün okuduğum bir yorum da hem S610 hem de A810 kullanmış bir arkadaş S610dan çıkan kulaklıkların daha yüksek ses verdiğini söylemişti. Yani yonga aynı. Fark kualklıklardan kaynaklanıyor. Ama A810dan çıkan kulaklık cidden çok rahat ve cidden çok yüksek sesle müzik dinleme rağmen 30. yani son kademede 2 dakikadan fazla dayanamadım dinlemeye.

Bir bardağın ne kadar dolu olduğunu gerçekten öğrenmek için yapabileceğin tek şey içmektir.

Voldroy5

Sisteme Gözat

13 Nisan 2008; 14:04:58 

hayırlı olsun galiba bende 815 alacağım

PSPslim/PSPfat/PS2 slim/NWZ-A815B/SAMSUNG U3/Kodak EasyShare V1003/Philips 160 GB Ethernal Hard Disk/Toshiba Satellite l20-101/iPod mini/Creative Zen Stone/Creative Muvo2/Skype phone/Nokia 6500 slide/SE w810i/Nokia 1100/HP PhotoSmart C4280/2xMSPro Duo 2 GB&1x8GB/2GB Sandisk MicroSD/Orite PMP-100/
futfi

13 Nisan 2008; 14:13:42 

öncelikle güle güle kullanman dileği ile. biraz garip bi soru olabilir ama aletin neyle çalıştığını merak ediyorum yani pil ilemi yoksa şarj mı edilio pil ile ise hangi pil ile çalışmakda? bu konuda merakımı giderirsen sevinirim

cagann

Sisteme Gözat

13 Nisan 2008; 16:44:01 

Teşekkürler. Değiştirilemez bataryası var ve bilgisayardan usb yardımıyla şarj oluyor.

cagann

Sisteme Gözat

21 Nisan 2008; 22:04:16 

Arkadaşlar inceleme iyi olmayabilir ama A810 serisi genel konu diye başlık atılmış bir konu varken yeni konunun anlamı ne?! Bilhassa ve doğrudan sana diyorum Voldroy5 arkadaşım; şu anda Sony sayfasının ilk 4 konusu sana ait ve sadece 7 cevap alabilmişsin. Forumu kirletmenin, veritabanını ağırlaştırmanın anlamı yok.

helsloot

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

21 Nisan 2008; 22:12:51 

Arkadaşlar bu A81x serisi theme'ler yokmu yada wallapaper lar filan konuyu güncel tutalım benim en cok arzu ettiğim şey sesin biraz daha yükselmesi keşke bir volume limiti kırma olayı bundada olsa ses kalitesi çok çok iyi piyasadaki en iyi ses veren mp3 player ama ses yüksekliği zaman zaman yetmiyor bana

İnsanlar görüntüleriyle karşılanır, şahsiyetleriyle uğurlanır.
bigorbiq

22 Nisan 2008; 2:09:02 

arkadaşlar ben de aldım bu mp3playerdan ve bir sorum olucak...

mp3çaları power off'tan kapadığımızda uyku moduna mı geçiyor yoksa tamamen kapanıyor mu ?

bir yerde bu tarz bir şey okumuştum ve uyku modu şarjdan yediği için endişelerim var. bu konuyla alakalı bilgisi olan var mı ? hold tuşuna bastıktan sonra mı uyku moduna geçiyor yoksa ?

GnRh

22 Nisan 2008; 8:10:22 

güzel..
bende kullanıyorum . şimdilik gayet iyi ama daha iyisi olacaktır..
eline sağlık. hayırlı olsun..

keşke önden görünüşte ekranda avize görünmeseymiş

ama olmadı sesten çok az bahsetmişsin

clearbass sorunsalı adı altında biraz tartışmıştık ;
http://forum.donanimhaber.com/m_17623715/tm.htm
konular ayrılınca bu konuya bakan ordanda fayda bulsun

VetApex !!
cagann

Sisteme Gözat

22 Nisan 2008; 19:37:24 

A810 serisi dediğim gibi kişiselleştirilebilir bir alet değil pek. Ayrıca EQ'da ayarların hepsini sona vurursan sesin tonunu değiştirmeden sesin miktarını arttırabilirsiniz.

Valla bence kaldığı yerden bir şekilde devam etmesi güzel. Ayrıca kendi işletim sistemi için ayrılmış belleğe kalınan yeri yazıp kapatıyor da olabilir bilgisayardaki işletim sistemlerinde olduğu gibi.

SorrowOcean

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

22 Nisan 2008; 20:00:42