Şimdi Ara

Godiva’yı almak, Yıldız Holding’in bilişimde de önünü açtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    Godiva''yı almak, Yıldız Holding''in bilişimde de önünü açtı

     

    Datateknik''ten 440 milyon dolar ciro hedefi

     

    Ülker''i de bünyesinde barındıran Yıldız Holding çatısı altında 2008 yılı başında oluşturulan Yıldız Bilişim Grubu''nun lokomotif şirketi Datateknik, hedef büyüttü. 1994 yılından bu yana, 1 milyon adet Exper marka bilgisayar üreten Datateknik, 2008 yılında 280 bin adet bilgisayar satarak büyük bir sıçrama yakalamayı hedefliyor. Exper üretim ve pazarlamasının yanı sıra sistem entegrasyonu konusunda da tüm müşteri segmentlerine hitap eden çözümler sunan Datateknik''in 2008 yılı sonu ciro hedefi ise 440 milyon dolar olarak açıklandı.

     

    Yıldız Bilişim Grubu üyesi Datateknik mevcut durumunu ve önümüzdeki dönem hedeflerini düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyuna açıkladı. Toplantıya Datateknik Genel Müdürü Mehmet Yolcu ile 1 Nisan''dan itibaren Datateknik Satış ve Pazarlama Koordinatörlüğü görevine getirilen Cahide Akkuzu katıldı.

     

    Toplantıda konuşan Genel Müdür Mehmet Yolcu, sektörde, üretimini de yaptıkları Exper''in yanısıra, donanım ve sistem bütünleştirme hizmetlerinden, mobil çözümler ve broadcasting çözümlerine kadar tüm müşteri segmentlerine hitap ettiklerini söyledi.

     

    Yolcu, uluslar arası firmaların, birçok konuda olduğu gibi IT konusundaki alım kararlarını da merkezlerden alması nedeniyle, geçmişte Exper olarak büyük sıkıntı yaşadıklarını vurguladı. Mehmet Yolcu, ''Ne kadar iyi fiyat, ürün ve hizmet sunsak da, her ne kadar Türkiye''deki ekipleri bizimle çalışmak istese de uluslararası şirketler ile çalışma fırsatı bulamıyorduk, Ülker Godiva''yı alınca, bu kez tüm lisanslamanın Türkiye''den yapılması sağlandı ve ilk defa bu sistemin zevkine biz de vardık." şeklinde konuştu.

     

     

    Yıldız Holding itici gücümüz olacak

    Datateknik''in Yıldız Bilişim Grubu içindeki payının yaklaşık yüzde 40 olduğunu belirten Yolcu, bu yılın başındaki yeniden yapılanma ile birlikte iddialarını artırdıklarını söyledi. Yolcu şöyle devam etti: "Yeniden yapılanma ile Holding''in desteğini daha yakından hissetme ve Holding''in deneyimli işgücünü değerlendirme fırsatımız doğdu. Bundan sonraki temel stratejimiz, kalifiye işgücümüzü korumak ve geliştirmek şeklinde olacak. Yıldız Bilişim Grubu''nun önde gelen oyuncularından biri olmamızla birlikte artık sektörde hayal ettiğimiz noktaya gelme çabamızda çok daha güçlü bir hareket kabiliyetine kavuştuk. Bulunduğu sektörlerde pazar liderliğine alışkın olan Yıldız Holding''in desteği, büyümemizde itici gücümüz olacak."

     

    Yolcu, 1989 yılında kaliteli global bir marka olma hedefi ile kurulan Datateknik''in bu güne kadar, yüzde 90''ı masaüstü, yüzde 10''u ise dizüstü olmak üzere, 1 milyon Exper marka PC''ye imza attığını söyledi.  Üretime başladıkları yıl, üretim kapasitelerinin gün başına 100 PC olduğunu hatırlatan Yolcu, bugün artık Datateknik olarak gün başına 500 dizüstü ve 2000 masaüstü bilgisayar üretim kapasitesine ulaştıklarını ifade etti.

     

    2012 ciro hedefi 1 Milyar dolar

    Datateknik''in geçen yılı toplam 158 bin 858 adet PC satışı ile tamamladığını belirten Yolcu, 2008 satış hedeflerinin ise 280 bin bilgisayar olduğunu söyledi.

    Datateknik olarak 2007''de 160 Milyon dolar ciroya ulaştıklarını belirten Yolcu, şunları söyledi: ''Datateknik olarak Türkiye''nin lider sistem entegratörü olmayı hedefliyoruz. Yıldız Holding Bilişim Grubu yapılanması sırasında bünyemize katılan şirketler ve etkin büyüme stratejilerimizle, pazarda 2012''ye kadar lider olmayı ve ciroda 1 milyar dolar rakamını yakalamayı hedefliyoruz. Bu hedefe ulaşmak için en büyük yatırımımız ise insan kaynağına olacak. Sadece 2008''de yüzde 25''lik bir istihdam artışı hedefliyoruz."

     

    Akkuzu: Yeni dönemde

    ihracata da yöneleceğiz

    Avea''daki görevinden ayrılarak Datateknik''te Satış Pazarlama Koordinatörlüğü görevine getirilen Cahide Akkuzu ise, bugüne kadar birçok ilke imza atmış Datateknik''te olmaktan ve pazar liderliğine giden yolda Datateknik''in güçlü kadrosuna dahil olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

     

    Ülker''i de bünyesinde barındıran Yıldız Holding bünyesindeki Datateknik''in bugüne kadar yüksek kaliteye büyük önem verdiğini, bu nedenle yüksek müşteri memnuniyetine sahip olduğuna dikkat çeken Akkuzu, ''Son olarak 16 ilde 1.519 kişiyle yaptırdığımız bir araştırmaya göre, Exper''i tanıyanların yüzde 42.7''si yani neredeyse yarıya yakını markayı kaliteyle özdeşleştiriyor, bu çok önemli bir sonuç" diye konuştu.

     

    Bu yıl içinde Datateknik olarak, ''kesintisiz bilgisayar, yeni Exper oyun serisi, kişiselleştirilebilir diz üstü bilgisayar" gibi yenilikleri olacağı bilgisini veren Akkuzu, yeni dönemde ihracata da yöneleceklerini söyledi.

     

    İhracatta komşu ülkeler ve Türk-i Cumhuriyetlere odaklanacaklarını belirten Akkuzu, ilk etapta uluslararası arenada güçlü bir oyuncu olan Yıldız Holding''in bulunduğu ülkelerde var olmayı planladıklarını vurguladı. Akkuzu, ''Öncelikle kendi bölgemiz dâhilindeki ülkelerden başlayarak ve kanallarımızı sağlıklı oluşturarak ihracat gerçekleştireceğiz. Bu süreç içinde Yıldız Holding''in deneyimlerinden de azami düzeyde faydalanmayı planlıyoruz" diye konuştu

     

    Akkuzu, 1995''te ''Yılın Bilgisayarı" ödülünü alan Datateknik''in 1997 yılında sektörde ISO 9001 belgesini alan ilk firma olduğunu, 2006 yılında ise en çok satan masaüstü PC markası ünvanını aldığını hatırlattı. Datateknik''in bugüne kadar imza attığı başarılara yenilerini katmayı planladıklarını da ifade eden Akkuzu, ''Bayii kanalları, özel sektör kurumsal ve kamu satışlarından elde edilen verilere göre, müşteriler yenileme dönemlerinde de yine Exper''i tercih ediyor. Bu, Exper markasının sorunsuzluğu ve güvenilirliğini gösteren en değerli veri. Bu güveni sürekli kılmak ve müşteri odaklı stratejimizi sürdürmek, yeni dönemde de önceliğimiz olacak" diye konuştu.

     

    Toplantının ardından soruları yanıtlayan Genel Müdür Mehmet Yolcu, gelen bir soru üzerine, ihracatta 2008 yılı için 5 milyon dolar hedefi belirlediklerini, bu rakamın temkinli bir rakam olduğunu söyledi. Yolcu, ''Bu 5 milyon dolar ihracat rakamı, temkinli bir rakam. Aslında bir iki proje ile biz bu rakamın çok daha üzerine çıkabiliriz" diye devam etti.

     

     

     

     








  • parça birleştirmek ve pazarlamacılıktan başka bişey yapıyorlarmı?
  • İçinde Ülkerin de olduğu bir firma ise ona güvenirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.