Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Panasonic SDR-S10

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Video >> Panasonic SDR-S10 Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
danisman04

7 Nisan 2008; 14:44:12 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

bu kamerayı almayı düşünüyorum.ses ve görüntü kalitesi nasıldır.tavsiye edermisiniz
http://www.shop-mar.com/store/ProductDetails.aspx?productId=37143

forumnik

8 Nisan 2008; 1:16:41 

özelliklerden ziyade fiyatı ile çok uygun bir ürün. fotoğraf makinesinden ucuz, video kamera, sd karta dvd kalitesinde çekebiliyor. düşmeye suya dayanıklı daha ne olsun. görüntü kalitesinin çok iyi olduğu sanmam 400k ccd var. tipi de kötü demezseniz, alın seyahatler için daha uygun.

orhan368

8 Nisan 2008; 18:33:16 

Bu kamerayı kullanan arkadaşlar yok mu acaba ? Bizleri bilgilendirse .

golevez33

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

9 Nisan 2008; 12:39:14 

Aynı kamerayı bende almayı düşünüyorum, merak ettiklerim şunlar?
video çözünürlüğü ne kadar?(fotograf 640x480 imiş) video çözünürlüğüde mi 640x480, eğer böyle ise
bir fotograf makinası olan kodak z1275in(fiyatı panasonic SDR-s10 ile aynı) video çözünürlüğü 1280x800 gibi HD kalitesinde 30frm değere sahipken bir video kamerası neden bu kadar düşük çözünürlükte video çeker.

Virüs temizleme dedigin nedir ki?
P4 3200, Asus p5RD2-VM, ATI x300, 512 MB DDR2 533, Seagete Baracuda 7200, Skystar 2.6D, Sony E200 Trinitron, USB9110 WireLess, Acer 2423 NootBook, MPX 220 Windows Mobil 2003 SE
anilgee

9 Nisan 2008; 17:03:50 

çok da iyi makina değil daha uygunları vr

gendarme

9 Nisan 2008; 20:12:21 

quote:

Orjinalden alıntı: anilgee

çok da iyi makina değil daha uygunları vr

ben de almayı düşünüyorum....

forumda sahip olan yok galiba....

aynı fiyata alternatif olan marka ve modeller hangileri

Kör cehalet çirkefleştirir insanları...Suskunluğum asaletimdendir.
Her lafa verilecek bir cevabım var. Lakin, bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye !!!
anilgee

9 Nisan 2008; 21:32:13 

benim için uygunluk tanımı birazcık farklı o yüzden bu yprumu ben yapmiyim:D

ben en uygun kameranın iyi bir bütçeyle alınabileceğini düşünüyorum yani bi 1600ytl altı benim için uygun değil mesela:D

sdr sr10 da o sınıfa giriyor benim için o yüzden daha uygunları var dedim

ki inanıyorum ki 1600ytl altında da daha uygunları vardır

forumnik

10 Nisan 2008; 0:50:32 

o zaman şöyle söyleyelim. görüntü kalitesi yetersiz fiyatı ucuz da olsa tavsiye edebileceğim bir ürün değil bana göre de . Almak isteyen veya düşünen arkadaşların da beklentilerine karşılık vereceğini sanmıyorum.

gendarme

10 Nisan 2008; 9:47:09 

ccd 400k... ok.
kullanım kılavuzunda toplam 800k yazıyor...

http://www.panasonic.com.tr/pdf/SDR-S10.pdf

Kör cehalet çirkefleştirir insanları...Suskunluğum asaletimdendir.
Her lafa verilecek bir cevabım var. Lakin, bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye !!!
womit

10 Nisan 2008; 15:32:48 

Panasonic SDR-S10 bugün siparişini verdim 2 gün içinde elimde olur. düşüncelerimi paylaşırım. Gerçi kameradan da anlamam ama belki yardımcı olurum. Fiyatı ucuz diye aldım bir kaç siteyle karşılaştırdım 399 ytl gerçekten ucuz geldi.

ozan.telekontor.com taksitle kontör al altın al
advisor

10 Nisan 2008; 17:34:12 

Arkadaşlar aynı üründen bende sipariş verdim henüz elime ulaşmadı ama verdiğim paranın karşılığını alacağıma eminim zaten yabancı forumlarda yorumlara bakarsanız beklentileri karşılayan bir ürün. Kişisel olarak fiyatı uygun ve pratik olduğu için tercih ettim. Çıkış yılıda 2007 ortaları yani yeni bir makina sayılır
(yurtdışı fiyatı ile TR fiyatı da çok fazla değil, dışarda 300-400USD'ye satılan 3-4 yıllık makinaları ülkemizde 1200YTL'den başlayan fiyatlarla satın almak bana çok koyuyor açıkçası, bunları spot piyasadan bile alsanız bile yurdışı garantili fiyatının üstünde)

Bu ürünü mukayese etmeniz gereken makina sanyo'nun kamerelarıdır veya samsungun çıkardığı mx10. Görüntü kalitesi ve gece çekimi olarak CG6-CG65 modellerinden daha iyi olduğu belirtiliyor hatta hd çekim yapmamasına rağmen video kalitesinin ve kullanım kolaylığını bazı siteler hd700'den daha yukarı koymuş(hd değil tabiki). Tabi fotoğraf kalitesini kıyaslamıyorum çünkü sanyolar 6-7mp'e sahipken bu makine foto için kullanılamaz (640*480). Ki hem CG65 hemde HD700'ü denemiş biri olarak bu kamerayı kullanım açısından tercih ederim, ele daha bi oturan ve daha sağlam bir yapısı var, ayrıca suya ve düşmeye dayanıklı yani tatiller, geziler, özel günler gibi durumlarda çok pratik olacağını düşünüyorum, zaten sd/sdhc kullanıyor çekim yapıp hemen bilgisayara/dvd'ye aktarılabilir. Ancak sanyoların da ayrı bir yeri olduğunu, bizim ülkemizde çok tercih edilmese de oldukça başarılı ürünler çıkardığını belirtmek lazım henüz HD700, HD1000 gibi makina üreten sanyodan başka firma dünyada yok bildiğim kadarıyla.

Ayrıca MPEG2 kullandığınıda belirtmek lazım yani DVD kalitesinde çekim yapıyor, tabi bu MPEG4 gibi daha az yer kaplayan pratik format arayanlar için eksi olabilir ancak benim gibi video kalitesini tercih edenlerdenseniz artı bir özellik. (sanyolar mpeg4).

Yanlız pil ve hafıza yönünden sıkıntı yaratacak gibi. Benim kılavuzdan gördüğüm kadarıyla max. 4gb sdhc destekliyor ki buda yaklaşık 50dk'ya tekabül ediyor(yüksek kalite çekimde), zaten pilde 45-50 dk dayanıyormuş. Uzun süreli çekimlerde veya şarj etme/hafızayı boşaltmanın mümkün olmadığı durumlarda sıkıntı yaratabilir. Sanırım yedek pilde almak gerekecek hatta site bu ürüne ait yedek pil satışına başlasa iyi olur :-)

Arkadaşlar yukardakiler tamamen kişisel ve teknik olmayan kendi görüşlerimdir, daha profeyonel inceleyen arkadaşlar çıkarsa da memnun olurum(ancak bilgi sahibi olmadan incelemeden de karalama yapmayın lütfen). Kamerayı denedikten sonra tekrar fikirlerimi paylaşabilirim.

orhan368

10 Nisan 2008; 22:47:49 

Alıp kullanan arkadaşlar sizlerden ricam kullanıp görüşlerinizi yazıp bizi bilgilendiriseniz çok memnun oluruz.

womit

15 Nisan 2008; 9:36:26 

Dün makina elime ulaştı. (Kameradan hiç anlamam sadece görüşlerimi söylüyorum) Pek bir sorun yok gibi çekimleri güzel, zoom çok hoşuma gitti baya yaklaştırıyor. Karanlıkta doğum günü mumları üflettik çocuğa ve beklentilerimi karşıladı. Ancak bilgisayara aktarırken kablosuyla beraber makineye enerjiyide takmamız gerekiyor belki hepsi böyledir. Küçük bir hesapla kaliteli çekimde 25 - 30 dk. orta kalitede 1 saate yakın gibi çekim zamanı var.
şimdilik bu kadar

ozan.telekontor.com taksitle kontör al altın al