Çin'de işçilik ücretlerinin düşük olduğu söylenebilir. Bunun dışında ürünlerde kullanılan malzemeler kesinlikle güven vermiyor. Örneğin Çin'de üretilen otomobiller Ncap testinden yıldız alamıyor.
Pentax K100D D-SLR / Tamron AF SP 28-75mm f/2.8 XR Di LD Aspherical IF Macro / 67 mm B+W UV NC filtre / Pentax SMC DA 18-55 mm f/3.5-5.6 AL / 52 mm Hama UV filtre / Pentax AF-360FGZ TTL Flaş / 2 GB SanDisk Extreme III SD kart / Lowepro Nova II AW / Samsung Digimax S500
MaSSive
Uzaklaştırılmış 4 gün cezanın 2 günü kaldı.
11 Nisan 2008; 16:21:58
Bu adamlarin kendi adina yaptigi urunlerin hicbiri standardlara uymuyor.Malzeme kaliteleri 2. 3. sinif ,en basiti cep telefonlarinda oyle aksamlar vardirki altin dan olmasi gerek.Bunlarin yaptiginda birak altini normal lehimi,plastik lehimler kullaniliyor. Suan Turkiye de satilan bu sozum ona ucuz teknolojik cihazlari ureten bu kisilerin tamamina yakini Korsan kacak uretim yapiyor.Firma bazinda muhattab olunacak bir uretim yapmiyorlar.Kagit uzerindeki kamera,video ,cozunurluk vb ozelliklerin hicbiri cihazdaki ile birbirini tutmuyor.Yada var olan Bluetooth vs vb standard ozellikleri patentlemis firmalara telif hakki odenmeden ,izinsiz kullaniliyor. Kacak geldikleri icinde,devletin yuksek vergilendirmelerindende muaf oluyorlar otomatikman. Bunlara diger kaliteli markalarinda,montaj,uretim vb nedenlerden dolayi tercih ettikleri,uzak dogudaki ucuz is gucunude ekledinmi,bukadar ucuz olmasi kadar dogal bir sey olamaz.
pesonel maliyeti az, hem de çok az (bildiğim kadarıyla sosyal güvenlik olayı yok) hammaddeler ucuz, ucuz olması yetmiyor, daha da kalitesizini kullanarak maliyeti daha da düşürüyorlar yer yer. adamlarda her teknoloji var, bizim gibi hiçbir teknoloji de dışa bağımlı değiller.
japonya da böyle başlamıştı bu da bir gerçek... tabi çin de japonyayı model alrı mı başarı da bilemiyorum... ki sanmıyorum japonyada milliyetçilikle destekli bir çalışkanlık azim odaklanma vardı, çin kapitalist sisteme doğru kayıyor gibi duruyor.
resimlere ben de baktım... güzel çalışma kalite en önemli şey üründe philips kullandım zamanında, yazılımında bi kaç rötüşla daha da iyileştirilecek çok şey vardı... ama yapmamışlar, hala telefon seçimi yaparken philipsi sepete eklemiyorum, şimdi güzel telefonlar çıkarıyo olabilir ama bi kere bende antipati oluşturdu... hala bazı firmalar abidik gubidik saçma yazılımlar koyuyo tele...
netekim... kalite ve garanti olayını kotaramazlarsa bu iş olmaz