Şimdi Ara

## Entegre Grafik İşlemcili G45 HDMI ve DisplayPort'a Hazır ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Entegre Grafik İşlemcili G45 HDMI ve DisplayPort'a Hazır ##


    Entegre grafik çözümlerinde rekabet giderek kızışıyor. AMD'nin 780G ve Nvidia'nın GeForce 8200 serisinden sonra Intel'de G4x serisi ile oyuna yeniden dahil olmaya hazırlanıyor. DirectX 10 destekli ve yüksek tanmlı videolara yönelik olarak donanımsal hızlandırma sağlayabilen yeni nesil Clear Video teknolojisi ile gelecek olan G45 çipseti çift ve dört çekirdekli Penryn desteği ile Intel'in rakip AMD ve Nvidia'ya karşı en önemli kozu olacak. Ayrıca bu noktada bir detayın üzerinde de özellikle duruluyor. Zira bir kesim AMD'nin 780G çipseti için entegre grafik işlemcisinin yetenekleri AMD'nin giriş seviyesinde işlemci satışlarını arttıracağını belirtirken Intel cephesinde ise hazırlanan işlemcilerin elde edeceği başarının yonga seti satışlarını arttıracağı vurgulanıyor. Özellikle rakiplerinin sahip olduğuz engin bağlantı alternatiflerine yanıt vermek isteyen Intel ADD2 adı verilen bağlantı çoklayıcı kartını görücüye çıkardı. Quad-Port olarak ta adlandırılan ADD2 kartı üzerinde iki adet DisplayPort ve 2 adet te HDMI konnektörleri yer alıyor. Intel'in G45 yonga seti ile kullanılabileceği ifade edilen kartı ile özellikle yeni nesil tv ve monitörler ile HTPC sistemler arasındaki yakınlaşmada etkin rol üstlenmeyi amaçladığı belirtiliyor. Tabi özellikle AMD cephesinde HDMI'a doğal destek verilmesi ve ufak bir adaptör ile DisplayPort desteğinin sunulabilmesi karşısında Intel'in harici bir kart ile (maliyeti de netleşmiş değil) nasıl bir başarı elde edeceğini G45 yonga setinin lansmanını takiben göreceğiz.



  • desenize intel işlemcileri üzerinden çipseti, amd çipset üzerinden işlemcilerini satıcak... keşke her çipset her işlemciyi desteklese de daha özgür platformlar kurabilsek!
  • entegre grafik çözümlerinde AMD/ATI çok güzel işlere imza attılar ancak Intel de bu seneye tümleşik grafik çözümüyle damgasını vurabilir.
    çıkış portlarının zenginliği gayet güzel olmuş.artık eski portlar yavaş yavaş kalksa iyi olacak
  • intel grafikte sıfır bence ati ile nvidia rakip olamaz
  • DisplayPort bu işi alıp götürecek
  • Bakalım AMD-ATI birleşmesinden sonra ATI kanadından ayrılıp Intele geçen mühendisler nasıl bir iş çıkarmışlar göreceğiz.
  • İntel grafik işlemcilerini güçlü yapması lazım.
  • Fx, p43 ve 45 in lansman tarihi olan şu meşhur ikinci çeyreğin içerisindeyiz, acaba kesinleşen bir tarih varmı? Nezaman gelecek artık 4 serileri?
    Birde p45 ile g45 arasındaki entegre grafik işlemcisi hariç fark varmıydı acaba, varsa nelerdi?

    Haberi çıkmış henüz gördüm teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AburCubur -- 7 Nisan 2008; 17:16:17 >
  • Bence bu konu ile ilgili AMD-ATİ nin eline su dökmek zor... Bakın görün bu yılın sonunda görecezki platform olarak AMD-ATİ çok güzek işler basaracaklar...

    Ati yi alması AMD yi 2007 yılında bir hayli yavaslattı ama meyvelerini bu yıl ve önümüzdeki yılda yiyecek Hem CPU hem GPU hem Mainboard üretmek kolay bir iş değil bence bunun argesi pazarlaması zartı zurtu düşünüldüğünde AMD-ATİ bukadar yogunluga ragmen (ki 3 segmenttede satıslarıda çok harika değil) baya işler başardıgını kullanıcıya çok iyi ve taze teknolojiler sunabildiğini gorebiliyoruz...
  • Entegre grafik işl. AMD-ATİ'yi tek geçmek gerekir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.