Merhaba .dts uzantılı dosyayı nasıl cd ye kayıt ederim.?Nero ile denedim yazamadı. açıklayacak arkadaşa şimdiden teşekkür ederim.. (NOT :müzik dosyası)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasso331 -- 3 Nisan 2008; 17:00:15 >
hocam benim şöyle bir tecrübem oldu belki işine yarar... bir üstadımız japonca bir programla elindeki müzik albümlerini kendi sistemiyle DTS e çeviriyor ve enstrumanları solisti çevresel sesleri ona göre ayırıyordu ve normal cdr ye yazıyordu ee dedim bizde bunu kopyalayabilrmiyiz diye sordum evet yalnız 8 hızda kopyalaman lazım dedi ve hala elimde mevcut bir albüm var GEORGE DALARAS inanın dinlerken insanı mest ediyor ... selamlar ..
beyler bu dolby ve dts müzikleri nereden ındırebılıyorsunuz acaba?ben bithdtv den 720 lik hdtv leri indirdim ancak bunlarıda usb den calıstıramadım,sadece müzik olanlarınıda bulamadım. dolby ve dts sesleri dinlemek istiyorum test için ama bulamadım bir türlü.
dts cd leri pd de çalamadım. Nero ile yazmak problem oldu. music cd olarak yamıyor problem orada.. dosyalar .dts uzantılı wav veya birbaşka uzantılı değil . wav a çeviren program lar belki olabilir onları da bulamadım cevap yazan arkadaslara teşekkürler...(dts müzik diye google dan arattırıncaçok site çıkıyor...)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasso331 -- 11 Nisan 2008; 11:44:51 >
dts bildiğim kadarıyla kullanımda olan bir uzantı değil. bende bolca dts cd indirip dinliyorum , uzantıları ya bildiğimiz wav. yada iso , nrg, cue-ape gibi imaj dosyaları. imaj ise aynen imaj olarak yazdırıyorum, wav ise ses cd si olarak yazdırıyorum . nero kullanıyorum, düşük hızda yazdırıyorum. bu cd leri DTS çözücüsü olmayan cihazlara koyunca ( discman , müzik seti , bilgisayar , dvd player .. ) sadece tısssssssssssss sesi duyulur . bu cd bozuk anlamına gelmez, bilgisayara uygun ses codeclerini kurunca stereo olarak da dinlenebiliyor .
sorunlu uzantılarda yazmadan önce bilgisayarda uzantıları değiştirip deneyerek , ses elde edersem sonra yazdırıyorum
ha birde şöyle bir sıkıntı var , paylaşım programlarında bazan isimle içerik farklı olabiliyor , bunu bilenler şifreli olarak kullanıyor .galiba mesela ELP-dts vesaire diye dosya indiriyorum. 2-3 cd yaktıktan sonra uzantıyı avi yapıyorumki ne göreyim.. adult film ..