Arkadaşlar uzun incelemeler sonucunda next ve redlinedan tam olarak memnun olan olmazken seoul cihazlarda genel olarak memnuniyet var. Zaten hızlı kanal geçişi ve uydudan güncelleme benim temel aradığım özellikti. Bu cihaz eğer anlatılan gibiyse tam istediğim özelliklere sahip. Fakat farklı iki model var. s-2000 olanı daha yeni sanırım. Fakat benim anlamadığım markaya ait internette bir site yok. Bu cihazları kullanan arkadaşlar varsa iki cihaz arasından hangisini tercih ederler acaba? Ayrıca artılarını eksilerini bizzat deneyerek gördükleri şekli ile yazsınlar lütfen. Hepsiburada da GT-5000 için indirim var. Bugün de son gün sanırım. Neredeyse bu indirimle birlikte iki cihazın fiyatı denk oluyor. Hepsiburada dan aldığım özellik bilgileri şu şekilde:
SEOUL GT-5000
Uydudan otomatik yazılım güncellemesi yapar, bilgisayardan yazılım güncellemesi gerektirmez Yeni Frekansları “OtoFocus” özelliğiyle frekans listesine otomatik ekler Kanalların frekansları değiştiğinde otomatik olarak bulup kanal listesine ekler Yeni kanal çıktığında otomatik olarak bulup kanal listesine ekler Kanal geçiş hızı 0,6 saniyenin altında bir süre ile çok hızlı cihazdır. İstenilen TV programını istenilen saatte otomatik başlatma özelliği Elektronik ürünlerdeki en kaliteli malzemeler kullanılarak üretilmiştir Fujitsu Ultrafast Chipset 16Mbit FLASH Bellek 64Mbit SDRAM RCA çıkışı Half ve FULL SCART çıkışları RF Modulator RS232 Girişinden de Yazılım /Veri / Key / Kanal Listesi Güncelleme DVB standartlarıyla tam uyumludur CE ve TÜV belgeleri mevcuttur Telekomunikasyon kurumu belgeleri mevcuttur 5000 Kanal Kapasitesi Uydudan yazılım güncelleme Uydudan Kanal Listesi güncelleme Mükemmel hızda kanal geçişleri ve uydu tanıma Kolay kullanım ve programlama Türkçe ve 4 seçilebilir dil 120 Uydu 255 Transponder Kolay Anten Kurulumu İçin Sinyal Seviye Göstergesi Yalnış Yazılım Atılması Durumunda Kendini Koruyabilen Flash Bellek Problem Çıkarmayan, Güçlü Elektronik Devreler Çok Düzensiz Elektrik Değişiminden Bile Etkilenmeyen Mükemmel Besleme Devresi Gerekli olan heryerde sinyal gösterge çubuğu Gelişmiş Kilit Sistemleri Sürekli Yazılım Desteği Merkezi Sistemlere Mükemmel Uyum Yayının Şifreleme Sistemi Ve Diğer Bilgileri Info Barda Gösterebilme Çoklu Taşıma Özelliği C/Ku band uydularından SCPC/MCPC yayınlarını alabilme Teletext, Altyazı Aynı yayını farklı dil seçenekleriyle seyredebilme 13/18 V 0/22 Khz ton kontrolleri Son kanalı hafızada tutabilme Kolay Ve Kullanışlı Menü Dizaynı Özel Tuner Hassasiyet Ayarı (LT) Mekanik ve Manyetik poleratör Değişken LNB polarite kontrolü TV`de Olmasa Da Cihazdan Teletext Ve Alt Yazı Desteği Auto Symbol ince ayar Ülkemizde kullanılan tüm LNB modellerine uyumlu Timer Kanal Reserve edebilme Resim dondurma, kare kare oynatma, zoom özellikler ile benzersiz Yayının şifre sistemini 5 sisteme kadar otomatik gösterebilme özelliği Sakla Fonksiyonu (İstediğiniz Ayarlar Ve Kanal Listesini Fabrika Ayarları Olarak Kaydederek İstenilen Anda Eski Duruma Dönmek) SMATV sistemlerine uyumlu Kategorili ve özel favori listesi Uydu seçimi ve tüm kanalları tek listede görebilme özelliği Ekranda 9 kanalı gösterme özelliği (bir tanesi canlı) Kapama – Açma düğmesiyle fiş ile uğraşmayı gerektirmez Donarak veya Kararmalı geçiş seçenekleri Radyo özelliği bulunmaktadır. RCA ve SCART kabloları kutu içersinde mevcuttur Uzaktan kumandalıdır. Ürün anten çıkışından tv ye bağlanabilmektedir. Modül ve kart girişi bulunmamaktadır.
SEOUL S-2000
Türkiye’de bir ilk !!! Hem CD’li hemde Uydudan güncellemeli dijital uydu alıcısı !!! Şimdi 280 mm’lik kompakt tasarımıyla inanılmaz küçük ve hızlı. Kutusunda yer alan CD’yi bilgisayarınıza taktığınızda, muhteşem bir sesli/görüntülü anlatım ile cihazınızın kurulumu, ayarlarının yapılması, kanalların açılması, yazılım yükleyicileri, kullanma kılavuzları… vb gibi birçok gerekli bilgiye anında ulaşacaksınız! Uydudan otomatik yazılım güncellemesi yapar, bilgisayardan yazılım güncellemesi gerektirmez Yeni Frekansları “OtoFocus” özelliğiyle frekans listesine otomatik ekler Yeni kanal çıktığında otomatik olarak bulup kanal listesine ekler Kanal geçiş hızı 0,6 saniyenin altında bir süre ile çok hızlı cihazdır. İstenilen TV programını istenilen saatte otomatik başlatma özelliği Elektronik ürünlerdeki en kaliteli malzemeler kullanılarak üretilmiştir Fujitsu Ultrafast Chipset 16Mbit FLASH Bellek 64Mbit SDRAM RCA çıkışı Half ve FULL SCART çıkışları RF Modulator RS232 Girişinden de Yazılım /Veri / Key / Kanal Listesi Güncelleme DVB standartlarıyla tam uyumludur CE ve TÜV belgeleri mevcuttur Telekomunikasyon kurumu belgeleri mevcuttur 5000 Kanal Kapasitesi Uydudan yazılım güncelleme Uydudan Kanal Listesi güncelleme Mükemmel hızda kanal geçişleri ve uydu tanıma Kolay kullanım ve programlama Türkçe ve 4 seçilebilir dil 120 Uydu 255 Transponder Kolay Anten Kurulumu İçin Sinyal Seviye Göstergesi Yalnış Yazılım Atılması Durumunda Kendini Koruyabilen Flash Bellek Problem Çıkarmayan, Güçlü Elektronik Devreler Çok Düzensiz Elektrik Değişiminden Bile Etkilenmeyen Mükemmel Besleme Devresi Gerekli olan heryerde sinyal gösterge çubuğu Gelişmiş Kilit Sistemleri Sürekli Yazılım Desteği Merkezi Sistemlere Mükemmel Uyum Yayının Şifreleme Sistemi Ve Diğer Bilgileri Info Barda Gösterebilme Çoklu Taşıma Özelliği C/Ku band uydularından SCPC/MCPC yayınlarını alabilme Teletext, Altyazı Aynı yayını farklı dil seçenekleriyle seyredebilme 13/18 V 0/22 Khz ton kontrolleri Son kanalı hafızada tutabilme Kolay Ve Kullanışlı Menü Dizaynı Özel Tuner Hassasiyet Ayarı (LT) Mekanik ve Manyetik poleratör Değişken LNB polarite kontrolü TV`de Olmasa Da Cihazdan Teletext Ve Alt Yazı Desteği Auto Symbol ince ayar Ülkemizde kullanılan tüm LNB modellerine uyumlu Timer Kanal Reserve edebilme Resim dondurma, kare kare oynatma, zoom özellikler ile benzersiz Yayının şifre sistemini 5 sisteme kadar otomatik gösterebilme özelliği Sakla Fonksiyonu (İstediğiniz Ayarlar Ve Kanal Listesini Fabrika Ayarları Olarak Kaydederek İstenilen Anda Eski Duruma Dönmek) SMATV sistemlerine uyumlu Kategorili ve özel favori listesi Uydu seçimi ve tüm kanalları tek listede görebilme özelliği Ekranda 9 kanalı gösterme özelliği (bir tanesi canlı) Kapama – Açma düğmesiyle fiş ile uğraşmayı gerektirmez Donarak veya Kararmalı geçiş seçenekleri Radyo özelliği bulunmaktadır. RCA ve SCART kabloları kutu içersinde mevcuttur Uzaktan kumandalıdır. Ürün anten çıkışından tv ye bağlanabilmektedir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ishtare -- 3 Nisan 2008; 11:33:08 >
kimse yorum yazmıyor bari ben okuyup ben cevaplayayım... az önce okudum seoul cihazlarda ses probleminin olduğunu ve malzeme kalitesinin çok adi olduğu yönünde bilgiler yazılmış... ne derece doğru bilemiyorum... yok mu şu konuya açıklık getirecek bu cihazı kullanan bir babayiğit
seoeul gt5000 kullanıcısıyım ve bu cihazdan çevremdekilerede aldık 12 tane her birey hepsi çok memnun ses problemi yok eskiden vardı ama şimdi yok bu cihaz tam f/p bir cihaz şuanda açılabilen tüm kanaları izleyebiliyorsun Saygılarımla...
arkadaşım malzeme kalitesi nasıl? birisi en uyduruk malzemelerden yapılımış diyor... kanal geçişleri, malzeme kalitesi, görüntü kalitesi, güncelleme, kumandası hakkında biraz daha detaylı bilgi alabilir miyim?
gt 5000 videosu izledim kanal geçişler çok iyi geldi bana kalitesi de orta karar dır herhalde o fiyat civarında yüksek kalite beklenmez. ama ben hala yumatu IQ ve seoul gt 5000 arasında karar veremdim
aslında fiyatlar arasında fazla fark yok neta 140 next 130 lira redline 120 lira seoul 95 lira eğer pişman etmeyecek cihaza kesin karar versem aradaki fiyat farkı önemli değil ama alıp keşke ötekini alsaydım demek de var... aslında seoul tam benim aradığım cihaz ama daha önceleri de biliyorum kalitesi ispatlanmamış ürünü alıp başımı ağrıtmak istemiyorum
arkadaşım bu gibi cihazların donanım kalitesi vasatı geçmez.bu firmalar işi uydudan güncelleme adında götürüyorlar. donanım kalitesi aramayın bu cihazlarda..