Uzun zamandır forumda bu konuda bir eksiklik çekildiğini fark ettim ve araştırmaya koyuldum. Sonunda Türk Telekom'dan bir yetkiliden aşağıdaki mail cevabını almayı başardım. Sanırım faydalı olacaktır.
quote:
İlgili departmanlarımızla görüşmelerimiz sonucu VDSL-2 Teknolojisinin teknik alt yapı çalışmalarının tamamlandığı öğrenilmiştir. Hizmetin siz değerli müşterilerimize ilgili Servis Sağlayıcıları kanalıyla ulaşması sebebiyle servis sağlayıcıları tarafından uygulanacak ücretlendirme ile ilgili kararların Telekomünikasyon Kurumu’ndan onaylanması sürecinin beklendiği ve bu süreç tamamlandığında web sitemiz üzerinden VDSL-2 teknolojisi hakkında bilgilerin kamuoyuna sunulacağı öğrenilmiştir.
Saygılarımızla.
ShadowShooter.Net Asus F2J Notebook | Sennheiser CX300 | Sony Ericson K510i | Lacie 500GB 16MB Cache External Hard Drive | iRiver Clix 4GB 2nd Generation MP3 Player | iRiver Lime Clip Case | Canon PowerShot A570 | Logitech x230 Speaker System | Creative EP630
Bilmediğimiz bir şey söyleseler şaşardım zaten. Tarifelerin tk da olduğunu neredeyse 1 aydır biliyoruz.
Doğrusu kulaktan duyma ben de biliyordum ancak resmi olarak bilmiyordum. En azından altyapının bittiğini duymak yeni bir haber sayılır. Şahsen bende hala tamamlayamadılar gibi bir intiba bırakmışlardı.
ShadowShooter.Net Asus F2J Notebook | Sennheiser CX300 | Sony Ericson K510i | Lacie 500GB 16MB Cache External Hard Drive | iRiver Clix 4GB 2nd Generation MP3 Player | iRiver Lime Clip Case | Canon PowerShot A570 | Logitech x230 Speaker System | Creative EP630
vdsl gelsede ev kullanicisi icin cazip birsey olmayacak hatta bircok orta olcekli sirketler bile bunu kullanamayacak (mevcut altyapi yuzunden). fiyat pahali bakir kablolar yasli :D birde hizmet sunucu telekom
bakın şimdi şunu söyleyeyim adsl de 4kat arttırımı oldu ya bizlerde türksattan kampanya bekliyorduk.. bir kaç gün içinde türksat müşterilerinin hızını 2 kat arttırdı... şimdi telekomda alt yapıyı kurduysa test aşamasına gitsin milletin hızını arttırsın...... ne onaylanacaksa sonra onaylanır :..... test etmeden nasıl telekomünikasyon kurumunun onayını bekliyorlar.. çünkü yalan yalan yalan.....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalaraz -- 4 Nisan 2008; 19:30:43 >
ben görüyorum bizim buralara daha yeni döşeniyor fiber optik kablolar
döşeniyor diyorsun ...telekom daha döşenmemiş yerler var. önce döşeyin kabloları,,, sonra test edin ondan sonra bazı belgeleri sonra gerekli yerlere gönderin.... telekom