İşlemci INTEL Core2Quad Q6600 2.4GHz G0 Rev. Anakart GIGABYTE EX38-DQ6 Bellek A-DATA Vitesta Extreme Edition 2*2GB DDR2 800MHz Sabit Disk 250GB SEAGATE ST3250410AS 16MB Sata2 NCQ (3AAC) Ekran Kartı PALIT 8800GT Sonic DVD Yazıcı SAMSUNG SH-S202J BEBE SATA DVD-RW Kasa LIAN LI PC007-FB Diğer LC POWER Taurus 480W PSU
Bu sistemi aldım. Hiteknoloji.com'dan Serhat Bey'le uzun uzun görüştüm. Diğer sistem bileşenleri benim içinde gayet uygun geldi. Ancak PSU için arkadaşlarımın tavsiyesi 600W civarı bir PSU idi. Ancak biz 480W lık LC Power Taurus'un yeterli olacağı kanısına vardık. Bu sistem için bu psu yeterli mi bizim düşündüğümüz gibi ve OC yaparken sorun çıkar mı?
ocz,fsp yada tagan 600w olsa daha iyi olur, 480w muhtemelen o sistemi kaldıracaktır fakat yarını düşünmek lazım 150w daha güçlüsünü al sisteme yeni birşey ilave etmek istediğinde tekrar sıkıntı yaşama.. zaten bu dediğim markaların 600w larını 150ytl altına netten araştırarak bulabilirsin..
ileriye dönük bi yatırım yapmalısın.. 550 ve üstü al derim.. O sistem için 500 altında iyi olmaz...
l INTEL - E6750 C2D 2.66@3.2 (Günlük) l GIGABYTE - P35-DS3L l CORSAIR - 2x1 GB DUAL DDR2 800@960 l l PALIT - HD2600PRO SONIC l SAMSUNG - 160 GB SATA2 NCQ lSEAGATE 120 GB SATA l l ASUS - TA9A1 - SilverStone ST50EF 500W l ASUS - DRW-1608P BLACK l PHILIPS - 107S60 l l E6750 C2D 2,66@3.95 l CORSAIR - 2x1 GB DUAL DDR2 800@1186 l
@Eczanet ; yarını düşünmekten kasıt nedir acaba ? OC için yeterli demişti satın aldığım arkadaş, uzun bir sürede herhangi bir upgrade yapmayı düşünmüyorum sisteme, siz neyi kastetmiştiniz acaba?
hocam mesela işlemci yada ekran kartını upgrade etmek istediğinizde yani sistem bileşeniniz eskisinden daha fazla güç tüketebilir..
Arkadaşlar gözden kaçan başka bir nokta daha var. 500 W üzerindeki PSU ların elektrik sarfiyatı da biraz fazla. Bazı 400-460 W arası psu lar elektrik saatini çevirmezken, 600 - 700 W gücündeki PSU lar saatten elektrik yakmaktadır. Olayı bu yandan da değerlendirmenizi tavsiye ederim. Kaş yaparken, göz çıkarmakta var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catetik -- 15 Nisan 2008; 6:34:15 >
480W o sisteme yeter ama işi garantiye almak en iyi çözüm oc işlerine girmeyecekseniz fsp bl2 500W yeter ama ilerisi için 600W tan aşağısı o sisteme gitmez güç kaynağı bir sistemin en önemli bileşeni o kadar bileşene para veriyorsunuz sisteminizi garanti psu lara emanet edin