merhaba öncelikle emeginize saglık; burdan bakarak oc yapmaya çalıştım ancak Asus P5VD2-MX olan anakartımda biosa girince koymuş oldugunuz resimdeki gibi Extreme Tweaker diye bir menü çıkmadı oc için başka yöntem vr mı yoksa ben mi eksik anlayamadım anakartımın oc ye uygun olmama ihtimali % kaçtır?
Q6600 işlemcim var gigabyte ga-n680sli-dq6 anakartım ve ocz 2*1 800 mhz ddr2 XTC platinum ram lerim var...burada dendiği gibi yapıyorum yani işlemcinin çarpanının 333 e çıkarıyorum (3.0 ghz) ram de artıyor tabi 840 küsürlere çıkıyor... ( 4-4-4-15 kullanıyorum)pci-e yi 100 e sabitliyorum ve voltajı manuelde bırakıp hepsi normalde duruyor( auto yapınca system voltage optimazed gibi birşey diyor manuel ypaınca tam tersi) neyse kayıtedip yeniden başlıyor fakat dııııııııııt ediyor ( dual bios olduğu için biraz bekledikden sonra eski ayarlarına geri geliyor) neyse arkadaşlar sorunum bu ne yapmam laızm? lütfen yardımcı olun...
Arkadaş şimdi benim bir sorum olacak: benim overclock ile ilgili hiçbir bilgim yok, ben sadece işlemciye (E2160) stok fanı ile overclock yapıp bunu sürekli yüksek mhz lerde kullanabilir miyim? anakart gigabyte p35 ds3r kasa: thermaltake 400w
rezil :)
en başta psu nu deiştir istersen
Q6600 işlemcim var gigabyte ga-n680sli-dq6 anakartım ve ocz 2*1 800 mhz ddr2 XTC platinum ram lerim var...burada dendiği gibi yapıyorum yani işlemcinin çarpanının 333 e çıkarıyorum (3.0 ghz) ram de artıyor tabi 840 küsürlere çıkıyor... ( 4-4-4-15 kullanıyorum)pci-e yi 100 e sabitliyorum ve voltajı manuelde bırakıp hepsi normalde duruyor( auto yapınca system voltage optimazed gibi birşey diyor manuel ypaınca tam tersi) neyse kayıtedip yeniden başlıyor fakat dııııııııııt ediyor ( dual bios olduğu için biraz bekledikden sonra eski ayarlarına geri geliyor) neyse arkadaşlar sorunum bu ne yapmam laızm? lütfen yardımcı olun...
daha önce biri söledimi bilmiyorum ama başlıkta güncel yerine gücel yazıyo
PANASONIC DMR-EH57EC-K HDMİ DVD RECORDER 160 GB(1080P UPSCALİNG ÖZELLİKLİ) SAMSUNG S760 DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ+2 GB SANDİSK SD SEAGATE FREEAGENT PRO 1TB/32MB(E-SATA-USB-FW) APPLE İPOD CLASSİC 160 GB+CREATİVE EP630 LG 42LG5000 , 107cm FULL HD LCD TV ALTEC LANSİNG FX5051 SES SİSTEMİ APPLE İPHONE 3G 16 GB BLACK
Lawagolem Arkadaşlar işlemciye yapınca illa ramleredemi sıçrıyor ? Ben sadece işlemciye yapmak istiyorum
işlemci frekansını arttırınca ram'inkide artar, çünkü ram MHz si CPU frekansının raö katsıyısı ile çarpımından oluşur, çarpanın belli değerleri vardır, cpu frekansına göre çarpanın 2 veta 2,5 seçebilirsiniz yani ya normalinden üstünde olur yada altında bazen tam kendi mhz sine denk gelebilir, yapazağınız ayarlara bağlı
edit: emin değilim ama bildiğim kadarı ile sadece MSI anakartlarda Ram MHZ si cpu da bağımsız olarak hesaplanır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badtr -- 3 Haziran 2008; 9:03:24 >
voltajları auto yap o zaman 3,4 e kadar gider
Auto voltaj oc de stabileyi bozabilir, çünkü sisteme gereğinden fazla voltaj verebilir ve bu da sıcaklıkları arttırabilir,
3 GHz için voltaja gerek olmaması lazım, cpu 333, PCI 100, ramler 840 mhz burada sorunsuz açması lazım, ramlerini 800 veya biraz altını dene veya 5 5 5 15 dene normalde sorun olmaması lazım dı.
merhaba öncelikle emeginize saglık; burdan bakarak oc yapmaya çalıştım ancak Asus P5VD2-MX olan anakartımda biosa girince koymuş oldugunuz resimdeki gibi Extreme Tweaker diye bir menü çıkmadı oc için başka yöntem vr mı yoksa ben mi eksik anlayamadım anakartımın oc ye uygun olmama ihtimali % kaçtır?
eklediğim asus X48 çipli rampage modeli genelde tüm anaartlarda X38 ve X48 çipli modellerde bios ta ufak tefek değişiklikler vardır, Extreme Tweaker olmayabilir adı çarpanların olduğu menü vardır biraz karıştır mutlaka görürsün, her anakartta oc yapılır ama bazısı daha iyi soğutmaya sahip olduğundan biraz daha iyi oc olur