Ben de HDD almayı düşünüyordum, baya güzele benziyor. Hem 500 Gb, hem 181 ytl. Hayırlısı olsun.
Düzetlme: Bir harf eksik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gny* -- 5 Nisan 2008; 13:02:11 >
Unraveling the gruesome nest of tales SADISTIC MAGICIAN A crime scene set left to resemble hell SADISTIC MAGICIAN A brain consumed obsessed within itself SADISTIC MAGICIAN Lives left wreaked to cast the perfect spell
ya dostum acaba bu hdd 2.5 olanlara oranla çokmu büyük yani çok fark warmın aralarında boyut olarak kararsız kaldım.
Yapı olarak tabi ki 3,5 daha büyüktür, ilk önce bende 2,5 almayı düşünüyordum ancak bu aletleri bana göre firmalar kuruluşlar bünyesinde kullanılmalı.Portatifliği açısından yani. Bir de askerde iken 40 gb'lik bir handy disk görmüştüm.O sıralar daha yeni yeni çıkıyordu harici sürücüler ve çok pahalı idiler. Usb girişi devamlı sorun yaratıyordu. Elimizle sağa sola oynatmazsak bilgisayar tanımıyordu. Dediğim gibi portatiflik istiyorsan 2,5 al. Ancak bir yerden bir yere taşımak için artık usb flash bellekler bile sakız fiyatına satılır oldu. Bana göre gereksiz.
Birkaç foto da büyüklüğünü anlamamız için koysaydın süper olurdu.Mesela elindeyken veya yanında bir nesne varken;kalem,telefon,bilgisayarın yanında vs vs...
Birkaç foto da büyüklüğünü anlamamız için koysaydın süper olurdu.Mesela elindeyken veya yanında bir nesne varken;kalem,telefon,bilgisayarın yanında vs vs...
ya aklıma bişey takıldı saçma ama yinede yazayım arkadaşlar şimdi biriniz hepsiburadadan almışınız ısınma yok makinada diyo diğerinizde alısveris.comdan almış ısınma war diyo acaba firmaların sattığı ürünlerde böyle bi farklılık olabilirmi mümkünmüdür yaw?sonuçta aynı firma gönderio hepsine böyle bişe olmaz dmi olmaz diyinde rahatlayım:D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeCCCe -- 6 Nisan 2008; 0:50:17 >
ya aklıma bişey takıldı saçma ama yinede yazayım arkadaşlar şimdi biriniz hepsiburadadan almışınız ısınma yok makinada diyo diğerinizde alısveris.comdan almış ısınma war diyo acaba firmaların sattığı ürünlerde böyle bi farklılık olabilirmi mümkünmüdür yaw?sonuçta aynı firma gönderio hepsine böyle bişe olmaz dmi olmaz diyinde rahatlayım:D
Bişi olmaz kardeşim. Hadi yat. Ben yatıyorum çünkü.
aynısının 400gb lığını vatandan almıştım dış kabı aşırı kaliteli aluminyum yapısı kalın ve buz gibi en cok hoşuma giden özelliği oydu , fakat içindeki hdd ide ve 8mb cache'li kutuda sadece ide hdd leri destekliyor , gerçi usb aabirimi kullandığı için ide - sata hızı farketmiyor ama yinede insan içindeki hdd'nin sata2 ve 16mb cache'li olmasını istiyor ben sattım kendiminkini , ama dediğim gibi kutusu cok cok kaliteli
INTEL C2D E8200 @ 4.0 GHZ [7/24] + TT BIG TYPHOON -- ASUS P5K-E WIFI-AP P35 -- 2x1GB CORSAIR XMS 675@1000MHZ -- HIS ICEQ4 TURBO HD4850 (700/2200) -- X-FI EXTREME MUSIC -- CREATIVE MEGAWORKS 5.1 -- 500 GB SEAGATE 7200.11 -- 250 GB SEAGATE 7200.10 -- 1.5 TB SEAGATE 7200.11 -- 19" LCD SAMSUNG 971P (S-PVA) -- GIGABYTE 3D AURORA 570 BLACK FULL TOWER -- ENERMAX 625W PRO 82+ PSU -- AIRTIES RT-210 -- SKYSTAR 2 2.6D
Cowon S9 16GB + Sennheiser IE8
For more than 60 years Sennheiser has captured the imagination of sound professionals and music lovers. The new IE 8 continues this spirit , delivering high-fidelity stereo sound
Valla arkadaşı bilemicem ama benimdekinde ısınma yok..
aynısının 400gb lığını vatandan almıştım dış kabı aşırı kaliteli aluminyum yapısı kalın ve buz gibi en cok hoşuma giden özelliği oydu
arkadaşın dediği doğru, alüminyum kasa buz gibi. Ancak çalıştırmaya başlayınca soğukluğu haliyle kalmıyor :))
16 mb cache'ye gelince; gönül tabi 16 mb cache istiyor ancak onlar pahalı be. Bekleyen varsa fiyat inmelerini bekleyebilir tabi. Bu dolar eski seviyesine inene kadar tabi inerse üç ay geçer.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih_ -- 6 Nisan 2008; 12:39:24 >
Arkadaşlar kusura bakmayın birçoğunuz için komik bir soru olacak belki ama, Philips'in bu modelinin 8 mb cache belleğiyle içine attığımız divx filmleri DVD'ye yazdırmamız mümkünmüdür? yoksa yine bilgisyarın hddsine mi kopyalayacağız çekim yapmadan önce. Yani bir nevi usb üzerinden dvd yazdırmış olmayacakmıyız? Olur diyorsanız dvdye 16x hızında yazdırabilecekmiyiz veri dvdsi olarak? Yok olmaz diyorsanız WDigital 16mb cache bellekli almayı düşünüyorumda acil cevap ne yapayım?
forumda bu konuyla alakalı şimdilik bi melih war bide ehrimen sen warsın o yüzden ikinizede ayrı ayrı soruyoruz tek çatı altına girsenizya yaf:D:D:D nyse gelelim soruya ya bende bu altarım hızıyla ilgili bişe sorucam biz şimdi 500 gb hdd ye film attık dielim izleyeceğimiz zamanda direk onun üzerinden çalıştıracağız acaba rahat ve sorunsuz şekilde izleyebiliyormusunuz siz bi deneyip bakarmısınız rica etsem?yani aktarım hızında yavaşlık falan warmı film izlerken ben baya bi film arşivi yapmayı düşünüyorum çünkü elimizde patlamasın?bide bu bahsettiğim olayın 8mb yada 16mb cach bellek olmayla alakası warmı yoksa aktarım hızı ayrı bi olaymı?
Arkadaşlar kusura bakmayın birçoğunuz için komik bir soru olacak belki ama, Philips'in bu modelinin 8 mb cache belleğiyle içine attığımız divx filmleri DVD'ye yazdırmamız mümkünmüdür? yoksa yine bilgisyarın hddsine mi kopyalayacağız çekim yapmadan önce. Yani bir nevi usb üzerinden dvd yazdırmış olmayacakmıyız? Olur diyorsanız dvdye 16x hızında yazdırabilecekmiyiz veri dvdsi olarak? Yok olmaz diyorsanız WDigital 16mb cache bellekli almayı düşünüyorumda acil cevap ne yapayım?
Arkadaşım aynı üründen bende var ve içi full dizi dolu.Dizileri takas için,arkadaşlarım için dvdye çekmek istediğimde sürekli olarak bu hddyi kullanıyorum ve şu ana kadar bir sorun çıkarmadı.Yeterki yazım esnasında elektrik fişini ya da usb kablosunu çıkarma,doğal olarak yazım işlemi iptal oluyor ve dvdin boşa gidiyor.Ha bir de o filmleri dvdlere de yazmayı planlıyorsan benim önerim 4x yazma hızı ile yazdırmandır.16x ile yazdırdığında 4-5 izlemeden sonra o filmleri başka bir pcye kopyalayamazsın.
AMD Athlon 64 X2 Dual 6400 3.2GHZ - Gigabyte GA-M65-S3 - 2X1 GB Kingston DDR2 800 Mhz - Palit 8600 GT Super 1024 Mb TV DVI - 500 Seagate 32 mb cache sata2 + 500 Gb Samsung 16 mb cache sata2 - Asus TA-951 ATX Siyah - Asustek 2014S1T 20X14X16 Sata Siyah DVD-RW - Microsoft wireless optical desktop 1000 Asus EEE PC 1000HA Piano Black Canon Eos Rebel XSI + canon 18-55 is + canon 50mm f1.8 + sigma 70-300 apo macro 2 X SEAGATE FreeAgent Desktop 1TB 32MB Usb 2.0 Harddisk - ST310005FDD1E1-RK 1 X Seagate 1 TB 3.5" Free Agent Desktop ST310005FDD2E1 1 X Smartdisk 3.5" Pro 1 TB USB2.0/ Siyah Kırmızı
Biraz önce denedim.
Philips'in içindeki bir filmi direk olarak Nero Express ile yazdırabiliyorum.Ben 8X'le yazdırdım bunun philipsle alakası yok tabi , dvd writer ve dvd'nizle ilgili.
Yani Bilgisayarın HDD'ine atmaya gerek yok Direk yazdırabilirsiniz.
forumda bu konuyla alakalı şimdilik bi melih war bide ehrimen sen warsın o yüzden ikinizede ayrı ayrı soruyoruz tek çatı altına girsenizya yaf:D:D:D nyse gelelim soruya ya bende bu altarım hızıyla ilgili bişe sorucam biz şimdi 500 gb hdd ye film attık dielim izleyeceğimiz zamanda direk onun üzerinden çalıştıracağız acaba rahat ve sorunsuz şekilde izleyebiliyormusunuz siz bi deneyip bakarmısınız rica etsem?yani aktarım hızında yavaşlık falan warmı film izlerken ben baya bi film arşivi yapmayı düşünüyorum çünkü elimizde patlamasın?bide bu bahsettiğim olayın 8mb yada 16mb cach bellek olmayla alakası warmı yoksa aktarım hızı ayrı bi olaymı?
Direk onun üzerinden çalıştırabilirsiniz herhangibir yavaşlama veya sorun söz konusu bile olamaz.
Diğer arkadaşda incelemesini koymuş ama ilk ben koydum soruları buraya alalım
8-16 olayı tabiki Aktarım hızını etkiler.
Ama dediğim gibi üzerinden çalıştırmakda herangibir sorun veya yavaşlama yok..
INTEL C2D E8200 @ 4.0 GHZ [7/24] + TT BIG TYPHOON -- ASUS P5K-E WIFI-AP P35 -- 2x1GB CORSAIR XMS 675@1000MHZ -- HIS ICEQ4 TURBO HD4850 (700/2200) -- X-FI EXTREME MUSIC -- CREATIVE MEGAWORKS 5.1 -- 500 GB SEAGATE 7200.11 -- 250 GB SEAGATE 7200.10 -- 1.5 TB SEAGATE 7200.11 -- 19" LCD SAMSUNG 971P (S-PVA) -- GIGABYTE 3D AURORA 570 BLACK FULL TOWER -- ENERMAX 625W PRO 82+ PSU -- AIRTIES RT-210 -- SKYSTAR 2 2.6D
Cowon S9 16GB + Sennheiser IE8
For more than 60 years Sennheiser has captured the imagination of sound professionals and music lovers. The new IE 8 continues this spirit , delivering high-fidelity stereo sound
bu cihazı 150 ytlye 2 ay önce alma imkanım vardı okadar sormuştum forumda kimse hakkında bişi bilmiyodu keşke alsaymışım...bende 2-3 gün önce wd mybook home 500gb aldım 250 ytl ye çok memnunum
Yapacağım yedekler kişisel resim ve videolarım olacak. Yıllarca kullanmayı düşünüyorum evladiyelik yani. Ayrı ayrı yedekle uğraşmaktansa tek bir cihaza yedeklemek daha pratik geldi bana. Üstelik network desteği de var.
Hesaplamalarıma göre ayrı 3 adet 750MB lık internal HDD alıp bunlara network destekli kutular taksam yine aynı fiyata gelecek.
Arkadaşlar bu ürünü bugün teknosadan 199YTL ye 9 taksitle aldım. eve gelir gelmez hemen yedekleme yapmaya başladım 30dk içinde yaklaşık 40gb lık film arşivini kopyaladı hız konusunda bence tatminkar bir saatte film için söyleyim 75-80gb lık bir kopyalama hızı var unutmadan bu hızlar sabit değildir bilen arkadaşlar bilir kopya işinde en fazla sorun çıkaranlar oyunlardır nedeni de içlerinde çok fazla ve çeşitli klasör ikon ..vs olmasındandır ama hızı netice itibarıyla iyi buraya kadar yazan arkadaşlar önbellek olayına takılmışlar 8mb veya 16mb olması 8 yada 16mb olması çok fazla abartılacak derecede önemli birşey değil ısınma hususunda da yaklaşık bir saattir sürekli kopyalama yapıyorum haliyle bir miktar ısınma var ama bu el yakacak kadar değil philipsin bir artı avantajı hdd nın dış yüzeyinin aleminyum olması bu soğutmaya gerçekten yardımcı oluyor birde adamlar hdd nin her iki tarafına yumuşak lastikten bant yapmışlar ki bu da bence gerçekten önemli hem çalışma esnasında koyduğunuz yerde titreşim yaparak ses çıkartmasını önlüyor hem de kayma düşme gibi problem olmuyor mübala etmiş olmayım ama yapışkan gibi bir özelliği var bıraktığın yeri vakumluyor ileri geri itemiyorsun sonuçta herkese gönül rahatlığı ile fiyat/performans bağlamında tavsiye edebileceğim bir ürün 24 ay da garantisi var marka da philips olunca pek fazla düşünecek bir şey kalmıyor herkese iyi akşamlar saygılar
Arkadaşlar belki merak edenler olur bilen arkadaşlar zaten biliyordur ama ben yine de belirteyim bu hdd her ne kadar 500GB olarak geçsede kullanilabilir net alanı 465GB bilginize
Arkadaşlar bu ürünü bugün teknosadan 199YTL ye 9 taksitle aldım. eve gelir gelmez hemen yedekleme yapmaya başladım 30dk içinde yaklaşık 40gb lık film arşivini kopyaladı hız konusunda bence tatminkar bir saatte film için söyleyim 75-80gb lık bir kopyalama hızı var unutmadan bu hızlar sabit değildir bilen arkadaşlar bilir kopya işinde en fazla sorun çıkaranlar oyunlardır nedeni de içlerinde çok fazla ve çeşitli klasör ikon ..vs olmasındandır ama hızı netice itibarıyla iyi buraya kadar yazan arkadaşlar önbellek olayına takılmışlar 8mb veya 16mb olması 8 yada 16mb olması çok fazla abartılacak derecede önemli birşey değil ısınma hususunda da yaklaşık bir saattir sürekli kopyalama yapıyorum haliyle bir miktar ısınma var ama bu el yakacak kadar değil philipsin bir artı avantajı hdd nın dış yüzeyinin aleminyum olması bu soğutmaya gerçekten yardımcı oluyor birde adamlar hdd nin her iki tarafına yumuşak lastikten bant yapmışlar ki bu da bence gerçekten önemli hem çalışma esnasında koyduğunuz yerde titreşim yaparak ses çıkartmasını önlüyor hem de kayma düşme gibi problem olmuyor mübala etmiş olmayım ama yapışkan gibi bir özelliği var bıraktığın yeri vakumluyor ileri geri itemiyorsun sonuçta herkese gönül rahatlığı ile fiyat/performans bağlamında tavsiye edebileceğim bir ürün 24 ay da garantisi var marka da philips olunca pek fazla düşünecek bir şey kalmıyor herkese iyi akşamlar saygılar
Philips kullanıcıları gitgide artıyor pişman olanda yok açıkcası.
neden alisveris.com da bu kadar ucuz kafam takıldı ya üstelikte kargo da bedava diyor ben yarın gidip alcam vatan dan ama orda 199 ytl ne yapsam ya şaşırdım kaldım
neden alisveris.com da bu kadar ucuz kafam takıldı ya üstelikte kargo da bedava diyor ben yarın gidip alcam vatan dan ama orda 199 ytl ne yapsam ya şaşırdım kaldım
Hepsiburada'dan alın 178 YTL.
Bende alisveris.com'dan alcaktım ama güvenemedim ama bir arkadaş oradan almış bir sorun çıkmamış yinede siz bilirsiniz.
Hepsiburada'dan alın 178 YTL.
Bende alisveris.com'dan alcaktım ama güvenemedim ama bir arkadaş oradan almış bir sorun çıkmamış yinede siz bilirsiniz.
hepsiburada 178 ytl 3 ytl kargo 3 ytl eft ücreti etti sana 184 ytl alısveris.com da 167 ytl ve kargo bedava
10 lira daha ucuz diye tedirgin olacağın bir alış-verişe girme.
Harici HDD lerde önbelleğin o kadar önemi yok. Çünkü siz belirli dosyaları bu harici harddiske atıp geri yüklersiniz. Ama sistem klasörlerinin bulunduğu normal harddisklerde ön bellek az olunca hız düşer.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak[Alper] -- 11 Nisan 2008; 20:46:16 >
10 lira daha ucuz diye tedirgin olacağın bir alış-verişe girme.
Harici HDD lerde önbelleğin o kadar önemi yok. Çünkü siz belirli dosyaları bu harici harddiske atıp geri yüklersiniz. Ama sistem klasörlerinin bulunduğu normal harddisklerde ön bellek az olunca hız düşer.
Arkadaşlar aklıma takılan bir husus var bu harici hdd de disk birleştirmesi yapan var mı? disk birleştirmesi oluyor mu? ben yapamadım disk birleştirmesine izin vermiyor sebebi ne olabilir? bilgisi olan arkadaşlar yazarsa memnun olurum
bu aralar harici bi hdd almayı düşünüyodum buradaki yorumlardan fikir alabilirim diye düşündüm, seagate ile philips in 500 gb lık modelleri arasında kararsız kaldım. Öncelikle sağlam ve güvenilir bir cihaz arıyorum ve kasası nedeniyle philips daha aklıma yatmıştı.Kafamı karıştıran şey ise harddisk üzerinde "not for portable use" yazması oldu, sonuçta bu aleti çantamda taşıyacağım ve veri kaybı, bad sector vs. gibi şeylerle uğraşmak zorunda kalır mıyım diye endişe ediyorum(2.5" bir wd passport harddiskm kullanılmaz hale geldi) 2. sorum ise içerisinde kullanılan harddisk, bazı yerlerde hitachi bazı yerlerde seagate olarak geçiyor, bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trawian -- 14 Nisan 2008; 7:07:30 >
bu aralar harici bi hdd almayı düşünüyodum buradaki yorumlardan fikir alabilirim diye düşündüm, seagate ile philips in 500 gb lık modelleri arasında kararsız kaldım. Öncelikle sağlam ve güvenilir bir cihaz arıyorum ve kasası nedeniyle philips daha aklıma yatmıştı.Kafamı karıştıran şey ise harddisk üzerinde "not for portable use" yazması oldu, sonuçta bu aleti çantamda taşıyacağım ve veri kaybı, bad sector vs. gibi şeylerle uğraşmak zorunda kalır mıyım diye endişe ediyorum(2.5" bir wd passport harddiskm kullanılmaz hale geldi) 2. sorum ise içerisinde kullanılan harddisk, bazı yerlerde hitachi bazı yerlerde seagate olarak geçiyor, bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim..
Çok büyük zarar görmediği sürece birşey olacağını sanmıyorum dışı gerçekten çok kaliteli.
harici geldi cumartesi akşam üstü sipariş etti pazartesi sabah elimdeydi makina korkarak verdim ama site cok güvenli çıktı 167 ytl ye alisveris.com dan aldım
ya arkadaşlar çok saçma bi soru olabilir ama bilmediğimden soracam .
bu harddiski hiç çıkarmadan sürekli takılı kullansam bi şey olur mu? yani sürekli açık kalsa herhangi bir problem yaşayabilir miyim?
teşekkürler.
Matrix bir sistemdir, Neo. Bu sistem bizim düşmanımız. Ama sistemin içindeyken ne görüyorsun? İş adamları, öğretmenler, avukatlar, marangozlar. Kurtarmaya çalıştığımız insanların zihinleri. Ama biz başarana kadar, bu insanlar da sistemin bir parçası ve bu da onları düşmanlarımız yapıyor. Şunu anlamalısın: Bu insanların çoğu serbest bırakılmaya hazır değil. Ve büyük bir kısmı o kadar içine girmişler, sisteme o kadar bağımlı hale gelmişler ki, onu korumak için savaşabilirler...