Slmlar. En son bimeks yesilkoy'de bir adet teshir urunu bulup, sadece hp pc'ler ile beraber satildigindan dolayi alamadigim w2408h'yi, calistigim firmanin is yaptigi bir HP toptancisindan bulabildim. bugun boyuncaki izlenimlerimi paylasayim.
= genel =
- ilk bakista dis gorunus olarak oldukca guzel ve saglam/kaliteli duran bir monitor. - hoparlorleri olmasina ragmen monitorun hic bir yerinde gorunmediklerinden dolayi panelin etrafindaki cercevede (mesela altinda veya yanlarinda) bir orantisizliga sebep olmuyorlar. - ustunde durdugu stand biraz oynak ve elle ittirmelere duyarsiz; asagi yukari hareket ettirmek veya pivot icin iki el kullanmak gerekiyor. - bir hdmi (dvi degil), bir audio line in, bir de analog vga input'lar var. - usb hub'i var; 1 up 3 down seklinde. henuz pc'ye takip kullanmadim. down'lardan ikisi yan tarafta; ozellikle memory stick'ler icin kullanisli gozukuyorlar. - panelin etrafindaki cerceve glossy black; ben sahsen bu tip parlak renklerden hoslanmiyorum ama son bir senedir moda oldugundan mat renklerde monitor bulmak zor gibi. - bu cerceve parlakligindan dolayi (ozellikle panel cerceveden birkac milim daha derinde oldugu icin) cercevenin ic kisimlarinda panelden gelen isigin yansimasina ve cercevenin ic taraflarinda dikkat cekici ama luzumsuz renklenmelere sebep oluyor. olmasa daha iyi olurdu... veya panel ve cerceve ayni derinlikte olsa. - monitor, 90 derece pivot edip portrait moduna gecebiliyor. driver'lari yukledikten sonra vista'da sorunsuz bir sekilde 1920x1200'de portrait ve landscape degisimlerini yapti. ozellikle portrait'te web sayfalari okumak ilginc bir deneyim - ilk kullanimda 30-40 cm'den kullanmak midemi biraz bulandirdi ama alisiliyor. brightness'ina alismak da biraz zaman alacak gibi; o zamana kadar da hafif kisarak idare etmek gerekecek gozukuyor.
= pc/vga baglantisi =
vista calistiran bir dual core laptop'ta 2nd display olarak 1920x1200 denedim; laptop rahatca monitoru surebildi. monitorde vlc player'da oynattigim 720plik birkac DIVX oldukca iyi sonuc verdi, her ne kadar postprocessing eksikliginden kaynaklanan asiri piksel detaylanmasi olsa da.
= pc/hdmi baglantisi =
vga baglantisindan daha iyi oldugunu gosterecek herhangi bir deneyim olmadi; ayni kaliteyi aldim. yalniz, hdmi'dan baglaninca gorunurde random bir sekilde yarim saatte bir ekran kendini ufaktan resetliyor gibi oldu nedense. bir keresinde de 640x480'e default etti sebepsiz yere. pc'deki ati radeon x850'den hic bir zaman memnun olmadim zaten, en kisa zamanda degistirmeyi dusunuyorum, driver'larindan da ATI control panel'den de gina gelmis durumda.
= ps3/hdmi baglantisi =
en sonunda ps3'u 1080p'de kullandim. sonuc oldukca etkileyici; 1080p'den dolayi mi yoksa monitorun kalitesinden mi bilemedim ama Call of Duty 4'u sadece denemek icin calistirdiktan ancak 3 saat sonra basindan kalkabildim. pikselizasyon minimumda, contrast inanilmaz iyi ve ghosting namina herhangi birsey yok. en iyi randimani ps3'ten aldim diyebilirim.
sonuc...
neticede umdugum kadar guzel bir monitor ciktigini soyleyebilirim. kdv dahil $802'ye malettim ama yakin zamanda daha da dusecegini umuyorum, ozellikle Haziran sonrasinda. w2408h'nin tek alternatifi benim gozumde Dell'in 24'' modelleriydi ama ne bavulda getirmek, ne de buradaki distributorlerin kazigini yemek cazip gelmedigi icin HP ile gittim. butcesi uyanlara kesinlikle tavsiye ediyorum ; 1920x1200 (1080p) destegi bile kaliteli bir 22'' monitor arasindaki yaklasik $250'lik farka degiyor kanaatimce.
--L
Benim monitörün abisi Hayırlı olsun valla. İyi bir seçim yapmışınız . HDMI şimdi 24" monitör için çok süper bir arabirim. Benece 22"e de bi DVI koysaymış kablo dönüştürücü derdi yaşamadan bağlantı sorunu çekmeseydik. Çünkü HDMI için 1680X1050 biraz sorunlu oluyor. Fx5600 gibi dandik bi kartım var, HDMI dan bağlantı kurduğumda salak kart gidio 1600X1200 ve 1920X1200 desteklioda monitörün önerilen gerçek çözünürlüğü 1680X1050 desteklemiyor.Aldığımdan beri HDMI dan sorunsuzca kullanamadım diyebilirim. Bakalım başka bir kablo ile deniyeceğim bir ara inş ozaman olur.
Joen; cok tsk, umarim yakin zamanda alirsin bir tane.
Yazilimci dostum; HDMI ile benzer sorunlari, LCD TV ile yasiyorum (Toshiba Regza 32wl66). Alette 1080i destegi olmasina ragmen 1:1 pixel mapping yapamadigi icin 1366x768 cozunurlugu native olarak gostermiyor. Illa ATI control panel'e gidip sagindan solundan pixel keserek 1284x680 gibi sacma bir custom resolution tanimlamak zorunda kaliyorsunuz. HTPC her boot ettiginde de kafasina gore ya bu cozunurlukte aciyor, ya default sacma bir cozunurlukte, ya da seyrek de olsa sasalayip hic acmayabiliyor da. Bir oturmamislik var bu PC'lerde HDMI isinde, ama driver'lardan mi, HDMI'in kendisinden mi yoksa TV/monitor'lerdeki implementasyondan mi anlayabilmis degilim.
Yazilimci dostum; HDMI ile benzer sorunlari, LCD TV ile yasiyorum (Toshiba Regza 32wl66). Alette 1080i destegi olmasina ragmen 1:1 pixel mapping yapamadigi icin 1366x768 cozunurlugu native olarak gostermiyor. Illa ATI control panel'e gidip sagindan solundan pixel keserek 1284x680 gibi sacma bir custom resolution tanimlamak zorunda kaliyorsunuz. HTPC her boot ettiginde de kafasina gore ya bu cozunurlukte aciyor, ya default sacma bir cozunurlukte, ya da seyrek de olsa sasalayip hic acmayabiliyor da. Bir oturmamislik var bu PC'lerde HDMI isinde, ama driver'lardan mi, HDMI'in kendisinden mi yoksa TV/monitor'lerdeki implementasyondan mi anlayabilmis degilim.
Vallaha driverları değiştirdim, bi en eski kartı aldığımda gelen driver biraz düzgün çalıştırdı ama oda tam çzöünürlük vermedi gene. Kablod da denedim, dönüştürücüde denedim yok yok yok. Sinir etti beni. 1600X1200 de berbat oluyor yani görüntüdeki keskinlik kalmıyor. 1920X1080 çıkıyor ona ayarlıyorum bu seferde görüntü aşağı doğru uzamış oluyor. Dediğim gibi ortasında pin olmayan dvı kablodan alacam bu sefer bakalım onda çalışacak mı? AKlımda bir ara deniyecğeimde nerde bulacam aramaya üşeniyorum
elimdeki kamera ve foto deneyimiyle ancak bu kadar amator is cikabildi. canli bir monitorun resmi en iyi nasil cekilir tuyolarina acigim. malesef monitorun su anki gecici yerinde hemen onunde pencere oldugu icin cok fazla yansima var.
undying dostum; vakti zamaninda bir yerlerden bir excel sheet edinmistim. bir home theater ortaminda kac boyut ekrani ilk ve ikinci sira koltuklardakiler ne kadar uzakliktan nasil seyretmeli seklinde bayagi aciklayici bir dosya. ekran boyut ve mesafe detaylarini buraya girince aslinda 24'' lik bir ekrani 40-50cm oteden kullanma olayini ok'ledi, yani en azindan kendi capimda unofficial bir onay bulmus oldum . zira ayni zamanda 2 gundur de kullaniyorum aleti ve su anda ne ekran buyuklugunden ne de brightness'tan bir sikayetim kalmadi artik.
ayak yapisi islevsellik olarak cok guzel ama kullanimi zor. eger dediginiz gibi gercekten hidrolik olsaydi cok daha rahat pivot ederdi; ama pivot ozelligini kullanmak icin ilk alcaltmaniz, sonra tamamen masaya paralel yatirmaniz, sonra pivot edip dondurmeniz, sonra yukseltmeniz ve en sonunda tekrar ekrani kendinize dogru duzeltmeniz gerekiyor. yani sirasiyla oynanmak zorunda olan eksenler Y, X, Z, Y, X seklinde... ve butun bunlar hidrolik degil, surtunme kuvvetiyle tutunan kollarla yapildigi icin de pratik olmuyor. bir de, monitoru zorlamamak icin korkarak yaparken, diger taraftan parlak siyah cercevesini de parmak izi icinde birakiyorsunuz... hayat zor yani
--L