Bugün bi petshop a gittim öyle pompa lara bakıyordum adam bana 2 tane model gösterdi baya hoşuma gitti acaba siz ne diyorsunuz bu pompalar hakkında bi bakar mısınız.
( Filtresi çıkıyor )
CT ATMAN AT F306 FİLTRE
* Voltaj: 220 v / 50 hz * Güç: 35 watt * Maximum Yükseklik 200 cm * Saatte 2000 litre su kapasitesi * CE Sertifikalı * Suya tamamen gömülebilen motor * Tamamen sessiz çalışır * Her akvaryuma uyabilen emme kapları * Uzun ömürlü su geçirmez seramik mil * Deniz suyu ve tatlı su için kullanılır. * Pompanın üzerinde belirtilmiş olandan başka bir voltaja bağlamayınız. * Tutuşabilen sıvıları pompalamayın. * 35ºC dereceden daha sıcak sıvılar için kullanmayınız. <<<( Bu dogru mudur anlamadım )
Fiyatı:30ytl
HAILEA HX-4500
2500 lt pompalama kapasiteli, 70 watt'lık akıntı yaratıcı dalga motoru
* Sadece su içinde çalışma özelliği * Tatlı ve tuzlu sularda kullanılır. Temel Özellikler;
* Güç; 70W * Hortum çapı; 20mm * Hacim; 2500L/H *Ölçüleri; 115 x 115 x 160mm * Ağırlık; 1.6kg
sorunun cevabının veya yardımcı olucak arkadasları bende merakla beklıyorum ama kımse yok bugunlerde bu bolumde galıba dostlar yardım benımde merak ettıgım konulardan bıtanesı bu
atman kullanıyorum sesiz sayılır. ama titreşimi fazla. iyice yalıtmak gerekiyor. 2000 litre verebileceğini hiç zanatmiyorum.
HAILEA bilmiyorum daha kaliteli duruyor. ama 70 watt harcaması sorun olabilir. suyun ısınmasına sebeb olabilir demek istiyorum. birde o ağrlık ne oyle 1,6 kg. taştanmı yapmışlar. aslında ağırlığı kalitesinin gostergesi olabilir. malzemeden çalmamışlar. atmanlar tu kadar hafıf
peki bu atman da "35ºC dereceden daha sıcak sıvılar için kullanmayınız. " olayı heralde yalan? yani 70 derecelik su pek bişey yapmaz? Bide radyatörü pompadan sonra baglamayı düşünüyorum yani bu pompanın suyu ısıtma olayı fark eder mi yine?
tofaş radyötörünün daha önceden bu iş için de kullanıldığını duymuştum biyerlerden demekki doğruymuş.. sanırım 40 ytl lik radyatör eskicilerde bulunanalardan.sıfır bu fiyat olmaz heralde
bide işlemci bloğu kalıyor sanırım.netten baktım iyi markalar bayağı bi tuzlu 60..70 lira yazmışlar. bu blokların en uygun fiyatlısı ne kadar acaba?
tofaş radyötörünün daha önceden bu iş için de kullanıldığını duymuştum biyerlerden demekki doğruymuş.. sanırım 40 ytl lik radyatör eskicilerde bulunanalardan.sıfır bu fiyat olmaz heralde
bide işlemci bloğu kalıyor sanırım.netten baktım iyi markalar bayağı bi tuzlu 60..70 lira yazmışlar. bu blokların en uygun fiyatlısı ne kadar acaba?
boru ve kap işi kolay
blok çok kaliteli olmalı o yüzden ucuzunu almak pek akılkarı olmaz korozyona uğramaması lazım ısı iletgenliğinin sonderece yüksek olması lazım bide su ile temas yüzeyi ne kadar çok olursa o kadar iyi ısı transferi gerçekleşir bu saydıklarımı gerçekleştiremiycek bi blok alırsan sıvı soğutmanın manası kalmaz o yüzden bloğa verdiğin paraya acıma
boru ve kap işi kolay
blok çok kaliteli olmalı o yüzden ucuzunu almak pek akılkarı olmaz korozyona uğramaması lazım ısı iletgenliğinin sonderece yüksek olması lazım bide su ile temas yüzeyi ne kadar çok olursa o kadar iyi ısı transferi gerçekleşir bu saydıklarımı gerçekleştiremiycek bi blok alırsan sıvı soğutmanın manası kalmaz o yüzden bloğa verdiğin paraya acıma
ya radyatör bide pompa fiyatlarını görünce birden heveslendim ama blok fiyatları moralimin içine etti ya blok+ pompa+radyatör 100 kağıda kapatırız bu işi diyodum ama görünen o ki çok zor.
neyse artık ya ikinci eli kasıcaz ya da forumda blok yapan arkadaşlar varmış onlarla görüşcez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaguar19 -- 23 Nisan 2008; 23:34:19 >