Evimde Kablo TV mevcut, Evin baska bir odasinda kullanmak üzere 32 ya da 40 LCD TV alacagim.
Üzerimde 7 kat var, Ciftli uydu alıp apartman dsınan kablo cekerek receivera baglamayı düsünüyorum.
olmazsa olmazlar, a-Kaliteli bi receiver olsun bir kere alıyım, b,-Kart takabilme imkanım ıolsun lig tv d msat bişi alırsam diye. c-cift uydu olsun hem dsmart hem digiturk gerekrise bir daha ugrasmyım. d-evde iki tv var, ve bir komuşmda alacgim uydudn fayda etmek isitoyr başka ne parca lzım oda mı receiver almalı ? (hiç bilmedigim konular bunlar)
ve eger öneriniz varsa LCD tv de onerebilrisiniz ? Bu arada bu uydu receiver aldıgm yer bana montajıda yapıyor degil mi?
Bir kere D Smart yayınları sadece D Smart uyumlu cihazlarda izlenebiliyor şuan için.Başka klasik bir reacever ile D Smart izleme şansınız yok yani.D Smart reaceverına cryptoworks modül takarak digitürkün orjinal kartıyla digitürk yayınlarını izleyebilirsiniz.Onun için 7 Derece doğu ve 42 derece doğuya çevrili 2 çanağinızın olması gerekiyor.42 derece doğu Türksatta digitürkün bazı kanalları var ama tamamı yok.Tamamı 7 derece doğudaki Eutelsat W3 uydusunda.Evdeki 2 tvden de farklı yayın almanız için 2 adet reacevera ve çanaktaki lnb lerin çift çıkışlı olmasına ihtiyacınız var.Bu lnblerden 2 reacevera da ayrı ayrı kablo inmesi gerekecek... Lcd tv olayında çok detaylı bilgim yok ama ben tvde sony takıntılıyımdır..
Evet montaj yaparlar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodrumlu2 -- 6 Nisan 2008; 23:52:47 >
Sn Bodrumlu 2 cok teşekürler. O zaman kartlı digiturk takabilecegim, İyi bir receiver onerirmisiniz ?
Merhabalar,sayın bodrumluda size yazar ama bende bir iki kelime yazayım,
eger yazılımla işniz olmazsa saglam kaliteli modül takabileceginiz cihaz i,stiyorsanız eski topfield ve kaon tabanlı cihazlardan alabilirsiniz,burada ertugrulgazi arkadaş biliyor topfield tabalıları ve kaon bulursanız ne olursa alın,
goldmaster 80400-9850-9450-9400 V2
ama yazılımla işiniz varsa redline alın ama kaon ve topfield tabanlılar kadar kaliteli degiller.
Eğer d smart alacağım diyorsanız e.b.a.i arkadaşın bahsettiği reaceverlar bence de uygun.Ama D Smart olmasa da olur derseniz o zaman bütçenize uygun dreambox modellerinden birini seçmenizi öneririm.200 YTL den 1500 YTL ye kadar birçok modeli var..
Dreamboxu cok duydum ama becerebilir miyim? Bimliyorum. Cok isterim aslında cok meshur bir alet. Bu digerleri Dremaboxun yanında eski gamewatch gibi kalıyormuş. Ama bende uydu anten manten kablo cekilecek, Bi ton iş var., Dreambox kim star gelip kurarak mı gider ? Yoksa veriye kutuyu elime mi? Bu konularda var mi bildiginze yer.
Dreamboxu cok duydum ama becerebilir miyim? Bimliyorum. Cok isterim aslında cok meshur bir alet. Bu digerleri Dremaboxun yanında eski gamewatch gibi kalıyormuş. Ama bende uydu anten manten kablo cekilecek, Bi ton iş var., Dreambox kim star gelip kurarak mı gider ? Yoksa veriye kutuyu elime mi? Bu konularda var mi bildiginze yer.
Ben de yeni aldım.Birdenbire herşeyi yapamıyorsunuz tabi.Ama aldığınız yer zaten o anki son ayarları yaparak size teslim ediyor.Diğer anten kurulumunu yaptırdıktan sonra o da ekstra birşey değil zaten size sadece fişe takıp izlemek kalıyor.Ondan sonraki zamanlarda ise cihazı güncelleme konusuna gelince o cihazla ilgili size gerçekten yardımcı olacak olan birçok site var ve yavaş yavaş da yapıyorsunuz.Hiçbirşey yapamadığınızı düşünseniz bile en kötü ihtimal klasik reacever olarak kullanacaksınız..