Şimdi Ara

FULL HD LCD'LER İÇİN YENİ NESİL KALİTELİ 1.3 HDMI KABLO GEREKLİ Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
1
Favori
25.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Sony Full HD KDL 40D3550 LCD ile PS3 arasındaki bağlantıda kullanılmak üzere gerçek 1080p performansa sahip 1.3 HDMI kablo arıyorum. Araştırmalarım esnasında Monster'ın bir kablosu gözüme çarptı. Büyük bir memnuniyetle bahsedilen bu kablo sadece ABD'de satılıyor: MONSTER HDMI 1000HD ULTRA HIGH SPEED.

Aranızda bu kabloyu kullanan veya bilgisi olan varmı?

http://www.monstercable.com/productdisplay.asp?pin=3831

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dammak -- 15 Nisan 2008; 23:45:54 >

• bu kadar para vermeye değmez biraz iyi bir şey al yeter

http://www.ranteks.com.tr/index.php?cmd=subcat_goster&cat=19&subcat=98
  • Haklısın biraz pahallı. Bütün eleştirilerde bu noktada toplanıyor. Ancak benim merak ettiğim teknolojisi, yani sağladığı artılar.

quote:

Orjinalden alıntı: nofear72

bu kadar para vermeye değmez biraz iyi bir şey al yeter

http://www.ranteks.com.tr/index.php?cmd=subcat_goster&cat=19&subcat=98

• Üst konudaki listede KABLOLAR başlığından örnek konular :

- HDMI kablo tavsiyesi
    - HDMI Kablo Konusunda Son Noktayı Koyacak Yok mu ?
    - HDMI 1.3 Kablo Tavsiyesi Lütfen
    - HDMI kablolari (Farklı Kaliteler)
  • İyi pazarlar

Kablo konusunda,kaliteli ve oldukça pahalı bir çok marka vardır örneğin;

Monster
    Audio Quest
    Gefen
    QED
    Ecosse
    Ixos
    Van den Hul
    Wireworld

gibi markaların bazıları inanılmaz pahalıdır!!!bu kabloların neden bu kadar pahalı olduğu her yerde tartışılıyor(ama en çok bizde!)

Bu markalar sadece kablo üzerine çalışırlar,bazıları çok eski firmalardır,normalde insanlar bunların adalarını bile bilmezler!bu kadar
    pahalı olmalarının mutlaka bir esprisi vardır,üstelik çok uzun yıllardır bu işle iştigal ettiklerine göre bu kablolar çok ciddi düzeydede satılmaktadır!

Fiyatlarının böyle pahalı olması için ve kendilerinin bunca senedir yaşıyor olmalarının herhalde bir özelliği vardır,gerçi çok profesyonel sistemlerde
    (pahalı-üst düzey v.s)kullanılıyor densede,bu firmalar yaşamlarını demekki bir şekilde devam ettiriyorlar.

Bazılarının metresi $ 150/200 gibidir!!! kim alırda kullanır bilemem ama bunlar satılıyor vede üretiliyor!

Selamlar

• Arkadaşlar ben bu kablodan sipariş verip getirteceğim. Daha sonra test sonuçlarını sizlerle paylaşırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dammak

Arkadaşlar ben bu kablodan sipariş verip getirteceğim. Daha sonra test sonuçlarını sizlerle paylaşırım.

çok kaliteli bi kabloya 150-200 lira para vermek çok değil....3-5 milyara plazma-lcd alırız,1-2-3milyara amfi-1milyara oynatıcı-bir sürü hoparlör.. vs..vs...sonra bunları birbiriyle 10ytlleik yada kutudan çıkan basit bi kabloyla bağlarız......yanlış..........ev sinema ve müzik sistemlerinde kablolama çok çooooook önemlidir....(tabii bu en pahalısı en iyisi demekdeğil ama...her şeyinde bi fiyatı var,10liralık kabloyla 100liralık bi kablo asla bir değil)
    al kullan deneyimlerini bizimle paylaş,şimdiden hayırlı olsun güle güle kullan....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bravo...nihayet doğru görüş. 5000-6000 YTL ver sistem kur 100 YTL'lik kablodan kaç git 20 YTL'ye kablo ara.

quote:

Orjinalden alıntı: dmrbrn

quote:

Arkadaşlar ben bu kablodan sipariş verip getirteceğim. Daha sonra test sonuçlarını sizlerle paylaşırım.

çok kaliteli bi kabloya 150-200 lira para vermek çok değil....3-5 milyara plazma-lcd alırız,1-2-3milyara amfi-1milyara oynatıcı-bir sürü hoparlör.. vs..vs...sonra bunları birbiriyle 10ytlleik yada kutudan çıkan basit bi kabloyla bağlarız......yanlış..........ev sinema ve müzik sistemlerinde kablolama çok çooooook önemlidir....(tabii bu en pahalısı en iyisi demekdeğil ama...her şeyinde bi fiyatı var,10liralık kabloyla 100liralık bi kablo asla bir değil)
    al kullan deneyimlerini bizimle paylaş,şimdiden hayırlı olsun güle güle kullan....

• Kötü haber. Ürün sadece ABD'de satılıyor ve Türkiye'den satın alınmasına izin verilmiyor. (Amazon.com'dan kontrol edebilirsiniz).

quote:

• Ben geçen sene 2 tane "QED" HDMI kablo almıştım ve tanesi $ 100 idi+TF den birisi satıyordu ve gelişine almıştım,sanırım
    QED in Türkiye mümessili Ankara daki SİGMA SES olacak,sitesinde bunları görmüştüm,ilgilenen girip baksın+
  • quote:

Bravo...nihayet doğru görüş. 5000-6000 YTL ver sistem kur 100 YTL'lik kablodan kaç git 20 YTL'ye kablo ara.

quote:

Orjinalden alıntı: dmrbrn

quote:

arkadaşlar guzel mantıklı ancak sadece hdmı kablo alacaksanız 300ytlde verın sorun degıl. pekı ses kabloları? pekı kompenent kablo? pekı optık kablo? pekı rca kablolar? pekı sub kabloları?..... hadı buyrun kurun sıstemınızı kac 5000 6000 yapıyor hesabını sız yapın. ayrıca ses kablolarınıda oyle uc bes metre hesaplamayın 50m den baslayın hesaplamaya
    bahsı gecen profosyonel kablo markalarının ben sanmıyorumkı sadece kendı markalarına uretım yapsınlar bunlar degısık markaların fason ıslerınıde yapıyorlardır mumkun degıl bu fıyatlarla yıllarca ayakta kalsınlar.

• Sn.June

Kablo fiyatı konusunda haklı olabilirsiniz ama üretim/fason konusunda durumu bilmiyorsunuz+

Meraklısı veya bir şekilde vereni nasılsa çok!

Ancak bu kablo firmaları o kadar eskiki,tahmin edemezsiniz!
    Eskiden bunlar sadece İngiltere/İsveç/USA/Almanya/Japonya v.s gibi ülkelerde yapılırdı ve yine çok pahalı idi,bu kabloların
    satılamama gibi bir sıkıntıları hiç bir zaman olmamıştır!
    Üstelik kendi üretim tesislerinde bunlar üretilirdi+

Ancak zaman içinde maliyetler artınca ve ÇİN faktörü devreye girince hemen hepsi şimdi bunları Çin de,fason yaptırıyorlar,ancak süper kalite
    yapılıyor!bendeki QED Çin malı,zaten daha ambalajı alıyorsunuz,farklı olduğunu görüyorsunuz,veya kabloyu açıyorsunuz......yaw bunu Çin li
    nasıl yapabilmeyi başarmış diyede şaşırıyorsunuz(bende ilk aldığımda Made in China yazısını görmemiştim!bir kaç gün sonra gördüm!)
    Kaldıki QED ten çok daha pahalı ve kaliteli kablolarda vardır!ama bazılarının yine Çin dışında yapıldığını tahmin ediyorum.

Bunlar isim firmalardır,öyle ucuz fason v.s işler yapmazlar ve artık zaten yapılması mümkün değildir,çünkü ucuz malı Çin li yapar ve kimse onlarla
    rekabet edemez,ayrıca bu firmalarda böyle mallar bulunmaz!

Selamlar

• dijital veri taşıyan ve 1.3 standardına uygun olan kabloların markasının önemli olmaması gerekir.sonuçta analog değil dijital veri taşıyor.eger baglantıları tamsa veri ya vardır yada yoktur .Kablonun dijital olanına verilen para kesinlikle değmez ama süslü kablo seviyorsanız o zaman başka.mesela philips in 1.3a standardını desdekleyen ve her yerde satılan hdmi kablosu fazlası ile yeterlidir sanırım.
  • sayın albanı yazdıklarınıza katılmamak elde degıl. ancak ben fason ısler derken ucuz kablo markalarını dusunmemıstım. mesela phılıps tahmınımce kablo uretımı ıcın ayrı bır fabrıka kurmus olabılecegını dusunmuyorum aynı sekılde sonyde fason yaptırıyordur mutlaka ayrıca kalıtelı markaların pıneer panasonıc ve dıger hatırı sayılır fırmaların home thater sıstemlerı tvler ses sıtemlerı kısaca bu uretımlerınde kalıtelı kablolara ıhtıyac duyarlar ve yıne tahmınım bu fırmalarla anlasmalara vararak buralardan ya kendı adlarına uretım yaptırırlar yada satın alıyor olabılırler.
  • Evet aynen öyle oluyor,Çin de böyle mallar yapan bir sürü üretim tesisleri vardır,siz spesifikasyonlarınızı verirsiniz ve size
    inanılmaz kalitede kablo ve ne isterseniz yaparlar,büyük TV firmaları zaten böyle işlerle uğraşmazlar !

Bütün yan sanayi H/W parçalarıda Çin malıdır,örneğin sizin hepinizin elinde bulunan kumandalarda böyledir,sadece bunları üreten
    üreticiler vardır ve dünyaya bunlar yaparlar,parasına göre model seçip dilediğiniz kadar yaptırırsınız!
    PDP/LCD bezel/arka kasa kapakları,diğer tüm kasalar,kablolar,trafolar,tuş takımları v.s v.s aklınıza ne geliyorsa en kaliteli
    ve isim firmadan en dandiğine kadar Çin de yapılıyor(PowerBoard lar bile Çin de diziliyor)

Siz sadece "paradan haber verin onlara"

Digital veri aktarımı basit bir tanımdır,öyle olsa,ve digital signal verilerini bir-iki dolarlık kablolarla aktarırlardı!!
    Kimse bu kablolara bu kadar para vermezdi herhalde!
    Üstelik bu herifler hem çok uzun senelerdir hemde hep pahalı kablo satarak bugünlere geldiler,bu kadar pahalı malı bugüne kadar
    bunlar sattılar,herkesete "eneyi" değil herhalde,üstelik bu kablo firmalarını normalde kimse adlarını bile duymamışlardır...

Van den Hul(futbolcu adı gibi örneğin) veya AudioQuest!! veya WireWorld,kimse bilmez bunları ve herhalde 3-5 kablo satarak bugüne kadar gelmediler!
    Bunların bazı İngiliz firmaları,"Kraliyet Nişan" nına sahiptirler

Kısaca birileri bunları alıyor ve bunlarda bayağı mal satıyorlarki bugüne kadar gelebildiler.

Ayrıca kablonun süsü filanda yoktur sadece malzeme biraz daha farklıdır,ama işin bir sürü esprisi varki bunlar satılıyor!ayrıca birileri örneğin
    metresine GBP 200 veriyorsa,bu kablo iyidir vede bu fiyat eder diye vermiyor yada hava atmak içinde vermiyor,belliki bir şeyi var,hatta ÇİN malı
    olduğu-bilindiği halde yine satılıyor!

Selamlar

• Selamlar,

Hdmi kablo için önerebileceğim marka ve özellikleri aşağıdaki adreste bulabilirsiniz.1.3a sürümü destekleyen bir kablo olup tavsiye edebilirim.

http://www.p4c.philips.com/files/s/swv3534_37/swv3534_37_pss_aen.pdf
  • sayın albani dijital veri aktarımı zaten analog veri aktarımındaki kayıpları bertaraf etmek için tercih edilmemişmidir.Dijital transferde eger D/A convertörle çevrim olmamışsa kayıp ve değişme olmaz olsa idi telefon görüşmeleri mümkün olmazdı.Kablolarla çok uğraşan ve stereo sistemlere meraklı biri olarak dijital taşıyıcı kabloların kendi kategorileri içinde biri diğerinden hiç farklılıkları olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.Önemli olan kablonun blandajının iyi yapılmış olmasıdır.Kabloya verilen fazla para (hdmi,gibi dijital veri taşıma kabloları için söylüyorum)süse verilmiş ve kişisel tatmine ödenmiş paradır.Oysa analog kaynaklar arası taşıma yapan scart soketli kablolarda kaliteli ve üst sınıf ürünlere verilen para sadece süse verilmez.scarttaki 21 pini bağlayan kablo ayrı ayrı blandajlıdır.profigold pgv7000 de olduğu gibi.
    Piyasada satılan 1.3 standardını desdekleyen ucuz pahalı her kablo aynı sonucu verecektir.Şüpheniz olmasın.

• burda işi bilenler varken bi soru sormak istiyorum.hdmı kabloyla hd component kablo arasındaki görüntü kalitesi sicze çok faklımıdır
    not:hd component kablo üzerinde 720p-1080i yazıyo
  • 1.3 HDMI kablolar gerçek 1080p dir. Bunu özellikle yurtdışı internet sitelerinden teyit edebilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: nötr

burda işi bilenler varken bi soru sormak istiyorum.hdmı kabloyla hd component kablo arasındaki görüntü kalitesi sicze çok faklımıdır
  • quote:

Orjinalden alıntı: nötr

burda işi bilenler varken bi soru sormak istiyorum.hdmı kabloyla hd component kablo arasındaki görüntü kalitesi sicze çok faklımıdır

Bazı panellerin(PDP/LCD) genelde 1 Component girişi 1080p desteklidir!!!!dolayısıyla buradan uygun kablosu ile 1080p sinyal aktarımı yaparsınız+
    Ayrıca HDMI v1.0 bile olsa video sinyalini aynı şekilde aktarırsınız!(biz USA da iken 1.0 kullanıyorduk,1.3 ile Video sinyalde fark olmadı!!)
    Ama AVR+5.1 yeni nesil gelişmiş HD Audio(buda kaynağın bir özelliği veya desteği varsa) v1.3 gerekir,ama 1.2 de aynı şeyi yapıyor(bunuda denedik!)
    v1.1 de bile çok gelişmiş AVR+HD Audio kaynaklar yoksa yine sorun yok yada gerekmiyor,insanlarda gereksiz bir telaş vardır+

Böyle çok yüksek sinyalli zaten kaynak yoktur,çoğu insan AVR v.s kullanmaz!hayatta işi bile olmayacaktır
    1080p stream-media yoktur,1080i stream-media da zaten böyle sinyaller yoktur!olmayacakta ayrıca!

Ama ilerde BR/PS3 te olsada buna çok zaman vardır,yine insan gözünün algılayamayacağı sinyaller oluncada yine işe yaramayacaktır bu fark,sadece
    Audio HD daha gelişmiş sistemler çıkacaktır,bunlar içinde zaman çok vardır!

-HDMI bir tescilli üründür!!dikkatinizi çekerim buna,bildiğiniz bir kablo değildir!
    dolayısıyla bu iştede elbette "marketing tool" yapılacaktır

Ayrıca bir kaç sene bu sistemin yerine başka sinyal aktarım sistemi çıkacaktır(aslında çıktı)!

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 8 Nisan 2008; 21:12:55 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.