Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Optic'den coax a çeviren converter nerde bulunur?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> PC Ses Sistemleri ve Ses Kartları >> Optic'den coax a çeviren converter nerde bulunur? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
sabriaga

12 Nisan 2008; 0:44:15 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar internette resmi bulunan bu opticden coax'a çeviren converter için Türkiye'de pek bulunmaz deniyor. Peki bu alet acaba gerçekten var mı? Fake olabilir mi? Yani Türkiye'de neden bulunması bu kadar zor neredeyse bütün ses sistemlerinde coax dijital giriş varken? Türkiye'de bulunmayan şey mi var? Bu aleti gören bilen birileri varsa nerden alabiliriz lütfen yardımcı olsun. İnternetten satın almak istemiyorum.

Ekteki dosya (1)

dreamman115

12 Nisan 2008; 0:52:24 

bu tam olarak ne oluyor o cıkısı verdıgı normal bizim kablolardansa çok sacma bir şey nie diecek olursan opticde 5.1 ses alabiliyorsun bu demektirki o tarz kablodan 6 adet çıkış vermesi lazım ama orda 1 tane çıkış war ki normal stereoda bile 2 tane :D bekli farklı bir kablo ve baglama şekli uyguluyordır bilmiyorum ama birde şöle bişi war dekoder fln olmadan digital sesi analoga çevirmek mümkün olmuyor benim bildigim kadarıyla bu tarz aparatlarla bende baya bi önce aramıstım ses sistemini baglamak için ve tek seçenek olarak dekoderler wardı onujn dısında bu tarz bir aparat bulamadım ki dedigim gibi digital digital olsa yada analog analog olsa bi şekilde bir birlerine çevirirsin ara baglantı elemanları kullanarak ama bi taraf digital diger taraf analog pek sanmıyorum

sabriaga

12 Nisan 2008; 0:55:49 

Benim ses sistemimin arkasında coax digital in giriş var. Bu da zaten 5.1 ses almak için değil mi? Bu çevirici optici coax a çeviriyor ve 5.1 ses alabiliyorsunuz.

dreamman115

12 Nisan 2008; 1:02:48 

quote:

Orjinalden alıntı: sabriaga

Benim ses sistemimin arkasında coax digital in giriş var. Bu da zaten 5.1 ses almak için değil mi? Bu çevirici optici coax a çeviriyor ve 5.1 ses alabiliyorsunuz.

o warsa tamamdır benımkınde oda yoktu zamanında :D bende gormustum bu aparatı o yüzden birden olmaz dedim :D

KoalaX

12 Nisan 2008; 4:59:37 

iyi tuzağa düştün adamım.

Philips 42PFL7662 42'' FULL HD LCD TV || Samsung 2232BW 22'' Widescreen LCD Monitor || 50004 PlayStation 2 with 160 GB Seagate HDD + HD LOADER 0.8c Orijinal Design
Nintendo Gamecube with Xeno + Big Case || NTSC-U XBOX360 Elite || 60 GB NTSC-J Sony PlayStation 3 || Logitech Z-5500

XBOX LIVE GT: KoalaX
PS3 PSN ID: KoalaX

feliciade

12 Nisan 2008; 9:10:29 

bu aparat bende var, yaklaşık 4 aydır kullanıyorum PS3 z-5500 ve laptopumla, laptopumda optik çıkış olduğu için o girişi laptopum işgal ediyor.. coax girişi ise bu çevirici ile kullanıyorum. yanlız harici elektrik kablosu var. ama gayet verimli çalışıyor. ben e-bay'dan 20usd ye falan almıştım sanırım.. www.e-bay.co.uk den aratırsanız bulabilirsiniz.

pegasusxx1975

12 Nisan 2008; 9:21:07 

bende de var bu alet. son derece basarili.

turkiyede cok arastirmama ragmen bulamamistim

amazondan aldim. ama turkiyeye gondermiyorlardi. gelen bir arkadasimla getirttim.

nerede kullaniyorum.

benim dolby headphone creative hq2300 coaxial girisi var. ps3'un de optik cikisi. ikisini birbirine baglamak icin kullaniyorum

SÖZ KONUSU OLAN VATAN İSE GERİ KALAN TEFERRUATTIR.

SAMSUNG 40M87BD FULLHD LCD //// PS3-60GB_NTSC U///PHILIPS 5980 1080p DVD PLAYER///SONY DAVC-450 DREAM HOME THEATER /// PS EYE /// JABRA 125BT///WD 500GB MYBOOK PREMIUM///CREATIVE HQ2300D 5.1 DOLBY HEADPHONE
ne oynuyorum: COD4 ; GT5p ; MOTORSTORM ; STARDUST
PSN= orion75

kudretturk

11 Temmuz 2008; 11:23:25 

bende gecen hafta 2 adet aldim bu aletten. ps3 ve dt4 icin kullanacaktim. fakat daha sonra baglanti seklini degistirip 1 tanesini bosa cikardim. aletleri hdmi ile tv ye baglayip, cikisi direk tv den aliyorum. elimde bu aletten bir adet, kutulu adaptörlü poşeti dahi açılmamış bir tane var şu anda.

Kizilgri

11 Temmuz 2008; 22:04:46 

İstanbulda satın alabileceğimiz yer var mı Biliyor musunuz?

quote:

Orjinalden alıntı: kudretturk

bende gecen hafta 2 adet aldim bu aletten. ps3 ve dt4 icin kullanacaktim. fakat daha sonra baglanti seklini degistirip 1 tanesini bosa cikardim. aletleri hdmi ile tv ye baglayip, cikisi direk tv den aliyorum. elimde bu aletten bir adet, kutulu adaptörlü poşeti dahi açılmamış bir tane var şu anda.

HP Compaq D330 + Sapphire Ati X1600 Pro + Creative Gigaworks S750 + Creative X-Fi Elite Pro + Creative Prodikeys DM
kudretturk

14 Temmuz 2008; 10:57:19 

quote:

Orjinalden alıntı: Kizilgri

İstanbulda satın alabileceğimiz yer var mı Biliyor musunuz?

quote:

Orjinalden alıntı: kudretturk

bu tip seyler genelde kadikoyde yazicioglunda falan olurdu. Ama tum aramalarima ragmen bulamadim hic biryerde. Bu yuzden ebay dan satin aldim. dedigim gibi istersen elimde bir tane fazla var su anda. asagidaki linkten satisa cikardim.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=24688828&key=

mamo99

14 Temmuz 2008; 12:58:57 

buyrun işte türkiyede var ama fiyatı epey pahalı ama kalitesi çok daha iyi
http://www.compel.com.tr/Include/Modules/ProductDetail.php?CatID=17&ManID=10&ProID=278

manet

7 Ağustos 2008; 9:35:21 

Tahminimce bu alet optik çıkışı sterio ya çeviriyor çünkü bir adet coax çıkışı var 5.1 i kullanabilmek için bi alet varmı acaba?
teşekkürler

Kizilgri

8 Ağustos 2008; 0:33:35 

Bu alet, bir dijital veri aktarım biçimini, farklı bir dijital veri aktarım biçimine çevirmeye yarar, 5.1, stereo gibi ses kanalları ile ilgili değil. İstanbul da Yüksek kaldırımda bu alet bulunabiliyor duyduğum kadarıyla.

quote:

Orjinalden alıntı: manet

Tahminimce bu alet optik çıkışı sterio ya çeviriyor çünkü bir adet coax çıkışı var 5.1 i kullanabilmek için bi alet varmı acaba?
teşekkürler

HP Compaq D330 + Sapphire Ati X1600 Pro + Creative Gigaworks S750 + Creative X-Fi Elite Pro + Creative Prodikeys DM
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> PC Ses Sistemleri ve Ses Kartları >> Optic'den coax a çeviren converter nerde bulunur? Sayfa: [1]
Buraya git: