Şimdi Ara

Xbox360 ve PC yi Aynı monitöre/TV'ye bağlayın- KVM switch

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
2.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Balıkesir
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aten Digital VGA/KVM switch. 2 portlu USB li, ses aktarımı da yapabiliyor. Bu konuda dünya lideri. Kendim aynı markanın daha profesyonelini (HDMI lı )kullanıyorum.
    Bu cihazla PC ile Xbox 360 arasında tek tuşla geçiş yapıp tek monitör, tek ses sistemi ,tek klavyeyi ve tek mouse u iki cihaz arasında kullanabilirsiniz.
    Şuana kadar 4 marka kullandım ve kalite olarak en iyi marka bu

     Xbox360 ve PC yi Aynı monitöre/TV'ye bağlayın- KVM switch
     Xbox360 ve PC yi Aynı monitöre/TV'ye bağlayın- KVM switch
    İstediğim fiyat : 45 ytl

    İsteyenler İzmitten elden test ederek alabilir ya da başka yerlere kargo ile yollayabilirim.
    PM den ya da msn : residentour@hotmail.com dan ulaşabilirsiniz.


    GENEL BİLGİLER
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    KVM nedir ? Ne işe yarar ?
    Bu cihazlar Keyboard, Mouse ce VGA nın baş harflerinin kısaltılması ile KVM adını alırlar. Genelde bu 3 cihazı anahtarlayarak çalışırlar ama son zamanlarda ses iletimi için 2.1 stereo jack anahtarlamasını da eklemişlerdir. Ayrıca DVI ve HDMI anahtarlayan 800- 3000 doalrlık modelleri de vardır.
    KVM ler 2 ana çeşitte olurlar. Digital ve analog

    Digital KVM switch ler analogların olumsuz yönlerini kapatmak ve kullanım kolaylığı ile uzaktan yönetim için geliştirilmişlerdir. Bunalrda anahtarlama digital devre ile yapılmaktadır. Genelde bağlı olan klavyeden tuş kombinasyonu girilerek ya da kvm nişn üstündeki geçiş tuşuna dokunarak yapılır. Görüntü iletimi 2560 x1600 e kadar 400 mhz olabilmektedir. Uzun KVM kablolarını desteklerler. Görüntüde bozulma ve sonradan eskime gibi sorunları yoktur. Tek dezavantajı biraz daha pahalıdırlar ama artık üreim digitale kaydığı için fiyatları oldukça düşmüştür. 2 den 64 kullanıcıya kadar olan modelleri bulunmaktadır. 8 ve yukarısı için fiyatları ticari ürüne girdiği için oldukça artmaktadır. Ama 2,3,4 ve 6 lı modelleri ev kullanıcısı ürününe girdiği için oldukça ucuzdur.


     Xbox360 ve PC yi Aynı monitöre/TV'ye bağlayın- KVM switch

    Yukarda çok kullanılan USB girişli ve 2 kullanıcılı modelin( en kolay kullanımlı olduğu ve ek kablo ve adaptör gerektirmediği için) bağlantı şeklini gösterdim. Burada Xbox 360 ın vga kablosunu KVM swiştch in VGA 1 kablosuna , KVM switch in USB 1 kablosunu XBOX 360 ın arkasındaki USB port u na takıyoruz. bözylece hem VGA değişimi hem de XBox 360 ın klavye desteğini(menüde ve xbox live de chatte ve mesajlaşmada kullanılıyor ) kullanmış olacağız.. KVM switch in VGA 2 kablosunu direkr PC kasamızın ekran kartının VGA çıkışına bağlıyoruz ve USB 2 kablosunu da PC kasasındaki boş bir USB portuna takıyoruz ve PC deki klavye ve mouselar artık gerek kalmadığı için çıkarıyoruz.Bunları KVM ye takacağız. KVM switchin VGA çıkışına LCD ya da CRT monitörün VGA girişine bağlıyoruz. PC kasasından söktüğümüz klavye ve mouse u ise KVM nin PS2 ya da USB klavye ve mouse girşine takıyoruz. Artık tüm KVM kontrolü bu klavye+mousedan yapıyoruz ve PC ye geçtiğimizde klavye+mouse PC yi kontrol ederken Xbox a geçtiğimizde görüntü XBOX ı gösterirken klavye miz de XBox arayüzündeki klavyeyi kullanabiliyor.
    KVM kullanımı nasıl oluyor?

    Diyelim Xbox la oyun oynuyorsunuz. KVM ye takılı olduğu ve monitörede Xbox görüntüsü olduğunu farzedelim. Bu durumda iken Klavye de xbox a ayarlı olmaktadır. PC nin görüntüsü monitörde değildir ve klavyede yapılan her türlü hareket PC den bağımsız sadece Xbox da işlemektedir. Şimdi bu durumdan PC ye geçmek istersen KVM switch de ayarlı olan klavye kısa yollarını girmemiz lazım. Bu genelde hiç kullanılmayan Scroll lock tuşuna çift basma ile olur. Yani Scroll-lock + Scroll- lock bastığınız anda görüntü KVM nin bağlı olduğu diğer kısma geçer. PC de ise xbox a , xbox da ise PC ye geçer. Ayrıca klavye ve mouse da o an görüntüyü aldığınız kaynağın klavye+mouse u dur. YAni işlem bu kadar kolay.

    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.



    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.