E8400 i p35-ds3r anakartta arkadaşlar makinayı yavaş yavaş overclock yaptım 3,60 geldigimde sistem acılmadı herhangi bir voltaj yükseltmesi yapmadım ama bilgisayar acılmıyor siyah ekran geliyor bios pilini cıkardım yarım saat 9saat bekledim bios sıfırlanmadı ne yapmam lazım.elektirigi kesip Clear Cmos a jumper ı takıp 1 -2 dakika bekledim cıkarıp actım yine sıfırlanmadı bios
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scavus -- 10 Mayıs 2008; 11:01:25 >
E8400@4,005 GHz(445x9)**Gigabyte P35C-DS3R Rev. 2.0**CM STC-1 Kasa**Samsung 22" 226BW Lcd**Ocz Reaper2GB (2x1) 800MHZ DDR2**Zalman 9700 Led Cpu Cooler**Zalman Fanlı Asus EN8800GT 512 Mb**SilverStone DA-850W PSU** 2x Samsung 500Gb HD501LJ(Depo)**SEAGATE 250GB_16MB NCQ**SkyStar2 Dijital Tv Kartı
sistem açılırken ekran nerde kalıyor, yaptığın oc ile ilgili olacağını sanmıyorum bios pilini çıkardığında mutlaka bios ayarları sıfırlanır, acaba başka bir parça arızası falanmı var,
Merhaba badtr. P35DS3L kullanıyorum. Fsb ve mch voltaj değerlerini hangi durumlarda artırmamız gerekiyor?
çarpanı düşük tutup fsb ye yüklendiğinde stabile sağlamak adına ve cpu /ram voltajı vermene rağmen stabile olmadığında yani daha yüksel değerlere çıkmak istediğinde kullanılır, ama bunlar fazla ısı verdiğinden ben pek kullanmıyorum anca sıvı soğutma varsa daha yüksek ısılarda anca...
Hayalle yaşarken gerçek dünyada Zamanı içmişiz haberimiz yok Ömürle yüz yüze geldik aynada Harcanıp gitmişiz haberimiz yok Eriyip bitmeşiz haberimiz yok Tükenip gitmişiz haberimiz yok
Hayalle yaşarken gerçek dünyada Zamanı içmişiz haberimiz yok Ömürle yüz yüze geldik aynada Harcanıp gitmişiz haberimiz yok Eriyip bitmeşiz haberimiz yok Tükenip gitmişiz haberimiz yok
E8400 işlemciye stok fan ile voltaj vermeden ''tahmini'' ne kadar hızaşırtabilirim? Verdiğiniz örnekteki yolu izleyerek? Şu anki boşta işlemci ısısı 30~48 derece. Genelde sıcaklığı bu şekilde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nirv -- 12 Mayıs 2008; 2:02:28 >
E8400@3.6ghz (stock cooler) | Asus Maximus Formula | 2x1 Team Xteem 800mhz @ 1050 mhz | Zotac 9800GTX Amp! Edition | Samsung 500GB HDD | Acer 19'' LCD | HighPower 560W PSU | ThermalTake VH6000BWS Case | Microlab FC-861 5+1