Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Türkçe E-Kitap Arşivi,Jailbreak yapmadan yükleyebilirsiniz...

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Apple - iPhone >> Programlar, Yazılım sorunları >> Türkçe E-Kitap Arşivi,Jailbreak yapmadan yükleyebilirsiniz... Sayfa: [1] 2 3 4   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
j.r.duke

5 Nisan 2008, 22:48:26  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar hepinize tekrardan merhaba.

Uzun zamandır forum yapımıyla uğraştığımdan e-kitap olayına pek bakamadım.Eskiden burada bir takım paylaşımlar yapmıştık.Şimdi tekrar bu konuya devam etmeye çalışacağız. Kısaca bahsedeceğim,aşağıdaki 5 Nisan'dan sonrasını okumanıza gerek yok.

Geçen gün yeni bir yöntem ile uğraştım,artık internetten jailbreak yapmaya bile gerek kalmadan kitapları okuyabileceğiz.Yapmanız gerekenleri yazıyorum.

Kitapları Nasıl Yükleyeceğim?
1-App Store'a girin ve "Stanza" uygulamasını kurun.
2-Şimdi Stanza uygulamasını açın ve aşağıdaki menüden "Online Catalog" bölümüne girin.
3-Sağ alttaki + işaretine basın ve "www.itouchkaynak.com/ekitap.xml" yazın.
4-İstediğiniz kitabı yükleyin ve şu an için en iyi e-kitap okuma programlarından birisi olan Stanza ile kitaplarınızı okuyun...

Şu an sistem deneme aşamasındadır,hatalar olursa bizlere bildirebilirsiniz.Tüm kitapları tekrar kendimiz ayarlıyoruz,bu yüzden zamanla arşiv büyüyecektir.Şu an fazla kitap yok ben de farkındayım.

Katkıda Bulunmak İsteyenler:
Her hangi bir text editör ile e-kitabı html formatında parçalara ayırarak,bana göndermeniz yeterli olur. Kısaca anlatalım.

Göndermeniz Gerekenler:
-Html formatında parçalara ayrılmış e-kitap,(Kaç parça olduğu önemli değil,ortalama bir kitap için 10-15 parça yapabilirsiniz.)
-E-Kitap için internetten bulduğunuz kapak resmi(En küçük 250x250 gibi bir şeyler olsa iyi olur)

Kitabı düzenleyen kişinin adı,gerekli yerlere yazılacaktır.Paylaşımlarınızı bekliyorum arkadaşlar..

TARİH: 5 Nisan 2008

Tekrar merhaba arkadaşlar.

Artık installer'dan Türkçe e-kitap yüklemek mümkün.Bu yüzden geniş bir Türkçe e-kitap arşivi oluşturalım dedik.Bugünden itibaren kendi adıma devamlı kitap eklemeye çalışacağım.Sizler de bu başlık altında kendi e-kitap kaynağınızı paylaşabilirsiniz.Eğer kendi kaynağınız yoksa,paylaşmak istediğiniz kitabı bana mail olarak atarsanız kaynağa eklerim.Böylece herkes installer'dan kitapları kolayca yükleyebilir.

Öncelikle şunları söylemek istiyorum.Normalde 1.1.3 ve 1.1.4 firmware yüklü iphone ve i-touch�larda e-kitaplar çalışmıyordu.Bu sorunu uzun uğraşlar sonucunda hallettik.Aşağıda yazdığım şeyleri yaptığınızda,kitaplar sorunsuz bir şekilde çalışacak.

1.1.2 Kullananlar:
-Kaynak olarak: http:// JW.iPod.googlepages.com/repo.xml
Hiç bir işleme gerek yok.Kitaplar indirdiğiniz de,normal "Books" programı ile çalışması gerekiyor.

1.1.3 ve 1.1.4 Kullananlar:
-Kaynak olarak: http:// JW.iPod.googlepages.com/repo
İki kaynak arasındaki fark şu.Bu kaynakta fazladan ebooks programının bir üst versiyonu ve kitapların çalışması için izin vermeye yarayan program bulunuyor.(Bu arada üst versiyonunda güzel bazı özellikler var,gerçi bir iki ufak hata da var ama bence normalinden daha kullanışlı.en önemlisi yan çevirip,kitap okuyabiliyorsunuz. )

1.1.3 ve 1.1.4 Kullananların Yapması Gerekenler:
Herşeyden önce eğer daha önceden kitap yüklediyseniz,bunların yedeğini alın(winscp vs. programlar yardımıyla).Daha sonra yüklü olan "Books" programını silin.Kaynağı ekledikten sonra,installer da "E-Kitaplar" diye bir bölüm açılacak.Burda bulunan "Books V:1.4-Özel" adlı programı yükleyin.Daha sonra istediğiniz kitapları yükleyin.En son ise "1.1.3 ve 1.1.4 için özel fix" yazan programı kullanacağız.Bize "Kitap izinleri sorunsuz olarak ayarlandı." diye bir mesaj çıkacak ve işlem bitecek.Eğer fix yapmazsanız,kitabı açmaya çalıştığınızda hata verecek.Bu yüzden kitapları yükledikten sonra fix yapmamız gerekiyor.Yeni kitapları yükledikten sonra,en son bu işlemi yapın.İşin en önemli kısmı bu.Mesela 5 tane yeni kitap yükledik.En son bir kez bu fix programını çalıştırmanız yeterli.Daha sonra yüklediğimiz tüm kitaplar çalışır hale gelecek.

Not:Books programının "Text Encoding" ayarlarını "Automatic" olarak seçin.

KİTAP LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN (37 Kitap Mevcut)...

KİTAP PAYLAŞMAK İSTEYENLER:

Şimdi gelelim ikinci kısma.�Ben kitap paylaşmak istiyorum kardeşim.� diyen arkadaşlar olabilir(Gerçi 20 gün oldu ama şimdiye kadar öyle birisi çıkmadı. )Yapmanız gerekenleri sıra ile yazacağım.Ama öncesinde bir örnek vereceğim.Bu kitabı örnek olarak koyuyorum.Bilgisayara indirip,aşağıda yazdıklarımı da okursanız rahatça e-kitapları iphone�a göre düzenleyebilirsiniz.

ÖRNEK İÇİN TIKLAYIN

E-Kitabı iPhone-iPod Touch'a Göre Düzenlemek:
Öncelikle şunu söyleyeyim,bu iş gerçekten zahmetli.Bilgisayarı hızlı kullanırsanız en az 30 dk � 1 saat arası bir zaman alacaktır(Kendime göre zamanları da yazdım.Belki yardımcı olur. )Özellikle bölümlerin sayı arttıkça çok uzun sürüyor.Neyse gözünüzü korkutmayayım.Başlayalım,

1)Önce bir kitabı buluyoruz.(İnternetten veya elimizde varsa kullanabilirsiniz.)(5-10 dk)

2)Program olarak ben M.Office Word 2007 kullanıyorum.Kitabı kontrol ediyoruz.Birkaç sayfa okuyoruz.Hızlıca göz gezdiriyoruz.Amaç ��Kelime hataları var mı?Varsa okumayı zorlaştırıyor mu? Paragraflar arasında çok boşluklar var mı?�� bunları kontrol etmek.Eğer çok fazla hata varsa,bu kitabı boşuna çevirmiyoruz.(5 dk)

3)Şimdi ise amaç kitabı bölümlere ayırmak. �İçindekiler bölümü var mı?Kitabı nereden,kaç bölüme ayırabilirim?� şeklinde bir kontrol ediyoruz.Kitabı nereden bölebileceğimizi kaba taslak belirliyoruz.(Daha rahat bulmak için işaretler koyabilirsiniz.)Eğer kitapta hiç bölüm yoksa karakter sayısına yada sayfa sayısına göre kendimiz böleceğiz.(10 dk)
*Ben kendi eklediğim kitaplarda,kitabı bölümlere ayırmadan önce yazı rengini(başlık turuncu,normal yazı açık gri) ve yazı tipini değiştiriyorum.Bu arada isterseniz sizde onları değiştirebilirsiniz.En zahmetli aşamalardan biriside bu."Peki neden renkleri değiştiriyorum?" Çünkü kitap programında arka planı siyah yapınca daha rahat ve gözü yormadan kitap okuyabilmek için değiştiriyorum. (15-30 dk)

4)Kitabı bölümlere ayırıyoruz ve kaydederken aynen şunları yapın.
-Farklı kaydet,
-Kayıt türü html,htm
*Ayarlardan --> web seçenekleri --> Kodlama --> UTF-8 yada Windows Batı Dilleri (Bu kısmı ben kontrol ederim.Yanlış yapılırsa 1.1.3 ve 1.1.4 te sorun oluyor çünkü.)
-Yukarıdaki işlemleri yapıp tüm bölümleri ayrı ayrı kaydedin.(15 dk)

5)Tüm bölümleri kaydettikten sonra,giriş sayfasını düzenleyin.Kitap adı,yazar adı ve kim düzenlediyse kendi adını oraya yazsın.Bir tanede kapak resmi bulun ve çözünürlüğü 200x280 şeklinde ayarlayın.(Daha kaliteli olması için 400x560 falanda olabilir.yani en az 200x280 ve onun katları olsun.)

6)Kitabı sıkıştırıp mail adresime atarsanız,kaynağa ekleyebilirim.Ya da kendi kaynağınız varsa artık oraya ekleyebilirsiniz.(10 dk)

Son Olarak;

Yazının uzun olduğuna bakmayın.En kolay anlaşılacak şekilde yazdığım için uzun sürdü.Yukarıda yazdım zaten,eğer klavyeden kısayolları hızlıca kullanabiliyorsanız bir kitap aşağı yukarı 30 dk � 1 saat süre alır.

Paylaşımlarınızı bekliyorum.Kaynağı kullanan arkadaşlar,foruma mesaj yazarsa iyi olur.Eğer daha fazla kişinin yararlandığını bilirsem,bende ona göre daha fazla kitap eklemeye çalışırım.

Hepimize hayırlı olsun�

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi j.r.duke -- 8 Kasım 2008; 17:46:47 >

CanTasci

Sisteme Gözat

5 Nisan 2008, 22:55:29  

vallaha seni öncelikle source oluşturma makalen için kutluyorum. birkaç arkadaş pardus için basit bi source oluşturmuştuk ama bundan çok farkı vardı -ki bulmakta gerçekten dikkat ve zaman isteyen bi iş(eğer xml dosyasını incelemekten başka bi yolu yoksa).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetcantasci -- 5 Nisan 2008; 22:57:08 >

j.r.duke

5 Nisan 2008, 23:09:14  

Teşekkürler arkadaşım,açıkçası ben xml kodlarını inceleyerek yapabildim.Gerçekten de dediğiniz gibi dikkat isteyen bir iş.Bir de evimde kablosuz internet yok.Bu yüzden daha da uzun sürdü.Denemem gereken bir çok şey oldu.Allah'tan balkona çıkınca,az da olsa interneti bir yerlerden görüyor. Neyse yani bir takım zorluklar olsada öğrendik.Şimdi sıra kaynakları kullanmaya geldi.İlk adım olarak Ebook paylaşımını açmayı düşündüm.İleride kendi temalarımızı,duvar kağıtlarımızı,programlarımızı da paylaşırız inşallah.

vefakoksal

5 Nisan 2008, 23:52:18  

quote:

Orjinalden alıntı: j.r.duke

Herkese merhaba arkadaşlar.

Bir kaç günlük uğraşlarım sonucu ipod touch için kaynak oluşturmayı öğrendim.Evde kablosuz internet olmadığından oldukça uğraştırdı ve uzun sürdü.Neyse foruma şöyle bir göz attım ve ebook konusunda güzel bir arşiv hazırlarsak gerçekten çok yararlı olacağını düşündüm.Bu yüzden hepimizin ebookları paylaşması için bu başlığı açıyorum.Ben hergün oluşturacağımız bu kaynağa kitap eklemeyi düşünüyorum,sizler de eklerseniz süper olur.Kitap paylaşmak için benim mail adresime kitabı göndermeniz ve kullanıcı adınızı yazmanız yeterli olur.Kaynağa sizin kullanıcı adınızı yazarak,gönderdiğiniz kitabı ekleyebilirim.Bunun dışında kendi kaynağınız varsa,onuda buraya yazabilirsiniz.Nasıl kaynak oluşturulacağını forumda yazdım(imzama bakabilirsiniz.)Güzel bir konu oluşturabilirsek hepimiz yararlanırız arkadaşlar.Hepinizin katılımlarını bekliyorum.

Şimdilik kaynağın adını belirlemedim.İki tane ad belirlememiz lazım.Belirleyeceğimiz bu adlardan biri Source bölümünde ve diğeri kategori bölümünde kullanılacak.Ona göre birşeyler bulalım.Mesela source için "DH E-Kitap Arşivi" ve katagori için "E-Kitaplar" yada "Türkçe Kitaplar" nasıl olur?Yarın kaynağı oluşturup,ilk kitapları eklemeyi düşünüyorum.Önerilerinizi bekliyorum.Ne tarz kitaplar olacağınıda gene bizler belirleyelim.

Bu arada sayın yöneticilere de sormak istiyorum.Ebook paylaşımı yasak mı?Eğer yasaksa boşuna uğraşmayalım.

Saygılar...

CanTasci

Sisteme Gözat

6 Nisan 2008, 24:26:41  

up up ve up. temalar için yardım edebilirim.

j.r.duke

7 Nisan 2008, 22:24:19  

Arkadaşlar daha önce "DH E-Kitaplar" gibi bir isim yaparız diyordum ama,düşünüyorum da koskoca donanımhaber için googlepages.com şeklinde bir adres hiç hoş durmuyor.Bu yüzden ben kendi adıma bir sayfa aldım.Sonuç olarak değişen bir şey olmayacak.Gene hepimizin kitapları paylaşabileceği bir kaynak olacak.Farklı tarz kitapları koymaya çalışacağım.Umarım herkes yararlanabilir.Gerekli bilgileri ilk mesaja yazdım ve ilk kitapları ekledim.Katılımınızı bekliyorum.

Bu arada eğer kitapları görmezse bunun sebebi jailbreak versiyonundan kaynaklanıyor olabilir(1.1.4 için görmüyor falan diyorlar).Ben de 1.1.2 jailbreak mevcut ve sorunsuz çalışıyor.Yarına kadar 1.1.4 yapıp denemeyi düşünüyorum.Siz deneyin,eğer sorun çıkarsa belirtin.

Saygılar…

pegasusugur

7 Nisan 2008, 22:54:35  

peki bu kitapları görüntüleyebileceğim e-book programı varmı ocam jailbreak ibrick kulanmadan tomatik yüklemeden sonra direk kütüphanesine katan buarada emeğine sağlık şimdiden tesekkürler

dhaydar

7 Nisan 2008, 23:07:50  

quote:

Orjinalden alıntı: pegasusugur

peki bu kitapları görüntüleyebileceğim e-book programı varmı ocam jailbreak ibrick kulanmadan tomatik yüklemeden sonra direk kütüphanesine katan buarada emeğine sağlık şimdiden tesekkürler

Öncelikle j.r.duke emeğin ve paylaşımın için teşekkürler, books prog'mı 1.1.4'de görmüyor !

pegasusugur arkadaşım installer içinde books diye bir programı bulup yükliyeceksin o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhaydar -- 7 Nisan 2008; 23:16:52 >

Apple İphone 3Gs 16gb 3.1.2 TR.
pegasusugur

8 Nisan 2008, 12:34:06  

books yüklü 1.1.4 versiyon ama yinede görmedi sağolun arkadaslar

j.r.duke

8 Nisan 2008, 1:17:01  

quote:

Orjinalden alıntı: dhaydar

quote:

Orjinalden alıntı: pegasusugur

Öncelikle j.r.duke emeğin ve paylaşımın için teşekkürler, books prog'mı 1.1.4'de görmüyor !

pegasusugur arkadaşım installer içinde books diye bir programı bulup yükliyeceksin o kadar.

Hocam eminmisiniz çalışmadığına?Çünkü ben ilk zibri ile jailbreak yaptığımda direk ebooks programını denemiştim ve çalışmıştı.İndirdiğim kitapları görüyordu.Sadece bilgisayardan iphone browser ile falan atamıyordum.Neyse ben gene bakıyım,belki farklı şeyler yüklemek gerekebilir.Ya da bir kaynakta fix falan vardır belki.Verdiğin bilgiler için teşekkürler...

@peasusugur arkadaşım sanada teşekkür ederim,deneyip yorumunu yazdığın için.Bu gün ilgilenip çözmeye çalışacağım.İlk iş jailbreak olarak 1.1.4 e dönmek olacak benim için...

j.r.duke

8 Nisan 2008, 2:11:20  

08.04.2008 yeni kitaplar eklendi bilginize...

Bu arada 1.1.4 sorunu için kablosuz internetim olmadığından şuan bakamıyorum.Ama yarın bakmayı düşünüyorum.Daha önce ben 1.1.4 te çalıştığını hatırlıyorum.Eğer sorunu halledebilirsem buraya yazarım.

İyi geceler...

Erdemalp

8 Nisan 2008, 2:37:18  

Emegi gecen herkesin eline saglik. Bendede 1.1.4 VAR calismadi. Ama emeginden ve cabandan dolayi tebrik ederim. Takipteyiz. Kolay gelsin

http://erasmusmacerasi.blogspot.com
vefakoksal

8 Nisan 2008, 2:52:58  

birader emeğine,ellerine sağlık.çok güzel bir çalışma olmuş..yalnız versiyonum 1.1.3 bende de görmedi kitapları.

xendaba

8 Nisan 2008, 11:05:21  

arkadaşlar içerisinde türkçe uygulamalarında olduğu en geniş türkçe source

www.iphoneburada.com ve www.ingilizanahtari.com

işbirliği ile hazırlanmaktadır

bize ileteceğiniz e-kitap veya illaki olmasını istediğiniz ne varsa türkçeleştirip sources a koyup türkçe kullanma zevkine ulşacağız ..

burada bulunan kitapları ve devamnda gelecekleri birkaç güne bize iletirseniz hepsini installerden yükleme kolaylığını yaşayabilriz..

herkese kolay gelsin ..

gurol

8 Nisan 2008, 11:11:38  

Verilen linklerin/ebookların dağıtımının serbest olması bu konunun forumdaki sağlağı açısından iy olur.

Kendi ebook'unu yapmak isteyenler için:

Bilgisayarınızda bir text editor açın (notepad). Alttakini kopyalayıp içine atın. Kendi text dosyanızı altta belirtilen yere kopyalayın. .htm uzantılı kayıt edin.

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<HTML><HEAD>
<TITLE>Ana Başlık</TITLE>
<META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<STYLE TYPE="text/css">
<!--
DIV.book { margin-left: 5%; margin-right: 5%; text-align: justify; }
DIV.toc { margin-left: 3%; text-align: left; }
P { text-indent: 2em; margin-top: 0; margin-bottom: 0; }
TABLE.bold { font-weight: bold; }
-->
</STYLE>
</HEAD><body>
<center><h3>Alt Başlık</h3></center>
<p>
<br>

Text dosyanızı buraya kopyalayın

<p>
<br>
İkinci paragraf buraya atılabilir.

<br>
<hr>

</body>
</html>

winSCP ile Iphone'a bağlanın. /var/root/Media/EBooks klasörüne dilediğiniz isimde bir klasör açın. Yukarda hazırladığınız hazırladığınız dosyayı kopyalayın.

Artık okuyabilirsiniz. Dosya isimlerinde ve klasörde türkçe karekter kullanmayınız. Türkçe için ISO kodu 8859-9

let your children play.
kmerdal

8 Nisan 2008, 11:41:45  

Necip Fazıl Kısakürek - Çile kitabını yapıyorum 1-2 güne hazır olur..
kaynak(source)larda görürüz değil mi ,boşuna uğraşmayayım

Niçin küçülüyor eşya uzakta?
Gözsüz görüyorum rüyada, nasıl?
Zamanın raksı ne, bir yuvarlakta?
Sonum varmış, onu öğrensem asıl?
j.r.duke

8 Nisan 2008, 13:30:59  

quote:

Orjinalden alıntı: kmerdal

Necip Fazıl Kısakürek - Çile kitabını yapıyorum 1-2 güne hazır olur..
kaynak(source)larda görürüz değil mi ,boşuna uğraşmayayım
Tabi ki arkadaşım,sizin gönderdiklerinizi kaynağa ekleyeceğim. Yalnız ebook paylamı yasak mı bilmiyorum.Daha önce mesajımda yöneticilere sormak için bir mesaj yazmıştım ama herhangi bir cevap gelmedi.Büyük ihtimalle görmediler.Onu tekrar öğrenelim,sonra boşuna uğraşmayalım.

Şuan 1.1.4 ve 1.1.3 jailbreak te e-kitapların çalışmama sebebini araştırıyorum.Kendim de 1.1.4 jailbreak yapıp,sorunu halletmeye çalışacağım.

@gurol:
Hocam bu şekilde yaparsak,fontları,font renklerini,yazı boyutlarını değiştirmeyiz ve kitabı bölümlere ayırmak çok uzun sürer hem de çok karışık olur.Niçin böyle bir yöntemi tercih ettiğinizi anlayamadım.Bunun yerine microsoft office'ten bir word belgesi açın.İstediklerinizi oraya kopyalayın ve gerekli her türlü değişikliği yapın.Kitabı farklı kaydet dedikten sonra ".htm yada .html " olarak kaydetin.Bu daha kısa bir yöntem bence.

egozkaya

8 Nisan 2008, 15:55:19  

Emegi gecen herkesin eline saglik bu sekilde kitap okuma aliskanligimiz artacak. Yeni eserler bekliyoruz. Tesekkurler.

cmertkan

8 Nisan 2008, 16:31:38  

arkadaşlar 1.1.4 te kitaplar görünmüyor, başka sourcelardan eklediklerim görünüyor ancak burdaki source dakiler yok. bi çare bulabilen var mı

j.r.duke

8 Nisan 2008, 16:59:07  

quote:

Orjinalden alıntı: cmertkan

arkadaşlar 1.1.4 te kitaplar görünmüyor, başka sourcelardan eklediklerim görünüyor ancak burdaki source dakiler yok. bi çare bulabilen var mı

Yaklaşık 2-3 saatir değişik şeyler deniyorum hocam.Hala sebebini araştırıyorum.Bir çok şeyden kaynaklanıyor olabilir,o yüzden kontrol etmek zaman alıyor.Ama sonuçta çalışması lazım,ben de diğer kaynaklardan denedim ve diğer kaynaktakiler çalışıyor.Biraz daha zamana ihtiyaç var,halledebilirsek çok iyi olacak.

Evolution

Sisteme Gözat

8 Nisan 2008, 17:25:18  

ben düzceli mehmet'i ve bir destandır çanakkale isimli kitapları indirdim hiç bi sorun olmadı 1.1.2 firmware kullanıyorum.
bu arada kitapları okumak için önce Books adlı uygulama kurulu olması gerekiyor arkadaşlar belki bilmeyenler wardır hatırlatayım dedim

gurol

8 Nisan 2008, 19:22:33  

quote:

@gurol:
Hocam bu şekilde yaparsak,fontları,font renklerini,yazı boyutlarını değiştirmeyiz ve kitabı bölümlere ayırmak çok uzun sürer hem de çok karışık olur.Niçin böyle bir yöntemi tercih ettiğinizi anlayamadım.Bunun yerine microsoft office'ten bir word belgesi açın.İstediklerinizi oraya kopyalayın ve gerekli her türlü değişikliği yapın.Kitabı farklı kaydet dedikten sonra ".htm yada .html " olarak kaydetin.Bu daha kısa bir yöntem bence.

Programcılık alışkanlığı diyelim. Eğer kompleks, çok dosyadan oluşan kitaplar oluşturmak istersek her zaman kod yazmak daha kolaydır. Hatta word'ün yada excel'in hazırladığı htm'leri incelersen "junk" tabir edilen ve sistemi hantallaştıran bir sürü kodla karşılaşırsın.

Ama evet, senin yöntemin çok daha kolay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurol -- 8 Nisan 2008; 19:26:43 >

let your children play.
kmerdal

8 Nisan 2008, 20:39:52  

quote:

quote:

Yaklaşık 2-3 saatir değişik şeyler deniyorum hocam.Hala sebebini araştırıyorum.Bir çok şeyden kaynaklanıyor olabilir,o yüzden kontrol etmek zaman alıyor.Ama sonuçta çalışması lazım,ben de diğer kaynaklardan denedim ve diğer kaynaktakiler çalışıyor.Biraz daha zamana ihtiyaç var,halledebilirsek çok iyi olacak.

bende de gözükmüyordu..
dosyayı bilgisayara kopyaladım..içindekiler "Salt okunur"du..normal hale getirdim..tekrar iphone'a yükledim ve şimdi gayet güzel görünüyor
Ellerine sağlık kardeşim
Yanlız ,bir bu kitap işi eksikti..artık herkese yeni birer pil ayarlarsın dimi JR

hasanvanli

8 Nisan 2008, 23:05:28  

ben kitapları ekledim fakat booksa girip kitabı seçtiğimde içinde bölümler gözükmüyor. daha önce kitap yükleyip okumuştum onlarda sorun yok. yalnız bu sourcedeki kitapların içi boş gözüküyor bende.
neden olabilir sizce?

kmerdal

9 Nisan 2008, 1:25:10  

yukarda da bu konudan bahsediyorduk zaten..
hemen bir üstteki mesajda benim telefonumda işe yarayan çözümü de söylemiştim

j.r.duke

9 Nisan 2008, 1:38:45  

KİTABI YÜKLEYİP,PROGRAMDA GÖREMEYENLER İÇİN;

Arkadaşlar 1.1.3 ve 1.1.4 firmware yüklü olan ipone yada i-touchlarda ebooklar görünmüyor.Şimdilik kmerdal arkadaşımızın dediği gibi idare edelim.Açıkçası bugün 3-4 saat uğraştım.Sorun sadece benim oluşturduğum kaynak ile alakalı değil.Yabancı forumlar da da 1.1.3 ve 1.1.4 te sorunlarla karşılaşanlar var.Kimisi books programının yeni versiyonunu yükleyin diyor,kimisi programın içindeki bir şeyi silmek gerekiyor diyor,kimisi kitapları farklı bir klasöre kopyalamak gerek diyor.Yani işler karışık,tek tek denemek lazım.İşin garibi diğer bazı kaynaklar hiç sorunsuz olarak çalışıyor ve kodlar bizim kaynağımızla aynı olmasına rağmen,burdaki kaynaktakileri görmüyor.Bugün kodlar ile alakalı çok şey denedim ama çözemedim.Heralde sorun kodlar ile alakalı değil.

Bu arada kaynağa koyduğumuz kitaplar(zip lediğimiz için) otomatik salt okunur oluyor.Yabancı çalışan kaynaklar da da bu böyle.Yani sorun başka bir şeyden kaynaklanıyor büyük ihtimalle.En kısa zamanda çözmeye çalışacağız artık.Kısacası 1.1.2 dışında kullanan arkadaşlar,kmerdal arkadaşımızın dediği yöntemi kullansınlar.Yakın bir zamanda umarım sorunu kökten çözeriz.

-Yeni kitaplar eklendi,bilginize...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi j.r.duke -- 9 Nisan 2008; 1:54:12 >

kmerdal

9 Nisan 2008, 1:56:28  

yeni kitaplar için teşekkür ederiz

bu arada bence salt okunur olmasından daha önemli olan bir sorun var o da dosya izinleri...
dosyaya sağ tıklayıp properties'e baktigimda tüm izinler kapali yani "0000" gözüküyor..
onu 0755 yapınca kitabin içeriği gözüküyor iphone'da..
bu sefer de dil kodlaması uyumsuz diyor ve yazılar görüntülenemiyor..
bu noktadan sonra salt okunurluğu kaldırınca yazılar görünmeye başlıyor..
bence encoding'i değiştirmelisin..
mesela niffob'un kitabinda UTF-8 kullanilmis..
o kitabi indir sonra winscp'den bilgisayara al...aradaki farktan çözersin işi ..inşallah

hasanvanli

9 Nisan 2008, 3:04:25  

benim itouchta öyle bilgisayara dosya atma gibi özellikler yok henüz
umarım çözülür bu iş.

kmerdal

9 Nisan 2008, 8:41:55  

wi fi olduğuna göre bilgisayara dosya atabilmeniz lazım
winscp programını inceleyin..kullanımı gayet basit..

jinxy

9 Nisan 2008, 10:20:08  

Mountains of Madness.. Harika! Teşekkürler.

hasanvanli

9 Nisan 2008, 14:59:59  

@kmerdal sağol çok basitmiş gerçekten. kitapları düzelttim. bu seferde türkçe karakterler gözükmüyor. neden olabilir acaba.
ipodum türkçe, yalnız türkçe klavye kurmadım ondan olabilir mi?

hasanvanli

9 Nisan 2008, 15:27:44  

tamam basit birşeymiş. encodingden Turkishi seçince düzeldi sağolun.

cmertkan

9 Nisan 2008, 15:51:58  

arkadaşlar bu kitapların 1.1.4 de görünmemesiyle ilgili çok kısa şunu söyler misiniz; biz mi telefonda bir ayayar düzelteceğiz, yoksa eklenen kitaplarda mı değşiklik olacak (yani bekleyelim mi)

kmerdal

9 Nisan 2008, 16:35:57  

bir sorun olduğu kesin..
isterseniz kendiniz düzeltebilirsiniz..
ya da kitaplari sunan arkadaşımızın sorunu düzeltmesini bekleyeceksiniz..
seçim sizin ..

j.r.duke

10 Nisan 2008, 16:54:06  

ÖNEMLİ GELİŞME

Arkadaşlar bildiğiniz gibi 1.1.2 dışındaki versiyonlarda kitaplar yükleniyor fakat "Books" programında görünmüyordu.Uzun uğraşlar sonucu kitabı çalıştırmayı başardık.Şuan kitapları 1.1.3 te sorunsuz olarak çalıştırabilirsiniz.Henüz 1.1.4 te deneyemedim,(2 günde 6-7 kez jailbreak yapmak zorunda kaldım,sıkıldım yahu )birileri deneyip sonucu yazarsa sevinirim.Yapmanız gerkenleri ilk mesaja yazdım.Şuan benim versiyonumda 1.1.3 ve kitaplar sorunsuz olarak çalışıyor.Hepinize kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi j.r.duke -- 10 Nisan 2008; 17:04:17 >

kmerdal

10 Nisan 2008, 18:39:04  

bütün kitapları ve books programını sildim..
verdiğin yeni kaynaktan books'un yeni sürümünü yükledim..
kitapları yükledim..
1.1.3 fix'i yükledim...
işlem tamam

Yeni eklenen "Metal Fırtına"

j.r.duke

10 Nisan 2008, 22:00:50  

Arkadaşlar yoğun ilginize teşekkür ederim.Özel mesaj ve mail olarak gönderilen istekleri en kısa zamanda eklemeye çalışacağım.

-Bu arada yeni kitaplar eklendi,bilginize...

Saygılar.

cmertkan

11 Nisan 2008, 10:49:12  

fix 1.1.4 te de çalışıyor çok teşekkürler, yeni kitapları bekliyoruz.

j.r.duke

11 Nisan 2008, 11:49:55  

quote:

fix 1.1.4 te de çalışıyor çok teşekkürler, yeni kitapları bekliyoruz.

Teşekkürler hocam bilgi için.Çalışıp çalışmadığını deneyememiştim,öğrendiğim iyi oldu. Artık bundan sonra herkes yaralanabilir.

j.r.duke

11 Nisan 2008, 14:54:06  

Şuan düzenleme yapıyorum arkadaşlar.1.1.3-1.1.4'te bazı kitalarda türkçe karakterler hatalı görünüyor.Onları düzeltmeye çalışıyorum.Düzeltince kaynakta gerekli yenilemeyi yapacağım.

Edit: Düzenleme yapıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi j.r.duke -- 11 Nisan 2008; 16:15:59 >

tomeytos

11 Nisan 2008, 17:11:27  

Evet dediğiniz gibi eski ebook programını kaldırdım söylediğiniz source'tekini kurdum ardından bir kitap indirdim ve ardından fix i kurdum çalışıyor :) Yeni kitaplar bekliyoruz... Teşekkürler emek sarfettiğiniz için...

Iphone 16gb - 1.2.0
pegasusugur

11 Nisan 2008, 19:06:02  

sana ne jadar dua etsek azdır dostum müthişssin ya 1.1.4leride e-kitaplı yaptın ya helal sana sayende valla tek eksiğimi giderdim yeni kitaplarını bekliyoruz kolay gelsin dostum

j.r.duke

11 Nisan 2008, 21:41:18  

Arkadaşlar özellikle dini kitap koyulmasını isteyen mailler alıyorum.Forumda siyasi,dini vs... içerekli konular yasak biliyorum.Fakat eğer yararlanan olacaksa,dini kitap için de ayrı bir source oluşturabiliriz.Dini kitap okumak isteyen,yeni oluşturacağımız dini kaynağıda "source" bölümüne ekler.Okumak istemeyen sadece yukarıdaki normal kitapların bulunduğu kaynağı ekler.Eğer dini kitaplar işimize yarar diyen bir kaç kişi daha olursa,öyle bir kaynak açabiliriz.Sonuçta tartışma olmayacak,isteyen okur istemeyen okumaz.

Mümkünse bu konudaki yorumlarınızı forumdan cevap vermeyin.Özel mesaj yada mail adresi(JW.iPod@gmail.com) kullanın.Malum forumda bu konularda ister istemez tartışmalar olabiliyor.Kuralları çiğnemeye gerek yok.Eğer yorumlarınızı bildirirseniz ona göre yeni bir kaynak daha açabiliriz.

Saygılar...

ssrknn

11 Nisan 2008, 22:50:23  

Kardeşim eline koluna sağlık.. Harika olmuş.

SeSe
kmerdal

12 Nisan 2008, 2:37:41  

dini yaşamak ,dini öğrenmeye çalışmak,okumak araştırmak ayıp birşey değil..
bu kadar abartmayın
dini konuları forumda konuşmayız tartışmayız olur biter

j.r.duke

12 Nisan 2008, 17:02:30  

Günün kitapları eklendi ve yoğun istek üzerine dini kitaplar için de bir kategori oluşturdum.Eklenmesini istediğiniz kitapları söyleyebilirsiniz.(Edit:İsteklerinizi özel mesaj veya jw.ipod@gmail.com adresine atarsanız daha iyi olur.)Herkese yararlı olması dileğiyle...

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi j.r.duke -- 12 Nisan 2008; 20:32:58 >

poloicc

12 Nisan 2008, 20:06:28  

allah razı olsun (üstat ali ulvi kurucu hatıraları) 1. 2 .3 lütfen
bu hizmetlerinizden dolayı size dua edıyom elımden başka bişey gelmiyo

nasıl yaşarsan öyle ölürsün nasıl ölürsen öylece dirilirsin
ıphone

12 Nisan 2008, 23:27:45  

emeginize saglik tesekkurler

OFLU
Poibra

Sisteme Gözat

13 Nisan 2008, 12:12:00  

Süper kaynak olmuş , wallpaper oyun vs için nasıl olsa yabancı kaynaklar yeterli oluyor , fakat kendi dilimizde e-kitap büyük eksiklikti. Teşekkür ederim

Guaranteed Music Maniac
j.r.duke

13 Nisan 2008, 13:28:48  

Günün kitapları eklendi.Bu arada kitap listesinin yanında,isteklerinizin durumu ile ilgili küçük bir bölüm oluşturdum.Bilginize...

ferisss

14 Nisan 2008, 24:53:27  

Arkadaşlar dediğiniz herşeyi yaptm fakat kitap açınca bu ekranla karşılaşıyorum napmalıyım???

16gb 2.2 jb Ipodtouch
zeroshut

14 Nisan 2008, 13:19:08  

quote:

Orjinalden alıntı: ferisss

Arkadaşlar dediğiniz herşeyi yaptm fakat kitap açınca bu ekranla karşılaşıyorum napmalıyım???

e-kitapları yuledikten sonra yine aynı klasorde bulunan 1.1.3 ve 1.1.4 için ozel fixi yuklemen gerekiyor...

arkadaşlar 90-100ytl arasında kulaklık almak istiyorum um1 veya bu kalitede kulaklıklardan bir üst seviyeye gecmek isteyen arkadaşlardan satmak isteyen olursa pmlerini bekliyorum veya aramalarını

554-810-1234
kmerdal

14 Nisan 2008, 13:37:15  

evet sanırım her yeni kitap yüklemeden sonra tekrardan fix'i çalıştırmak gerekiyor..
biraz sinir bozucu bi durum ama

j.r.duke

14 Nisan 2008, 14:25:42  

Arkadaşlar ilk mesajda yazdım ama gözden kaçmış heralde.İster on tane kitap yükleyelim,ister bir kitap yükleyelim en son yüklediğimiz kitapların çalışması için fix yapmak zorundayız.Eğer kitapları MAC ile zip'leme şansımız olsaydı,bunları yapmaya gerek kalmazdı.Neyse detaya girmeye gerek yok.Kısacası yeni yüklediğimiz kitaplardan sonra,fix yapmak zorundayız.2 sn lik bir işlem olmasına rağmen,her gün yapmak sıkıcı olabilir.Fakat bu sorunu çözebilmek için uzun bir zaman harcadım ve daha kolayını buladım.Kusura bakmayın,mecbur idare edeceğiz...

Saygılar.

aFriend

14 Nisan 2008, 14:29:01  

harikasın dostummm!!!!!!!!!!!!!! artık bnm de kitaplı bir i-podum war

BiLiYoRsAn KoNuŞ iLhAm AlSıNlAr;
BiLmİyOrSan SuS aDaM SaNsInLaR!!!
j.r.duke

14 Nisan 2008, 19:15:11  

Arkadaşlar Çarşamba ve Perşembe günleri iki tane adam gibi vizem var(Biri statik,diğeri fizik II napcaz bilmiyom valla. ) O yüzden Perşembe akşamına kadar büyük ihtimal kitap koyamayacağım.Bugünün kitaplarını ekledim.Bir tanesi istekti zaten.Diğeri de serinin sonuncu kitabı.Henüz düzenlemesi bitmeyen istekleri de en kısa zamanda bitirip,kaynağa koymaya çalışacağım.Bu arada pek kitap paylaşan yok,hatta hiç yok da diyebilriz. Daha çok katılımlarınızı bekliyorum.Herkes bir tane kitap eklese bir sürü kitap olur,öyle değil mi?

Perşembe gününe kadar kendinize iyi bakın,
Saygılar...

kmerdal

14 Nisan 2008, 20:11:19  

sınavlarda başarılar kardeşim
ben sözümü unutmadım..

j.r.duke

16 Nisan 2008, 21:10:38  

Arkadaşlar ilk sınavı atlattık.Valla epey zordu sorular ama Allah'tan gene baktığımız yerlerden çıktı.Ondan fena geçmedi yani.Yarın ki sınavdan sonra yeni kitapları eklemeye çalışacağım.

Bu arada 14 Nisan'da eklediğim kitapların birisinde yüklerken hata veriyormuş.Kablosuz internet olmadığı için kontrol edememiştim.Onu düzelttim.Henüz deneme fırsatım olmadı ama şuan düzelmiş olması lazım.

j.r.duke

18 Nisan 2008, 24:21:36  

Arkadaşlar dediğim gibi,perşembe gününe kadar sınavlardan dolayı yeni kitap ekleyememiştim.Sınavlar bitti.Yeni kitaplar eklemeye devam edeceğim.Bugün 4 kitap daha ekledim,bilginize...

j.r.duke

21 Nisan 2008, 20:26:22  

Yeni kitaplar ekleniyor,konu günceldir.Bilginize...

Kitap paylaşımlarınızı bekliyorum.Kitap bulmak kolay fakat düzenleme işi zaman alıcı.Bir kitap için en az 30 dk - 1 saat arası zaman harcamak gerekiyor(Kitap fazla bölümlü ise çok zaman alıyor).O yüzden zaman buldukça eklemeye çalışıyorum.Sizler de kitap ayarlarsanız,arşivimiz daha çabuk büyür.Hepimiz yararlanmış oluruz.

Saygılar...

Sayfa:   [1] 2 3 4   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Apple - iPhone >> Programlar, Yazılım sorunları >> Türkçe E-Kitap Arşivi,Jailbreak yapmadan yükleyebilirsiniz... Sayfa: [1] 2 3 4   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
inFAMOUS
Empire City'nin bir kahramana ihtiyacı var!
Computex 09: Avermedia Standı
GPS'li, çift tunerli ve gelişmiş kayıt seçeneklerine sahip TV kartı modelleriyle Avermedia'da Computex'deydi!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız