Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Çok değişik bir Hp 1310 series sorunu !!

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Yazıcı/Tarayıcı >> Çok değişik bir Hp 1310 series sorunu !! Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
deepinsky

11 Nisan 2008; 22:35:37 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar,
İlk önce belirtmek isterim ki sorunmu ve cevabını forumda aradim ama malesef bulamadim..( gozden kaçmiş olabilir, boyle bir durumda konumu ban'lamak yerine beni o linke beni yonlendirseniz sevinirim.)

Sorun ise;

Ben 2 yıldan daha once Hp 1315 Series All iN One dan almiştim..Uzun bir zaman sorunsuz bir şekilde kullandim..Garantisi doldu makina ariza vermeye başladi...

1-) Diyelim ki 10 sayfa bir yazimiz var ve yazdirmak istiyoruz..Yazdir dediğimizde dogal olarak kağidi teker teker alir ve yazdirir. Bende ise soyle bir durum olustu, oyle onune deste kağit koyunca makina almiyor. Topluyor içinde kaliyor..Teker teker sayfalari alip yazmiyor..Garanti doldugum için yaziciyi aldiğim yere goturdum ve o da bir anlam veremedi..Sanki makinanin beyni arizalanmiş gibi bir turlu eski haline gelmiyor..Çeşitli denemelerden sonra dosyamizi yazdirabilmek için soyle bir yol bulduk ama baya zahmetli....sayfa yazi yazdiracağim zaman yazdir komutunu veriyorum ve bekliyorum makina yazar gibi yapiyor kartus gidip geliyor ( haznede kağit yok) sonra kagıt yok diye pc monitorune bilgi gelince 1 tane yalniz 1 tane kağit koyuyorum ve makina kağidi aliyor birinci seferde kağidi aliyor ve yazar gibi yapip bosa atiyor--bazen bu olay 1 kerede olmuyor 2,3 kez bos attiğida oluyor kafasina gore takiliyor yani benide sinir ediyor :) ...sonra hemen zaman gecirmeden o sayfayi tekrar hazneye koyuyorum ve yazdirma işlemini tekrarliyorum ve anca bir sayfa cıktıyı aliyorum..( 10 sayfa cıktı almak istedğim zaman bu soylediğim işlemleri o kadar tekrarliyorum:(....))

Şimdi bunun yok mu cevabi ? O kadar Hp 1310s, hp1315s, 1410s, 1510s hatta f380 serisi kullanan var etrafimda hiç birinde bu hata olmadi ..yok mu çaresi..

2-) Bu sorunum ise daha yeni olmaya başladi...Kartuslarim dolu ve sayfayi yazdirmaya başliyorum renki cıktı alacağim zaman sayfayi yazdirmaya başliyor ama yarida kaliyor...kartusta sorun var desem bir daha ki işlemde kağidin ortasina kadar yazmamasi gerek değil mi ? İlk once yaziyor sayfa yarisindan sonra yazmiyor...:)))

Bazen makinayi kaldirip atasim geliyor ama kıyamiyorum zamaninda cok para vermiştim 2005 subatta almiştim:)))

Bir el atin su problemlere ....

Cevaplarinizi dort gozle beklemekteyim..

Teşekküler,

deepinsky:)

deepinsky

20 Nisan 2008; 11:12:04 

sayın forum.donanimhaber uyeleri yokmu bu soruna bir cevap ?

**Konuyu ustte tutmak için yaziyorum....

Cevaplariniz beklemekteyim...Saygılarimla

deepinsky :))

Bir_Bilen

21 Nisan 2008; 9:27:21 

Kağıt çekiciyi temizlemeni öneriririm. Nasıl yapacaksın?

kağıt koyduğun yerin ilerisine doğru bakarsan sağda lastik kaplı bir teker göreceksin. işaret parmağına nemli bir bez tak ve parmağını o tekerin altına yasla, hafif bir baskı uygula. O durumdayken yazıcıya 3-5 kere yazdırma komutu ver. Böylece teker dönecek ve parmağındaki beze sürtünerek temizlenecek. Aynı işlemi bir kaç kere de kuru bezle yaparsan kağıt çekicin temizlenmiş olur. Bunun dışında kağıt sensöründe ve sensörü devreye sokan plastik parçada sorun yoksa makinen düzelecektir.

quote:

Orjinalden alıntı: deepinsky

KARTUŞ DOLUMU HAKKINDA BİLGİLER

1,5 YTL'ye KARTUŞ DOLUM FIRSATI
deepinsky

21 Nisan 2008; 18:54:12 

Tamam hocam carsamba gunu memlekete gidiyorum...deneyeceğim hemen...peki ya o sensorlerde sorun varsa..dediklerinizi yapsamda sonuc vermese ben ne yapayım..Bir oneriniz var mi? BuNU halletmem bana ne kadara mal olur?

Teşekkurler,
deepinsky
quote:

Orjinalden alıntı: Bir_Bilen

kağıt koyduğun yerin ilerisine doğru bakarsan sağda lastik kaplı bir teker göreceksin. işaret parmağına nemli bir bez tak ve parmağını o tekerin altına yasla, hafif bir baskı uygula. O durumdayken yazıcıya 3-5 kere yazdırma komutu ver. Böylece teker dönecek ve parmağındaki beze sürtünerek temizlenecek. Aynı işlemi bir kaç kere de kuru bezle yaparsan kağıt çekicin temizlenmiş olur. Bunun dışında kağıt sensöründe ve sensörü devreye sokan plastik parçada sorun yoksa makinen düzelecektir.

quote:

Bir_Bilen

22 Nisan 2008; 9:09:36 

sensörlerde veya başka bir kart sorunu varsa hiç uğraşma tamiriyle, al yeni bir yazıcı en iyisi.

quote:

Tamam hocam carsamba gunu memlekete gidiyorum...deneyeceğim hemen...peki ya o sensorlerde sorun varsa..dediklerinizi yapsamda sonuc vermese ben ne yapayım..Bir oneriniz var mi? BuNU halletmem bana ne kadara mal olur?

Teşekkurler,
deepinsky
quote:

quote:

deepinsky

28 Nisan 2008; 17:45:30 

hocam ewt sensorde hata var galiba...ee ne kadar olacak benim masrafim bu alete...ben soyle tamir ettirip kullanmak istiyorum ama cok ta para harcamamk gerek değilmi?.....
quote:

sensörlerde veya başka bir kart sorunu varsa hiç uğraşma tamiriyle, al yeni bir yazıcı en iyisi.

quote:

Teşekkurler,
deepinsky
quote:

quote:

Bir_Bilen

30 Nisan 2008; 20:14:34 

30 YTL den aşağı kimse tamir etmez! ki parça değişimi de olacak gibi görünüyor.

quote:

hocam ewt sensorde hata var galiba...ee ne kadar olacak benim masrafim bu alete...ben soyle tamir ettirip kullanmak istiyorum ama cok ta para harcamamk gerek değilmi?.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir_Bilen -- 30 Nisan 2008; 20:14:29 >

kudretx

4 Mayıs 2008; 18:22:39 

Bendeki de aynı sorun 1510 serisi kağıdı alamıyor ama tekmeyi vurup samsung clp 300 alacağım DE

Tacox

6 Mayıs 2008; 15:48:45 

1315 var bendede...

geçen ay atacaktım artık çöpe..kağıt almıyordu..ama 40 ytl ye kartuşları doldurttum bide bakım yaptırttım şimdi canavar..

deepinsky

9 Mayıs 2008; 18:13:09 

kudretx ve Tacox hocalarim...sizlerde de ayni sorun var galiba..

Ne yapsam acaba bende tamir mi ettirsem yoksa adam akıllı bir tane daha mi alsam...cevaplarinizi bekliyorum...

deepinsky

9 Mayıs 2008; 21:45:13 

Hocalarim o zaman size bir sorum olacak

ben şimdi su 3 secenekten hangisini seceyim..

1 --bu yaziciya 40 ytl kdar harcamak

2-- 50 ytl ye normal renki hp yazici almak

3 --50 ytl ye ikinci el temiz hp lazer yazici almak.renkli değil ..sadece siyah tonerli.....ikinci el..toneri yarisi felan anca doludur...

Bir_Bilen

12 Mayıs 2008; 9:15:31 

50 YTL ye alacağın lazer yazıcı 1010 serisi ise al. Daha eski ürünler ise uzak dur. İlerde tamir masrafı çıkartabilirler.

Xpl0d

18 Mayıs 2008; 12:41:21 

1010 serisi yazıcı ayarlayabilirim isterseniz bu arada deepinsky arkadaşım senin yazıcın bi bakımla düzelcek gibi geliyor bana istanbul içindeysen yardımcı olabilirim sana yarıda bırakması kartuş kafalarından veya encoder şerit den yapabilir kağıdı almamasını ise pickup rollerlardan yapar yazıcını tam olarak nasıl bişi olduğunu bilmiyorum ama yazıcının arkadasında bi mandallı kapak vardı onu cıkarıp yuvarlak plastik kaplı rollerleri kolonya tarzı bişeyle silersen sorunun düzelir gibime geldi

deepinsky

23 Mayıs 2008; 9:54:52 

Hocam,
yaziğiniz mesajinizi yeni görüyorum. Malum final haftasi pc başina geçtiğim pek soylenemez:(...
İstanbulda değilim malesef.1010 serisi için yorumlariniz nelerdir? arkadasimda var ve satacakta bana?? benim makinada ise o dediğiniz kapaği cıkardim ve temizledim..Yok olmuyor, sanki beyni arizalanmiş gibi..Neyse kalsin bu bakalim boyle biraz daha ..
Yardımlariniz için teşekkür ederim...
quote:

Orjinalden alıntı: Xpl0d

1010 serisi yazıcı ayarlayabilirim isterseniz bu arada deepinsky arkadaşım senin yazıcın bi bakımla düzelcek gibi geliyor bana istanbul içindeysen yardımcı olabilirim sana yarıda bırakması kartuş kafalarından veya encoder şerit den yapabilir kağıdı almamasını ise pickup rollerlardan yapar yazıcını tam olarak nasıl bişi olduğunu bilmiyorum ama yazıcının arkadasında bi mandallı kapak vardı onu cıkarıp yuvarlak plastik kaplı rollerleri kolonya tarzı bişeyle silersen sorunun düzelir gibime geldi

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Yazıcı/Tarayıcı >> Çok değişik bir Hp 1310 series sorunu !! Sayfa: [1]
Buraya git: