Şimdi Ara

Türkçe E-Kitap Arşivi,Jailbreak yapmadan yükleyebilirsiniz...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
307
Cevap
7
Favori
69.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hepinize tekrardan merhaba.

    Geçen gün yeni bir yöntem ile uğraştım, artık internetten jailbreak yapmaya bile gerek kalmadan kitapları okuyabileceğiz. Yapmanız gerekenleri yazıyorum.

    Kitapları Nasıl Yükleyeceğim?
    1-App Store'a girin ve "Stanza" uygulamasını kurun.
    2-Şimdi Stanza uygulamasını açın ve aşağıdaki menüden "Online Catalog" bölümüne girin.
    3-Sağ alttaki + işaretine basın ve "www.ikaynak.com/ekitap.xml" yazın.
    4-İstediğiniz kitabı yükleyin ve şu an için en iyi e-kitap okuma programlarından birisi olan Stanza ile kitaplarınızı okuyun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi j.r.duke -- 12 Nisan 2011; 3:24:05 >



  • vallaha seni öncelikle source oluşturma makalen için kutluyorum. birkaç arkadaş pardus için basit bi source oluşturmuştuk ama bundan çok farkı vardı -ki bulmakta gerçekten dikkat ve zaman isteyen bi iş(eğer xml dosyasını incelemekten başka bi yolu yoksa).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTasci -- 5 Nisan 2008; 22:57:08 >
  • Teşekkürler arkadaşım,açıkçası ben xml kodlarını inceleyerek yapabildim.Gerçekten de dediğiniz gibi dikkat isteyen bir iş.Bir de evimde kablosuz internet yok.Bu yüzden daha da uzun sürdü.Denemem gereken bir çok şey oldu.Allah'tan balkona çıkınca,az da olsa interneti bir yerlerden görüyor. Neyse yani bir takım zorluklar olsada öğrendik.Şimdi sıra kaynakları kullanmaya geldi.İlk adım olarak Ebook paylaşımını açmayı düşündüm.İleride kendi temalarımızı,duvar kağıtlarımızı,programlarımızı da paylaşırız inşallah.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: j.r.duke

    Herkese merhaba arkadaşlar.

    Bir kaç günlük uğraşlarım sonucu ipod touch için kaynak oluşturmayı öğrendim.Evde kablosuz internet olmadığından oldukça uğraştırdı ve uzun sürdü.Neyse foruma şöyle bir göz attım ve ebook konusunda güzel bir arşiv hazırlarsak gerçekten çok yararlı olacağını düşündüm.Bu yüzden hepimizin ebookları paylaşması için bu başlığı açıyorum.Ben hergün oluşturacağımız bu kaynağa kitap eklemeyi düşünüyorum,sizler de eklerseniz süper olur.Kitap paylaşmak için benim mail adresime kitabı göndermeniz ve kullanıcı adınızı yazmanız yeterli olur.Kaynağa sizin kullanıcı adınızı yazarak,gönderdiğiniz kitabı ekleyebilirim.Bunun dışında kendi kaynağınız varsa,onuda buraya yazabilirsiniz.Nasıl kaynak oluşturulacağını forumda yazdım(imzama bakabilirsiniz.)Güzel bir konu oluşturabilirsek hepimiz yararlanırız arkadaşlar.Hepinizin katılımlarını bekliyorum.

    Şimdilik kaynağın adını belirlemedim.İki tane ad belirlememiz lazım.Belirleyeceğimiz bu adlardan biri Source bölümünde ve diğeri kategori bölümünde kullanılacak.Ona göre birşeyler bulalım.Mesela source için "DH E-Kitap Arşivi" ve katagori için "E-Kitaplar" yada "Türkçe Kitaplar" nasıl olur?Yarın kaynağı oluşturup,ilk kitapları eklemeyi düşünüyorum.Önerilerinizi bekliyorum.Ne tarz kitaplar olacağınıda gene bizler belirleyelim.

    Bu arada sayın yöneticilere de sormak istiyorum.Ebook paylaşımı yasak mı?Eğer yasaksa boşuna uğraşmayalım.

    Saygılar...





  • up up ve up. temalar için yardım edebilirim.
  • Arkadaşlar daha önce "DH E-Kitaplar" gibi bir isim yaparız diyordum ama,düşünüyorum da koskoca donanımhaber için googlepages.com şeklinde bir adres hiç hoş durmuyor.Bu yüzden ben kendi adıma bir sayfa aldım.Sonuç olarak değişen bir şey olmayacak.Gene hepimizin kitapları paylaşabileceği bir kaynak olacak.Farklı tarz kitapları koymaya çalışacağım.Umarım herkes yararlanabilir.Gerekli bilgileri ilk mesaja yazdım ve ilk kitapları ekledim.Katılımınızı bekliyorum.

    Bu arada eğer kitapları görmezse bunun sebebi jailbreak versiyonundan kaynaklanıyor olabilir(1.1.4 için görmüyor falan diyorlar).Ben de 1.1.2 jailbreak mevcut ve sorunsuz çalışıyor.Yarına kadar 1.1.4 yapıp denemeyi düşünüyorum.Siz deneyin,eğer sorun çıkarsa belirtin.

    Saygılar…
  • peki bu kitapları görüntüleyebileceğim e-book programı varmı ocam jailbreak ibrick kulanmadan tomatik yüklemeden sonra direk kütüphanesine katan buarada emeğine sağlık şimdiden tesekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pegasusugur

    peki bu kitapları görüntüleyebileceğim e-book programı varmı ocam jailbreak ibrick kulanmadan tomatik yüklemeden sonra direk kütüphanesine katan buarada emeğine sağlık şimdiden tesekkürler



    Öncelikle j.r.duke emeğin ve paylaşımın için teşekkürler, books prog'mı 1.1.4'de görmüyor !

    pegasusugur arkadaşım installer içinde books diye bir programı bulup yükliyeceksin o kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dryman72 -- 7 Nisan 2008; 23:16:52 >
  • books yüklü 1.1.4 versiyon ama yinede görmedi sağolun arkadaslar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dhaydar

    quote:

    Orjinalden alıntı: pegasusugur

    peki bu kitapları görüntüleyebileceğim e-book programı varmı ocam jailbreak ibrick kulanmadan tomatik yüklemeden sonra direk kütüphanesine katan buarada emeğine sağlık şimdiden tesekkürler



    Öncelikle j.r.duke emeğin ve paylaşımın için teşekkürler, books prog'mı 1.1.4'de görmüyor !

    pegasusugur arkadaşım installer içinde books diye bir programı bulup yükliyeceksin o kadar.


    Hocam eminmisiniz çalışmadığına?Çünkü ben ilk zibri ile jailbreak yaptığımda direk ebooks programını denemiştim ve çalışmıştı.İndirdiğim kitapları görüyordu.Sadece bilgisayardan iphone browser ile falan atamıyordum.Neyse ben gene bakıyım,belki farklı şeyler yüklemek gerekebilir.Ya da bir kaynakta fix falan vardır belki.Verdiğin bilgiler için teşekkürler...

    @peasusugur arkadaşım sanada teşekkür ederim,deneyip yorumunu yazdığın için.Bu gün ilgilenip çözmeye çalışacağım.İlk iş jailbreak olarak 1.1.4 e dönmek olacak benim için...




  • 08.04.2008 yeni kitaplar eklendi bilginize...

    Bu arada 1.1.4 sorunu için kablosuz internetim olmadığından şuan bakamıyorum.Ama yarın bakmayı düşünüyorum.Daha önce ben 1.1.4 te çalıştığını hatırlıyorum.Eğer sorunu halledebilirsem buraya yazarım.

    İyi geceler...
  • Emegi gecen herkesin eline saglik. Bendede 1.1.4 VAR calismadi. Ama emeginden ve cabandan dolayi tebrik ederim. Takipteyiz. Kolay gelsin
  • birader emeğine,ellerine sağlık.çok güzel bir çalışma olmuş..yalnız versiyonum 1.1.3 bende de görmedi kitapları.
  • arkadaşlar içerisinde türkçe uygulamalarında olduğu en geniş türkçe source

    www.iphoneburada.com vehttp://forum.iphoneburada.com

    http://iphoneburada.com

    http://magaza.iphoneburada.com

    http://cydia.iphoneburada.com

    işbirliği ile hazırlanmaktadır

    bize ileteceğiniz e-kitap veya illaki olmasını istediğiniz ne varsa türkçeleştirip sources a koyup türkçe kullanma zevkine ulşacağız ..

    burada bulunan kitapları ve devamnda gelecekleri birkaç güne bize iletirseniz hepsini installerden yükleme kolaylığını yaşayabilriz..


    herkese kolay gelsin ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xendaba -- 12 Şubat 2010; 11:00:30 >




  • Verilen linklerin/ebookların dağıtımının serbest olması bu konunun forumdaki sağlağı açısından iy olur.

    Kendi ebook'unu yapmak isteyenler için:

    Bilgisayarınızda bir text editor açın (notepad). Alttakini kopyalayıp içine atın. Kendi text dosyanızı altta belirtilen yere kopyalayın. .htm uzantılı kayıt edin.

    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> 
    <HTML><HEAD>
    <TITLE>Ana Başlık</TITLE>
    <META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
    <STYLE TYPE="text/css">
    <!--
    DIV.book { margin-left: 5%; margin-right: 5%; text-align: justify; }
    DIV.toc { margin-left: 3%; text-align: left; }
    P { text-indent: 2em; margin-top: 0; margin-bottom: 0; }
    TABLE.bold { font-weight: bold; }
    -->
    </STYLE>
    </HEAD><body>
    <center><h3>Alt Başlık</h3></center>
    <p>
    <br>

    Text dosyanızı buraya kopyalayın

    <p>
    <br>
    İkinci paragraf buraya atılabilir.

    <br>
    <hr>

    </body>
    </html>


    winSCP ile Iphone'a bağlanın. /var/root/Media/EBooks klasörüne dilediğiniz isimde bir klasör açın. Yukarda hazırladığınız hazırladığınız dosyayı kopyalayın.

    Artık okuyabilirsiniz. Dosya isimlerinde ve klasörde türkçe karekter kullanmayınız. Türkçe için ISO kodu 8859-9




  • Necip Fazıl Kısakürek - Çile kitabını yapıyorum 1-2 güne hazır olur..
    kaynak(source)larda görürüz değil mi ,boşuna uğraşmayayım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kmerdal

    Necip Fazıl Kısakürek - Çile kitabını yapıyorum 1-2 güne hazır olur..
    kaynak(source)larda görürüz değil mi ,boşuna uğraşmayayım
    Tabi ki arkadaşım,sizin gönderdiklerinizi kaynağa ekleyeceğim.Yalnız ebook paylamı yasak mı bilmiyorum.Daha önce mesajımda yöneticilere sormak için bir mesaj yazmıştım ama herhangi bir cevap gelmedi.Büyük ihtimalle görmediler.Onu tekrar öğrenelim,sonra boşuna uğraşmayalım.

    Şuan 1.1.4 ve 1.1.3 jailbreak te e-kitapların çalışmama sebebini araştırıyorum.Kendim de 1.1.4 jailbreak yapıp,sorunu halletmeye çalışacağım.

    @gurol:
    Hocam bu şekilde yaparsak,fontları,font renklerini,yazı boyutlarını değiştirmeyiz ve kitabı bölümlere ayırmak çok uzun sürer hem de çok karışık olur.Niçin böyle bir yöntemi tercih ettiğinizi anlayamadım.Bunun yerine microsoft office'ten bir word belgesi açın.İstediklerinizi oraya kopyalayın ve gerekli her türlü değişikliği yapın.Kitabı farklı kaydet dedikten sonra ".htm yada .html " olarak kaydetin.Bu daha kısa bir yöntem bence.




  • Emegi gecen herkesin eline saglik bu sekilde kitap okuma aliskanligimiz artacak. Yeni eserler bekliyoruz. Tesekkurler.
  • arkadaşlar 1.1.4 te kitaplar görünmüyor, başka sourcelardan eklediklerim görünüyor ancak burdaki source dakiler yok. bi çare bulabilen var mı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cmertkan

    arkadaşlar 1.1.4 te kitaplar görünmüyor, başka sourcelardan eklediklerim görünüyor ancak burdaki source dakiler yok. bi çare bulabilen var mı

    Yaklaşık 2-3 saatir değişik şeyler deniyorum hocam.Hala sebebini araştırıyorum.Bir çok şeyden kaynaklanıyor olabilir,o yüzden kontrol etmek zaman alıyor.Ama sonuçta çalışması lazım,ben de diğer kaynaklardan denedim ve diğer kaynaktakiler çalışıyor.Biraz daha zamana ihtiyaç var,halledebilirsek çok iyi olacak.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.