Receiver için yarın cıkıp gezmeyi planlıyorum. Apartmanda ortak iki tane canak varmıs, boyutlarını konumlarını bilmiyorum.
Yu-Ma-Tu'nun fiyatı ve uydu guncellemesi cazip geliyor. YUMATU IQ serisi hakkında ne dersiniz? Fiyat ucuz olunca insan biraz şüphe ediyor. Görüntüm çok iyi olsun, süper olsun filan derdinde değilim. Forumdan okuğum kadarıyla fiyat/performans iyi gibi görünüyor YUMATU için. Arıza çıkıyor mu YUMATU'da, bilen var mı?
Birde bu uydudan güncelleme yapan modellerde bilgisayardanda güncelleme yapamıyor muyuz? Yani rs232 giris yok mu yada nette yazılımı mı bulunamıyor?
Son olarak aklıma takılan şey next'in usb ile guncelleme ve kayit olayi. Bu güncelleme ve kayit işini usb flash disk ile yapilabiliyor mu acaba? Bir bilgisi olan var mı? Bir yerde Next YE 2000CIS SUPER PLUS kayit yapiyor diye okumustum ama simdi bulamadım. Eger kayit varsa biraz paraya kıyıp onu alabilirim.
lcd tv de kaliteli görüntü için kaliteli bir cihaz almanı öneririm ben lcd için goldmaster kullanıyorum yuv komponent çıkışlı olanlardan alman daha iyi olur next in de benzer modelleri var
yumatu IQ serisi işini görür.hemde ucuzdur 65 ytl. rs 232 yazılım güncellemesi vede kart paylaşımındada kullanılır. flash dik ile usb li yazılım atılan cihazlarda var..
ankaralı arkadaşlar varsa bilgi verebilirler nereden alınabilir. nette googleden araştırabilirsin. ****************************************************** YUMATU YENİ IQ UYDU ALICI-EKRANI 9 KANALA BÖLER
özellikler:
3000 Kanal Hafızası -Bilgisayardan yazılım yükleme RS 232 kablo ile - TV Scart soketi - Çoklu Dil seçeneği ingilizce türkçe,fransızca ,almanca,ispanyolca italyanca,arapça.hintçe - Pal-NTSC seçeneği - Diseq 1.0/1.2,0/12 V,13/18 V, 22 Khz özellikleri destekleme - Ekranda Kanal Bilgisi -Manual ve otomatik kanal arama özelliği -SCPC/MCPC, C/Ku band özelliği -BİLGİSAYARDAN YAZILIM-KEY-KANAL LİSTESİ YÜKLEYEBİLME ÖZELLİGİ -ÜCRETLİ YA DA ÜCRETSİZ İNTERNET PAYLAŞIMLARI İLE ÇOK SAYIDA ŞİFRELİ KANALI AÇABİLME ÖZELLİĞİ ( bu hizmeti firmamız vermemekte sadece bu özelliği olduğunu vurgulamaktadır. İsteğinize göre server bulabilirsiniz.) 2 yıl garanti
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertugrulgazi -- 12 Nisan 2008; 0:44:05 >
Bilgisayardan yazilim yukleme varsa, uydudan otomatik yukleme kesildigi zaman bilgisayar ile yazilm niye yukluyemiyoruz? net'te yazilim olmadigi icin yada zor bulundugu icin mi?
Bilgisayardan yazilim yukleme varsa, uydudan otomatik yukleme kesildigi zaman bilgisayar ile yazilm niye yukluyemiyoruz? net'te yazilim olmadigi icin yada zor bulundugu icin mi?
Öyle birşey olmaz.Cihaz yazılım çıkardığı sürece bilgisayardan yazılım yükleyebilirsiniz...
biraz daha konuyu açarmısın.
Yani benim merak ettiğim uydudan güncelleme yapan yumatu,redline gibi receiverlar için "uydudan yazilim güncellemesi biterse ortada kalırsınız" gibi yorumlar var. Ama eger bilgisayardan da güncelleme yapabiliyorsak, uydudan güncelleme desteği biterse netten güncelleyemez miyiz aleti? Neden? =))
arkadaşım biri kart paylaşım biride yazılım atılması olaki kart paylaşım devam etmezse emu ile devam edilir. ama ben bu ikisininde devam edebilecegini düşünüyorum.kart paylaşımı firma kendisi saglamıyor. başka kişi ve kuruluşlar yapıyor bu bir sektör olmuş gibi.
next in uydudan yazılım güncelleyen 2 modeli var 7500 ve 9000 serisi yeni yazılım çıktığı zaman uydu üzerinden indirebiliyorsunuz aynı zamandada pc üzerindende atabiliyorsunuz bu yazılımları fakat benim sıcak bakmadığım modellerden bu cihaz 2000 serisinde yuv çıkışı sayesinde lcd tv lerde daha net görüntü alma şansın var ve usb üzerinden yazılım güncelleme ve izle kaydet özelliği bulunmakta 4mb yüksek kapasiteli flash ve 32sdram ile daha hızlı kullanım özelliği
Yu ma tu IQ serilerinin yazılımsal desteği çok iyi ama verdiği görüntü kalitesi vasat sayılır.. Yu ma tu mx plus diamond alın derim.. Görüntü kalitesi çok daha iyi ve daha netttir.. bu cihaz da ethernet bağlantısı da vardır.. yazılımsal desteği de iyi... fiyatı 170 lira civarı...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 14 Nisan 2008; 13:06:06 >
Yu ma tu IQ serilerinin yazılımsal desteği çok iyi ama verdiği görüntü kalitesi vasat sayılır.. Yu ma tu mx plus diamond alın derim.. Görüntü kalitesi çok daha iyi ve daha netttir.. bu cihaz da ethernet bağlantısı da vardır.. yazılımsal desteği de iyi... fiyatı 170 lira civarı...
arkadaşım tüm cihazlarında SHARP tuner kullanıyor. diamont plus serilerinde ST 5518 çipset kullanmışlar. ama digerlerine göre çok iyi bir görüntüsü oldugunu zannetmiyorum.