Ya da tam tersini yapıcaz! Herşeyimiz NTSC olacak. Hem lcd ler de hem de video player'lar. Türkiye ve Avrupa'daki tüm aklıbaşında player'lar zaten PAL sistemi desteklemekte.
ABD'dekiler DVD player'lar ise sadece NTSC sistemi!
O zaman, her ne yapacaksak, her ne anlatacaksak, dvd authoring'den bahsediyorum, NTSC yapıcaz ki, hem T.C.de, hem Avrupa'da hem de ABD'de insanlara ulaşabilelim! Bir taşla iki kuş hesabı???
Ya da tam tersini yapıcaz! Herşeyimiz NTSC olacak. Hem lcd ler de hem de video player'lar. Türkiye ve Avrupa'daki tüm aklıbaşında player'lar zaten PAL sistemi desteklemekte.
ABD'dekiler DVD player'lar ise sadece NTSC sistemi!
O zaman, her ne yapacaksak, her ne anlatacaksak, dvd authoring'den bahsediyorum, NTSC yapıcaz ki, hem T.C.de, hem Avrupa'da hem de ABD'de insanlara ulaşabilelim! Bir taşla iki kuş hesabı???
Baba iyice kafamı karıştırdın
avrupa+türkiye tamam işte işini görür pal
pal pal pal tercih et gerçi senin durum özel biraz bidaha bi düşünmek gerek istersen olayı anlat burda ben sana fikrimi söyledim ama başkalarının da fikrini al belki o para için ntsc ile uğraşırım diyen çıkar
türkiye'deki sistem PAL. yani şu an piyasadaki hemen hemen bütün tüplü televizyonlar PAL sistem. Avpura'da da aynı şekilde PAL sistem mevcut.
Amerika'da ise NTSC sistem var. PAL ile NTSC birbirinden farklı. Çok detaylı karşılaştırıldığında, NTSCnin PAL'e karşı avantajları var.
Senelerdir, bu iki ayrı sistem nedeniyle NTSC sistemli cihazlar (kameralar, oyun konsolları vb) Avrupa'da ve türkiye'de kullanılamıyordu. Böylece biz, PAL makineleri kazık kazık fiyatlarla almak zorunda kalıyorduk
Fakat yeni çıkan tüm LCD/Plazma televizyonlar ve DVD playerlar artık kesinlikle hem PAL hem NTSC destekli. Tabiri caizse MULTISISTEM. Hatta yeni çıkan tüplü televizyonlar bile Multisistem çıkmaya başladı. Bu nedenle, artık NTCS cihazları daha çok görür ve kullanır olabileceğiz.
Mesela ben, Türkiye'de yaklaşık 2300 YTL olan CanonHG10 marka 40 GB harddiskli kamerayı, yanında 19 parça hediye kit ile (4GB lık SD-Kart, kart okuyucu, lensler, çanta, yedek batarya, HDMI kablo, 5 YIL ULUSLARARASI GARANTI, tripod....) 999 usd'ye aldım e-bay'den. Tabii ki NTSC sistemli.
HDDye kaydedeceğim görüntüleri iki şekilde DVD'ye aktarmak durumunda kalacağım : 1) Aynen olduğu gibi DVD'ye yazacağım (bu dvd'yi hem pal hem ntsc destekli dvd-player lar ve tv lerde seyretmek zorundayım. Ki bugünün şartlarında zaten DVD playerlar ve panel destekli televizyonlarda hiçbir sorun olmayacak
2) görüntüyü önce bilgisayara aktaracağım. ve DVD yapma programlarından birini kullanarak, NTSC yerine PAL seçeneğini işaretlemek suretiyle DVD'ye yazacağım. böylece hiçbir problem kalmayacak. Burada önemli olan, bilgisayarın çok dandik olmaması. iyi yada orta kalitede bir bilgisayarlarla, NTSC görüntüyü rahatlıkla PAL'e çevirebiliyoruz. Bu çeviri nedeniyle de gözle görülebilecek şekilde bir kalite kaybı olmayacaktır.
Evet burada ince nokta bilgisayarın çok da dandik olmaması. Tahminim o ki bugünlerde HDV ya da AVCHD makine alanların bir kısmı kendilerine yeni bir pc de almak zorunda kalacaklar. Sony Vegas pro 8 ve Adobe Premiere pro CS3 nin minimum requirement'ları : pc dual ve de 2.8 ghz olacak!
Bu iki program da sorunsuz ve kayıpsız dönüşüm yapabiliyor. NTSC den PAL'e. Ama Vegas'ın pc de tuttuğu yer çok daha az makinede. 5'te biri kadar!
türkiye'deki sistem PAL. yani şu an piyasadaki hemen hemen bütün tüplü televizyonlar PAL sistem. Avpura'da da aynı şekilde PAL sistem mevcut.
Amerika'da ise NTSC sistem var. PAL ile NTSC birbirinden farklı. Çok detaylı karşılaştırıldığında, NTSCnin PAL'e karşı avantajları var.
Senelerdir, bu iki ayrı sistem nedeniyle NTSC sistemli cihazlar (kameralar, oyun konsolları vb) Avrupa'da ve türkiye'de kullanılamıyordu. Böylece biz, PAL makineleri kazık kazık fiyatlarla almak zorunda kalıyorduk
Fakat yeni çıkan tüm LCD/Plazma televizyonlar ve DVD playerlar artık kesinlikle hem PAL hem NTSC destekli. Tabiri caizse MULTISISTEM. Hatta yeni çıkan tüplü televizyonlar bile Multisistem çıkmaya başladı. Bu nedenle, artık NTCS cihazları daha çok görür ve kullanır olabileceğiz.
Mesela ben, Türkiye'de yaklaşık 2300 YTL olan CanonHG10 marka 40 GB harddiskli kamerayı, yanında 19 parça hediye kit ile (4GB lık SD-Kart, kart okuyucu, lensler, çanta, yedek batarya, HDMI kablo, 5 YIL ULUSLARARASI GARANTI, tripod....) 999 usd'ye aldım e-bay'den. Tabii ki NTSC sistemli.
HDDye kaydedeceğim görüntüleri iki şekilde DVD'ye aktarmak durumunda kalacağım : 1) Aynen olduğu gibi DVD'ye yazacağım (bu dvd'yi hem pal hem ntsc destekli dvd-player lar ve tv lerde seyretmek zorundayım. Ki bugünün şartlarında zaten DVD playerlar ve panel destekli televizyonlarda hiçbir sorun olmayacak
2) görüntüyü önce bilgisayara aktaracağım. ve DVD yapma programlarından birini kullanarak, NTSC yerine PAL seçeneğini işaretlemek suretiyle DVD'ye yazacağım. böylece hiçbir problem kalmayacak. Burada önemli olan, bilgisayarın çok dandik olmaması. iyi yada orta kalitede bir bilgisayarlarla, NTSC görüntüyü rahatlıkla PAL'e çevirebiliyoruz. Bu çeviri nedeniyle de gözle görülebilecek şekilde bir kalite kaybı olmayacaktır.
Umarım bu açıklamalar sana yardımcı olabilir.
Mesut kardeş.. Aynı durum bende var.. bir arkadaşım bu.. japonyadan pal alacağına gitmiş 2 adet NTSC HG10 almış..yani kutusunda ivis HG10 yazıyor.. ne iş bir türlü önce çözemedim ..zor anladım NTSC olduğunu .. yani senin belirtiğin fiata banada mal olacaktı ama dediğin ne tripot ne lens..sadece kamera ve kablolar ve içinde küçük bir kumanda vardı inceledim aleti.. ivis ne diye düşüne düşüne buldum meğer kutusunda yazıyormuş.. Bendeki dvd tek sistem sony pal.. ne para bayıldım zamanında hiç sorma ..kamera için yenisini alabilmemde imkanız ..televizyonda SONY KV29X1D 50 HZ ..yani oda PAL.. birde pili 50 dakikada gidiyor demiş satıcı ona .. bende pil saplantısıda var 4 saat giden pilde buna göre varmıdır bilemiyorum? 50 dakikada biten pil deli eder beni dağda --taşta...bayırda.... buralarda makro canlıların filmini çekeceğim..böcek-yılan-ot-saman-sgölet...gibi üzerinde gelen orjinal pili . yani hv30 lar çıktı ..birde fh10-fh11-f100 ler de piyasaya çıktı çıkacak.. elimde patlamasın bu ürün.. pal ı olan Hg10 nasıl anlaşılır? Dubai de bir arkadaşım var ..arap bu orjinal dubai li.. ona aldıracağım.. ama onunda parası yok.. adama parayı nasıl göndereceğim oda bir sorun.. alınca picture viewer deyince hediye paketi olarak bana gelir gibi..Hg10 Pal i açıkça 4 satlik pilide olursa düşünüyorum.. ANilgee de dedi zaten.. sen pal al diye..yani bu ntsc olayını beceremem ben.. minid dv yi beceremdim..yarı fiatına sattım sıfır kamera yı.. indirmediğim proğram kalmamıştı .. HDD ye kayıt yapan da kesin kararlıyım.. başka önerin var ise kısa film/makro film çekimi yapacağım için çözünürlük ön planda..fiatta tabiki .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 7 Nisan 2008; 20:37:06 >