TOPLAM GÖRÜŞME ÜCRETİ 18,94 YTL AYLIK SABİT ÜCRET...........10,64 YTL. AYRINTI ÜCRETİ..................0,38 YTL. KDV....................................5,39 YTL. ÖİV.....................................4,49 YTL. GENEL TOPLAM....................39,84 YTL.
ŞİMDİ kısaca özetleyecek olursak 18,94 YTL.lik telefon konuşması ücreti var ve sabit ücret + vergiler ile bilikte fatura bunun iki katını geçiyor,
telekom reklamlarında İL içi dakika ücretini : 0,057575 ytl ...........................İller arası dakika ücretini :0,068421 ytl. olarak belirtmiş olmasına rağmen vergilerle birlikte bu belirtilmiş olan rakamların iki katı ücretle görüşme yapıyoruz. bu durumda yaptığımız görüşmeler GSM ile yaptığımız görüşmelerin ücretine yakın bir ücret olmuyor mu....
o zaman sabit telefonun ne cazibesi kaldı boş yere telekoma para kazandırmanın ne anlamı kaldı.
Telekomun almış olduğu bu haksız ücreti ve KDV+ÖİV ile almış olduğu verginin vergisini Şiddetle kınıyorum. adeta kümesteki kazları yolmaktan başka bir şey yapmıyorlar
Bu ülekede bu telefonu kullanan milyonlarca kullanıcı varken ve hatta bir çok hukukcu varken neden herkes karşı çıkıp sabit ücreti protesto etmiyor.. şu tüketici haklarını savunanlar nerdeler neden telekoma karşı mahkemelerde davalar açılmıyor. yoksa açılan davalar göstermelik mi oluyor.
bu ve buna benzer bir çok kez konuyu gündeme taşıyan arkadaşlar oldu ama maalesef bir çok kimse ilgisiz kaldı. örneğin şu forumda neredeyse ortalama 5000 üye var ve bu üyelerin hepside hem telefon hem adsl kullanıyor ama varın bakın bu konuya ilgisiz kalacaklar yada bana ne yaaa diyecekler.. üç kuruşun hesabını mı yapıyorsunuz diyecekler tüketici derneklerine ve telekoma bir mail atmak belki yararlı olur iletisim@turktelekom.com.tr http://www.turktelekom.com.tr/webtech/default.asp?sayfa_id=550
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Old_Town -- 6 Nisan 2008; 16:47:12 >
adsl için teli şart koşuyorlar..Yoksa abone olmazdım asla ttnete..Teknik olarak telefon bağlantısı gerekmiyor ancak ülkede hukukçu yok ki, tüketiciyi avunan yok, vatandaşın hakkını hukukunu savuna yok..varsa yoksa vatandaşın cebi...
Telekom hertürlü olaydan karlı çıkabiliyor, hükümet ve yöneticilerde telekomu sattıkları için özel firmanın lehine kararlar verilmesini sağlıyorlar bence. Ben böyle düşünüyorum. Yoksa bir AB yasaları kadar üzerine 2 gün düşülseydi, bugün sabit hatta ne vergi öder, ne sabit ücret öder ne de adsl için şart koşabilirlerdi. Hatta bence tartışması 1 saat anca sürer, milleti için 1 saati olmayanlar utansın diyorum!
Telekom hertürlü olaydan karlı çıkabiliyor, hükümet ve yöneticilerde telekomu sattıkları için özel firmanın lehine kararlar verilmesini sağlıyorlar bence. Ben böyle düşünüyorum. Yoksa bir AB yasaları kadar üzerine 2 gün düşülseydi, bugün sabit hatta ne vergi öder, ne sabit ücret öder ne de adsl için şart koşabilirlerdi. Hatta bence tartışması 1 saat anca sürer, milleti için 1 saati olmayanlar utansın diyorum!