Şimdi Ara

321. dönem TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI ANKARA POLATLI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
29.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sanırım 4 kişiyiz şu anlık buraya giden. Benim yedek subay topçu olarak çıktı. Hiç bir fikrim de yok nasıl olduğuna dair!



  • evet şu an o 4 kişiden biride benim..inşallah hayırlısı olur..
  • aranızdayım

    yedek subay olarak
  • Aday No 80955
    Adı ve Soyadı ERHAN TEZCAN
    Baba Adı FİKRET
    Doğum Yeri TEKİRDAĞ
    Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedeksubay
    Branş HUKUKÇU (DİĞER)
    Kabul Toplanma Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI ANKARA POLATLI
  • 5. benim o halde.arkadaşlar diğer sayfalara da yazdım.geçmişte küçükyalı olan meslek kurası bu sene polatlıymış.bir arkadaşım dedi eğere branşta mesleğin yazıyosa bu meslek kurasıdır.bilgisi olan var mı bu konuda?
  • Ben kaçıncıyım :) İki başlık var bende diğerinde kimseyok mu diye bekliyordum. Herkese hayırlı teskereler dilerim.

    Adı ve Soyadı ALİ OSMAN YILDIZ
    Doğum Yeri MELİKGAZİ
    Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedeksubay
    Branş ADESTİM/GÖZETLEME SB.
    Kabul Toplanma Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI ANKARA POLATLI
  • Kuvveti Hava Kuvvetleri
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedeksubay
    Branş İNŞAAT MÜHENDİSİ
    Kabul Toplanma Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI ANKARA POLATLI


    Şimdi biz meslek kurası mı çekiyoruz?
  • Elimden geldiğince düzenlemeye çalıştım. Okumaya değer.

    polatli topcu ve fuze okulu

    Kaynak: Ekşi Sözlük

    ankara'nın polatlı ilçesinde bulunan askeri eğitim yuvası, tümeni. cennet ve cehennemin bir arada yaşanabileceği yer.
    oraya bağlı bulunan acıkır kışlası, daha doğrusu acıkır bölgesi, türkiye'de gerçekten bir çöl olduğunun göstergesidir. hatta afrika çöllerinde bile hayat varken, acıkır'da hayat belirtisi yoktur.

    gidildiğinde ilk öğretilen şeylerden biri de topçu marşıdır.

    gürler zaferin teranesiyle
    coşkun sesi bir topun derinden derine
    bir hükmün gazenferhanesiyle
    şimşekler çakar şarapnelinden

    diye başlar. hala terane/gazenferhane nedemek tam çözememişimdir. 3. kıtasında yer alan

    açtıkça ateş batarylardan
    afakı boğar köpüklü kan bir duman

    mısraları ise insanı dumurdan dumura sürükler. bir kaç gece koğuşta arkadaşlarımızla bu marşı yazan şahsiyetin nasıl bir ruh hali içerisinde olduğunu tartışmışızdır...


    topçu sınıfının asteğmen adaylarının, teğmenlerinin, uzman erbaşlarının ve erlerinin eğitim aldıkları yer. ankara'ya yakın olması bir avantaj. askerlik yapmak icin en uygun zaman bahar ayları. yazlarının çok sıcak (bkz: çöl sıcağı) kışlarının ise çok soğuk geçtiği söylenir.


    halihazırda yedek subay aday öğrenci olarak bulunduğum mekan. öğrencilere sunulan internet hizmeti sayesinde bu satırları yazmaktayım. buradaki eğitimin çok sert olduğu söylenir; ancak şu ana kadar pek bir sertlik göremedik. yedek subay okulları içinde en düzenli, tertiplisidir diye de rivayetler vardır. buraya gelecek olan arkadaşların kendilerini 3 ay boyunca yatakhane, gazino ve kamelya arasındaki üçgene sıkıştırılmaya hazırlamaları gerekir. nedeni garnizonda pırpırlıların sayısının fazla olması; mazallah yanlış selam falan verirsiniz.
    buradan ayrılmaya 2 hafta kala kura çekilir ve türkiye'nin çeşitli bölgelerine dağıtım yapılır. herkesin derdi meslek kurası çekmek ve adestim (ateş destek timi) ya da takım komutanı olmaktan yırtmaktır. türkiyenin her yerinden özellikle mühendis ve öğretmen arkadaşların olur. 15 günlük dağıtım izninde beraberce tatile gitmeyi bile düşünürsün.
    bir de, eğer polatlı'da yakın akraban yoksa uyku sana haram olur. çünkü üç ay boyunca yat izni verilmez, yani geceyi dışarda geçiremezsin. ankara'daki yakın akraba işe yaramaz çünkü ankara garnizon dışı sayılır.
    ilk haftalarda çok daha yoğun olmak üzere sürekli kağıt doldurmakla uğraşırsın. en büyük bunaltıyı bu kağıtları yemekhane ortamında doldururken yaşarsın. bundan yırtarsan gerisi kolay.
    3 hafta sonunda bol bol halı saha maçı yapılır, o zamana kadar kaynaşmış olan kısım arkadaşlarınla bol geyik yaparsın, en nazenini bile dayanamayıp küfreder; zaman çabuk geçer.


    muhabere alaninin babasi olan topcu subaylari yetistiren, bircok genel kurmay baskani cikarmis okul.
    polatlı ilçesinin en guzel yeridir. evet arkadaşlar ne yazık ki askeriyeden çıktığımızda ulan içerisi daha iyimiş derdik.
    bir de soyle bir tekerlemesi vardır. ne yazı ne kışı dondurur adamı polatlının ayazı


    299. kısa dönemler olarak alay karargah'da direnmekteyim binbir zorluğa.. we eed yazı sıcak kışı da soukmuş hakkat..


    "istanbul'dan nasıl gidilir?"in yollarını araştırmaya başladığım yer.
    303 uncu donem yedek subay sinav sonuclari



    yarın kardeşimi (bkz: the crow) göndereceğimiz yer. tek avuntumuz, yedek subay eğitim okulları arasında en rahat olanı budur diyen, daha önce 3 ayını burada harcayan arkadaşlar.


    305. donem astegmen adayı olarak 12 agustostan bu yana ogrencisi oldugum okul. cok nadir zamanlarda kendinizi asker gibi hissedersiniz oldukca disiplini dendigi gibi her turlu sıkıntınızı ifade edebileceginiz insanların bulunması kimi zaman iyi oluyor kimi zamanda sizi dinleyip tamam bakarız dedikten sonra sallamayabiliyorlar. ancak dedigim gibi en fazla polis koleji , harp okulu kıvamında bir yasam tarzı vardır. eskiden 3 boluk seklinde iken azalan astegmen sayısı nedeni ile su an 2 boluk vardır ve muhtemelen burada yedek subay kursiyeri oldugunuzda 2. boluk oldugunuzu ogrenirseniz kendi kendinize tamam simdi sıctık diyebilirsiniz. sadece topcu marsı degil aynı zamanda boluk marsı (ki topcu marsından daha uzun oluyor ) ogrenirsiniz. ben ezberyelemem diyen arkadaslar hic dert etmesinler 20 dk.da hemen bulbul gibi sakıyorsunuz. ilk 3 hafta ytukarıda bahsedilen sekilde 3 noktadan dısarıya cıkmanız cok zordu , taaki misafiriniz gelene kadar.

    12 aralı 2005 tarihinde gideceğinve sanırım 3 ay oarada kalcağım değişik mekan. bir izmirli olara sanırım polatlı bana pek iç açıcı gelmeyece olsa bile "ulen şerefsiz benim ağrıya çıktı hemde jandarma er" diyenlerin olduğunu düşündükçe içimdeki rahatlama katsayısı bayağı yükseliyor hani.


    içinden tren geçen okul. gerçekten de istanbul ve izmir'e giden trenler bu okulun içinden geçer. en azından ben oradayken öyleydi.

    12 aralık 2006 salı günü, 3 aylık acemi eğitimim için katılacağım birliğin bulunduğu okul. görelim bakalım neymiş bu topculuk.


    komutanı tümgeneral yaşar cihansız olan okuldur.

    313. dönem astegmen aday ogrenciler olarak "allah allah allah" nidaları ile birliğimize katılıp daha sonraları gerek hava şartlarının bir hayli yıpratıcı ve eğitimlerin de bir o kadar yorucu olması nedeni ile bir süre sonra "allah allah bu ne biçim yer yahu" şeklinde çoşkunun şaşkınlık ibaresine dönüşmesine neden olan yer. okulumuzda bir adet hunter ve war machine bulunması bizim icin ayrıca gurur kaynagıdır.


    okulu icinden tren yolu geçtiğinden nişan talimi sırasında komik anların yaşanmasına neden olan ilim irfan ve asker yuvası..
    -mahmut kalk diyorum bi grup manyak asker bize nişan alıyo?
    -halime psikopatlaşma yat uyu?
    -mahmut kalk diyorum sıkıcaklar simdi?
    -az kaldı halime ankaraya varınca doktora gideriz hadi uyu biraz!!!!!



    kesinlikle ve kesinlikle ön sorumlusu, manga komutanı, bölük kıdemlisi, malzeme sorumlusu olmamak gereken ne kadar yardımcılık görevi varsa ona isim yazdırılması gereken okul, ilim irfan yuvası.


    piyade er olarak vazifemi icra ediceğim komutanlığın okulu.


    temel beden eğitimi,savaş beden eğitimi,ileri gözetleyicilik,topçuluk,muharebe,yanaşık düzen gibi bir takım konularda eğitim verilen topçu sınıfı okuludur.hiçbir şey öğrenmeyen adamın bile yanaşık düzen konusunda bişeyler kapması kendi menfaatine olacaktır. belli olmaz yarın bir gün adamı dikiverirler bataryanın karşısına "düzen aldır" diye,boş boş bakarsın,daha ilk günden notunu verirler,onun dışında kışları biraz "serin" olur


    kışın burada askerlik yapacak olan topçu asteğmen adayı öğrenciler için en acı yanı acı kırdır bu okulun. okul çevresinde hava sıcaklığı -15 c civarında iken acı kırda bu hava bir 5 derece kadar daha düşer bunun üstüne bir de tepe üstünden gelen ayaz eklenince...
    diğer yönlerden topçulukla ilgili her türlü bilgiyi alabileceğiniz, her türlü silahi görebileceğiniz ***** çoğu imkanın*** olduğu son 3 ayımı geçirdiğim okuldur.
    ekşi sözlük okuyan albayların yanı sıra öksürme diye komut veren komutanlar da bulunur bu okulda.


    neredeyse uc yil olacak (305. donem) ama sunu belirtmek isterim o okulun icinden gecen tren sanirsiniz gece yarısı normal guzergahtan diilde kogusun koridorundan gecer. ama gun ici egitimlerin yorgunlugu ile o trene de 10 gunde alisiverirsiniz.
  • Aday No 33853
    Adı ve Soyadı BİROL ÇAKMAK
    Baba Adı FEVZİ
    Doğum Yeri GAZİOSMANPAŞA
    Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedeksubay
    Branş KİMYAGER
    Kabul Toplanma Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI ANKARA POLATLI
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ASLAN100

    Ben kaçıncıyım :) İki başlık var bende diğerinde kimseyok mu diye bekliyordum. Herkese hayırlı teskereler dilerim.

    Adı ve Soyadı ALİ OSMAN YILDIZ
    Doğum Yeri MELİKGAZİ
    Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedeksubay
    Branş ADESTİM/GÖZETLEME SB.
    Kabul Toplanma Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI ANKARA POLATLI




    Diğer başlık 319. dönemler ait sanırım o yüzden bu başlıktan devam edelim ki tam olarak kaç kişi gidiyoruz haberleşelim.
  • polatliya gelen arkadaslarima sevgiler oncelikle.
    Bu donem diger donemden farkli olarak er ve yedek subay haricinde meslek kurasindan geşlcek arkadaslari agirlaycagiz 18 gun.Bu 18 gunluk arkadaslar meslek kurasina tabi olan brans kısmındada yaziyor zaten.
    Kucukyalida olan meslek kurasina tabi kisiler onumuzdeki 3 donem boyunca burada olacak.

    nacizane tavsiyelerimi sorarsanizda teslim olmak icin 17.00 beklemeyin biraz erken gelmenin size pek cok faydasi olacaktir^^

    Guzel bir yere geliyorsunuz meslek kurasina tabi arkadaslari 18 gunluk diger topcu sınıfı yedek subaylarida 2.5 aylik zorlu bir maraton bekliyor. Bu maraton icinde sizle beraber olmak bana ayrica zevk verecek sorulariniz olursa ben buralardayim cevaplamaya calisirim.

    319 Kd dedenizden sevgiler^^



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoTi -- 10 Nisan 2008; 18:49:36 >
  • Benim branş kısmında mesleğim yazıyor. Bu meslek kurası ne demek oluyor anlayamadım? İyi bir şeymidir?
  • iyi bişey galiba birol

    18 günlük eğitimden bahsediyoar benimde mesleğim yazıyor diğer arkadaşlarda topçulukla ilgili şeyler yazıyo
  • Selam arkadaşlar bende aranıza katıldım!

    Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedeksubay
    Branş ADESTİM/GÖZETLEME SB.
    Kabul Toplanma Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI ANKARA POLATLI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanseradam -- 11 Nisan 2008; 0:13:14 >
  • hoşgeldin. baya kalabayız bu iyi haber
  • kardeşim bütün topçu asteğmenlerde donanımhaberli midir nedir
  • Adı ve Soyadı MEHMET ABAY

    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedeksubay
    Branş YER ÖLÇME TK.K.
    Kabul Toplanma Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI ANKARA POLATLI

    bende polatlıdayım.
  • Topçu sınıfındaki birisinin kuvveti havacı olabiliyor mu? Denk geldiğim topçu sınıfı herkesin sınıfı karacı, acaba bir problem mi var benim bilgilerde...? Şöyle ki;

    Kuvveti Hava Kuvvetleri
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedeksubay
    Branş İNŞAAT MÜHENDİSİ
    Kabul Toplanma Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI ANKARA POLATLI
  • Ben de havaci topcuyum (füzeci?).
    Kuvveti Hava Kuvvetleri
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedeksubay
    Branş GIDA MÜHENDİSİ
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI ANKARA POLATLI


    Yarin gorusmek uzere beyler :)
  • ALPEREN GÖRGÜN
    Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedeksubay
    Branş HUKUKÇU (DİĞER)
    Kabul Toplanma Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI ANKARA POLATLI

    quote:



    görüşmek üzere tertipler

    bu arada yemin töreni 1 ay sonra mı oluyo...çarşı olayı ondan sonra mı oluyor?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.