Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
üstadlar yardımınıza ihtiyacım var acemiyim(sistem güçlendirme önerisi)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Ram >> üstadlar yardımınıza ihtiyacım var acemiyim(sistem güçlendirme önerisi) Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
gaziosmanpasa

10 Nisan 2008; 7:05:21 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar merhaba ben bilgisayarımı biraz daha hızlandırmak istiyorum biraz acemiyim bu konularda ram veya işlemci alarak performansı yükseltmek istiyorum bana yardımcı olurmusunuz? hangi ram veya işlemciyi almalıyım tavsiyelerinizi bekliyorum

bilgisayarımın özellikleri :
Pentium 4 HT teknolojili 3.2Ghz. 800 Mhz.
Bellek : 512 MB DDR
s.478 prescott 3.2
anakart: sis661FX-6A714MDDC-00 çipsetli msi

lütfen öneririlerinizi bekliyorum şimdiden çok teşekkürler saygılarımla

(yöneticiler 2defa aynı konuyu yolladığımın için özür dilerim)

Göktuğ AYAS

Sisteme Gözat

10 Nisan 2008; 9:47:39 

sistemin eski bir sistem fakat 512 mb ram in yanına bir 512 lik koyup ekran kartı olarakta 2600pro 256mb gddr3 alabilirsin.yada 512 mb nin yanına 1gb koy(tek modül fakat biraz pahalı)anakartın 400 mhz destekliyor.

Yıldızsız gecelerden güneşsiz sabahlara...
mselcuks

Sisteme Gözat

10 Nisan 2008; 10:11:07 

Anakartını kötü bir kart almışsın zamanında, ofis bilgisayarı olmaya uygun bir ekran kartı vardır üzerinde.

gktgys'nin dediği gibi parçalar alabilirsin, bunlar sana 135$+KDV'ye mal olur. Sonuçta da sisyemin hızlanır ama eski teknolojiye para harcamış olursun.

Şu sıra DDR2 RAM fiyatları almaya çok uygun, 1 GB DDR2 RAM 18$'dan alınabiliyor. Bunu takabileceğin anakart fiyatları da 45$'dan başlıyor, uygun işlemciyi de en ucuz 35$'dan, çift çekirdeklisini 70$'a alabiliyorsun.

Bu nedenle bence boşuna AGP ekran kartı ve eski DDR RAM alıp 200 YTL gibi para harcama.
Bak kabaca iki sistem yazayım biri Intel, diğeri AMD, hangisini düşünürsen onu al. Ayrıca elindeki parçaları da satarsan o parayı da ekleyip çok iyi Core2Duo işlemci, en son ekran kartlı bi sistem de alabilirsin.

- AMD için anakartını 690G çipset al, Biostar, Asus, Gigabyte, MSI bi çok markadan var, 60$ civarı fiyatlılar.
- İşlemcisini en ucuz 35$'a Sempron LE1100 alabilirsin 1900Mhz hızında, Athlon'un normali 2.2 Ghz hızında LE1600 47$'a satılıyor. Çift Çekirdek olsun dersen 2.2 Ghz hızında X2 4200 70$'a.
- Bu 690G üzerinde X1250 ekran kartı var, şimdi senin kullandığından belki 5 kat daha güçlüdür. RAM'ini sistem belleğinden 512 MB'a kadar yükseltebiliyorsun.
- RAM olarak da 2 tane 1 GB DDR2-800 Mhz alırsın, Kingston gibi markalı olursa 24$x2, markasız olursa 18$x2 oluyor fiyatı.
- Diğer parçaları satarsan ele geçen parayla bu sisteme çok güzel bi 9600GT ekran kartı alabilirsin, süper olur herşeyi oynatır.

- Intel için ucuzundan E2160 işlemci alabilirsin, 1.8 Ghz hızında ama Çift Çekirdekli ve şimdiki 3 Ghz'lik Pentium 4'üne göre en az 2 kat daha performanslıdır. Ya da para ekleyebilirsen Core2Duo E4500 alırsın, 130$'a.
- Anakart olarak 65$ civarına G31 çipset Gigabyte'lardan bakabilirsin, ekran kartı yukarda yazdığım 690G'deki ya da ayrı kart kadar güçlü değildir, ama sendeki SIS661'e göre en az 2 kat iyidir. Veya aynı fiyatlara yine Gigabyte P31 alıp ayrı ekran kartı takarsın. Örneğin 75$ civarına alacağın bi HD3650 ya da 8600 ekran kartı şimdikine göre bi 7 kat, 690G'dekine göre de 2 kat kadar hızlı çalşacaktır. Para ayırabiliyorsan da yine 9600GT alırsın uçarsın.
- RAM gene aynı şekilde 2 GB olacak.

AMD 5200+,Biostar TA780G M2+,2x1GB Kingston DDR2-800,His 512MB 2600Pro,Samsung 750GB,4xSamsung 500GB,Philips 2412 DVDRW,Aopen H600B05,Tagan 380W,Samsung 932B+,Philips MMS430G
AYRICA: (Canon PowerShot A550, Kron XC4000) ve (Kadimdusman HumanWL/Kahreden HumanDK/Karanlik BEDK)
gaziosmanpasa

10 Nisan 2008; 21:13:31 

tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim saolun

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Ram >> üstadlar yardımınıza ihtiyacım var acemiyim(sistem güçlendirme önerisi) Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Leadtek TV Pro 1920
LCD Monitörünüzü HDTV haline getirin!
En hızlı WEB Tarayıcı hangisi?
Futuremark'ın geliştirdiği Peacekeeper isimli test yazılımı ile en hızlı tarayıcıyı arıyoruz!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız