Şimdi Ara

SAMSUNG 46F86BD İZLENİM VE İNCELEMELERİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
2
Favori
19.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir çoğunuz gibi benimde elektronik bir ürün almaya karar verdiğimde ilk baktığım yer burası.

Bende kafasında soru işareti olan diğer arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla geçen hafta aldığım Samsung 46F86BD’nin detaylı resimlerini ve incelemesini bu başlık altında sizinle paylaşim istedim.

Öncelikle kurulum yetkili servis tarafından yapıldıktan hemen sonra Laptop’u LCD ye bağladım ve DPT ile ölü piksel olup olmadığı kontrol ettim. Uzun aramalar sonucu bir tane ölü piksel bulabildim. İstanbul Bilişimle almadan önce anlaşmamıza göre bir tane bile ölü piksel çıkarsa iade alıp yenisi ile değiştireceklerini ifade etmişlerdi. Servise tutanak tutturdum. Sonrasında tamamen siyah ekranda LCD nin karşısına geçip Back Light Bleeding var mı yok mu onu kontrol ettim. Allahın emri vardı tabi ki.Ama sağ alt köşeden çok az belli oluyordu.

Samsung ‘u almadan önce kullandığım LG 37LB1R de de 2 ölü piksel ve yine backlight sorunu hafifte olsa vardı ve deiştirme gereği duymamıştım neredeyse 1.5 sene çok memnun kalarak kullandım hala da kullanıyorum. Dolayısıyla 1 ölü piksel ve biraz da backlight için yine değiştirme girişiminde bulunmadım.

Halefle Selef

Önce profigold’un altın uçlu scart-scart bağlantısıyla Digitürk’e bağladım. Sonra sırasıyla, HDMI-HDMI ile PS3

Komponent ile DVD Player

DVD’yi optik kablo ile Sony AV Receiver’a bağlantı yaptım.

PS3 optik ile AV Receiver’a

LCD yi de RCA ile yine Av Receiver’a bağladım.

LCD yi kullanım sıralamam ise

1.Digitürk

2.PS3

3.DVD

4.Blue Ray

İzleme mesafem 3,5 metre

1.Digitürk performansı:

LCD yi açar açmaz panelin plazmaları andırdığını fark ettim ve yansıma yapacağını düşündüm fakat görüntü gelince inanılmaz bir parlaklık vermeye başladı ve görüntü yansıma yapmıyordu. Gündüz televizyon yansıma yapmıyor kafasında acaba soruları olanlar varsa belirteyim.Ancak yeri itibariyle LCD ye de direkt güneş ışığı gelmiyor. Akşam ise karanlık sahnelerde televizyon izleme hizanızın arkasında bşr ışık lamba varsa onun yansımasını görebiliyorsunuz. LG de bunu göremiyordum. Ama büyük bir problem değil.

Açıkçası kardeşimin evindeki Samsung 40R82 yi inceleme fırsatım olduğundan

bende Samsung’un DNIE motorunun pek de doğal olmadığını düşünenlerdenim. Bunda da aynı şeyin olacağını düşünüyordum ama DT performansını görünce gayet memnun kaldım ve o doğal olmayan görüntü iyileştirmesi F86 da yoktu.Ayrıca 46” pek küçük bir boyutta değil pikselleşmenin daha fazla olacağını düşünüyordum fakat 3,5 metreden görüntü çok net.

Fakat 100Hz yi son derecesinde kullanmak biraz problem yaratıyor. 100Hz özelliğini en üst seviyeye ayarladığımda hızlı hareketler gölge bırakarak ilerliyor. Ama aynı özelliği blue ray ve PS3 te kullandığımda görüntü çok akıcı.

Özelikle maç görüntüleri beni çok memnun etti belirtmeliyim. LG de futbolcuların uzak çekiminde hep pikselleşme oluyordu fakat F86 böyle bir problem yok.

2.PS3 Performansı:

Ülkemize PS3 piyasaya verilmeye başlamasından itibaren muhtemelen ilk alanlardan birisi de benim. Hemen ardından da gidip LG LCD yi almıştım. Çünkü ozamanlar hem FullHD ler çok pahalıydı ( HD Readyler de öyleydi) hemde 1080P ile 720P nin çok fazla fark etmeyeceğini düşünüyordum.Zaten o ilk görüntüyü görünce insan fazlasıyla tatmin oluyor ve 1080P o fiyata aklına bile gelmiyordu.

Ama yanılmışım!

Böyle bir görüntü olamaz PS3 te 720p ye ayarlı olan yerleri hemen 1080P yaptım ve ilk işim grafiklerini çok beğendiğim NBA 2K8 i koymak oldu. Bir de LCD büyük de olsa ben oyunu hep ön sehpanın üzerine oturup öyle oynuyorum 2 metreden ve bir an kendimi Madison Square Garden da gibi hissettim. Fakat görüntü biraz fazla siyaha yakın gibi geldi biraz parlaklık arttırınca görüntü daha da güzel oldu.

Sonra grafikleri çok da iyi olmasa da PES2008 i koydum. Oynayanlar bilir pes te ceza sahasına hızlı yüklenmelerde ve bazı ataklarda akıcılıkta yavaşlama olur. Samsung da yoktu diyemiyeceğim tabi ki ama çok azalmıştı bunu söyleyebilirim (sanırım 100hz nin etkisi) ben bu yavaşlamanın hep oyundan veya ps3 ten kaynaklandığını düşünürdüm.

Fakat COD4 te bakış açımı sağa sola hareket ettirirken çok da hızlı dönemediğini fark ettim şimdi bunun çözümünü arıyorum. Oyundan mı kaynaklanıyor derken Half Life ta öyleydi. Burada pek memnun kalmadım ya da henüz alışamadım.

3. DVD

İnanılacak gibi değil ama neredeyse DVD görüntüleri BlueRay kadar güzel LCD nin dibine girdiğimde bile pikselleşme kesinlikle yok! DT bir yana PS3 zaten görüntü kalitesi belli ama DVD görüntüleri resmen beni şok etti bu kadar güzel olabileceği aklımdan hiç geçmemişti.

DT deki gibi hareketli görüntülerde gölgelenmeye hiç rastlamadım DVD izlerken.

4. BlueRay

Zaten bu konuda yorum yapmaya bile gerek yok.

Sonuç olarak

Artılar:

-SD yayınları gayet başarılı (Özellikle maç koliklere tavsiye ederim maçlardan çok memnun kaldım)

-3-4 metre arası için 46” kesinlikle ideal 40” – 42” bana göre artık küçük

-DVD performansı mükemmel!

-Siyahlar ve beyazlar çok iyi - Panel neredeyse bir plazma kadar siyahları çok siyah gösteriyor

-PS3 oyun oynamak çok zevkli

-Dinamik veya değil kontrastın gerçekten yüksek olduğunu salona verdiği ışık kümesiyle hissettiriyor.

-Tasarımı çok şık

Eksiler:

-Speakerlar kesinlikle iyi ses vermiyor özelikle yüksek sesle izleyenler için

-Ekran ayarlarını çok iyi yapmak gerekiyor aksi halde 100Hz de izleyeceğim diye eziyet çekiyorsun.

-100hz farkını SD yayınlarda pek hissettirmiyor(bu da normal sanırım)

-RCA girişi sadece panelin yanında var arkasında yok.

-Kumanda LCD ye az gelmiş(Basit kalmış)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seenone -- 7 Nisan 2008; 21:51:44 >

• incelemen icin tesekkurler.
    hayirli olsun.

Bende hem 42pv70 de ve 46m87 de ps3 oynamis biri olarak
    kaliteli bir hd ready ile kaliteli bir full hd nin bu ebatlarda(belki 50 ve uzerinde olabilir)
    fazla farkini goremedim.

tekrar hayirli olsun
    selamlar
  • Güzel inceleme olmuş. Eline sağlık...Hayırlı olsun.
  • Merhaba hayırli olsun güle güle kullan...

İnceleme gerçekten degi incelemesi gibi güzel olmuş eline sağlık.

Normal dvd film kaynağini ps3 te upscale yaparak deneme şansin oldu mu acaba?
  • İnceleme için teşekkürler, "Kullanıcı İncelemeleri" bölümünde yansıma yaptım (bir kopyası da orada görüntüleniyor), ayrıca üst konudaki listeye eklendi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Güzel inceleme olmuş. Eline sağlık...Hayırlı olsun.

Teşekkür ederim
  • signore ben teşekkür ederim..
    forum dergilerle birlikte tüketici elektroniğinde baş kaynağım..bir çok konuda çok işime yaradı
    hatta arabamı almamda bile buradaki arkadaşların emeği var
    karşılığında benimde diğer arkadaşalara en azından bu şekilde faydam olduysa ne mutlu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SAMSUNG UE48H6470 ANA KONU
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • PS3 te upscale yaptım..elde ettiğim görüntü beklediğimin çok ötesindeydi. Gözlerime inanamadım desem abartmış olmam. Çektiğim resimler sadece fikir verebilir çünkü resimlerin bir çoğu lcd ye 1 metre mesafeden çekildi ve çok da net değil. Ama dvd görüntüsüne lcd ye çok yakından baktığımda bile pikselleşme neredeyse hiç yoktu. 100hz yi dvd de daha çok farkedebiliyosun.Bu arada pm ine yarın cevap verebileceğim ancak. İyi geceler
  • Enfes inceleme olmuş hocam, teşekkürler. Foto çekimlerin felan çok hoş ve TV hakikaten güzel. İyi günlerde kullan..
  • hayırlı olsun, yalnız ses konusunda bir yanlış var gibi ben geçen haftalar bir samsung mağazasında çalışmıştım(öğrenci olduğum için full time çok yoğun geçti ayrılmak zorunda kaldım :( ) orada bayağı bir tv yi adam etmişliğim var, F86BD lerde dediğiniz gibi bir sorun vardı ses hiç tat vermiyordu meğersem SRS kapalıymış mağazadaki tv de açtığım vakit ve e.q. ayarını sinema yaptığımda(orada tv de blueray bağlı idi ve tanıtım videosu gösteriliyordu) ses bir anda değişti ama öyle böyle değil hatta bir müşteri gelmişti F serisine bakıyordu birde ses sistemi düşünüyordu F deki sesi duyunca basları vs. (o anda Batman Begins in blueray i oynuyordu) suratlarını görmeliydiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderYapici -- 8 Nisan 2008; 8:27:26 >
  • arkadaşım güzel bilgilerin çok teşekkürler birde tv yi nerden ve kaça aldığınla ilgili bizi bilgilendirirsen çok sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: BAHADIRXIHSAN

incelemen icin tesekkurler.
    hayirli olsun.

Bende hem 42pv70 de ve 46m87 de ps3 oynamis biri olarak
    kaliteli bir hd ready ile kaliteli bir full hd nin bu ebatlarda(belki 50 ve uzerinde olabilir)
    fazla farkini goremedim.

tekrar hayirli olsun
    selamlar

Günaydın daha önce 37inch LG HD Ready kullanıyordum şimdi 46inch Full hd gelince PS3 te büyük fark var. Ayrıca COD4 ve Halflife tan memnun olmadığımı belirtmiştim HDMI 1 ayarında 100hz ve kapalıymış dün Half Life 'ın performansıda hissedilir bir iyi leşme vardı.
    100hz nin 4 ayarı var(kapalı düşük orta yüksek ve otomatik) yüksek ayara getirdiğinde Half Life i oynarken farkını anladım.
    PS3 performansındaki küçük de olsa memnuniyetsizliğim böylece gitmiş oldu

• quote:

Orjinalden alıntı: O.z.X

Enfes inceleme olmuş hocam, teşekkürler. Foto çekimlerin felan çok hoş ve TV hakikaten güzel. İyi günlerde kullan..

Çok teşekkür ederim O.z.X
    Bu arada incelememde 1 ölü pikselden bahsetmiştim. Dün laptop'ı lcd ye bağladım jscreenfix i uyguladım (bknz.http://www.jscreenfix.com) nette dolaşırken dikkatimi çekmişti meğer forumda da daha önce bahsedilmiş. Şu anda hiç ölü pikselim yok Ölü pikselle sıkıntısı olan arkadaşlara tavsiye ederim. 100% çözeceğini garanti etmiyor ama bende işe yaradı.

• quote:

Orjinalden alıntı: ronald

arkadaşım güzel bilgilerin çok teşekkürler birde tv yi nerden ve kaça aldığınla ilgili bizi bilgilendirirsen çok sevinirim

İstanbul Bilişim 5000YTL / 12
    Kurun artışına göre indirime gidiyorlar. Şu anda 4900YTL ye inmiş durumda
  • quote:

Orjinalden alıntı: yapici

hayırlı olsun, yalnız ses konusunda bir yanlış var gibi ben geçen haftalar bir samsung mağazasında çalışmıştım(öğrenci olduğum için full time çok yoğun geçti ayrılmak zorunda kaldım :( ) orada bayağı bir tv yi adam etmişliğim var, F86BD lerde dediğiniz gibi bir sorun vardı ses hiç tat vermiyordu meğersem SRS kapalıymış mağazadaki tv de açtığım vakit ve e.q. ayarını sinema yaptığımda(orada tv de blueray bağlı idi ve tanıtım videosu gösteriliyordu) ses bir anda değişti ama öyle böyle değil hatta bir müşteri gelmişti F serisine bakıyordu birde ses sistemi düşünüyordu F deki sesi duyunca basları vs. (o anda Batman Begins in blueray i oynuyordu) suratlarını görmeliydiniz

Teşekkürler
    Ses konusunda e.q. ayarlarıyla pek uğraşmadım ama SRS açık yine de beni hiç tatmin etmedi. Belki e.q. ile biraz ince ayar yaparsam biraz daha düzelir bilemicem. Zaten ben LCD yi AV Receiver e bağladığım için sesi Dolby Prologic II veya Matrixten alıyorum onun için LCD nin kendi sesi beni çok da bağlamıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: Seenone

quote:

Orjinalden alıntı: yapici

hayırlı olsun, yalnız ses konusunda bir yanlış var gibi ben geçen haftalar bir samsung mağazasında çalışmıştım(öğrenci olduğum için full time çok yoğun geçti ayrılmak zorunda kaldım :( ) orada bayağı bir tv yi adam etmişliğim var, F86BD lerde dediğiniz gibi bir sorun vardı ses hiç tat vermiyordu meğersem SRS kapalıymış mağazadaki tv de açtığım vakit ve e.q. ayarını sinema yaptığımda(orada tv de blueray bağlı idi ve tanıtım videosu gösteriliyordu) ses bir anda değişti ama öyle böyle değil hatta bir müşteri gelmişti F serisine bakıyordu birde ses sistemi düşünüyordu F deki sesi duyunca basları vs. (o anda Batman Begins in blueray i oynuyordu) suratlarını görmeliydiniz

Teşekkürler
    Ses konusunda e.q. ayarlarıyla pek uğraşmadım ama SRS açık yine de beni hiç tatmin etmedi. Belki e.q. ile biraz ince ayar yaparsam biraz daha düzelir bilemicem. Zaten ben LCD yi AV Receiver e bağladığım için sesi Dolby Prologic II veya Matrixten alıyorum onun için LCD nin kendi sesi beni çok da bağlamıyor.

o zaman tamam AV Receiver varken zaten LCD nin hop. kim bakar

• çok güzel bir değerlendirme olmuş, emeğinize sağlık..
  • seenone güle güle kullan inceleme icin tesekkürler
  • Güle güle kullanın. Şimdi size ""http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40F86BD/ "" bu sitenin standart sayılan D65 ayarlarını veriyorum.
    Adamlar bu ayarları 3 gün ile bir hafta kullanın ve ilk başta beğenmesenizde daha sonra TV nin defaultlarının çok abartılı olduğunu anlayacağınızı söylüyorlar. "Bu arada ürün 40 inch ama fark etmez sanırım"

These are the final settings for the Samsung LE40F86BD I calibrated to a HD source over HDMI in a dimly-lit viewing environment. Please bear in mind while these values provided D65 images for my review sample, they may be less than optimal for your set because of variations in input source, ambient lighting and even individual units. I suggest using these values as a guide, and then finetune the black level/ colour/ tint on your set with a basic calibration disc like Digital Video Essentials HD DVD.

Because of longstanding exposure to images with high colour temperature (e.g. computer monitors and uncalibrated televisions), you may find the picture too yellow/ warm/ dark after applying these D65 settings. If you wish to enjoy your movies in accordance with the D65 imaging standard that is widely adopted by broadcast and film studios, I implore you to give these settings a chance for 3 days to 1 week. After you get used to D65 images, try going back to the out-of-the-box settings and hopefully you will realise how artificial the pictures were before calibration.
    * Backlight and gamma can be increased in a brighter viewing environment to boost shadow detail and top-end luminance.

• quote:

Orjinalden alıntı: xo
    Güle güle kullanın. Şimdi size ""http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40F86BD/ "" bu sitenin standart sayılan D65 ayarlarını veriyorum.
    Adamlar bu ayarları 3 gün ile bir hafta kullanın ve ilk başta beğenmesenizde daha sonra TV nin defaultlarının çok abartılı olduğunu anlayacağınızı söylüyorlar. "Bu arada ürün 40 inch ama fark etmez sanırım"

Yukarıdaki ayarlarda,
    - Digital NR
    - Active Colour
    - DNIe
    - 100Hz Motion
    hepsi OFF olarak yazılmış, bu özellikler cihazın artı görüntü işleme özellikleri değil mi, acaba neden OFF olmasını öneriyorlar ? Deneme yapıp sonuçları görmek gerekir.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.