Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: SAMSUNG 46F86BD İZLENİM VE İNCELEMELERİM

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ana Sayfa Haberleri >> Kullanıcı İncelemeleri >> Cevap: SAMSUNG 46F86BD İZLENİM VE İNCELEMELERİM Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 [4]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
wild_rain

1 Mayıs 2008; 23:59:12 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: ambiante

Ben yine aynı cihazı almaya karar verdim arkadaşlar. Yarın akşaüstü gelecek yenisi. Geldiği zaman nelere dikkat etmem gerek sizce. Pixel hatası bulan herhangi bir program var mı?

tekrar hayırlı olsun.. bence güzel karar verdin :) bu arada tekrar sorayım model 40f miydi 46f miydi?

valla ölü piksek konusunda bu topiğin önceki sayfalarında linki olan DPT diye bi programı kullandım ben.. program dediğide renkleri seçiyosun dikkatli bakıp ölü piksel görmeye çalışıyosun... Direk kendi bulan bir program varmı, pek tahmin etmiyorum.. varsa banada söylerse biri öğrenmiş olurum :)

2008 Yeni Focus Titanium 4K 1.6i 115PS Duratec Ti-VCT - Fırtına Grisi
wild_rain

2 Mayıs 2008; 0:04:21 

quote:

Orjinalden alıntı: dodge ram 2500

Arkadaşlar, F86 nın bilgisayar monitörü olarak performansı ile ilgili soruma cevap alamadım? bilgisi olan varmı?

ben laptobumun vga çıkışından vga to vga kablosu ile 1920x1080 görüntüyü 60 hz ile çok net şekilde aldım arkadaşlar bilginize.... dvi çıkışın olmadığı için nasıl bir fark var karşılaştıramadım ama vga ile bile yeterince tatminkar bir sonuç aldım.. şimdi internette 3 metrelik bir vga to vga kablo aldım.. birde Dvd playerla lcd yi bağlamak için uyduruktan scart kablomun yerine Philips in 45 ytl lik bir hdmi kablosunu verdim kargoyu bekliyorum...

2aDay

2 Mayıs 2008; 10:40:58 

merhaba,

iki gün önce televizyonun montajı yapıldı. Öncelikle bir konuda şahsi fikrimi söylemek istiyorum. daha önce LCD televizyon kullanmadım, kaliteli bir 19' LCD monitörüm vardı. Ölü pixel konusu o zaman da kafamı kurcalayan bir konuydu, monitörümde hiç olmadığı için yakından görme fırsatım olmadı. bu kadar yüksek kalitede teknoloji üreten firmaların nasıl olup da ölü pixel garantisi veremediklerini de anlamamıştım. televizyonun montajı esnasında ben yoktum, nişanlım varken takılmış. dolayısıyla detaylı bir pixel kontrolünden geçmedi. iki gün boyunca görüntüde en ufak bir sorun görmedim, gerçekten harkulade. nedense bu gün aklıma geldi, yakından sayınca 5 tane ölü pixel buldum, tam olarak da kontrol etmedim, uygun bir arka planda eminim daha fazlasını bulabilirim.

söylemek istediğim şu, ölü pixel konusunun kafanızı çok kurcalamasına izin vermeyin, zira monitördeki gibi 20-30 santimden izlemiyorsunuz. yaklaşık 1.5-2 metre mesafeden 40' ekranda bu ölü pixelleri görebilmek bence mümkün değil. darbe, üretim hatası vs. sonucu dar bir alana kümelenirse tabiki iş değişir, ama dediğim gibi benim televizyonumda beşten fazla ölü pixel var ve benim diyen bir kişinin bu mesafeden rahatsız olmayı geçtim pixeli seçmesi bile imkansız.

ikinci konu önerilen ayarlarda 100hz ve dni özelliklerinin kapalı olması. yine bu konu da almayı düşünen arkadaşlar için çok sıkıntı yaratmamalı. son tahlilde özellikler için değil görüntü kalitesi için para veriyorsunuz.

televizyonla ilgili pek çok övgü var, hepsini hak ediyor. benim olduğunu düşündüğüm kusur ise (kalibrasyonumdan da kaynaklanıyor olabilir) bir LCD için yüksek kalitede siyaha sahip olmasına rağmen siyah renklerde detayların kaybolması. movie modda kullanıyorum (zaten sadece film izleyebilecek vaktim oluyor), diğer modlarda warm renk seçenekleri aktif olmuyor, ve warm harici bir ayarda renkler çok donuk kalıyor. hatta cool seçeneğinin niye var olduğunu anlamış bile değilim, görüntü bbc'nin belgesellerine dönüyor.

acaba siyahlardaki detay seviyesini arttırmanın bir yolu var mı?

teşekkürler.

e6600, eax1900xtx, 2048@533, gigabyteS3
wild_rain

2 Mayıs 2008; 12:46:10 

benim 7299 dan 4299 Ytl ye aldığım 46F86 modelinde olduğu gibi mavi bilgisayar bu hafta sonu bu seferde 46X3500 e indirim yapıyormuş... fiyat 7999 YTL den 5299 Ytl ye.. bilginize...

ambiante

2 Mayıs 2008; 15:06:56 

quote:

Orjinalden alıntı: wild_rain

quote:

Orjinalden alıntı: ambiante

Ben yine aynı cihazı almaya karar verdim arkadaşlar. Yarın akşaüstü gelecek yenisi. Geldiği zaman nelere dikkat etmem gerek sizce. Pixel hatası bulan herhangi bir program var mı?

tekrar hayırlı olsun.. bence güzel karar verdin :) bu arada tekrar sorayım model 40f miydi 46f miydi?

valla ölü piksek konusunda bu topiğin önceki sayfalarında linki olan DPT diye bi programı kullandım ben.. program dediğide renkleri seçiyosun dikkatli bakıp ölü piksel görmeye çalışıyosun... Direk kendi bulan bir program varmı, pek tahmin etmiyorum.. varsa banada söylerse biri öğrenmiş olurum :)

46f var bende.
Hemen o programı kullanıp pixel denetimini yapacağım geldiğinde tv.

bodrumlu2

3 Mayıs 2008; 11:43:34 

quote:

Orjinalden alıntı: wild_rain

benim 7299 dan 4299 Ytl ye aldığım 46F86 modelinde olduğu gibi mavi bilgisayar bu hafta sonu bu seferde 46X3500 e indirim yapıyormuş... fiyat 7999 YTL den 5299 Ytl ye.. bilginize...

Bilgi için teşekkürler..

Nothing lasts forever
Even cold november rain
sadays

3 Mayıs 2008; 16:54:14 

quote:

Orjinalden alıntı: 2aDay

merhaba,

iki gün önce televizyonun montajı yapıldı. Öncelikle bir konuda şahsi fikrimi söylemek istiyorum. daha önce LCD televizyon kullanmadım, kaliteli bir 19' LCD monitörüm vardı. Ölü pixel konusu o zaman da kafamı kurcalayan bir konuydu, monitörümde hiç olmadığı için yakından görme fırsatım olmadı. bu kadar yüksek kalitede teknoloji üreten firmaların nasıl olup da ölü pixel garantisi veremediklerini de anlamamıştım. televizyonun montajı esnasında ben yoktum, nişanlım varken takılmış. dolayısıyla detaylı bir pixel kontrolünden geçmedi. iki gün boyunca görüntüde en ufak bir sorun görmedim, gerçekten harkulade. nedense bu gün aklıma geldi, yakından sayınca 5 tane ölü pixel buldum, tam olarak da kontrol etmedim, uygun bir arka planda eminim daha fazlasını bulabilirim.

söylemek istediğim şu, ölü pixel konusunun kafanızı çok kurcalamasına izin vermeyin, zira monitördeki gibi 20-30 santimden izlemiyorsunuz. yaklaşık 1.5-2 metre mesafeden 40' ekranda bu ölü pixelleri görebilmek bence mümkün değil. darbe, üretim hatası vs. sonucu dar bir alana kümelenirse tabiki iş değişir, ama dediğim gibi benim televizyonumda beşten fazla ölü pixel var ve benim diyen bir kişinin bu mesafeden rahatsız olmayı geçtim pixeli seçmesi bile imkansız.

ikinci konu önerilen ayarlarda 100hz ve dni özelliklerinin kapalı olması. yine bu konu da almayı düşünen arkadaşlar için çok sıkıntı yaratmamalı. son tahlilde özellikler için değil görüntü kalitesi için para veriyorsunuz.

televizyonla ilgili pek çok övgü var, hepsini hak ediyor. benim olduğunu düşündüğüm kusur ise (kalibrasyonumdan da kaynaklanıyor olabilir) bir LCD için yüksek kalitede siyaha sahip olmasına rağmen siyah renklerde detayların kaybolması. movie modda kullanıyorum (zaten sadece film izleyebilecek vaktim oluyor), diğer modlarda warm renk seçenekleri aktif olmuyor, ve warm harici bir ayarda renkler çok donuk kalıyor. hatta cool seçeneğinin niye var olduğunu anlamış bile değilim, görüntü bbc'nin belgesellerine dönüyor.

teşekkürler.

Vallahi bravo ne kadar geniş bir insansınız bende 1 tane ölü piksel çıksa sabaha kadar uyuyamazdım herhalde dünyanın parasını verdiğiniz lcdde bir sürü ölü piksel var ve tınmıyorsunuz bile

-- Pioneer 436xde plazma
-- Pioneer vsx-915 avr
-- B&W DM 603 S3 front
-- Tannoy mxc center mx1 rear
-- Philips dvp720sa dvd divx player
-- Next 2000 CIS Super Plus Uydu Alıcısı/sommerkabel 1 metre komponent kablo
-- Hp nc8430 core2duo 1.83 256mbatix1600
margornn

3 Mayıs 2008; 21:44:42 

5 adet ölü pixel bence çok fazla, değişim yapılması gerekir bence.

ambiante

4 Mayıs 2008; 14:32:25 

Benim tv kurulurken servis netlik ayarını 10 yaptı sizce bu rakamlar uygunmudur.
Sİzlerin ekran ayarlarınız nelerdir?
Parlaklık ? özellikle

2aDay

4 Mayıs 2008; 16:58:30 

quote:

Orjinalden alıntı: sadays

quote:

Orjinalden alıntı: 2aDay

merhaba,

teşekkürler.

Vallahi bravo ne kadar geniş bir insansınız bende 1 tane ölü piksel çıksa sabaha kadar uyuyamazdım herhalde dünyanın parasını verdiğiniz lcdde bir sürü ölü piksel var ve tınmıyorsunuz bile

izlerken seçemiyorsam (uğraşmama rağmen üstelik), efektif olarak yoktur demektir.
ayrıca 2+ metre mesafeden kim nasıl 5-6 milyon pixel içindeki ölü pixelleri ayırt edebiliyor onu da gerçekten anlayamıyorum.

bu arada hepsine ölü denmiyor sanırım, bir kaç tanesi sürekli parlak beyaz, diğerlerinde hiç renk yok.

2aDay

4 Mayıs 2008; 17:02:24 

menude "hdmi balck level"' diye bir şey var, fakat bende grayed out (gri, seçilemiyor.)

aktiflerştirmek için hdmi output'un RGB seçilmesi gerek diyordu bir sitede. (default değer low, normale çekmek istiyorum.)

samsung hd870 kullanıyorum, dvdleri upscale ile izlerken bu hdmi black level olayını enable etmem mümkün mü? sanırım dvd player üzerinden bir ayar yapmam gerekiyor ama bulamadım.

teşekkürler.

ersinx81

5 Mayıs 2008; 16:06:34 

arkadaşlar bende bu hafta sonu özelikle Seenone 'nın tavsiyeleriyle 40f86 aldım. (istanbul bileşim)

Kurulum için servis çağırmama gerek olmadığını benim açabileceğimi söylediler. Garantiyi Alır almaz orda başlatıyorlarmış . hevesle eve geldim, tv fişe taktım açılmadı. tabii apar topar istanbul bileşime gittim. onlarda baktı çok özür dilediler. hemen yenisini verdiler tabii onu orda almadan denettim. Şimdi tvyi kurdum . Sorun yok. Fakat bu sd yayınlar için bahsi geçen profigold scart kablo görüntüyü çok fazla değiştiriyor mu? başka marka var mı tavsiye edebileceğiniz. şimdiden teşekkürler.

baybaron

5 Mayıs 2008; 17:22:3