Şimdi Ara

## AMD Phenom 9850 Black Edition 3.5GHz'i Gördü ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
4.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## AMD Phenom 9850 Black Edition 3.5GHz'i Gördü ##


    Geçtiğimiz günlerde TLB sorunundan arındırılmış B3 revizyonlu yeni Phenom işlemcilerini anons ederek kullanıma sunmaya başlayan AMD'nin yeni işlemcileri arasında en dikkat çekici modeli hiç şüphe yok ki Phenom 9850 Black Edition idi. AMD'nin şu an için en yüksek saat hızına sahip modeli olan ve 2.5GHz'de çalışan işlemci, üyesi olduğu Black Edition ailesinin genel karakteristiği olduğu üzere çarpan kilidi açık olarak geliyor. Yani kullanıcılar işlemci çarpanını hem arttırabiliyor hemde azaltabiliyorlar. B3 revizyonlu Phenom X4 serisi yeni işlemcilerin B2 revizyonlu modellere göre daha iyi hız aşırtma (overclock) olacak savı ilk etapta bazı tartışmaları bebarinde getirse bile ortaya çıkan yeni denemeler ve ulaşılan saat hızları bahsi geçen savın zeminini güçlendirecek gibi görünüyor. Zira Phenom 9850 Black Edition ile yapılan yeni bir denemede işlemci saat hızı 1GHz (1000MHz) arttırılarak 2.5GHz'den 3.5GHz'e ulaşıldı. AMD'nin 790FX yonga setini kullanan DFI LanParty 790FX anakartı ile yapılan denemelerde işlemcinin serinletilmesi için su soğutma kullanılmış. İşlemci gerilimi ise ortaya çıkan ilk görüntülere göre 1.52v olarak belirlenmiş durumda. 1GHz'lik artış hatırı sayılır bir değer olmakla birlikte AMD'nin hız aşırtma konusundaki asıl hamlesinin 45nm üretim teknolojisi ile hazırlanmakta olan Deneb kod adlı yeni işlemcilerin olacağı firmaya yakın kaynaklarda belirtiliyor.

     ## AMD Phenom 9850 Black Edition 3.5GHz'i Gördü ##


     ## AMD Phenom 9850 Black Edition 3.5GHz'i Gördü ##



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 4 Nisan 2008; 21:25:31 >







  • amd adına sevindirici bir haber
    umarım 45nm ile dahada iiye gider



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DISTURBED -- 4 Nisan 2008; 19:18:29 >
  • 1000 mhz de hatırı sayılır ama genede az inteli yetişmes için çok daha çalışması lazım
  • ben bilmem. ancak amd nin ataklari bizim icin gayet iyi. piyasa baskisi olusturdumu yasadik. sonra insin fiyatlar.
  • oh oh ne güzel. amd bu sene sonuna kadar yüzümüzü güldürecek. artık eminim.
  • yalnız sıvı soğutmayla hala yetersiz bence üstelik çarpan kilidi açık
  • açıkçası sevindim.arada intel gibi oc olamıyor diyenler olsada hala boş konuşmaktalar.intelde şu bellek denetleyicisini işlemci içine alsın o zaman belki intel bu kadar da oc olamayacak.amd bu mimariyi bayağıdan beri kullanıyor.ben bu habere sevindim.

    ayrıca dikkatimi çekti athlon seridinde işlemci frekansı/çarpan ram hıznı veriyordu.şimdi ise intelin kullandığı gibi fsb/dram oranı mecut.sanırım bunun sebebi amd de ki çarpan sorunu olsa gerek.2.2 ghz lik athlon işlemcinin 800 mhz lik ram leri 700 mhz miş gibi çalıştırmasından dolayı fsb/dram oranını kullanıyor.elinde athlon işlemcisi olan bakabilir.ayrıca L1 cache hızı çok yüksek.ram lerin yazma hızıda oldukça düşmüş.kendi makinemde de dikkatimi çeken bişey olmuştu.fazla hyper transport hızı ramlerin performansını düşürüyor sanırım burda da böyle bir durum yaşanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrPerFormance -- 4 Nisan 2008; 20:02:10 >




  • AMD kendine yeni geliyor su anda en mukemmel ve dunyada en stabıl anakart chıp setı amd den geldı ekran kartları oturdu artık ve sıra işlemcılerde ve onlarıda hızla duzeltıyorlar amd 45 nm de bir atak la gelecek nede olsa core 2 duo gelıstırenlerle beraber calısıyor artık
  • ucuz yapsalar intel düşücek inşallah
  • oturup ağlasam bana dfi verirlermi acaba :( m3a32 de hiçbi hızaşırtma sözkonusu deil. hatta ramlar hakkında idda ettikleri 10derece daha soğuk garantisi de bi kerem yalan
    illa super tower kasa mı alacaz 500 ytl güzel bi model almak istesem.
    9600 be hala 2.3 hızaşırtma yapınca kasada bi akkorluklar meydana geliyor D:
  • stellar arkadaşım bende de aynı anakart var x2 3800ü 2.ghz den 2.65 ghz ye rahat cıkarttım. baya güzel bi anakart ve memnunum. msi gigabyte alcagıma asus aldım. aralıkta ankarada dfi yoktu. saygılar...
  • 3.4ghz de stabil bench bitirebiliyormuş ki, bu oldukça iyi bir gelişme phenom için ,250fsb'de kararlı çalışabildiğini de okudum ki bu alınacak b3 rev. phenomlarda muhtemel yapabileceğiniz overclock u gösteriyor, be değillerse.
  • güzel bir gelişme ve kapıyı açıyor yavaştan!!!
  • Görür tabi, bugüne kadar AMD mundar gibi davrandınız! AMD 4000+'i 3.2'de çalıştırıyor yahu arkadaşım...
  • bence bu oc 'a iyi diyebilmemiz için bu değerlerde stok fanla sorunsuz çalışıyor olması lazım..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Batuist

    bence bu oc 'a iyi diyebilmemiz için bu değerlerde stok fanla sorunsuz çalışıyor olması lazım..



    Stok fan olunca ayrı bir kötü oluyor, su soğutması olunca yine kötü oluyor. Nedir bu AMD'nin başına gelenler arkadaş yaa!!!




  • quote:

    Orjinalden alıntı: pegasus arda

    yalnız sıvı soğutmayla hala yetersiz bence üstelik çarpan kilidi açık

  • quote:

    Orjinalden alıntı: scaniaperest


    quote:

    Orjinalden alıntı: Batuist

    bence bu oc 'a iyi diyebilmemiz için bu değerlerde stok fanla sorunsuz çalışıyor olması lazım..



    Stok fan olunca ayrı bir kötü oluyor, su soğutması olunca yine kötü oluyor. Nedir bu AMD'nin başına gelenler arkadaş yaa!!!


    Evet arkadaşım haklısın; ne yapsa yaranamıyor

    AMD adına güzel bir gelişme. Acaba iyi bir fan ile rahatça kaç ghz'i görür ki? 3.2-3.4 arası bir değer görse yeter de artar bile

    45 nm ile, AMD'den 3.6'yı rahatça devirmesini bekliyorum (Fazla mı hayal kurdum )




  • intel 45 nm avantajı ile işlemcilerini çok daha yüksek saat hızlarına ulşatırabiliyor umutmayalım ki AMD hala 65 Nm. üretim teknolojisini kullanıyor yakın bir zamanda 45 nm. ye geçmesi gerek yoksam intel 32 nm. denemelerine başladı bile AMD'nin elini biraz daah çabuk tutması gerekiyor şu an için Chip set ve Ekran kartı alanında liderliğe oynuyor malesef işlemciler için aynı şeyi söyliyemeyeceğim Ayrıca ViA 'da işlemci pazarında alttan geliyor , S3'de ekran kartı piyasasına alttan giriyor bunu da göz ardı etmemek gerek ..

    Vesselam...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.