Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
MMS nedir? Hakkında Herşeye Dair..

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Mobil Operatörler >> Turkcell >> MMS nedir? Hakkında Herşeye Dair.. Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
basturkemin

Sisteme Gözat

10 Nisan 2008; 21:26:06 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar merhaba,
Hayatımızda uzun süredir bulunan bu teknolojinin tüm bilinmeyen yönlerine eğilelim istedim. Artık nede olsa Turkcell ve Avea MMS üzerine çeşitli kampanyalar yapıyor ve ücretsiz olarak bize deneme şansı sunuyorlar.

Önemli soruların cevaplarını editleyerek bu mesaja sürekli eklerim diye düşünüyorum..

Şimdi yardım etmek isteyen arkadaşlar şu sorularıma yardımcı olabilirler, başkaları içinde çok faydalı bir kaynak olur..

1- Ülkemizde bir MMS mesajı için desteklenen kb sınırı kaçtır?

- Ben ya 30 yada 300 kb diye hatırlıyorum, bilginiz var mı arkadaşlar? 167 kb ve 5 kb denedim ikiside daha iletilmedi nedense..

2- Ülkemizde MMS'ler operatörler arası gönderilebilme durumları nasıl?

- Turkcell'in tutumundan dolayı şu anda örneğin Turkcell ile diğer operatörler arasında MMS alışverişi yapılamazken Avea-Vodafone ve Vodafone-Avea arasında MMS gönderilebiliyor.

3- MMS hangi teknolojiyi kullanıyor?

- Yanlış bilmiyorsam veri paketleri aracılığı ile iletilen bu teknoloji, GRPS altyapısını kullanmakta.

4- MMS gönderim ücretleri ne kadar?

- Bir MMS gönderim ücreti şuanda Avea ve Turkcell'de 2-3 SMS bedeli kadar yada 4-6 kontör civarında. Gayet pahalı olduğunu düşündüğüm bu teknoloji yıllar sonra hayatımıza ücretsiz kampanyalarla daha da fazla girdi.

5- MMS gönderirken GRPS'in açık/aktif olması gerekiyor mu?

- MMS ayarları yaparken de bağlantı ayarları yaptığımdan ben açık olması gerek diye düşünüyorum. Farklı bir fikri ve bilgisi olan varsa iletirse sevinirim.

6- MMS gönderirken GRPS altyapısı kullanıldığına göre gönderilen MMSler kb boyutu kadar cepten internet kullanımı olarak mı ücretlendiriliyor?

- Bildiğim kadarı ile hayır. MMS ücreti zaten alındığı için giden veri için ücret ödenmiyor diye biliyorum. Farklı bilgisi olan?

7- MMS gönderdikten sonra karşı tarafa hemen iletilir mi yada neden iletilmez?

- Öncelikle karşı tarafında MMS ayarlarının yapılmış olması gereklidir. Eğer her iki tarafta da ayarlar var ise, benim bugün yaşadığım gibi karşı tarafa MMS gitmesse benim gibi oturur bu başlığı açarsınız :)

Daha da sorular aklıma geldikçe eklenecektir. Bilgisi olan ve yorum yapmak isteyen arkadaşların katılımlarını bekliyoruz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturkemin -- 10 Nisan 2008; 23:06:35 >

Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği - Telsim Geri Gelsin! (Vodafone'u eleştiriyoruz!)
sevimlican

10 Nisan 2008; 22:31:10 

vodafone dan aveaya aveadan vodafona gönderebilirsin.........

KARAKARTAL 1903
KİM NE DERSE DESİN TEK HATTIM VODAFONE
hepsi1lesme16

10 Nisan 2008; 22:35:02 

mms alırken veya gönderirken siemens telefonda açık olması gerekiyor gprs in nokiada direk geliyor
kb sınırrı telefondan telefona göre değişiyor

((((¯`•._.•GöNLüNü GüN eDeNi SeVMeZ SeVDa iSTeR HeP oNu üZeNi•._.•´¯))))

ASUS P4V8X-X P4 3.20GHZ SAPPHİRE ATİ RADEON 256mb X1650PRO DDR3 2GB DDR400 MHZ RAM ASUS 350W PSU SEAGATE 160GB SATA2 HDD
basturkemin

Sisteme Gözat

10 Nisan 2008; 23:09:05 

quote:

Orjinalden alıntı: hepsi1lesme16

mms alırken veya gönderirken siemens telefonda açık olması gerekiyor gprs in nokiada direk geliyor

kb sınırı telefondan ziyade operatörün sınırına göre değişmiyor mu? ben öyle biliyorum. Yani atıyorum Türkiye'de max. MMS boyutu 30kb gibi bir sınırlandırma vardı diye hatırlıyorum yani böyle genel birşeydi diye..

@ sevimlican,

ilgili maddeyi güncelledim, Vodafone'u arada unutmuşum; aslında MMS kampanyaları ile ilgili başlık olacaktı sonra işe yarar diye değiştirdim, ekledim, saolasın

Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği - Telsim Geri Gelsin! (Vodafone'u eleştiriyoruz!)
veziroglu

10 Nisan 2008; 23:30:37 

http://en.wikipedia.org/wiki/Multimedia_Messaging_Service

burada mms boyutunun en fazla 300 kb olacagını söylüyor.ama şebekeye göre değişir sanırım.

benim telefona kurdugum bir yamayla ben bunu 1000 kb a cıkardım ve 800 kb büyüklüğünde mms gönderdim.karşıya gitti.boyut olarak ne kadar gitti bunu bilmiyorum tabi.

birde vodafone'da mms almak için gprs'in açık olmasına gerek yok.mms'i açtırmak gerekiyor ama.diğerleride büyük ihtimal öyledir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veziroglu -- 10 Nisan 2008; 23:31:39 >

Toshiba PORTÈGÈ G500
SE K700i
>sCoRPion<

Sisteme Gözat

10 Nisan 2008; 23:31:38 

quote:

Orjinalden alıntı: basturkemin

quote:

Orjinalden alıntı: hepsi1lesme16

kb sınırı telefondan ziyade operatörün sınırına göre değişmiyor mu? ben öyle biliyorum. Yani atıyorum Türkiye'de max. MMS boyutu 30kb gibi bir sınırlandırma vardı diye hatırlıyorum yani böyle genel birşeydi diye..

@ sevimlican,

ilgili maddeyi güncelledim, Vodafone'u arada unutmuşum; aslında MMS kampanyaları ile ilgili başlık olacaktı sonra işe yarar diye değiştirdim, ekledim, saolasın

Avea ve Vodafone'un mms sınırını bilmiyorum fakat trcell de MMS boyutu max. 500kb olabiliyor. ama telefonun da desteklemesi önemli.. sizin telefonunuz 100 kb gönderebiliyorsa daha fazlasını gönderemezsiniz.. ama telefonunuz 1mb gönderebilen bir telefon olsa bile turkcell hattınızla 500kb den fazlasını gönderemeyeceğinizden 1mb mms gönderemezsiniz..

Turkcell web sitesinden alıntı:
quote:

MMS yoluyla resim, ses, video boyutlarında kısıt var mı?

Turkcell MMS sistemleri 500k’ya kadar* videoları, resimleri ve ses dosyalarını MMS olarak gönderebilmenize olanak sağlar.
*Telefonun desteklediği MMS boyutu telefonun teknik özelliğidir. TurkcellMMS sistemleri en fazla 500k’ya kadar destek vermektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi >sCoRPion< -- 10 Nisan 2008; 23:33:31 >

Pentium D 915 (2800Mhz@4000Mhz), Gigabyte P35-DS3R, Ocz Gold Edition Dual Kit 512Mb x 2 + 1Gb x 2 (800Mhz@900Mhz), Winfast 256Mb x7900GS Extreme (@550/1600Mhz), 2 x Samsung 120 Gb (Raid 0)

Fotoğraflarım - trenlegeziyorum.com
hepsi1lesme16

10 Nisan 2008; 23:57:23 

bu durum telefona has bi durum ben şuan 6630 da 300 kb gördüm en ekliyorsun ama bu 300kb hepsi karşı tarafa gitmiyor küçülmüş halde gidiyor telfonun özelliğinede bağlı sebeke servisinede

((((¯`•._.•GöNLüNü GüN eDeNi SeVMeZ SeVDa iSTeR HeP oNu üZeNi•._.•´¯))))

ASUS P4V8X-X P4 3.20GHZ SAPPHİRE ATİ RADEON 256mb X1650PRO DDR3 2GB DDR400 MHZ RAM ASUS 350W PSU SEAGATE 160GB SATA2 HDD
kartallar_yalnız_uçar

11 Nisan 2008; 1:13:32 

güzel paylaşım

Erkek adam renkli takım tutmaz!
piri.reis

11 Nisan 2008; 8:13:26 

teşekkür ederiz

hayırlı ramazanlar
Ekonomici

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

12 Nisan 2008; 12:21:59 

Telsim zamanında 60kb'dan büyük dosya yollayamıyordum, şu anda Vodafone'da durum nedir bilemeyeceğim.

aslanoto

23 Temmuz 2008; 18:57:15 

şebeke lerin kendi sitelerinde net bir bilgi verilmiyor göremedim, 500 kb gidebiliyorsa ücretlendirme nasıl bu 4 kontürmüdür yoksa fazla kontürmü ???

http://yetki.myorderbox.com Domain web, radyo hosting
>sCoRPion<

Sisteme Gözat

23 Temmuz 2008; 19:56:21 

quote:

Orjinalden alıntı: aslanoto

şebeke lerin kendi sitelerinde net bir bilgi verilmiyor göremedim, 500 kb gidebiliyorsa ücretlendirme nasıl bu 4 kontürmüdür yoksa fazla kontürmü ???

5kb de yollasanız 500kb de yollasanız 4 kontör. Ayrıca Turkcell kullanıyosanız son 5 aydır her ay kampanya düzenliyor mms ile ilgili..

Pentium D 915 (2800Mhz@4000Mhz), Gigabyte P35-DS3R, Ocz Gold Edition Dual Kit 512Mb x 2 + 1Gb x 2 (800Mhz@900Mhz), Winfast 256Mb x7900GS Extreme (@550/1600Mhz), 2 x Samsung 120 Gb (Raid 0)

Fotoğraflarım - trenlegeziyorum.com
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Mobil Operatörler >> Turkcell >> MMS nedir? Hakkında Herşeye Dair.. Sayfa: [1]
Buraya git: