Yoğun iş temposu yüzünden siteye gönderemediğim yüzeysel incelemeyi şimdi gönderiyorum arkadaşlar.Derinlemesine inceleme ilk fırsatta inşallah.
Piyasada bulanan 500 gb hdd’lerde kampanya olanlarda yararlanmak istedim ve küçük bir araştırma yaptım. En hesaplısı sitede de reklamı yayınlanan alisveris.com oldu.(Her şey dahil 167 YTL.Havale fiyatı) Siparişi Salı günü ikindi verdim, Perşembe sabahı kurye harddiskimi getirdi. Firma yetkilileri ile kurduğum telefon irtibatında paketin bir gün sonra elimde olacağını söylemelerine rağmen ancak üçüncü günü elime geçti(Gaziantep’de bulunuyorum). Belki de biraz geç vakitte sipariş vermemden kaynaklanabilir. Bilmiyorum.
Resimlere gelince;
Paket henüz açılmamış vaziyette.
Paketi açtım, Arkadaşlar kurye ile gelen pakette sadece kargo kolisi içerisine sadece hdd kutusunu koymuşlar. El insaf diyorum.
Ve kutu içeriği.
Harddiskin kullanma kılavuzu. Bir Philips klasiği. Harita gibi katlanmış kitapçık. Arkadaşlar genelde philips ürünleri kullanırım. Bugüne kadar aldığım bütün philips ürünlerinde(Msn özellikli dect telefon, traş makinesi, body traş makinesi vs vs) kutudan böyle kılavuz çıktı. Koskaca philips neden adam gibi bir kılavuz koymaz ki? Üstelik çok yetersiz.
İşte Harddisk
Harddisk kutusunun iki yanında iki adet kauçuk koruma mevcut. Bu ayak vaziyeti de görüyor. Masaya koyduğumda yüzeye hafifte olsa yapıştıklarını hissettim. En azından kaymasını önlüyor. Ancak kolay toz alıyor.
Şu an için herhangi bir test yapmadım. Evimde halen paketi içerisinde bir operasyon yapmamı bekliyor harddisk. İlk izlenimler ise;
1-Isınma sorunu var, hiçbir işlem yapmadan bir saat çalışmasına rağmen ısınmaya başladı. 2-Adaptör girişi çok kolay çıkıyor, elinizin değebileceği bir yerde bulundurmamalı. 3-Sessiz çalışıyor. 4-Kauçuk kaplamalar hemen toz kapıyor.
Arkadaşlar buradaki yazı ve resimlerin yetersiz olduğunun farkındayım. Ancak ne var ki işlerimden vakiti ancak bu kadar bulabildim. Ancak çok daha farklı bir yazı ile karşınızda olacağım inşallah. Kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih_ -- 6 Nisan 2008; 20:42:05 >
Güzel inceleme.. Üründen alacak arkadaşlara yol gösterecektir. Teşekkürler.
Ben teşekkür ederim. Bu harddiski üçe bölmeyi düşünüyorum. 1.Bölüm= Burayı fat32 ile yapıp usb girişli dvd divx playerlerde film seyretmeyi düşünüyorum 2.Bölüm=Burası normal nfst, bilgisayar ve diğer backup için 3.Bölüm=Burayı da fat32 yapıp usb'den uydu alıcısına takmayı ve yayınları kaydetmeyi düşünüyorum inşallah.
Ayrıca alette ısınma var demişsin 2-3 saat durmadan dosya vs attım ama ısınma olmadı açıkcası.
Aleti laptopa taktım, ve bir saate yakın yanımda açık kaldı. Dış yüzeyine dokunduğumda elle hissedilir şekilde sıcaklık vardı. Büyük kayıtlar için nasıl bir ısınma olur bilmiyorum. Bu incelemeyi yaklaşık olarak bir on gün kadar önce yapacaktım ancak bilgisayarın başına bile oturmaya fırsatım olmuyor. Neyse hayırlı olsun hdd.
bu sıcaklığı sen abartıyo olmaysasın baya bi yorum okdudumda bi sen ısınıo demişsin illa her harddisk ısınır yani değerlendirmeni buna göre yaparsan dahan ii olur buz gibi olmaz sonuçta ama rahatsız edici bi sıcaklığımı war eminmisin?benide meraklandırdın şimdi almayı düşünüyorumda..
bu sıcaklığı sen abartıyo olmaysasın baya bi yorum okdudumda bi sen ısınıo demişsin illa her harddisk ısınır yani değerlendirmeni buna göre yaparsan dahan ii olur buz gibi olmaz sonuçta ama rahatsız edici bi sıcaklığımı war eminmisin?benide meraklandırdın şimdi almayı düşünüyorumda..
Abarttığım falan yok. Tabi ki ısınacak. Harddisk bu. Ben adam gibi bir işlem yapmadığım halde ısınıyor demek istedim. Eğer aklında başka bir marka yoksa almanı tavsiye ederim. Sade ve basit.Üstelik philips. Daha ne isteriz? :)))
ya ne biliyim bu ısınma olayı göreceli bi hale geldi aslında bak benim notebook imzamdaki makina dernektede çok kişiyi dinledim bu makinayla ilgili we yorum yazdım sorularına ama bazısı çok ısınıyo diyo bazısı memnun ben kendimden biliyorum ısınma sorunı yok tabiki normal derecede ısınıyor ama abartı yok ama bir başkası bunu çok ısınıyor yakıyor falan diye anlatınca bende anlamıyorum aynı makina sonuçta karşıdakininde benimde ama ona göre çok sıcak bana göre normal yani sonuçta göreceli bi kavram sanada o yüzden sordum:d
ya ne biliyim bu ısınma olayı göreceli bi hale geldi aslında bak benim notebook imzamdaki makina dernektede çok kişiyi dinledim bu makinayla ilgili we yorum yazdım sorularına ama bazısı çok ısınıyo diyo bazısı memnun ben kendimden biliyorum ısınma sorunı yok tabiki normal derecede ısınıyor ama abartı yok ama bir başkası bunu çok ısınıyor yakıyor falan diye anlatınca bende anlamıyorum aynı makina sonuçta karşıdakininde benimde ama ona göre çok sıcak bana göre normal yani sonuçta göreceli bi kavram sanada o yüzden sordum:d
Bu elektronik işi birazda şans işidir. Aynı ürünü sen alırsın sorun çıkar ben alırım çok memnum kalırım. Örnek benim laptop. Fujitsu Siemens Amilo 1450 G.Bütün dünya biliyor ki bu makinada mavi ekran sorunu var ancak iki yıldır kullanıyorum maşallah tık demedi bilgisayar. Biraz klavye o da oyun falan yüzünden. Isınma sorununu takma derim. En baba marka gelse gene ısınacaktır. Üstelik harici harddiskleri sürekli açık bırakacak halimiz yok. En azından bilgisayardaki hdd'ler kadar.
haklısın kardeşim saolasın zaten şu anda fiyatıda ii bende alışveriş.comdan alıcam önmüzdeki hafta inş. bakalım hepsiburadadan alıcaktım ama para paradır niye fazla para werelimki...tekrar saol hepsiburadada 160 gb codegen wardı toshibanın 2.5 inc ona kafam takıktı birazda çok küçük die 50 ytl wardı bunla aralarında ama biri 500 biri 160 :D:D işte o küçük die öle bi düşünüodum ama senin yukardaki resmin harbi çok yardımcı oldu boyutu hiçde rahatsız edici görünmüo çokda tatlı duruo makina walla alacam:D:D:D
Dediğim gibi tercih senin. Boyut olarak tabi ki 2,5'ler daha zarif olacaklardır. Portatiflikleri de başka bir artıları. Ancak bu kadar. Kutulu olanlar daha iyi bence. Biraz kablo kalabalıklığı olacaktır tabi. Henüz aleti tam olarak test edemedim. Belki başka sorunları da vardır ancak kafanı karıştırmak istemem. Benim kafama asıl takılan bu alete birşey olduğunda aldığım sitenin beni başka bir firma ile muhatap edecek olması.( bütün firmalar gibi) İyi düşün ona göre kararını ver.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih_ -- 6 Nisan 2008; 0:12:32 >
ya onu hiç kafana takma her yer böyle bak ben teknosadan fotoğraf makinası almıştım geçen sene bi ay önce teknosaya götürdüm arızalandı servise wercektim ordan bana direk olarak servisin kartını ve adresini verdiler direk oraya götür daha çabuk hallolur işin dediler çünkü onlara bıraksam ürünleri biriktirip servise götürdükleri için gerçekten daha çok zaman alıo bende aldım kartı direk servise gittim faturamı werdim hemen aldılar işleme bikaç gün sonrada yapıp werdiler elime bu kdar basit yani teknosalık hiç bişe yok işin içinde bi başka örnek benim laptopum şu anda 1 aya yakındır serviste istanbulda ama aldığım yerle hiç irtibata geçmedim bile garanti belgesine baktım kim sorumlu direk onu buldum werdim gönderdiler onlarda yine aldığım yerin bi alakası yok yani elektroniğin hepsi böyle firmanın işi satana kadardır sonrasını garanti belgesinin üzerinde yazanlar belirler sen rahat ol ..
ya onu hiç kafana takma her yer böyle bak ben teknosadan fotoğraf makinası almıştım geçen sene bi ay önce teknosaya götürdüm arızalandı servise wercektim ordan bana direk olarak servisin kartını ve adresini verdiler direk oraya götür daha çabuk hallolur işin dediler çünkü onlara bıraksam ürünleri biriktirip servise götürdükleri için gerçekten daha çok zaman alıo bende aldım kartı direk servise gittim faturamı werdim hemen aldılar işleme bikaç gün sonrada yapıp werdiler elime bu kdar basit yani teknosalık hiç bişe yok işin içinde bi başka örnek benim laptopum şu anda 1 aya yakındır serviste istanbulda ama aldığım yerle hiç irtibata geçmedim bile garanti belgesine baktım kim sorumlu direk onu buldum werdim gönderdiler onlarda yine aldığım yerin bi alakası yok yani elektroniğin hepsi böyle firmanın işi satana kadardır sonrasını garanti belgesinin üzerinde yazanlar belirler sen rahat ol ..
Al birini vur ötekine. Teknosa'dan benim de canım yandı. Herşey sattıkları malı alana kadar.Kör tuttuğunu öpüyor.
doğrusunda ama birde şöyle düşün satma işine bakan işletmeler ayrı garanti ve tamire bakan işletmeler ayrı yani aslında mantık olarak baktığın zaman herkes kendi işini yapıyor daha doğrusu diğer ülkeleri bilmiyorumda burda çark böyle dönüyor kardeşim.o ürünlere ihtiyacımız war mecburen alıyoruz bizde..
bizimde şirkette vardı bu hard diskten. ısınma konusu doğru. bu cihaz ısınıyor. ama bu sorunmudur bilmiyorum. elini deydirdiğinde ciddi bir ısı hissediyorsun