Ucuz Dalgıç Pompa (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Su Soğutma

Nephertiti -> Ucuz Dalgıç Pompa (11 Nisan 2008; 23:13:19)

Merhaba

Bugün bi petshop a gittim öyle pompa lara bakıyordum adam bana 2 tane model gösterdi baya hoşuma gitti acaba siz ne diyorsunuz bu pompalar hakkında bi bakar mısınız.

[image]http://www.devsepet.com/images/mid/petshop/8690286567001.jpg[/image]

( Filtresi çıkıyor )

CT ATMAN AT F306 FİLTRE

* Voltaj: 220 v / 50 hz
* Güç: 35 watt
* Maximum Yükseklik 200 cm
* Saatte 2000 litre su kapasitesi
* CE Sertifikalı
* Suya tamamen gömülebilen motor
* Tamamen sessiz çalışır
* Her akvaryuma uyabilen emme kapları
* Uzun ömürlü su geçirmez seramik mil
* Deniz suyu ve tatlı su için kullanılır.
* Pompanın üzerinde belirtilmiş olandan başka bir voltaja bağlamayınız.
* Tutuşabilen sıvıları pompalamayın.
* 35ºC dereceden daha sıcak sıvılar için kullanmayınız. <<<( Bu dogru mudur anlamadım )

Fiyatı:30ytl

[image]http://www.hailea.com/E-hailea/pp.files/HX-4500A-B.jpg[/image]
[image]http://www.first4fish.co.uk/products/15/bhx-4500.jpg[/image]

HAILEA HX-4500

2500 lt pompalama kapasiteli, 70 watt'lık akıntı yaratıcı dalga motoru

* Sadece su içinde çalışma özelliği
* Tatlı ve tuzlu sularda kullanılır.
Temel Özellikler;

* Güç; 70W
* Hortum çapı; 20mm
* Hacim; 2500L/H
*Ölçüleri; 115 x 115 x 160mm
* Ağırlık; 1.6kg

KEdin sitesindeki özellikleri:
HX-4500
36W
110-120/220-240V
50/60Hz
2000L/H
2.8M
ø20.0mm
1.6kg
150×135×120mm

Fiyatı: 35ytl

Şimdiden teşekkürler. Bide bunlardan iyi önerebileceginiz pompalar var mı?

nx9020 -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (12 Nisan 2008; 21:23:06)

sorunun cevabının veya yardımcı olucak arkadasları bende merakla beklıyorum ama kımse yok bugunlerde bu bolumde galıba dostlar yardım benımde merak ettıgım konulardan bıtanesı bu

jeofizikci -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (12 Nisan 2008; 22:22:38)

atman kullanıyorum sesiz sayılır. ama titreşimi fazla. iyice yalıtmak gerekiyor. 2000 litre verebileceğini hiç zanatmiyorum.

HAILEA bilmiyorum daha kaliteli duruyor. ama 70 watt harcaması sorun olabilir. suyun ısınmasına sebeb olabilir demek istiyorum. birde o ağrlık ne oyle 1,6 kg. taştanmı yapmışlar. aslında ağırlığı kalitesinin gostergesi olabilir. malzemeden çalmamışlar. atmanlar tu kadar hafıf

DiabloXT -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (12 Nisan 2008; 22:38:54)

2.pompa 70W çok fazla.Faturayı ciddi anlamda etkiler ve suyu ısıtır.
Atman 2000 senin için iyi bir seçim olur bu ürünler arasından.[sm=ok.gif]

TsG -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (13 Nisan 2008; 0:51:41)

Ben de atman'ın f104 diye bi modelini kullanıyorum 3 yıldır, süper sessiz. tık demedi, ayrıca suyun sıcaklığının etkilediğini de söyleyemem...

memnunum yani, amfibi hocamla bi araya gelip bi de plexi kap yapıcaz ona, sonra lümbürs kasanın içine...

Nephertiti -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (13 Nisan 2008; 1:35:04)

peki bu atman da "35ºC dereceden daha sıcak sıvılar için kullanmayınız. " olayı heralde yalan? yani 70 derecelik su pek bişey yapmaz? Bide radyatörü pompadan sonra baglamayı düşünüyorum yani bu pompanın suyu ısıtma olayı fark eder mi yine?

DiabloXT -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (13 Nisan 2008; 20:01:04)

Radyatörü zaten işlemci - pompa arasına bağlıycaksınız.Yani önce radyatöre girecek su,ordan işlemciye ulaşacak,sonra tekrar su deposuna...[sm=icon_smile.gif]

Ayrıca,kolay kolay su sıcaklığı 35C'ye ulaşmaz zaten radyatörlü sistemlerde.[sm=ok.gif]

aliyaka -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (23 Nisan 2008; 19:50:42)

quote:

Orjinalden alıntı: TsG

Ben de atman'ın f104 diye bi modelini kullanıyorum 3 yıldır, süper sessiz. tık demedi, ayrıca suyun sıcaklığının etkilediğini de söyleyemem...

memnunum yani, amfibi hocamla bi araya gelip bi de plexi kap yapıcaz ona, sonra lümbürs kasanın içine...

dalgıc pompaları plexi glass ın icine almadan nasıl kullanıyosunuzki agzı acık bir kabın icinemi atıyorsunuz ?

PeGaSuS@01 -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (23 Nisan 2008; 20:39:55)

en üstdeki pompayı akvaryumumda kullandım sesli çalışıyor o yüzden önermem[sm=dont.gif]

jaguar19 -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (23 Nisan 2008; 20:50:59)

ya pombaları daha pahalı zannediyodum çok iyimiş fiyatları.
aslında pahalı hava soğutmalar yerine el yapımı su soğutmalar daha mantıklı gibi.

peki radyatörler ne kadar acaba?

jeofizikci -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (23 Nisan 2008; 21:16:32)

ucuz olsun derseniz, 40 milyona tofaş radyator var. 240mm den biraz daha büyük.
parasına gorede oldukça iyimiş kullananların anlattığına gore.

DiabloXT -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (23 Nisan 2008; 22:15:24)

Tofaş radyatörleri tek geçeriz zaten el yapımı soğutmacılar olarak...[sm=evillol.gif]
Onlar zaten bakır yapılıdır,gayet de iyi soğuturlar...

Bende var şimdi 15x30,oto radyatörü olduğundan eminim ama Lamborghini mi Tofaş mı bilmem[sm=evillol.gif][sm=evillol.gif]

Gayet güzel soğuturlar yani...[sm=icon_smile.gif]

Dalgıç pompayı plexiye almaya gerek yok,herhangi bir kap veya ağzı kesilmiş damacana bile olur...[sm=icon_smile.gif]

jaguar19 -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (23 Nisan 2008; 23:15:47)

tofaş radyötörünün daha önceden bu iş için de kullanıldığını duymuştum biyerlerden demekki doğruymuş..[:D][:D]
sanırım 40 ytl lik radyatör eskicilerde bulunanalardan.sıfır bu fiyat olmaz heralde

bide işlemci bloğu kalıyor sanırım.netten baktım iyi markalar bayağı bi tuzlu 60..70 lira yazmışlar.
bu blokların en uygun fiyatlısı ne kadar acaba?

boru ve kap işi kolay

PeGaSuS@01 -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (23 Nisan 2008; 23:28:14)

quote:

Orjinalden alıntı: jaguar19

tofaş radyötörünün daha önceden bu iş için de kullanıldığını duymuştum biyerlerden demekki doğruymuş..[:D][:D]
sanırım 40 ytl lik radyatör eskicilerde bulunanalardan.sıfır bu fiyat olmaz heralde

bide işlemci bloğu kalıyor sanırım.netten baktım iyi markalar bayağı bi tuzlu 60..70 lira yazmışlar.

boru ve kap işi kolay

blok çok kaliteli olmalı o yüzden ucuzunu almak pek akılkarı olmaz korozyona uğramaması lazım ısı iletgenliğinin sonderece yüksek olması lazım bide su ile temas yüzeyi ne kadar çok olursa o kadar iyi ısı transferi gerçekleşir bu saydıklarımı gerçekleştiremiycek bi blok alırsan sıvı soğutmanın manası kalmaz o yüzden bloğa verdiğin paraya acıma[sm=ok.gif]

jaguar19 -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (23 Nisan 2008; 23:33:50)

quote:

Orjinalden alıntı: pegasus arda

quote:

boru ve kap işi kolay

blok çok kaliteli olmalı o yüzden ucuzunu almak pek akılkarı olmaz korozyona uğramaması lazım ısı iletgenliğinin sonderece yüksek olması lazım bide su ile temas yüzeyi ne kadar çok olursa o kadar iyi ısı transferi gerçekleşir bu saydıklarımı gerçekleştiremiycek bi blok alırsan sıvı soğutmanın manası kalmaz o yüzden bloğa verdiğin paraya acıma[sm=ok.gif]

ya radyatör bide pompa fiyatlarını görünce birden heveslendim ama blok fiyatları moralimin içine etti ya[X(]
blok+ pompa+radyatör 100 kağıda kapatırız bu işi diyodum ama görünen o ki çok zor.

neyse artık ya ikinci eli kasıcaz ya da forumda blok yapan arkadaşlar varmış onlarla görüşcez.

@yKuN -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (23 Nisan 2008; 23:55:50)

2 pompayıda kullandım. Atman sessiz sayılabilecek bi ürün. Senin işini rahat rahat görecektir. Healia ise çok ısınan ve çok fazla ses çıkartan bi ürün. Onun yanında ürettiği titreşim de cabası...

@yKuN -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (24 Nisan 2008; 0:00:49)

ayrıca blok arıyorsan elimde 3/8 veya 1/2 lik hortum için bloklar mevcut kendi yapımım. Topic vardı dh de bulabilirsin. Pm atarsan yardımcı olurum...

jaguar19 -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (24 Nisan 2008; 0:07:00)

aslında bu da olabilir

http://www.petshop.com.tr/product_info.php?products_id=21129&otuz=5d24b89ccbe2b85595dfdee27f1ebc87

Atman AT-F305 İç Filtre 1200Lt

# Voltaj: 220V/50 Hz
# Güç: 25 Watt
# Maximum yükseklik 130 cm
# Saatte 1200 litre su kapasitesi
# CE Sertifikalı
# Suya tamamen gömülebilen motor.
# Tamamen sessiz çalışır.
# Her akvaryuma uyabilen emme kapları.
# Uzun ömürlü su geçirmez seramik mil.
# Deniz suyu ve tatlı su için kullanılır.
# Uyarı:
# Pompanın üzerinde belirtilmiş olandan başka bir voltaja bağlamayınız.
# Tutuşabilen sıvıları pompalamayın.
# 35ºC dereceden daha sıcak sıvılar için kullanmayınız.

21,18 YTL Kdv dahil

hem daha az yakar hemde saate 1200 litre hiç fena değil.
tanker doldurmucaz sonuçta[:D] gerçi bilene danışmak daha iyi olur

bu arada @yKuN şu olayı kafamda tam bi netleştiriyim sana dönücem mutlaka.

jeofizikci -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (24 Nisan 2008; 0:17:20)

tofaş rafyatörlerinın sıfırı 40 milyondur [:D]. dikkat edin bunların aleminyum-bakırlısı ve sadece bakırlı olarak iki modeli var diye biliyorum. yada buna benzer bişey.

aykun blokları gayet iyidir.iğne yapraklı tasarımdır ki bu en iyi tasarımlardan biridir. sağlam birşey istersen alabilirsin. yok ben daha ucuza arıyorum derseniz bende tt blok var ust plaxi, 9mm lik plaxiyle catlamalara karçı değiştirdim ucuza veririm sana.
onada yok dersen benim şu anda kullandığım coolermaster blok alabilirsin. oda ucuzdur
resimi aşağıda
[image]http://resim.donanimhaber.com/upfiles/186690/58144DD3DF974EC3B2D3E6778675B156.jpg[/image]

[image]local://upfiles/186690/58144DD3DF974EC3B2D3E6778675B156.jpg[/image]

jeofizikci -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (24 Nisan 2008; 0:30:48)

quote:

aslında bu da olabilir

http://www.petshop.com.tr/product_info.php?products_id=21129&otuz=5d24b89ccbe2b85595dfdee27f1ebc87

Atman AT-F305 İç Filtre 1200Lt

# Voltaj: 220V/50 Hz
# Güç: 25 Watt
# Maximum yükseklik 130 cm
# Saatte 1200 litre su kapasitesi
# CE Sertifikalı
# Suya tamamen gömülebilen motor.
# Tamamen sessiz çalışır.
# Her akvaryuma uyabilen emme kapları.
# Uzun ömürlü su geçirmez seramik mil.
# Deniz suyu ve tatlı su için kullanılır.
# Uyarı:
# Pompanın üzerinde belirtilmiş olandan başka bir voltaja bağlamayınız.
# Tutuşabilen sıvıları pompalamayın.
# 35ºC dereceden daha sıcak sıvılar için kullanmayınız.

21,18 YTL Kdv dahil

hem daha az yakar hemde saate 1200 litre hiç fena değil.
tanker doldurmucaz sonuçta[:D] gerçi bilene danışmak daha iyi olur

bu arada @yKuN şu olayı kafamda tam bi netleştiriyim sana dönücem mutlaka.

bu pompanın hortum uzunluğuna gore l/h grafini inceledim. 3 metrede 200 l/h kadar duşmekte. 2000 likleri daha iyi olacaktır. tabi hangi hortuma gore bu grafik verilmiş bilmiyorum.
he bu arada bende sanayi tibi soğutmada kullanılan radyatorlerden var. 14x14x5 gibi boyutlara sahip. onuda istersen tt bloğun yanında cok ucuza veririm. tabi pmden

jaguar19 -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (24 Nisan 2008; 0:31:48)

http://www.exe.com.tr/urunbak.php?urunkodu=FANCOO013

[image]http://www.exe.com.tr/urunresimleri/Urunler/467331.jpg[/image]

orda 17 ytl denmiş.bi yanlışlık mı var yoksa plexy diye mi ucuz?
senin resimdeki bundan heralde

jeofizikci -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (24 Nisan 2008; 0:37:26)

aynen oyle yanlışlık yok şakada değil. ama pompa çok guçlu ise dikkat etmek lazım. bu bloğun cok zayıf bir bompayla çatladığını gormuştum. bende sorunsuz 1200l/h lık atmanla çalışmakta
yanlış anlaşılmasın ben coolermasterımı satmiyorum.

jaguar19 -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (24 Nisan 2008; 0:49:07)

ben aslında sadece işlemciyi soğutucam.imzadaki ekran kartını ha soğuttum ha soğutmadım fazla farketmicek.memnunum zaten fazla oyun oynamıyorum
idare ediyo beni.
he belki kuzey köprüsünü soğuturum.

yani su hem fazla ısınmayacak yani çok fazla devir lazım olmayacak bide işlemciyi üzerinde yapıcağım için fazla uzun boru da olmacayak.
sana 1200 lük yetiyosa bana rahat yeter

jeofizikci -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (24 Nisan 2008; 0:52:07)

burada cevap veriyorum pmnize ki arkadaşlarda yorum yapabilsin. tt bloklar bakırdandır ama iyi bir tasarıma sahip değildirler. kanallarının yapısından dolayı guçlu pompalarla kullanmak gerekir. ayrıca taban yuzeyleride pek iyi değildir. kullanılan plaxinin ince olmasından dolayı sık sık çatlama olur. bu plaxiyi değiştirmek gerekir. amfibi nickli arkadaş bu lokları cok guzel modifiye etmekte ve satmaktadır.
bendekine sadece plaxi değişimi yaptım.

coolermasterla bir iki derece farkları olur.

jaguar19 -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (24 Nisan 2008; 0:59:39)

diyelimki pc çalışır durumdayken bu plexi çatlatı ve sızma yaptı.
saf su yani iletken olmayan su anakarta zarar verir mi?

jeofizikci -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (24 Nisan 2008; 1:04:58)

kutsanmamışsanız kesinlikle zarar verir. saf su borularda ve radyatorde tozlanma ve diğer etkenlerden dolayı iyonize olacaktır ve sistemdeki bileşenlere zarar verecektir.
çatlamaya karşı ya plaxi olmayan blok yada sağlam plaxisi olan bloklardan almalısınız. normalde tt 3mm(tahmini belkide daha kalındır) kalınlığında plaxi kullanır.

DiabloXT -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (24 Nisan 2008; 1:53:04)

Hocam TT bloklarının düzeni yok,açıkçası ben onu güvenip de işlemcime takmam yani.Bu yüzden çok başı yananlar oldu.

Ya daha kaliteli birşey alın,ya daha kalın plexi kapak içeren bi blok kullanın,ya da komple metal olan bloklardan kullanın...

Ben olsam Aykunu kafalar alırdım elindekini[sm=evillol.gif][sm=evillol.gif]

PeGaSuS@01 -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (24 Nisan 2008; 8:12:47)

quote:

yok artık bu ne acayp ucuzmuş yaw acep bendemi kursam bi su soğutma sistemi pompamda var zaten çok güçlü değil pompam bu bloğa zarar veremez en iyi hava soğutmadan daha iyi olucağı kesin[sm=ok.gif]

jaguar19 -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (24 Nisan 2008; 9:28:53)

gece COOLER MASTER ı kullananların yorumlara baktım hatta forumda bi kaç başlık var böyle, adamlar memnunlar bu bloktan.
öyle kolay kolayda çatlamıyormuş.bi de 1200 lük güçlü olmayan bi pompa kullanılınca montajı da adam gibi yapınca risk iyice azalır bence.
alınabilir bişeye benziyor.

bu sistemin boruları nalburlarda satılan ince şeffaf terazi hortumları mı acaba?
gerçi ondan biraz kalın gibi.

bide uv ye duyarlı olması hortumun yüzünden mi yoksa içindeki sıvıya katılan maddeden mi?
çok güzel parlıyor.

jeofizikci -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (24 Nisan 2008; 14:28:48)

kararınızı vermiş gibisiniz hayırlı olsun.
silikon hortum kullanabilirsiniz. bide benim tavsiyem koçtaş yapı marketlerinde cok guzel hortumlar var ben ordan almıştım. bide karakoydede hortum satan baya yer var, ordanda alabilirsiniz.
uv ye duyarlı hortumlar piyasada az sayıda mevcut. insanlar daha cok uv ye duyarlı sıvı kullanmaktalar. bence uvye duyarlı hortum daha iyi olur.

quote:

quote:

yok artık bu ne acayp ucuzmuş yaw acep bendemi kursam bi su soğutma sistemi pompamda var zaten çok güçlü değil pompam bu bloğa zarar veremez en iyi hava soğutmadan daha iyi olucağı kesin[sm=ok.gif]

sizde kurun tabiki su soğutma cok zevkli bir hobidir,performansıda cok iyidir . ama uyarayım hastalık gibi bırakmaz insanı.

PeGaSuS@01 -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (24 Nisan 2008; 19:48:16)

quote:

Orjinalden alıntı: jeofizikci

silikon hortum kullanabilirsiniz. bide benim tavsiyem koçtaş yapı marketlerinde cok guzel hortumlar var ben ordan almıştım. bide karakoydede hortum satan baya yer var, ordanda alabilirsiniz.
uv ye duyarlı hortumlar piyasada az sayıda mevcut. insanlar daha cok uv ye duyarlı sıvı kullanmaktalar. bence uvye duyarlı hortum daha iyi olur.

quote:

quote:

sizde kurun tabiki su soğutma cok zevkli bir hobidir,performansıda cok iyidir . ama uyarayım hastalık gibi bırakmaz insanı.

sağol hocam 2 ay sonra yapıyorum sistemi gerekirse sizden yardım alırım sizden elimde şu an zaten atman pompa var geriye kalan kısmı 50 ytl ye kapatırım hafifden sıvı soğutmaya giricem hava soğutma biraz hafif kaçıyo artık [sm=biggrinking.gif]

jaguar19 -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (24 Nisan 2008; 23:58:18)

quote:

evet hemen hemen karar verdim gibi hatta bugün hızlı*al dan bloğun siparişini veriyodum ama araya dvd+rw olayı girdi.
onunla birlikte siparişi vericem hem coolermaster 15 ytl ye gelicek hemde 30 ytl yi geçtiği içn kargo beleş olucak.

uv ye duyarlı hortumlar bence de daha iyi.suya karıştırılan sıvı, suya yoğunluk verebiliyormuş.
bugün dükkanda elimizde olan hortumlara baktım.1 cm kalınlığında şeffaf yumuşak terazi hortumu vardı.
diğerleri bayağı bi sert.eğer uv ye duyarlı bulursam bide fiyatı uygunsa tabi uc lisinden alıcam yoksa elimizde bi top var ondan kullancam.

bu arada eski akvaryumdan çıkan bi pompa var.kömürlükte duruyor.ona da bakıcam kaç watt mış gücü neymiş öğrenicem benim istediğim gibiyse süper olucak.bide radyatör kalıyor onu da senle konuşmuştuk zaten.

m184 -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (25 Nisan 2008; 10:24:40)

quote:

tofaş rafyatörlerinın sıfırı 40 milyondur [:D]. dikkat edin bunların aleminyum-bakırlısı ve sadece bakırlı olarak iki modeli var diye biliyorum. yada buna benzer bişey.

aykun blokları gayet iyidir.iğne yapraklı tasarımdır ki bu en iyi tasarımlardan biridir. sağlam birşey istersen alabilirsin. yok ben daha ucuza arıyorum derseniz bende tt blok var ust plaxi, 9mm lik plaxiyle catlamalara karçı değiştirdim ucuza veririm sana.
onada yok dersen benim şu anda kullandığım coolermaster blok alabilirsin. oda ucuzdur
resimi aşağıda
[image]http://resim.donanimhaber.com/upfiles/186690/58144DD3DF974EC3B2D3E6778675B156.jpg[/image]

[image]local://upfiles/186690/58144DD3DF974EC3B2D3E6778675B156.jpg[/image]

bende sistemi kasa içine almak istiyorum kullandığın rekor ve hortum ölçüleri nedir acaba?

jeofizikci -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (25 Nisan 2008; 22:35:52)

kullandığım hortumlar 8/10 mmdir. rekorlarsa baya karışık durumdalar. en incesinin iç çapı 5mm dir. daha kalın kullanmanız daha iyi olacaktır elbette. mesela 10/12mm lık hortum

@jaguar19 aklımdasın. istediğin zaman soyle resimleri yollim sana ama cok bir şey beklem. heleki tip olarak

jaguar19 -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (26 Nisan 2008; 12:50:20)

jeofizikçi görüntü benim için çok önemli değil, görünmeyen bi yere koyucam zaten.

bu arada bendeki ekran kartı biraz sesli çalışıyor diye vga bloklara baktım.firebalda bendekine uyar mı bilmiyorum ama aqua vga bloklar 25..35 ytl gibi.
mesela bu 35 lira(diğer sitelerde 70..80 liradan başlıyor belki de bi hata vardır)

[image]http://www.firebal.net/content_files/prd_images/Aqua/wa105_b.jpg[/image]

diğerleri için http://www.firebal.net/asp/listgroup.asp?group=VGA

amacım ekran kartını iyi soğutmak değil pc yi sessizleştirmek.eğer bu fiyatlarda benim ekran kartına uyacak bişey bulursam alıyim mi acaba?

DiabloXT -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (26 Nisan 2008; 13:51:48)

Hocam o bloklar aliminyum yapılı,bakır cpu blokla birlikte kullanırsanız korozyona neden olma ihtimali oldukça yüksek.Onun bir değişik sürümünü almak istemiştim X1950Pro için,ama aliminyum olduğunu öğrenince vazgeçtim.

Bakır blok,radyatör v.s varsa bir sistemde,tüm bileşenler bakır olmalı...[sm=ok.gif]

Naughty -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (26 Nisan 2008; 14:12:32)

Bugun gittim 3 milyona 2 metre kablo aldim 50 Ytlye Tofaş radyatör aldim ,Bendeki TT 735 sistem var onun pompasi yeterli olurmuki ? tofaş kaliriför radyatörüne

jaguar19 -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (26 Nisan 2008; 14:14:01)

o zaman onu daha sonra bakıcaz.ikinci elden felan düşer belki.saol uyardığın için[:'(]

DiabloXT -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (26 Nisan 2008; 14:24:12)

quote:

Orjinalden alıntı: Naughty

Bugun gittim 3 milyona 2 metre kablo aldim 50 Ytlye Tofaş radyatör aldim ,Bendeki TT 735 sistem var onun pompasi yeterli olurmuki ? tofaş kaliriför radyatörüne

Olur problem olmaz...[sm=ok.gif]

Naughty -> Cevap: Ucuz Dalgıç Pompa (26 Nisan 2008; 14:38:35)

Teşekkür ederim Diablo.Bu arada Yaptiğim sistem Süper bi sistem olacak Değişik birşeyler yapiyorum ama ben öyle ışıklı filan pek seven biri dğeilim oyüzden ışıksız takılıyorum sistemimde :).önümüzdeki hafta bitecek ozaman resimleri koyarim sizlerde faydalanırsınız.

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.25