Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Türkçe Ebook Arşivi,Installer'dan direkt yükleyin.[iPhone-iPod Touch]

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Apple - iPhone >> Programlar, Yazılım sorunları >> Türkçe Ebook Arşivi,Installer'dan direkt yükleyin.[iPhone-iPod Touch] Sayfa: [1] 2 3 4   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
j.r.duke

5 Nisan 2008; 22:48:26 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Tekrar merhaba arkadaşlar.

Artık installer'dan Türkçe e-kitap yüklemek mümkün.Bu yüzden geniş bir Türkçe e-kitap arşivi oluşturalım dedik.Bugünden itibaren kendi adıma devamlı kitap eklemeye çalışacağım.Sizler de bu başlık altında kendi e-kitap kaynağınızı paylaşabilirsiniz.Eğer kendi kaynağınız yoksa,paylaşmak istediğiniz kitabı bana mail olarak atarsanız kaynağa eklerim.Böylece herkes installer'dan kitapları kolayca yükleyebilir.

Öncelikle şunları söylemek istiyorum.Normalde 1.1.3 ve 1.1.4 firmware yüklü iphone ve i-touch’larda e-kitaplar çalışmıyordu.Bu sorunu uzun uğraşlar sonucunda hallettik.Aşağıda yazdığım şeyleri yaptığınızda,kitaplar sorunsuz bir şekilde çalışacak.

1.1.2 Kullananlar:
-Kaynak olarak: http:// JW.iPod.googlepages.com/repo.xml
Hiç bir işleme gerek yok.Kitaplar indirdiğiniz de,normal "Books" programı ile çalışması gerekiyor.

1.1.3 ve 1.1.4 Kullananlar:
-Kaynak olarak: http:// JW.iPod.googlepages.com/repo
İki kaynak arasındaki fark şu.Bu kaynakta fazladan ebooks programının bir üst versiyonu ve kitapların çalışması için izin vermeye yarayan program bulunuyor.(Bu arada üst versiyonunda güzel bazı özellikler var,gerçi bir iki ufak hata da var ama bence normalinden daha kullanışlı.en önemlisi yan çevirip,kitap okuyabiliyorsunuz. )

1.1.3 ve 1.1.4 Kullananların Yapması Gerekenler:
Herşeyden önce eğer daha önceden kitap yüklediyseniz,bunların yedeğini alın(winscp vs. programlar yardımıyla).Daha sonra yüklü olan "Books" programını silin.Kaynağı ekledikten sonra,installer da "E-Kitaplar" diye bir bölüm açılacak.Burda bulunan "Books V:1.4-Özel" adlı programı yükleyin.Daha sonra istediğiniz kitapları yükleyin.En son ise "1.1.3 ve 1.1.4 için özel fix" yazan programı kullanacağız.Bize "Kitap izinleri sorunsuz olarak ayarlandı." diye bir mesaj çıkacak ve işlem bitecek.Eğer fix yapmazsanız,kitabı açmaya çalıştığınızda hata verecek.Bu yüzden kitapları yükledikten sonra fix yapmamız gerekiyor.Yeni kitapları yükledikten sonra,en son bu işlemi yapın.İşin en önemli kısmı bu.Mesela 5 tane yeni kitap yükledik.En son bir kez bu fix programını çalıştırmanız yeterli.Daha sonra yüklediğimiz tüm kitaplar çalışır hale gelecek.

Not:Books programının "Text Encoding" ayarlarını "Automatic" olarak seçin.

KİTAP LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN (37 Kitap Mevcut)...

KİTAP PAYLAŞMAK İSTEYENLER:

Şimdi gelelim ikinci kısma.“Ben kitap paylaşmak istiyorum kardeşim.” diyen arkadaşlar olabilir(Gerçi 20 gün oldu ama şimdiye kadar öyle birisi çıkmadı. )Yapmanız gerekenleri sıra ile yazacağım.Ama öncesinde bir örnek vereceğim.Bu kitabı örnek olarak koyuyorum.Bilgisayara indirip,aşağıda yazdıklarımı da okursanız rahatça e-kitapları iphone’a göre düzenleyebilirsiniz.

ÖRNEK İÇİN TIKLAYIN

E-Kitabı iPhone-iPod Touch'a Göre Düzenlemek:
Öncelikle şunu söyleyeyim,bu iş gerçekten zahmetli.Bilgisayarı hızlı kullanırsanız en az 30 dk – 1 saat arası bir zaman alacaktır(Kendime göre zamanları da yazdım.Belki yardımcı olur. )Özellikle bölümlerin sayı arttıkça çok uzun sürüyor.Neyse gözünüzü korkutmayayım.Başlayalım,

1)Önce bir kitabı buluyoruz.(İnternetten veya elimizde varsa kullanabilirsiniz.)(5-10 dk)

2)Program olarak ben M.Office Word 2007 kullanıyorum.Kitabı kontrol ediyoruz.Birkaç sayfa okuyoruz.Hızlıca göz gezdiriyoruz.Amaç ‘‘Kelime hataları var mı?Varsa okumayı zorlaştırıyor mu? Paragraflar arasında çok boşluklar var mı?’’ bunları kontrol etmek.Eğer çok fazla hata varsa,bu kitabı boşuna çevirmiyoruz.(5 dk)

3)Şimdi ise amaç kitabı bölümlere ayırmak. “İçindekiler bölümü var mı?Kitabı nereden,kaç bölüme ayırabilirim?” şeklinde bir kontrol ediyoruz.Kitabı nereden bölebileceğimizi kaba taslak belirliyoruz.(Daha rahat bulmak için işaretler koyabilirsiniz.)Eğer kitapta hiç bölüm yoksa karakter sayısına yada sayfa sayısına göre kendimiz böleceğiz.(10 dk)
*Ben kendi eklediğim kitaplarda,kitabı bölümlere ayırmadan önce yazı rengini(başlık turuncu,normal yazı açık gri) ve yazı tipini değiştiriyorum.Bu arada isterseniz sizde onları değiştirebilirsiniz.En zahmetli aşamalardan biriside bu."Peki neden renkleri değiştiriyorum?" Çünkü kitap programında arka planı siyah yapınca daha rahat ve gözü yormadan kitap okuyabilmek için değiştiriyorum. (15-30 dk)

4)Kitabı bölümlere ayırıyoruz ve kaydederken aynen şunları yapın.
-Farklı kaydet,
-Kayıt türü html,htm
*Ayarlardan --> web seçenekleri --> Kodlama --> UTF-8 yada Windows Batı Dilleri (Bu kısmı ben kontrol ederim.Yanlış yapılırsa 1.1.3 ve 1.1.4 te sorun oluyor çünkü.)
-Yukarıdaki işlemleri yapıp tüm bölümleri ayrı ayrı kaydedin.(15 dk)

5)Tüm bölümleri kaydettikten sonra,giriş sayfasını düzenleyin.Kitap adı,yazar adı ve kim düzenlediyse kendi adını oraya yazsın.Bir tanede kapak resmi bulun ve çözünürlüğü 200x280 şeklinde ayarlayın.(Daha kaliteli olması için 400x560 falanda olabilir.yani en az 200x280 ve onun katları olsun.)

6)Kitabı sıkıştırıp mail adresime atarsanız,kaynağa ekleyebilirim.Ya da kendi kaynağınız varsa artık oraya ekleyebilirsiniz.(10 dk)

Son Olarak;

Yazının uzun olduğuna bakmayın.En kolay anlaşılacak şekilde yazdığım için uzun sürdü.Yukarıda yazdım zaten,eğer klavyeden kısayolları hızlıca kullanabiliyorsanız bir kitap aşağı yukarı 30 dk – 1 saat süre alır.

Paylaşımlarınızı bekliyorum.Kaynağı kullanan arkadaşlar,foruma mesaj yazarsa iyi olur.Eğer daha fazla kişinin yararlandığını bilirsem,bende ona göre daha fazla kitap eklemeye çalışırım.

Hepimize hayırlı olsun…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi j.r.duke -- 2 Temmuz 2008; 14:45:21 >

iTouchKaynak.com
|| Her Konu Hakkında Resimli Rehbeler | iPod Touch - iPhone Destek Forumu | Ücretsiz AppStore Uygulamaları ||

||Türkiye'nin İlk Cydia Kaynağı: cydia.itouchkaynak.com || Installer 3.11 için: depo.itouchkaynak.com ||
ahmetcantasci

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

5 Nisan 2008; 22:55:29 

vallaha seni öncelikle source oluşturma makalen için kutluyorum. birkaç arkadaş pardus için basit bi source oluşturmuştuk ama bundan çok farkı vardı -ki bulmakta gerçekten dikkat ve zaman isteyen bi iş(eğer xml dosyasını incelemekten başka bi yolu yoksa).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetcantasci -- 5 Nisan 2008; 22:57:08 >

Steve jailbroke his iPhone and said "Hey this is cool! But i can't make money off this." and the Appstore was born.

Apple Iphone/8GB/BL3.9/1.2.0(Beta7)/MF04.04.05
j.r.duke

5 Nisan 2008; 23:09:14 

Teşekkürler arkadaşım,açıkçası ben xml kodlarını inceleyerek yapabildim.Gerçekten de dediğiniz gibi dikkat isteyen bir iş.Bir de evimde kablosuz internet yok.Bu yüzden daha da uzun sürdü.Denemem gereken bir çok şey oldu.Allah'tan balkona çıkınca,az da olsa interneti bir yerlerden görüyor. Neyse yani bir takım zorluklar olsada öğrendik.Şimdi sıra kaynakları kullanmaya geldi.İlk adım olarak Ebook paylaşımını açmayı düşündüm.İleride kendi temalarımızı,duvar kağıtlarımızı,programlarımızı da paylaşırız inşallah.

iTouchKaynak.com
|| Her Konu Hakkında Resimli Rehbeler | iPod Touch - iPhone Destek Forumu | Ücretsiz AppStore Uygulamaları ||

||Türkiye'nin İlk Cydia Kaynağı: cydia.itouchkaynak.com || Installer 3.11 için: depo.itouchkaynak.com ||
vefakoksal

5 Nisan 2008; 23:52:18 

quote:

Orjinalden alıntı: j.r.duke

Herkese merhaba arkadaşlar.

Bir kaç günlük uğraşlarım sonucu ipod touch için kaynak oluşturmayı öğrendim.Evde kablosuz internet olmadığından oldukça uğraştırdı ve uzun sürdü.Neyse foruma şöyle bir göz attım ve ebook konusunda güzel bir arşiv hazırlarsak gerçekten çok yararlı olacağını düşündüm.Bu yüzden hepimizin ebookları paylaşması için bu başlığı açıyorum.Ben hergün oluşturacağımız bu kaynağa kitap eklemeyi düşünüyorum,sizler de eklerseniz süper olur.Kitap paylaşmak için benim mail adresime kitabı göndermeniz ve kullanıcı adınızı yazmanız yeterli olur.Kaynağa sizin kullanıcı adınızı yazarak,gönderdiğiniz kitabı ekleyebilirim.Bunun dışında kendi kaynağınız varsa,onuda buraya yazabilirsiniz.Nasıl kaynak oluşturulacağını forumda yazdım(imzama bakabilirsiniz.)Güzel bir konu oluşturabilirsek hepimiz yararlanırız arkadaşlar.Hepinizin katılımlarını bekliyorum.

Şimdilik kaynağın adını belirlemedim.İki tane ad belirlememiz lazım.Belirleyeceğimiz bu adlardan biri Source bölümünde ve diğeri kategori bölümünde kullanılacak.Ona göre birşeyler bulalım.Mesela source için "DH E-Kitap Arşivi" ve katagori için "E-Kitaplar" yada "Türkçe Kitaplar" nasıl olur?Yarın kaynağı oluşturup,ilk kitapları eklemeyi düşünüyorum.Önerilerinizi bekliyorum.Ne tarz kitaplar olacağınıda gene bizler belirleyelim.

Bu arada sayın yöneticilere de sormak istiyorum.Ebook paylaşımı yasak mı?Eğer yasaksa boşuna uğraşmayalım.

Saygılar...

ahmetcantasci

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

6 Nisan 2008; 12:26:41 

up up ve up. temalar için yardım edebilirim.

Steve jailbroke his iPhone and said "Hey this is cool! But i can't make money off this." and the Appstore was born.

Apple Iphone/8GB/BL3.9/1.2.0(Beta7)/MF04.04.05
j.r.duke

7 Nisan 2008; 22:24:19 

Arkadaşlar daha önce "DH E-Kitaplar" gibi bir isim yaparız diyordum ama,düşünüyorum da koskoca donanımhaber için googlepages.com şeklinde bir adres hiç hoş durmuyor.Bu yüzden ben kendi adıma bir sayfa aldım.Sonuç olarak değişen bir şey olmayacak.Gene hepimizin kitapları paylaşabileceği bir kaynak olacak.Farklı tarz kitapları koymaya çalışacağım.Umarım herkes yararlanabilir.Gerekli bilgileri ilk mesaja yazdım ve ilk kitapları ekledim.Katılımınızı bekliyorum.

Bu arada eğer kitapları görmezse bunun sebebi jailbreak versiyonundan kaynaklanıyor olabilir(1.1.4 için görmüyor falan diyorlar).Ben de 1.1.2 jailbreak mevcut ve sorunsuz çalışıyor.Yarına kadar 1.1.4 yapıp denemeyi düşünüyorum.Siz deneyin,eğer sorun çıkarsa belirtin.

Saygılar…

iTouchKaynak.com

pegasusugur

7 Nisan 2008; 22:54:35 

peki bu kitapları görüntüleyebileceğim e-book programı varmı ocam jailbreak ibrick kulanmadan tomatik yüklemeden sonra direk kütüphanesine katan buarada emeğine sağlık şimdiden tesekkürler

dhaydar

7 Nisan 2008; 23:07:50 

quote:

Orjinalden alıntı: pegasusugur

peki bu kitapları görüntüleyebileceğim e-book programı varmı ocam jailbreak ibrick kulanmadan tomatik yüklemeden sonra direk kütüphanesine katan buarada emeğine sağlık şimdiden tesekkürler

Öncelikle j.r.duke emeğin ve paylaşımın için teşekkürler, books prog'mı 1.1.4'de görmüyor !

pegasusugur arkadaşım installer içinde books diye bir programı bulup yükliyeceksin o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhaydar -- 7 Nisan 2008; 23:16:52 >

iphone 8 Gb 2.1 Türkçe
pegasusugur

8 Nisan 2008; 0:34:06 

books yüklü 1.1.4 versiyon ama yinede görmedi sağolun arkadaslar

j.r.duke

8 Nisan 2008; 1:17:01 

quote:

Orjinalden alıntı: dhaydar

quote:

Orjinalden alıntı: pegasusugur

Öncelikle j.r.duke emeğin ve paylaşımın için teşekkürler, books prog'mı 1.1.4'de görmüyor !

pegasusugur arkadaşım installer içinde books diye bir programı bulup yükliyeceksin o kadar.

Hocam eminmisiniz çalışmadığına?Çünkü ben ilk zibri ile jailbreak yaptığımda direk ebooks programını denemiştim ve çalışmıştı.İndirdiğim kitapları görüyordu.Sadece bilgisayardan iphone browser ile falan atamıyordum.Neyse ben gene bakıyım,belki farklı şeyler yüklemek gerekebilir.Ya da bir kaynakta fix falan vardır belki.Verdiğin bilgiler için teşekkürler...

@peasusugur arkadaşım sanada teşekkür ederim,deneyip yorumunu yazdığın için.Bu gün ilgilenip çözmeye çalışacağım.İlk iş jailbreak olarak 1.1.4 e dönmek olacak benim için...

iTouchKaynak.com

j.r.duke

8 Nisan 2008; 2:11:20 

08.04.2008 yeni kitaplar eklendi bilginize...

Bu arada 1.1.4 sorunu için kablosuz internetim olmadığından şuan bakamıyorum.Ama yarın bakmayı düşünüyorum.Daha önce ben 1.1.4 te çalıştığını hatırlıyorum.Eğer sorunu halledebilirsem buraya yazarım.

İyi geceler...

iTouchKaynak.com

Erdemalp

8 Nisan 2008; 2:37:18 

Emegi gecen herkesin eline saglik. Bendede 1.1.4 VAR calismadi. Ama emeginden ve cabandan dolayi tebrik ederim. Takipteyiz. Kolay gelsin

http://erasmusmacerasi.blogspot.com
vefakoksal

8 Nisan 2008; 2:52:58 

birader emeğine,ellerine sağlık.çok güzel bir çalışma olmuş..yalnız versiyonum 1.1.3 bende de görmedi kitapları.

xendaba

8 Nisan 2008; 11:05:21 

arkadaşlar içerisinde türkçe uygulamalarında olduğu en geniş türkçe source

www.iphoneburada.com ve www.ingilizanahtari.com

işbirliği ile hazırlanmaktadır

bize ileteceğiniz e-kitap veya illaki olmasını istediğiniz ne varsa türkçeleştirip sources a koyup türkçe kullanma zevkine ulşacağız ..

burada bulunan kitapları ve devamnda gelecekleri birkaç güne bize iletirseniz hepsini installerden yükleme kolaylığını yaşayabilriz..

herkese kolay gelsin ..

gurol

8 Nisan 2008; 11:11:38 

Verilen linklerin/ebookların dağıtımının serbest olması bu konunun forumdaki sağlağı açısından iy olur.

Kendi ebook'unu yapmak isteyenler için:

Bilgisayarınızda bir text editor açın (notepad). Alttakini kopyalayıp içine atın. Kendi text dosyanızı altta belirtilen yere kopyalayın. .htm uzantılı kayıt edin.

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<HTML><HEAD>
<TITLE>Ana Başlık</TITLE>
<META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<STYLE TYPE="text/css">
<!--
DIV.book { margin-left: 5%; margin-right: 5%; text-align: justify; }
DIV.toc { margin-left: 3%; text-align: left; }
P { text-indent: 2em; margin-top: 0; margin-bottom: 0; }
TABLE.bold { font-weight: bold; }
-->
</STYLE>
</HEAD><body>
<center><h3>Alt Başlık</h3></center>
<p>
<br>

Text dosyanızı buraya kopyalayın

<p>
<br>
İkinci paragraf buraya atılabilir.

<br>
<hr>

</body>
</html>

winSCP ile Iphone'a bağlanın. /var/root/Media/EBooks klasörüne dilediğiniz isimde bir klasör açın. Yukarda hazırladığınız hazırladığınız dosyayı kopyalayın.

Artık okuyabilirsiniz. Dosya isimlerinde ve klasörde türkçe karekter kullanmayınız. Türkçe için ISO kodu 8859-9

let your children play.
kmerdal