arkadaşlar benim ac 97 ses kartım war driverini kurmak istiyorum(doğru driver olduğundan eminim) kurarken pc kendi kendine reset atıyor güvenli modda açıp kuruyorum bu sefer sorunsuzca kuruluyor ama bu seferde bilgisayar açılmıyor delircem lütfen yardım edin kusra bakmayın 2. kez açmak zorunda kaldım geçen hafta açmıştım yanıtlayan olmamıştı
2. si by bölüme ayit değil ama oyunlara girdiğimde bilgisayar donuyor bazen kasadaki kırmızı ışık yanmıyor bilgisayar kendini zorlamıyor adeta
yardımlarınızı merakla beqliyorum pc sürekli sorun çıkarıyor :(((((((
Başka driver versiyonunu dene. AC97 ses kartı değildir. Bu ses kartının AC97 sertifikasyonunun gerekliliklerini yerine getiren bir kart olduğunu gösterir. (en belirgin özelliği dolby decodasyon desteğidir.)
quote:
AC'97 (short for Audio Codec '97) is Intel Corporation's Audio "Codec" standard developed by the Intel Architecture Labs in 1997, and used mainly in motherboards, modems, and sound cards.
onboard ise mainboard adı. değilse pci ses kartı ise ana ses çipinin üzerinde yazanları buraya yazınız bi yardımcı olan çıkar.
Bnde Realtek ac 97 de Sorun yaşıyorum Bu sıralar 1-2 gündür Araştırıyorum ama doru düzqün bi şey bulamadım dorusu Şu anda İndiriorum Bu codec Ne anlayamadım Yardım edersen sevinirim
On-board ses kartiniz sadece anakart ureticisinin sitesinden indirilen surucu ile garanti olarak calisir. Ses kartini yapan (Realtek gibi) firmanin generic driver'inin calismasi garanti degildir, daha sik guncellendigi icin insan istiyor ama deneyip goreceksiniz. Desktoplarda genellikle generic driver calisiyor ama laptoplarda genellikle illa anakart ureticisinin modifiyeli driveri gerekiyor. Ayni sey daha az derecede ekran karti suruculeri icin de gecerli.