arkadaşlar pcmcia yuvasına pcmcia express olan ses kartını taktığımda görmüyor bunun için ne yapabilirim özellikle pcmcia express yuvası mı olması lazım pcmcia ile pcmcia express in farkı nedir.
hiçbir şekilde express girişli bir kartı pcmcia yuvaya takamazsınız.veya tam tersini de yapamazsınız....ayrıca "pcmcia express" diye bir giriş yoktur...
hiçbir şekilde express girişli bir kartı pcmcia yuvaya takamazsınız.veya tam tersini de yapamazsınız....ayrıca "pcmcia express" diye bir giriş yoktur...
pcmcı express diye bir giriş vardır arkadaşım. yeni nesil notebook larda pcmcı port kaldırılmış yerinde pcmcı express port konulmuştur.
pcmcı kart yuvasına pcmcı express kart taktığındna kart sorunsuz oturacaktır fakat içerisinde bağlantı pin leri soketi tamamlamayacağından kartın çalışmaması normaldir.
pcmcı express port ise pcmcı kart takmaya çalıştığınızda kart yuvaya şekil itibariyle farklı olduğundan zaten oturmayacaktır.
pcmcı express diye bir giriş vardır arkadaşım. yeni nesil notebook larda pcmcı port kaldırılmış yerinde pcmcı express port konulmuştur.
pcmcı kart yuvasına pcmcı express kart taktığındna kart sorunsuz oturacaktır fakat içerisinde bağlantı pin leri soketi tamamlamayacağından kartın çalışmaması normaldir.
pcmcı express port ise pcmcı kart takmaya çalıştığınızda kart yuvaya şekil itibariyle farklı olduğundan zaten oturmayacaktır.
Resimde daha iyi anlayacaksın,
kavram karmaşası yaratıyorsunuz..pcmcia (Personal Computer Memory Card International Association) eski tip giriştir.express giriş ise (ExpressCard,) yeni tip giriştir.ve 2 çeşidi vardır (girişin değil,girişe uyan aygıtın) .şuanda ses kartı olarak sizin de resmini verdiğiniz express olan x-fi extreme audio ses kartı vardır express-54 tür...ama pcmcia express dersek işler çok karışır...ya pcmcia dersiniz ya da express giriş dersiniz...eski tip olanın isminde başka uzantı olmadığı için hatalı alışveriş olur..o yüzden genelde ya express ya pcmcia deniyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trimaxsahinabi -- 10 Nisan 2008; 2:28:38 >
ben bu gün x-fi xmod aldım diğerini geri yollayacağım hepsiburadaya ve şunu söylemem lazım x-fi gerçekten kaliteli bir cihaz ses kalitesi oldukça iyi
iyi geçmiş olsun o zaman ..xmod bana göre saçmalık..kesinlikle tavsiye etmem...çok kısıtlı bir cihaz..size tavsiyem onu iade edip cihazınıza hangisi uyuyorsa (laptopın modeli yazsanız daha iyi olurdu) audigy 2 zs (pcmcia girişli ise ) veya x-fi extreme audio (express girişli ise) alın.
audigy bulamadım bulduklarımın fiyatlarıda anormal pahalı olduğu için ve kayseride vatan bilgisayarda çok büyük indirim olduğu için xmod aldım amacım çok yüksek ses kalitesi yakalamak değil ama xmod bana iyi geldi sesler çok net ve temiz özellikle sennheiser cx300 kulaklığımla dinlediğimde gerçekten muhteşem bir ses kalitesi var diyebilirim.
Az önce bu ses kartını almak üzereydim, biraz araştırmak istedim, bu başlığı bulduğum iyi oldu, kendi laptop umun PCMCIA girişinin express olup olmadığını bilmeiyorum, şu model bilgisayarım var, bu express midir değil midir?
TOSHIBA SATELLITE A100 – 084 NOTEBOOK
Intel Centrino Duo Mobile Teknolojisi, Intel Core Duo işlemci T2250, 1.73 GHz, 533 MHz Front Side Bus, 2 MB Cache, Intel 945PM Express Chipset, Intel Pro/Wireless 3945ABG Network Bağlantısı Windows XP Home Edition (TR/ENG) 15.4'' TruBrite WXGA TFT ekran, 1280 x 800 piksel Mobile Intel 945 GM Express chipset, max. 128 MB DDR2 Video RAM 80 GB (5.400 rpm) S-ATA 512 MB DDR2 RAM - Max. 4.096 MB (533 MHz) DVD Super Multi Drive (Double Layer) Ethernet LAN 10/100, Uluslararası V90 modem (V92 hazır) Wireless LAN (802.11 a/b/g) Toshiba Bass Enhanced Sound System ile SRS TruSurround XT Sistem, SRS WOW, 16-bit stereo ses sistemi, HD Audio DC-in, harici monitor, ext. mikrofon, kulaklık (stereo), RJ-11, RJ-45, TV-out (s-video), i.LINK, 5-in-1 Media Card Slot, 4 x USB 2.0 1 x PC Card Type II Sıvı geçirmez klavye Q klavye, TouchPad Lithium-ion teknolojisi, max. 3:26 saat 360 x 267 x 29,8 / 36,8 mm. 2,7 kg. 2 Yıl garanti
Hocam ben hepsiburada.com dan pcmcia diye aldım sitesinde öyle yazıyordu express yazmaları gerekirdi. şimdi iade edeceğim inşallah alırlar
ayrica denizin buz gibi sularından gelen bilgileri için teşekkürlerimi sunarım trimaxsahinabi
helal....
.. bir zamanlar bende audigy2zs pcmcia ses kartını kullanıyordum. ama driver ın dandikiğindenmi bilmiyorum sürekli ayarları sıfırlanıyordu ve ayar yapılamaz hale geliyordu. driver ı silip yüklemekten kafayı yemiştim. eğer alıcaksan bu aklında bulunsun... sonradan oğrendimki çoğu audigy2zs pcmcia da bu sorun varmış. ama çok yüksek kalitesi var doğruya doğru
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi termo6556 -- 9 Mayıs 2008; 22:27:58 >
Bankacilar paranin sahte olup olmadigini anlamak icin, parayi isiga dogru tutup icerisinde ATATURK filigrani var mi yok mu diye bakarlar. Siz de bir insanın sahte olup olmadığını anlamak için, onu isiga tutun; bakin bakalim icerisinde ATATURK var mi, yok mu!
laptop olarak sony vaio ar serisi kullanmak lazım. hem pcmcia hemde pci-express destekliyor. keşke her laptop yuvası yada çıkan kartlarla uyumlu olsa. saçmalık şurada. neden yuva şekli değişti ki. hadi agp ile 16c i anlarızda. laptoplarda yenilenmesi gereken daha önemli şeyler yok mu?