iPhone Dev-Team "Happy Update Day" (Mutlu Güncelleme Günü) sloganı ile QuickPwn 1.50'yi ve PwnageTool 2.0.3'ü duyurdu. Bu duyuru ile telefonlarını 2.0.2'ye güncellemeye başlayan iPhone kullanıcıları, kısa bir süre sonra Dev Team'in günlüğüne şikayetlerini yazmaya başladılar. Bunun üzerine Dev-Team yeni bir günceleme yapacağını açıkladı ve bugün QuickPwn RC3 ve PwnageTool 2.0.3.1'i çıkarttı.
2.0.2'ye yükseltmek istediğiniz iPhone 2G, 3G ve iPod Touch için kullanabileceğiniz QuickPWN RC3 yönergesi için yazının devamına bakabilirsiniz.
Malzemeler: Firmware dosyası için buraya tıklayın. Buradan indireceğiniz dosyanın, doğru olmasına özen gösterin.
Tüm bu dosyaları masaüstüne açacağınız QuickPwnRC3 isimli klasörün içine atın.
Telefonunuzu iTunes ile 2.0.2'ye yükseltin. Bunu yapmak için iTunes'da restore düğmesine klavyenizdeki shift tuşuna basılı tutarak tıklayın ve açılan pencerede, masaüstüne indirdiğiniz 2.0.2 ipsw dosyasını seçip telefonunuzun restore işleminin bitmesini bekleyin.
Dikkat: Eğer 2.0.x'ten düşük bir sürüm kullanıyorsanız, QuickPwn, Baseband güncellemesi yapacaktır. Bu durumda telefonunuzun IMEI adresi orijinaline dönecektir. Bunun olmasını istemiyorsanız, Pwnage Tool 2.0.3.1'i kullanın ya da WinPwn'ı bekleyin.
QuickPwn RC3'ü çalıştırın.
İşlem yapacağınız ürünü seçin.
IPSW dosyasını seçin.
Telefonunuza ekleyebileceklerinizin olduğu ekranda, Cydia, Installer, Unlock Phone ve Custom Logolar var. Eğer telefonunuzun açılış ekranında Dev-Team'in "PWN" içerikli programlar için kullandığı ananas logosunu görmek istemiyorsanız bu seçeneğin yanındaki işareti kaldırın. Telefonunuza Cydia ve Installer'ın eklenmesini istiyorsanız işaretli olmasına dikkat edin. Eğer telefonunuza BootNeuter'i kurup sim kilidi kırmak istiyorsanız Unlock phone'u seçin.
BootLoader dosyalarını ekleyin.
Telefonunuzu USB kablosu ile bilgisayara bağlamanızı söyleyen ekran gelecek.
iPhone'unuzu Jailbreak işlemine hazır hale getirecek ekran açılacak ve telefonunuzu DFU Mode'a almanızı isteyecek.
Ve önceki QuickPwn'lar gibi işlemleri tamamlayıp, telefonunuzu 2.0.2'ye yükseltecek.
WinPwn ile iPhone 2.0.1 Unlock Dev-Team'ın yeni ürünü QuickPwn için buraya bakabilirsiniz.
iClarified.com'da yer alan yönerge ile ilgili insanların yaşadığı sorunlar neticesinde, BigBoss WinPwn yönergesi yayınladı. Sorunlar ve çözümlerinin de dahil olduğu yönerge şu şekilde.
Bu yönerge ile iPhone 2G telefonunuzu 2.0.1 firmware'e yükseltmeyi anlatacağız.
İhtiyacınız olan dosyalar; 1) WinPwn 2.0.0.4 2) iTunes 7.7 3) BootLoader BL 3.9 ve BL 4.6. 4) Doğru linkten indirilmesi gereken RESTORE dosyası. Firmware linklerine buradan ulaşabilirsiniz. iPhone 3G ve iPhone 2G telefon modelinize göre dosyayı indirmeniz gerekiyor.
Birinci Adım. WinPwn ve iTunes'ı bilgisayarınıza kurun, BootLoader dosyalarını masaüzerine atın. Dikkat: WinPwn'ın önceki sürümü kuruluysa, yenisini kurmadan önce mutlaka sisteminizden eski WinPwn'ı kaldırın.
İkinci Adım. iPhone'unuzu PC'nize bağlayın ve WinPwn'ı çalıştırın.
Üçüncü Adım. WinPwn firmware dosyasını seçmeden herhangi bir işlem yapmanıza izin vermez. "Browse .ipsw" düğmesine basın ve firmware dosyanızı seçin. WinPwn dosyaya göre iPhone 2G, iPhone 3G ya da iPod ile işlem yapacağınızı belirleyecektir. İşlemi yapacağınız Apple ürününe göre doğru dosyayı seçtiğinize emin olun.
Dördüncü Adım. Şimdi IPSW dosyasını yaratmamız gerekiyor. Bunun için "IPSW Builder"a tıklayın. Açılan pencerede "Applications" sekmesi ile işlemlere başlıyoruz. "Install Cydia"'yı seçin. YouTube yaması gerekiyorsa "YouTube activation fix"i seçin. (Eğer telefonunuzu AT&T sözleşmeli kullanıyorsanız, YouTube activation fix'i seçmeyebilirsiniz). Henüz Installer beta aşamasında olduğu için Cydia yerine Installer'ı seçmeyin. Tüm uygulamalara Cydia ile ulabilirsiniz. Installer'ı da eklemek istiyorsanız, Cydia'nın da ekli olması gerekir.
Beşinci Adım "Custom Images" sekmesine gelin, burada telefonunuz için açılış ve restore ekranlarını kişiselleştirebileceğiniz imajları ekleme olanağına sahipsiniz. Burası opsiyoneldir.
Altıncı Adım "Custom Payload" sekmesine tıklayın. Burada .ipsw dosyasına dahil edeceğiniz yazılımları ekleyebilirsiniz. Bu eklemeleri, kendi yarattığınız dosyalar için kullanmanız daha mantıklı olacaktır. Telefonunuz kurulduktan sonra istediğiniz dosyaları Cydia vasıtası ile ekleyebileceğiniz için, bu ekranı geçebilirsiniz.
Yedinci Adım "Advanced" sekmesine tıklayın. Şimdi burada yapacağınız ayarlar oldukça önemli. Eğer AT&T sözleşmeliyseniz, "Unlock" işlemine ihtiyacınız yok. Dolayısı ile buradaki bütün seçenekleri boş bırakmanız gerekiyor. Telefonunuzu AT&T sözleşmesi ile kullanmıyorsanız, Turkcell, Vodafone, Avea gibi diğer operatörler ile kullanacaksanız; * Activate * Enable Baseband Update * Unlock Baseband * Auto delete BootNeuter.app * BootLoader dosyalarını masaüstünden seçip ekleyin Bütün bu seçenekleri seçin, sonunda ekranınızdaki görüntü bunun gibi olmalı; NOT: Activate iPhone seçeneğini işaretlediyseniz "Applications" sekmesinden "YouTube Activation Fix"i de işaretleyin!
Sekizinci Adım. Partition Resizer. 550MB'a ayarlayın. Eklediğiniz paketler bu boyuta sığacaktır. Gereğinden büyük boyut seçmeyin. Seçerseniz boşu boşuna iPhone'unuzun disk alanını harcamış olursunuz.
Dokuzuncu Adım.
IPSW dosyasını yaratmak için "Build .ipsw"ye basın. NOT: Dosyayı kolayca bulabileceğiniz bir yere kaydedin. Mesela masaüstüne.
Onuncu Adım. Eğer daha önce WinPwn kullandıysanız (mesela iPhone'unuz açılışta ananas logosu gösteriyorsa) Tavsiye edilmese de 12. adıma geçebilir, yarattığınız ipsw dosyası ile RESTORE işlemini yapabilirsiniz.
Ana ekrana geri dönün, iPwner'ı seçin. iPwner sizden yarattığınız ipsw dosyasını seçmenizi isteyecek. Dosyayı seçin.
WinPwn işlemi bitince bu ekran çıkacak karşınıza;
Onbirinci Adım. Telefonunuzu DFU MODE'a alın. Bunun nasıl yapılacağını bilmiyorsanız, burayı okuyun.
Onikinci Adım. Telefonunuz DFU Mode'dayken iTunes 7.7'yi açın ve klavyenizdeki shift tuşunu basılı tutarak RESTORE'a tıklayın. Çıkan pencereden, yarattığınız ipsw dosyasını bulun. Restore işlemi ile beraber 10-15 dakika içinde telefonunuza yarattığınız .ipsw dosyası yüklenecektir.
Sorun Giderme: iTunes'da karşınıza çıkan hatanın numarası 20 ve aşağısı ise telefonunuzu DFU Mode'a alamamışsınız demektir.
160x hatası alıyorsanız (1600, 1601, 1602, 1604) yanlış firmware dosyasını telefonunuza yüklemeye çalışıyorsunuz demektir.
160x hataları 2.0.0.3 veya daha düşük WinPwn kullanıyorsanız da karşınıza çıkar.
Eğer son sekmede sadece Activate'i seçtiriyorsa iPhone 3G için olan firmware ile işlem yapıyorsunuz demektir. iPhone 3G henüz WinPwn ile Unlock edilememektedir. Ama iPhone 3G'yi bu programı kullanarak Activate ve Jailbreak edilmiş hale getirebilirsiniz.
Eğer telefonunuz şebekeyi bulamıyor veya sinyal almıyorsa büyük ihtimalle activate işlemini seçip, unlock'ı seçmemişsiniz demektir.
Eğer e-posta programınız açılışta çöküyorsa, Cydia'dan BossPrefs -> More -> Fix User Dir Permissions'ı kurun.
Eğer iTunes her telefonu bağladığınızda yedeğinizi telefona geri yüklemek istiyorsa buradan 2.0.1 ve 2.0 arızaları ve çözümlerini okuyun.
yalniz ben anlamadim simdi bu sistemle bootloader 4.6 ya geri yukseltebilecez mi???
�Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.� M. Kemal ATATURK
walla ben bir mac bulayim en azindan bulmaya calisayim da bir deneyeyim... 4.60 a gecerse iyi olur herhalde o da ayri bir konu
quote:
Orjinalden alıntı: tomeytos
Burda yazana göre evet...
Bu sistemi sevdim bir an önce windows işletim sistemi için çıkması dileğiyle
�Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.� M. Kemal ATATURK
açıkcası yenilik olarak ne getirdiğini anlayabilmiş değilim bunu uygulayarak elde edilecek nedir ?
araştırayım bakayım neyimiş bunun ince ayrıntıları :)
Yenilikleri hemen anlatayım, > Bootloader derdimiz bitti, istediğimiz gibi yükseltip düşürebiliyoruz FakeBlank'e geçip geriye dönebiliyoruz. > Yarattığımız Custom IPSW ile hazırda UNLOCK / JAILBREAK / ACTIVATE işlemleri yapılmış, installer dahil, istediğimiz programlar dahil Firmware hazırlayabiliyoruz. Böylece iTunes ile shift+restore yapıp telefonu otomatik olarak kırık kullanabiliyoruz ki en harika özelliği budur. > Önümüze çıkabilecek her türlü iPhone zorlamasına hazırız. 2.0'da bootloader kontrolü olsun olmasın umrumuzda değil. > WiFi Fix, ZiPhone'dan farklı olarak HARDCODE yöntemi kullanmadığı için MAC adresi sabitlenmiyor. > Istediğimiz farklı IPSW'ler hazırlayabiliyoruz. Böylece bir iPhone alındığında, Kendimiz için hazırladığımız 1.1.4 dosyası ile RESTORE yaptığımızda telefonumuz istediğimiz herşeye sahip olarak açılıyor.
Benim ilginç bir sorum olacak; Telefonumu ilk aldıgımda bootloader 4.6 iken,tuş kilidi devreye girince 10 sn. içinde şebeke gidiyordu ve tuş kilidi devreden çıkarılana kadar telefonum kapsama alanı dışında oluyordu.Ne var ki,herkes bl 3.9 düşürülünce tepki gösterdi ama benim telefonum 3.9 a düşünce şebeke sorunum ortadan kalktı.
Şimdi acaba 4.6 ya geçince tekrar şebeke problemi yaşarmıyım sizce? merak ediyorum 4.6 bl tekrar yüklenince sorunsuz devam edecek mi? Zaten bu sorunun en başından beri sebebini anlayabilmiş degilim.Teşekkürler.