Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Onkyo ve kolonlar hakkinda???

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Ev Sinema Ses Sistemleri >> Onkyo ve kolonlar hakkinda??? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
gorcun34

9 Nisan 2008; 21:39:49 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba arkadaslar,

Forumdaki onlarca yaziyi okudum, gercekten cok faydali bilgiler edindim. Hepinize tesekkur ederim. Simdi bir sinema sistemi almam gerekiyor. Ozetle;

Kullanilacak mekan 80 m2, dinledigim ses dogal sesler olmali, bangir bangir bir muzik dinlemeyecegim, dusuk ses seviyelerinde guzel ses duymak istiyorum, fiyat olarak cok cok ust segment bir urun olmamali, amfi+kolon uyumu cok iyi olmali... Odada ps3 ve full hd lcd televizyon var. Yorumlariniza dayanarak amfi de vardigim sonuc

Amfide;

Onkyo 875, 805 veya 705... 875 cok ust model olacagini dusunuyorum. O yuzden 805 ve 705 uygun olacagini dusunuyorum. Aralarinda cok mu fark var??

Peki sizce 1080p upscaling cok gerekli mi? Yoksa tasarruf yapip 605 mi almaliyim? Muzik dinlemek de benim icin onemli oldugu icin 605 cok mu alt bir model olur?

Peki asagidaki kolonlar uygun mu?

Kolonda;

Front
WHARFEDALE 2xDiamond 9.6
Rear
WHARFEDALE 2xDiamond 9.DFS
Centre
WHARFEDALE 1xDiamond 9.CM
Subwoofer
WHARFEDALE SW 250

Dvd Playerda;

Takim olmasi acisindan Onkyonun bir modeli olmali? Sizce hangisi olabilir ? (Takim takintisi var da :)

Biliyorum cok uzun ve derin bir mevzuu... Ama aylardir sonunda sonuca bu kadar yakinim.. Yardimlar icin cok tesekkurler simdiden...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorcun34 -- 9 Nisan 2008; 21:46:43 >

2 x Numark Axis 9 -- Numark Dxm01 Mixer -- Numark HK125 -- 2 x Pioneer CS777 Speakers -- Pioneer Stereo Amfi -- Sony Vaio FE11S
TriNeO

9 Nisan 2008; 22:24:06 

80m2için değil 875, 905 alınmalı.. Kolon konusunda da illa Wharfedale olacaksa Evo 2 olmalı..

Pre-Ampli: Sonata Allegro, Power Ampli: Encore, CDP: Mikado
Stereo Sistem Hoparlör: Dali Euphonia MS5
Sinema Sistemi Ön Hoparlör: Wharfedale Evo2-30, Arka Hoparlör: Wharfedale Diamond 8.4, Merkez Hoparlör: Dali Ikon Vokal2 Center, Sub:Wharfedale Power Cube 8, AVR: Onkyo TX-SR605
Daneel

9 Nisan 2008; 23:53:35 

805-875-905 arasındaki ses farkı çok az. LCD'n olduğu için söylüyorum Reon işine yarayacaktır bu yüzden 875'e yönelmen daha mantıklı. 905'ın 875'e göre artısı ethernet ve media streaming kabiliyeti ve daha fazla bağlantı seçeneği.

9CM bende var ben 9CS'yi daha çok tavsiye ediyorum.
gorcun34

10 Nisan 2008; 22:27:20 

Arkadaslar yardimlar icin cok tesekkur ederim... Bilgiler cok yardimci oldu. Bir haftadir forumda yuzlerce belkide binlerce sayfa yazi okudum. Okudum, bilgilendim, bilgilendikce kafam karisti. Kafam karistikca canim sıkıldı...

Definitive, Jbl, B&W, Wharfedale, Jamo, Kef , Dali, vs vs vs...

Onkyo, Yamaha, Denon, Marantz, vs vs vs...

Anladigim kadari ile Yamaha 661 ve Whafedale 9 series kombinasyonu basarili... Peki Onkyo 705 ve 805 ile hangi kombinasyon olur ???

Daha once Etilerde bir showroomda iki B&W ve bir jbl sub dan olusan bir kombinasyon dinlemistim. Ses cok ama cok hosuma gitmisti. Bu tabii ki dinlenilen muzik turune ortama kisiye gore degisken bir durum... Ama ayni lezzeti Yamaha ve Wharfedale da bulamadim sanki. Sahip olan arkadaslari bir tartismaya suruklemek istemem. Bu kesinlikle kisisel bir zevk ve tat..

Forumda cok deneyimli uyeler var. Zahmet olacak ama, yukaridaki dort amfi ile en uygun kolon kombinasyonlarini yazabilir misiniz?? Dedigim gibi kisiden kisiye gore degisir ama asagi yukari bazi seylerde belirlidir diye dusunuyorum... Hem benim gibi kafasi karisik uyelere bir ozet niteliginde olacaktir..

Simdiden tesekkurler...

2 x Numark Axis 9 -- Numark Dxm01 Mixer -- Numark HK125 -- 2 x Pioneer CS777 Speakers -- Pioneer Stereo Amfi -- Sony Vaio FE11S
gorcun34

19 Nisan 2008; 13:44:42 

Tekrardan merhaba,

İki haftadir suregelen arastirmalarim sonucunda hoparlorlere karar vermis gibiyim...

Bu surecte bir suru kombinasyon dinleme firsatim oldu. Ama hep konustugumuz gibi bu kisisel bir zevk ve hepimize gore degisiyor. Bu yuzden kimsenin kurulumunu yermek gibi bir niyetim yok :) Bu markalardaki butun calisan arkadaslar inanilmaz yardimci oldular. Buradan hepsine cok tesekkur ediyorum.

Ozetle,

*Yamaha RXV 661, Yamaha Dvd S 661 ve Wharfedale 9 Serileri

*Marantz SR 7001-8001, Marantz DV 7001, DV 3002 ve Focal 700-800 Serileri

*Onkyo TXSR 805-Cambridge Audio 640R, Cambridge Audio 540D, Jamo C800-S600 Series

*Rotel 1057, Rotel Dvd Player (modeli bilemedim), B&W 600-700 Series

*Irili ufakli 4-5 adet daha sistem

Butun kombinasyonlar bakis acilarina gore basarili buldugumu soyleyebilirim. Kiminde fiyat performans on planda, kiminde sinema, kiminde amfi, kiminde hoparlör... Ornegin Tannoy marka hoparlörler fiyata gore oldukca basarili. Veya Deftech lerin cinema modelleri kisitli alani olan arkadaslar icin makul bir secim olabilir. Degisiyor da degisiyor...

Diger markalar hic uzerine alinmasin. Hepsi cok basarili urunler.. Sonuca dogru gelirsem, bunlarin icinden kisisel olarak benim en cok begendigim B&W 703 oldu. Muzigi ile, beklentilerim ile, tasarimi ile beni etkiledi, ve oylece ortada birakti. Hatta ruyalarima bile girdi diyebilirim. Tabii ki fiyat olarak oldukca yukarida kalan bir urun... Ayrica Rotel Amfinin de ucuz oldugu soylenemez...

Bende tarz degistirip ayirdigim toplam butceyi, sisteme once stereo olarak baslayip, zaman icinde digerlerini tamamlayarak harcamaya karar verdim. Artik o ne zaman olur bilinmez :) Amma burada cok onemli bir sorun ile karsi karsiyayim...

Hangi anfiyi almaliyim ki iyi bir performans elde etmeliyim?? Dedigim gibi butceyi de yedik. (Nihai amac 5.1/7.1 e ulasabilmek)

Nad, Cambridge Audio, Onkyo, Rotel veya Roksan Kandy vs vs... (varda var)

Yeni nesil formatlarda kafa karistiriyor. Ozellikle bazi modellerde 1.3 hdmi da konulmamis. Ne gerek var da denebilir ama bu aletleri kolay degistirmiyoruz ve baslangicta en azindan guncel bir sey olsun isteriz diye dusunuyorum.

Hem deneyimim aktarmak hemde sizlerden bilgi alabilmek icin butun yukaridakileri yazdim. Bu forumda devam eden B&W 700 konusu ile ayni noktaya gidiyor olabilirim. Oradaki cevaplari da takip ediyorum..

İki haftadir kafam karmakarisik oldu. Ne zor seymis bu is :)

Tesekkurler...

hakansolak

Sisteme Gözat

19 Nisan 2008; 13:55:28 

bw 703 e ne kadar fiyat istiyolar ?

PARA İADE GARANTİLİ .--- satılık projector perdesi: lıte out marka 240 cm ye 220 cm .
hakansolak

Sisteme Gözat

19 Nisan 2008; 14:05:55 

zor hakkatten bu konu arkadaşım . 80 m2 zor bir alan . fakat dinleyeceğin mesafede önemli . frontlara ne kadar uzakta oturacaksın ? rear lara ne kadar uzakta oturacaksın ? . bunların hesaplarını da yazmalısın bence bize . yaz ki hayali bir sistem yaratalım kafamızda .

haklısın kulak referansı değişip gelişiyor insanın . misal 10 nisanda ki yazında 703 leri beğenmemişsin . ama şimdi rüyalarına giriyor

PARA İADE GARANTİLİ .--- satılık projector perdesi: lıte out marka 240 cm ye 220 cm .
gorcun34

19 Nisan 2008; 20:39:57 

B&W 703 lere liste fiati 4602 dolar verdiler.

Alan 80 m2 acik alan ama mobilyalar ile dort bolumden olusuyor. 5x5 m2 lik bir alanda kuracagim.

Sesi hosuma gitti ama amfi ve cdp de cok onemli. O yuzden tavsiyelere acigim

Gercekten cok zor. Bir iki hafta daha beklersem yine degisir hersey :)

the_cantan

21 Nisan 2008; 10:46:10 

seçenek bol karışık iş vesselam.hangisi aldırsak mı alsak mı bilmem.2+2 yi toplamak kadar basit ama iyi tarama yapmak lazım.hafta sonu 2 matkaptan birini seçene kadar 15dk düşündüm nihai karar süperdi. mumkun mertebe gidin inceleyin.çözün merak etmeyin kulaklarınız, vücudunuz tabiatıyla beyninizde yanıltmaz sizi.istediğinizi bildikten sonra. inşallah.bu topic kafadan 2 saatlik işi var.
fakat şunu belirteyim wharfedale diamond 9.6 ve onkyo 805 ile iyi başlangıç olur. Evo serisi ile daha da iyi olur.ama aklınızda olsun hiç bir avr ile müzik dinlenmez. o kadar paraya b&w dm703 alıp sonra avr ye bağlamak mantıklı değil hem de hiç.ötesinde 703 seçici bir kolon çok guzeldir ama eğer istediğim ses bu değil deyip hem sevdiğim muziği şöyle daha başarılı sesle dinlemek istiyorum derseniz; 703 amfi seçer, yer seçer ver Allah uğraşırsınız; kaldı ki stereo amfi performansıda avr den almaya kalkışırsak...
onun yerine pre-power surround-stereo başarılı sistem alınmalı derim önemle.ben de vakt-i zamanında fazla para yoktu ki piyasayla dalga geçeyim.
topikte şunu farkettim stereo mu surround mu istediği pek belli değil.

KING
gorcun34

21 Nisan 2008; 11:53:48 

Mesaji okurken keyif aldim. Matkap ornegi cok iyi.. Bende gecen hafta pasabahceden cay bardagi alirken hepsini yanyana dizdim yarim saat hangisini alayim diye inceledim.. Sonunda verdim bir karar tabii :)

Ses sistemi alirken halim nasildir siz dusunun artik :)

En bastan beri nihai hedef surround sisteme ulasmak.. Ama b&w da rakamlari alt alta koyunca inanilmaz sonuclar cikiyor. O yuzden parca parca baslamak zaman icinde tamamlamak istedim. Bu amfileri bir kere alincada sonra ikinci elde satmak ile ugrasmak da zor. En azindan ben beceremiyorum. Deger kaybedecek birs suru alici ile konusmak vs vs.

O yuzden sonucta surrounda gidecegime gore baslangicta guzel bir amfi ile tamamlamak lazim ki 703 leri hissedebileyim..

Bende o konuda yardim rica ediyorum..

Bu arada neden mi 703?? Dinledim ve atesi dustu icime bir kere :)

the_cantan

21 Nisan 2008; 14:18:59 

703 güzel kolondur.en nihayetinde beğendiyseniz sorun yoktur.ben de beğenirim isterse yer seçsin sevdiğim müziği dinliyorum ya yeter.ama yine doğru akustik, dinleti yapmak lazım. pahalı onun yerine B&W dm683 önersem? bizim buralarda yok.dinleme şansı bulırsanız, fiyatı, şusu busu paylaşırsak daha da yararlı olur. mu?acaba

KING
hakansolak

Sisteme Gözat

21 Nisan 2008; 14:24:19