SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın >> Receiver modelleri

sugarboy -> SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (3 Nisan 2008; 11:31:18)

Arkadaşlar uzun incelemeler sonucunda next ve redlinedan tam olarak memnun olan olmazken seoul cihazlarda genel olarak memnuniyet var. Zaten hızlı kanal geçişi ve uydudan güncelleme benim temel aradığım özellikti. Bu cihaz eğer anlatılan gibiyse tam istediğim özelliklere sahip. Fakat farklı iki model var. s-2000 olanı daha yeni sanırım. Fakat benim anlamadığım markaya ait internette bir site yok. [sm=alala.gif] Bu cihazları kullanan arkadaşlar varsa iki cihaz arasından hangisini tercih ederler acaba? Ayrıca artılarını eksilerini bizzat deneyerek gördükleri şekli ile yazsınlar lütfen. Hepsiburada da GT-5000 için indirim var. Bugün de son gün sanırım. Neredeyse bu indirimle birlikte iki cihazın fiyatı denk oluyor. Hepsiburada dan aldığım özellik bilgileri şu şekilde:

SEOUL GT-5000

Uydudan otomatik yazılım güncellemesi yapar, bilgisayardan yazılım güncellemesi gerektirmez
Yeni Frekansları “OtoFocus” özelliğiyle frekans listesine otomatik ekler
Kanalların frekansları değiştiğinde otomatik olarak bulup kanal listesine ekler
Yeni kanal çıktığında otomatik olarak bulup kanal listesine ekler
Kanal geçiş hızı 0,6 saniyenin altında bir süre ile çok hızlı cihazdır.
İstenilen TV programını istenilen saatte otomatik başlatma özelliği
Elektronik ürünlerdeki en kaliteli malzemeler kullanılarak üretilmiştir
Fujitsu Ultrafast Chipset
16Mbit FLASH Bellek
64Mbit SDRAM
RCA çıkışı
Half ve FULL SCART çıkışları
RF Modulator
RS232 Girişinden de Yazılım /Veri / Key / Kanal Listesi Güncelleme
DVB standartlarıyla tam uyumludur
CE ve TÜV belgeleri mevcuttur
Telekomunikasyon kurumu belgeleri mevcuttur
5000 Kanal Kapasitesi
Uydudan yazılım güncelleme
Uydudan Kanal Listesi güncelleme
Mükemmel hızda kanal geçişleri ve uydu tanıma
Kolay kullanım ve programlama
Türkçe ve 4 seçilebilir dil
120 Uydu
255 Transponder
Kolay Anten Kurulumu İçin Sinyal Seviye Göstergesi
Yalnış Yazılım Atılması Durumunda Kendini Koruyabilen Flash Bellek
Problem Çıkarmayan, Güçlü Elektronik Devreler
Çok Düzensiz Elektrik Değişiminden Bile Etkilenmeyen Mükemmel Besleme Devresi
Gerekli olan heryerde sinyal gösterge çubuğu
Gelişmiş Kilit Sistemleri
Sürekli Yazılım Desteği
Merkezi Sistemlere Mükemmel Uyum
Yayının Şifreleme Sistemi Ve Diğer Bilgileri Info Barda Gösterebilme
Çoklu Taşıma Özelliği
C/Ku band uydularından SCPC/MCPC yayınlarını alabilme
Teletext, Altyazı
Aynı yayını farklı dil seçenekleriyle seyredebilme
13/18 V 0/22 Khz ton kontrolleri
Son kanalı hafızada tutabilme
Kolay Ve Kullanışlı Menü Dizaynı
Özel Tuner Hassasiyet Ayarı (LT)
Mekanik ve Manyetik poleratör
Değişken LNB polarite kontrolü
TV`de Olmasa Da Cihazdan Teletext Ve Alt Yazı Desteği
Auto Symbol ince ayar
Ülkemizde kullanılan tüm LNB modellerine uyumlu
Timer
Kanal Reserve edebilme
Resim dondurma, kare kare oynatma, zoom özellikler ile benzersiz
Yayının şifre sistemini 5 sisteme kadar otomatik gösterebilme özelliği
Sakla Fonksiyonu (İstediğiniz Ayarlar Ve Kanal Listesini Fabrika Ayarları Olarak Kaydederek İstenilen Anda Eski Duruma Dönmek)
SMATV sistemlerine uyumlu
Kategorili ve özel favori listesi
Uydu seçimi ve tüm kanalları tek listede görebilme özelliği
Ekranda 9 kanalı gösterme özelliği (bir tanesi canlı)
Kapama – Açma düğmesiyle fiş ile uğraşmayı gerektirmez
Donarak veya Kararmalı geçiş seçenekleri
Radyo özelliği bulunmaktadır.
RCA ve SCART kabloları kutu içersinde mevcuttur
Uzaktan kumandalıdır.
Ürün anten çıkışından tv ye bağlanabilmektedir.
Modül ve kart girişi bulunmamaktadır.

SEOUL S-2000

Türkiye’de bir ilk !!! Hem CD’li hemde Uydudan güncellemeli dijital uydu alıcısı !!!
Şimdi 280 mm’lik kompakt tasarımıyla inanılmaz küçük ve hızlı.
Kutusunda yer alan CD’yi bilgisayarınıza taktığınızda, muhteşem bir sesli/görüntülü anlatım ile cihazınızın kurulumu, ayarlarının yapılması, kanalların açılması, yazılım yükleyicileri, kullanma kılavuzları… vb gibi birçok gerekli bilgiye anında ulaşacaksınız!
Uydudan otomatik yazılım güncellemesi yapar, bilgisayardan yazılım güncellemesi gerektirmez
Yeni Frekansları “OtoFocus” özelliğiyle frekans listesine otomatik ekler
Yeni kanal çıktığında otomatik olarak bulup kanal listesine ekler
Kanal geçiş hızı 0,6 saniyenin altında bir süre ile çok hızlı cihazdır.
İstenilen TV programını istenilen saatte otomatik başlatma özelliği
Elektronik ürünlerdeki en kaliteli malzemeler kullanılarak üretilmiştir
Fujitsu Ultrafast Chipset
16Mbit FLASH Bellek
64Mbit SDRAM
RCA çıkışı
Half ve FULL SCART çıkışları
RF Modulator
RS232 Girişinden de Yazılım /Veri / Key / Kanal Listesi Güncelleme
DVB standartlarıyla tam uyumludur
CE ve TÜV belgeleri mevcuttur
Telekomunikasyon kurumu belgeleri mevcuttur
5000 Kanal Kapasitesi
Uydudan yazılım güncelleme
Uydudan Kanal Listesi güncelleme
Mükemmel hızda kanal geçişleri ve uydu tanıma
Kolay kullanım ve programlama
Türkçe ve 4 seçilebilir dil
120 Uydu
255 Transponder
Kolay Anten Kurulumu İçin Sinyal Seviye Göstergesi
Yalnış Yazılım Atılması Durumunda Kendini Koruyabilen Flash Bellek
Problem Çıkarmayan, Güçlü Elektronik Devreler
Çok Düzensiz Elektrik Değişiminden Bile Etkilenmeyen Mükemmel Besleme Devresi
Gerekli olan heryerde sinyal gösterge çubuğu
Gelişmiş Kilit Sistemleri
Sürekli Yazılım Desteği
Merkezi Sistemlere Mükemmel Uyum
Yayının Şifreleme Sistemi Ve Diğer Bilgileri Info Barda Gösterebilme
Çoklu Taşıma Özelliği
C/Ku band uydularından SCPC/MCPC yayınlarını alabilme
Teletext, Altyazı
Aynı yayını farklı dil seçenekleriyle seyredebilme
13/18 V 0/22 Khz ton kontrolleri
Son kanalı hafızada tutabilme
Kolay Ve Kullanışlı Menü Dizaynı
Özel Tuner Hassasiyet Ayarı (LT)
Mekanik ve Manyetik poleratör
Değişken LNB polarite kontrolü
TV`de Olmasa Da Cihazdan Teletext Ve Alt Yazı Desteği
Auto Symbol ince ayar
Ülkemizde kullanılan tüm LNB modellerine uyumlu
Timer
Kanal Reserve edebilme
Resim dondurma, kare kare oynatma, zoom özellikler ile benzersiz
Yayının şifre sistemini 5 sisteme kadar otomatik gösterebilme özelliği
Sakla Fonksiyonu (İstediğiniz Ayarlar Ve Kanal Listesini Fabrika Ayarları Olarak Kaydederek İstenilen Anda Eski Duruma Dönmek)
SMATV sistemlerine uyumlu
Kategorili ve özel favori listesi
Uydu seçimi ve tüm kanalları tek listede görebilme özelliği
Ekranda 9 kanalı gösterme özelliği (bir tanesi canlı)
Kapama – Açma düğmesiyle fiş ile uğraşmayı gerektirmez
Donarak veya Kararmalı geçiş seçenekleri
Radyo özelliği bulunmaktadır.
RCA ve SCART kabloları kutu içersinde mevcuttur
Uzaktan kumandalıdır.
Ürün anten çıkışından tv ye bağlanabilmektedir.

sugarboy -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (3 Nisan 2008; 12:54:50)

kimse yorum yazmıyor bari ben okuyup ben cevaplayayım... az önce okudum seoul cihazlarda ses probleminin olduğunu ve malzeme kalitesinin çok adi olduğu yönünde bilgiler yazılmış... ne derece doğru bilemiyorum... yok mu şu konuya açıklık getirecek bu cihazı kullanan bir babayiğit [sm=s15.gif]

Uxexes -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (3 Nisan 2008; 13:10:07)

seoeul gt5000 kullanıcısıyım ve bu cihazdan çevremdekilerede aldık 12 tane her birey hepsi çok memnun ses problemi yok eskiden vardı ama şimdi yok bu cihaz tam f/p bir cihaz şuanda açılabilen tüm kanaları izleyebiliyorsun Saygılarımla...[:'(]

sugarboy -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (3 Nisan 2008; 13:17:56)

arkadaşım malzeme kalitesi nasıl? birisi en uyduruk malzemelerden yapılımış diyor... kanal geçişleri, malzeme kalitesi, görüntü kalitesi, güncelleme, kumandası hakkında biraz daha detaylı bilgi alabilir miyim?

isa6n -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (3 Nisan 2008; 13:29:21)

gt 5000 videosu izledim kanal geçişler çok iyi geldi bana
kalitesi de orta karar dır herhalde o fiyat civarında yüksek kalite beklenmez.
ama ben hala yumatu IQ ve seoul gt 5000 arasında karar veremdim [sm=alsaa.gif]

sugarboy -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (3 Nisan 2008; 13:41:47)

aslında fiyatlar arasında fazla fark yok
neta 140 next 130 lira redline 120 lira seoul 95 lira
eğer pişman etmeyecek cihaza kesin karar versem aradaki fiyat farkı önemli değil ama
alıp keşke ötekini alsaydım demek de var... aslında seoul tam benim aradığım cihaz ama daha önceleri de biliyorum kalitesi ispatlanmamış ürünü alıp başımı ağrıtmak istemiyorum [sm=s15.gif]

Uxexes -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (3 Nisan 2008; 14:04:14)

malzeme kalitesi dış kasa iyi değil okadarda kötü değil ben tavsiye ederim ne azından redline ve neta dan iyi onu biliyorum tercih sana kalmış[:'(]

ertugrulgazi -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (3 Nisan 2008; 14:11:55)

arkadaşım bu gibi cihazların donanım kalitesi vasatı geçmez.bu firmalar işi uydudan güncelleme adında götürüyorlar. donanım kalitesi aramayın bu cihazlarda..

sugarboy -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (3 Nisan 2008; 14:50:23)

redline ve netadan iyi mi malzeme kalitesi [sm=alala.gif]

ertugrulgazi -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (3 Nisan 2008; 14:53:40)

seul de vasat malzeme kullanıyor...

sugarboy -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (3 Nisan 2008; 14:57:53)

ya öyle taş gibi bir cihaz aramıyorum elbette ama çok uyduruk bişi olmasın mesela çok ısınıp etmesin çok fazla beklentim yok normal beklentiler bunlar

ertugrulgazi -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (3 Nisan 2008; 15:00:31)

seul veya redline alacagına hem onlardan geri kalmaz hemde fiyatı onların dahada altındaki yumatu IQ serileri var. 65-70 ytl ..

sugarboy -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (3 Nisan 2008; 15:16:30)

yumatu çok uyduruk geliyor nedense bi güvensizlik var içimde [sm=biggrinking.gif]

ertugrulgazi -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (3 Nisan 2008; 15:20:12)

alternatifler önünde kararını vermen gerekiyor..

sugarboy -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (3 Nisan 2008; 15:24:24)

ben yine seoul gt 5000 alayım en iyisi [sm=biggrinking.gif]

ertugrulgazi -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (3 Nisan 2008; 15:31:29)

hayırlısı olsun..

sugarboy -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (3 Nisan 2008; 15:41:21)

saolasın [sm=ok.gif]

quote:

Orjinalden alıntı: ertugrulgazi

hayırlısı olsun..

bodrumlu2 -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (5 Nisan 2008; 0:12:43)

quote:

Orjinalden alıntı: ishtare

ben yine seoul gt 5000 alayım en iyisi [sm=biggrinking.gif]

Hayırlı olsun..[sm=s15.gif]

isa6n -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (5 Nisan 2008; 8:43:28)

bugün öğleden sonra ulus konya sokağa gidiyorum uydu bakmaya seoul gt 5000 almak için gidiyorum eğer bulamazsam yumatu IQ ile dönerim diye kendimi hazırladım [sm=biggrinking.gif] inşallah pişman olmayız.

ist_Mail -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (5 Nisan 2008; 9:14:51)

Alınca izlenimlerini yazarsın... [:'(]

sugarboy -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (5 Nisan 2008; 11:00:03)

sabırsızlıkla bekliyorum incelemelerini [sm=biggrinking.gif]

bodrumlu2 -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (5 Nisan 2008; 12:27:36)

quote:

sabırsızlıkla bekliyorum incelemelerini [sm=biggrinking.gif]

[8D][8D]

tavas -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (5 Nisan 2008; 12:30:15)

izlenimlerinizi paylaşırsanız teşekkür ederim[:)]

tavas -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (5 Nisan 2008; 12:37:04)

seoul S 2000 ve inpax 2007 smal süper bu cihazılar da öneriyorlar kullanan var mı?

isa6n -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (5 Nisan 2008; 14:18:56)

Arkadaşlar bugün gittim 11 gibi konya sokağa seoul GT 5000 yok [sm=akuma.gif] s2000 var 1-2 dükkanda 120 YTL diyorlar.Nette daha makul fiyatda vardı.
Dedim seoul bulamayacaz yumatu alalım kimse yumatu tavsiye etmedi dükkanın birinde amca sağolsun çok yardımcı oldu dedi seoul alacaksan al da yumatı boşver bende var ama tavsiye etmem dedi nie dedim kutudan garanti kağıdını çıkardı telefonu verdi elime ankaradaki servislerden şu 3 ünü ara bi sor bakalım hangisi bakıor ?? şaşırdım dedim servis zaten nesini sorcam yumatu servisini arayıpda yumatu receviere bakıormusunuz diye sorulurmu dedim amca güldü dedi bi sor sen yinede dedi ilk 2 numarayı aradım adamlar garantili cihazlarada ücreti ile bakıoruz dedi şaşırdım dedim servis değilmisiniz siz yok dedi kapattı.
bende yumatu almadan geldim GT 5000 bulamadım nerden bulacaz yaf.

ist_Mail -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (5 Nisan 2008; 14:34:58)

Allah Allah ilginç yani... [sm=s15.gif]

-IceMan- -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (5 Nisan 2008; 15:23:24)

quote:

Orjinalden alıntı: isa6n

Arkadaşlar bugün gittim 11 gibi konya sokağa seoul GT 5000 yok [sm=akuma.gif] s2000 var 1-2 dükkanda 120 YTL diyorlar.Nette daha makul fiyatda vardı.
Dedim seoul bulamayacaz yumatu alalım kimse yumatu tavsiye etmedi dükkanın birinde amca sağolsun çok yardımcı oldu dedi seoul alacaksan al da yumatı boşver bende var ama tavsiye etmem dedi nie dedim kutudan garanti kağıdını çıkardı telefonu verdi elime ankaradaki servislerden şu 3 ünü ara bi sor bakalım hangisi bakıor ?? şaşırdım dedim servis zaten nesini sorcam yumatu servisini arayıpda yumatu receviere bakıormusunuz diye sorulurmu dedim amca güldü dedi bi sor sen yinede dedi ilk 2 numarayı aradım adamlar garantili cihazlarada ücreti ile bakıoruz dedi şaşırdım dedim servis değilmisiniz siz yok dedi kapattı.

dostum konya sokağın çıkışına yakın seoullerin ana bayii özlem elektronik var.oradan bulabilirsin.minibüslerin gidiş istikametinde sağda.[:'(]

isa6n -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (5 Nisan 2008; 16:51:46)

quote:

Orjinalden alıntı: -IceMan-

quote:

dostum konya sokağın çıkışına yakın seoullerin ana bayii özlem elektronik var.oradan bulabilirsin.minibüslerin gidiş istikametinde sağda.[:'(]

evet hocam orayı başka biyerden öğrenmiştim ve gitmeden aramıştım çok faiş fiyat sölemişlerdi.
150 YTL civarı fiyat vermişti [sm=fkr.gif]
shobbo var ama ordan da hiç alışveriş yapmadım alsammı almasammı diye kaldım ortada.

SaB_ -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (5 Nisan 2008; 17:11:44)

quote:

quote:

quote:

evet hocam orayı başka biyerden öğrenmiştim ve gitmeden aramıştım çok faiş fiyat sölemişlerdi.
150 YTL civarı fiyat vermişti [sm=fkr.gif]
shobbo var ama ordan da hiç alışveriş yapmadım alsammı almasammı diye kaldım ortada.

Aman arkadaşoım shobbo dan alışveriş etmekten kaçın bence.. Ben Seoul Gt - 5000 modelini shobbo dan aldım 2 günde göndermelerine rağmen o 2 gün beni uykusuz bırakmayı başardılar! Sağolsunlar önce %20 indirim kampanyasında yararlanmamı engellediler, sonra da hiç bir maile cevap vermeyip ayrıca telefonlarını da açmayarak dolandırılmış hissi verdiler.. [:D] 10 Ytl daha ucuz olsun diye böyle sitelerden alışveriş etmeye değmez.. gt - 5000 e gelince ben daha önce böyle bir uydu alıcısına rastlamadım. Senelerdir digiturk kullanırım ayrıca 1 ay kadar önce d-smart ta almıştım ama verdiğim paralara şimdi acıyorum! Aleti kurması zaten inanılmaz kolay ve taktığım andan itibaren hiç bir ayara gerek kalmadan bütün kanalları çözdü! Ayırca menüsü çok basit ve işlemler çok kolay yapılabilir. Benim uydu sinyalim %70 in üstüne çıkmamasına rağmen çözülmeyen sadece 5 kanala faln rastladım onlarda kalsın yani farketmez zaten 350 kanal izlenmez.. [:'(]

sugarboy -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (5 Nisan 2008; 17:24:25)

hacu yumatu zaten benim içime de sinmiyordu en iyisi seoul gibi duruyor yine
@SaB_ : dostum cihazın hayırlı olsun... kanal geçiş hızları hakkında bilgi verebilir misin? ayrıca cihazın kumandası kullanışlı mı? güncelleme yaparken çok bekliyor musun? adi bir cihaz izlenimi mi var? acil cevap bekliyorum senden ona göre bende o cihazdan alacam ama lütfen ayrıntılı ve detaylı bilgi verir misin? sana güveniyorum [sm=You_Rock_Emoticon.gif]

unpop -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (5 Nisan 2008; 18:38:18)

Seoul Gt - 5000 in çözdüğü kanal listesi var mı bir yerde , özellikle xxx olanlar ?

-IceMan- -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (5 Nisan 2008; 18:39:25)

quote:

@SaB_ : dostum cihazın hayırlı olsun... kanal geçiş hızları hakkında bilgi verebilir misin? ayrıca cihazın kumandası kullanışlı mı? güncelleme yaparken çok bekliyor musun? adi bir cihaz izlenimi mi var? acil cevap bekliyorum senden ona göre bende o cihazdan alacam ama lütfen ayrıntılı ve detaylı bilgi verir misin? sana güveniyorum [sm=You_Rock_Emoticon.gif]

hiç düşünme almak için.bende seoul s2000 modelini kullanıyorum.kanal geçişleri alınan sinyal seviyesine göre deiğişir.ama seoul de sinyal seviyesi ne olursa olsun 1 saniyenin altında.gücelleme işini zaten otamatik olarak yapıyor.senin bu işlerle uğraşmana gerek yok.ayrıca menüden gerekli ayarlamaları yaparsan standby da iken bile güncelleme yapabiliyor.şuan tek çanak kullandığım için şifre çözme konusunda fikrim yok.ama araştırmalarıma göre çözemediği kanal çok azmış.ayrıca götüntü kalitesi çok dandik bir scart kablosu kullanmama ve 25 m kabloya rağmen gayet güzel hafifte olsa harhangi bir karıncalanma yok.ses gelince çok kısık seste hafif dip ses geliyor oda gördüğüm kadarıyla bütün uydu alıcılarında var yani rahasız edici bir durum değil.yani alamk için hiç düşünmeyin.[:'(]ayrıca en ucuz fiyatlar malesef net satışların da.bende konya sokakatan aldım fakat 20 ytl gibi fazla verdim.fikir olsun diye iki link vereyim.
http://www.hepsiburada.com/department.aspx?CategoryID=155057&sp=brand=seoul
http://www.karabalikelektronik.com/catinfo.asp?cid=62

isa6n -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (5 Nisan 2008; 19:15:06)

quote:

quote:

hiç düşünme almak için.bende seoul s2000 modelini kullanıyorum.kanal geçişleri alınan sinyal seviyesine göre deiğişir.ama seoul de sinyal seviyesi ne olursa olsun 1 saniyenin altında.gücelleme işini zaten otamatik olarak yapıyor.senin bu işlerle uğraşmana gerek yok.ayrıca menüden gerekli ayarlamaları yaparsan standby da iken bile güncelleme yapabiliyor.şuan tek çanak kullandığım için şifre çözme konusunda fikrim yok.ama araştırmalarıma göre çözemediği kanal çok azmış.ayrıca götüntü kalitesi çok dandik bir scart kablosu kullanmama ve 25 m kabloya rağmen gayet güzel hafifte olsa harhangi bir karıncalanma yok.ses gelince çok kısık seste hafif dip ses geliyor oda gördüğüm kadarıyla bütün uydu alıcılarında var yani rahasız edici bir durum değil.yani alamk için hiç düşünmeyin.[:'(]ayrıca en ucuz fiyatlar malesef net satışların da.bende konya sokakatan aldım fakat 20 ytl gibi fazla verdim.fikir olsun diye iki link vereyim.
http://www.hepsiburada.com/department.aspx?CategoryID=155057&sp=brand=seoul
http://www.karabalikelektronik.com/catinfo.asp?cid=62

püff başka hiçbiyerde yok yaf nası iş se [sm=akuma.gif]

unpop -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (5 Nisan 2008; 19:19:01)

sadece mult ve polsat açıyormuş sanırım, benim decktron da onları açıyor zaten üstelik 79 ytl [:D]

isa6n -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (5 Nisan 2008; 19:35:58)

quote:

Orjinalden alıntı: unpop

sadece mult ve polsat açıyormuş sanırım, benim decktron da onları açıyor zaten üstelik 79 ytl [:D]

hocam yumatu da açıyodur 65 YTL ye veriordu bugün ama servis yok yukarda yazdığım gibi haliyle yazılım destek de olacağını sanmıorum servisi olmayan bi firma yazılım destek le işi olmaz gibi.

e.b.a.i -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (5 Nisan 2008; 22:33:59)

Ben bugün REDLİNE RL-100CSX aldım ve çok memnunum ama bana derseniz kanal geçiş hızı konusunda tabiiki seoul (bestech) daha hızlı,ama bugün bu işi yapan arkadaşlarımla görüştüm bana seoul için güvence vermediler,sattıkları halde,ama redline 7 yıldır bu uydudan günceleme işini yapıyor,vede fiyatıda baya iyi oldugu için 110 ytl hemen aldım baya iyi uydudan,baya kanal güncelliyor (açıyor)bana yeterli geldi.

ve dün gene izmir bit pazarında bestech(seoul) 110 ytl iken bugün bana aynı satıcı 145 ytl fiyat veridnce ve sordugum h,ç soruya cevap veremeyince kafayı iyice bozdum ve arkadaşlarımda yıllardırda kullandıkları memnun oldukları cihazı aldım,şu an iyi vede ucuz oldugu için yazılım derdi olmadıgı için idare edecegiz,geçmişte 2 modül girişlli ve gömülü modüllü cihaz aldıkta ne oldu o kadar para verdik şu an FTA gibi çalışıyor.

Almak isteyenlere tavsiye ederim.

iyi akşamlar.

SaB_ -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (5 Nisan 2008; 23:40:06)

quote:

[;)] Kanal geçiş hızı çok iyi şöyle söliyim uydu çekiş kuvveti %65 civarında kalitesi %85 civarında sürekli kanal geçişi 1 saniyenin altında.. Kumandası da kullanuşlı sayılır gayet basit kullanım açısından.. Bende adi bir cihaz izlenimi yaratmadı açıkcası zaten 100 ytl ye daha fazlasını bekleyemezsin hatta o paraya asla elde edemeyeceğin bi hizmet alıyosun diyebilirim, kutusunun içinden her türlü aparatı, çok anlaşılır bi kullanma kılavuzu hatta kumanda pili bile çıkıyor! Dediğim gibi bu paraya böle bir cihaz olacağını sanmıyorum ki ben hala şaşkınım çünkü bu kadarını beklemiyordum.. Servislerinin yaygın olması da insana güven veriyor ayrıca 3 yıl garantisi var! bu devirde hangi teknoloji 3 yıl kalıcı olabiliyor sen düşün.. bence hiç düşünmeden al, herkese de tavsiye ederim.. [:'(]

ertugrulgazi -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (6 Nisan 2008; 1:02:26)

bu ududan güncelleme işine fazla bel baglamayın bir gün gelir sona erebilir..

bodrumlu2 -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (6 Nisan 2008; 1:18:11)

quote:

bu ududan güncelleme işine fazla bel baglamayın bir gün gelir sona erebilir..

+1 Evet onun yanında başka kriterlerinizi de sağlamasını bekleyiniz..[:'(]

ertugrulgazi -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (6 Nisan 2008; 1:21:29)

cihaz alırken öncelikli tercihiniz bu şekilde belirleyin.
1-donanım kalitesi
2-görüntü kalitesi
3-yazılım destegi
4-stabil çalışması
5-arıza verme olasılıgı minumum düzeyde olması

-IceMan- -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (6 Nisan 2008; 2:47:36)

quote:

1-donanım kalitesi
2-görüntü kalitesi
3-yazılım destegi
4-stabil çalışması

1-hercihazın en az 2 sene zaten garatisi var
2-gm ve next in birkaç modelini gördüm izledim.benim şimdi kullnadığım s2000 le hiç farkı yok.
3-şimdilik uydudan idare ediyor.ama bu taleple daha uzun süre kesilmeyeceği kesin.uydudan kesilse bile firma kapanmadığı sürece seri kablodan iş halledilir herhalde.
4-1haftadır kullnıyorum herhangi bir sorun görmedim.ayrıca uzun süre kullanan insanlarında önemli bir sorunu olmamış
5-garantisi var hallolur.

sugarboy -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (6 Nisan 2008; 10:00:05)

evet haklısınız arkadaşlar bu fiyata alınabilecek en iyi cihaz bu ama benim aklıma son bir soru takıldı o da şu arkadan gelen dip ses olayı... bir çok kişide bu sesten bahsetmiş... benim şu an kullandığım goldmasterdan böyle bir ses gelmiyor... nasıl bir ses merak ettim doğrusu... eğer bu sesin çözümü varsa hiç düşünmeden alıyorum artık [sm=ok.gif]

ertugrulgazi -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (6 Nisan 2008; 11:42:09)

quote:

quote:

1-donanım kalitesi
2-görüntü kalitesi
3-yazılım destegi
4-stabil çalışması

2-gm ve next in birkaç modelini gördüm izledim.benim şimdi kullnadığım s2000 le hiç farkı yok.
3-şimdilik uydudan idare ediyor.ama bu taleple daha uzun süre kesilmeyeceği kesin.uydudan kesilse bile firma kapanmadığı sürece seri kablodan iş halledilir herhalde.
4-1haftadır kullnıyorum herhangi bir sorun görmedim.ayrıca uzun süre kullanan insanlarında önemli bir sorunu olmamış

teknik konulara girerseniz elinizdeki bilgileri paylaşmanız lagzım.
hangi işlemci kullanılıyor tuner markası ne bunları yazında insanlar bilgilensin.
yoksa sözler havada kalır.
örnek
GOLDMASTER SAT 9450 CI DİJİTAL 2 MODÜL GİRİŞLİ

* Samsung Tuner İle Mükemmel Çekim Gücü

* IBM Chipset İle Mükemmel Hız Ve Performans

* 12 Dilde Menü

* Teletex, Altyazı Ve Çok Kaliteli 5 Oyun

* Kanal Yayın Bilgilerini Gösteren Epg

* 2 Mb flsh bellek

* Ekranı 16 kareye bölme özelliği

* İnternet Üzerinden Yazılım Versiyonu Yükseltebilme

* Gelişmiş Kilit Sistemleri

* Svideo (CI modelinde mevcuttur)

* Optik dijital ses çıkışı

* Sakla fonksiyonu (istediğiniz ayarlar ve kanal listesini fabrika ayarları olarak kaydederek istenilen anda eski duruma dönmek)

* Yayının şifreleme sistemi ve diğer bilgileri info barda gösterebilme

* Çok hızlı kanal geçisi ve uydu tarama hızı

* Çok çeşitli türlerde kanal listesini sıralama

* Gerekli olan heryerde sinyal gösterge çubuğu

* Merkezi sistemlere mükemmel uyum

* Sürekli yazılım desteği

* Favori listesi

* Çoklu taşıma özelliği

* Kolay ve kullanışlı menü dizaynı

* Kolay anten kurulum için sinya seviye göstergesi

* Yanlış yazılım atılması durumunda kendini koruyan flsh bellek

* Problem çıkarmayan güçlü elektronik devreler

* Çok düzensiz elektrik değişiminden bile etkilenmeyen mükemmel besleme devresi

* 255 uydu ve 3000 transponder

* 3 YIL GARANTİ

-IceMan- -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (6 Nisan 2008; 14:21:44)

quote:

quote:

quote:

1-donanım kalitesi
2-görüntü kalitesi
3-yazılım destegi
4-stabil çalışması

teknik konulara girerseniz elinizdeki bilgileri paylaşmanız lagzım.
hangi işlemci kullanılıyor tuner markası ne bunları yazında insanlar bilgilensin.
yoksa sözler havada kalır.
örnek
GOLDMASTER SAT 9450 CI DİJİTAL 2 MODÜL GİRİŞLİ

* Samsung Tuner İle Mükemmel Çekim Gücü

* IBM Chipset İle Mükemmel Hız Ve Performans

* 12 Dilde Menü

* Teletex, Altyazı Ve Çok Kaliteli 5 Oyun

* Kanal Yayın Bilgilerini Gösteren Epg

* 2 Mb flsh bellek

* Ekranı 16 kareye bölme özelliği

* İnternet Üzerinden Yazılım Versiyonu Yükseltebilme

* Gelişmiş Kilit Sistemleri

* Svideo (CI modelinde mevcuttur)

* Optik dijital ses çıkışı

* Sakla fonksiyonu (istediğiniz ayarlar ve kanal listesini fabrika ayarları olarak kaydederek istenilen anda eski duruma dönmek)

* Yayının şifreleme sistemi ve diğer bilgileri info barda gösterebilme

* Çok hızlı kanal geçisi ve uydu tarama hızı

* Çok çeşitli türlerde kanal listesini sıralama

* Gerekli olan heryerde sinyal gösterge çubuğu

* Merkezi sistemlere mükemmel uyum

* Sürekli yazılım desteği

* Favori listesi

* Çoklu taşıma özelliği

* Kolay ve kullanışlı menü dizaynı

* Kolay anten kurulum için sinya seviye göstergesi

* Yanlış yazılım atılması durumunda kendini koruyan flsh bellek

* Problem çıkarmayan güçlü elektronik devreler

* Çok düzensiz elektrik değişiminden bile etkilenmeyen mükemmel besleme devresi

* 255 uydu ve 3000 transponder

* 3 YIL GARANTİ

SEOUL S2000
# Türkiye’de bir ilk !!! Hem CD’li hemde Uydudan güncellemeli dijital uydu alıcısı !!!
# Şimdi 280 mm’lik kompakt tasarımıyla inanılmaz küçük ve hızlı.
# Kutusunda yer alan CD’yi bilgisayarınıza taktığınızda, muhteşem bir sesli/görüntülü anlatım ile cihazınızın kurulumu, ayarlarının yapılması, kanalların açılması, yazılım yükleyicileri, kullanma kılavuzları… vb gibi birçok gerekli bilgiye anında ulaşacaksınız!
# Uydudan otomatik yazılım güncellemesi yapar, bilgisayardan yazılım güncellemesi gerektirmez
# Yeni Frekansları “otoFocus” özelliğiyle frekans listesine otomatik ekler
# Yeni kanal çıktığında otomatik olarak bulup kanal listesine ekler
# Kanal geçiş hızı 0,6 saniyenin altında bir süre ile çok hızlı cihazdır.
# İstenilen TV programını istenilen saatte otomatik başlatma özelliği
# Elektronik ürünlerdeki en kaliteli malzemeler kullanılarak üretilmiştir
# Fujitsu Ultrafast Chipset
# 16Mbit FLASH Bellek
# 64Mbit SDRAM
# RCA çıkışı
# Half ve FULL SCART çıkışları
# RF Modulator
# RS232 Girişinden de Yazılım /Veri / Key / Kanal Listesi Güncelleme
# DVB standartlarıyla tam uyumludur
# CE ve TÜV belgeleri mevcuttur
# Telekomunikasyon kurumu belgeleri mevcuttur
# 5000 Kanal Kapasitesi
# Uydudan yazılım güncelleme
# Uydudan Kanal Listesi güncelleme
# Mükemmel hızda kanal geçişleri ve uydu tanıma
# Kolay kullanım ve programlama
# Türkçe ve 4 seçilebilir dil
# 120 Uydu
# 255 Transponder
# Kolay Anten Kurulumu İçin Sinyal Seviye Göstergesi
# Yalnış Yazılım Atılması Durumunda Kendini Koruyabilen Flash Bellek
# Problem Çıkarmayan, Güçlü Elektronik Devreler
# Çok Düzensiz Elektrik Değişiminden Bile Etkilenmeyen Mükemmel Besleme Devresi
# Gerekli olan heryerde sinyal gösterge çubuğu
# Gelişmiş Kilit Sistemleri
# Sürekli Yazılım Desteği
# Merkezi Sistemlere Mükemmel Uyum
# Yayının Şifreleme Sistemi Ve Diğer Bilgileri Info Barda Gösterebilme
# Çoklu Taşıma Özelliği
# C/Ku band uydularından SCPC/MCPC yayınlarını alabilme
# Teletext, Altyazı
# Aynı yayını farklı dil seçenekleriyle seyredebilme
# 13/18 V 0/22 Khz ton kontrolleri
# Son kanalı hafızada tutabilme
# Kolay Ve Kullanışlı Menü Dizaynı
# Özel Tuner Hassasiyet Ayarı (LT)
# Mekanik ve Manyetik poleratör
# Değişken LNB polarite kontrolü
# TV`de Olmasa Da Cihazdan Teletext Ve Alt Yazı Desteği
# Auto Symbol ince ayar
# Ülkemizde kullanılan tüm LNB modellerine uyumlu
# Timer
# Kanal Reserve edebilme
# Resim dondurma, kare kare oynatma, zoom özellikler ile benzersiz
# Yayının şifre sistemini 5 sisteme kadar otomatik gösterebilme özelliği
# Sakla Fonksiyonu (İstediğiniz Ayarlar Ve Kanal Listesini Fabrika Ayarları Olarak Kaydederek İstenilen Anda Eski Duruma Dönmek)
# SMATV sistemlerine uyumlu
# Kategorili ve özel favori listesi
# Uydu seçimi ve tüm kanalları tek listede görebilme özelliği
# Ekranda 9 kanalı gösterme özelliği (bir tanesi canlı)
# Kapama – Açma düğmesiyle fiş ile uğraşmayı gerektirmez
# Donarak veya Kararmalı geçiş seçenekleri
# Radyo özelliği bulunmaktadır.
# RCA ve SCART kabloları kutu içersinde mevcuttur
# Uzaktan kumandalıdır.
# Ürün anten çıkışından tv ye bağlanabilmektedir.
# Modül ve kart girişi bulunmamaktadır.
bunları daha önceki bu komuda vermiştim.http://resim.donanimhaber.com/m_22296371/mpage_1/key_//tm.htm#22349593
benim amacım marka fanatikliği yapmak değil.en ucuza kaliteli ürün sahibi olmaktır.gm 9450cı fiyatı yakşlaşık 200ytl ama benim kullandığım s2000 ni fiyatı 100ytl.sizce önerdiğiniz cihazda 100 ytl farka değecek bi özellik varmı.bence yok buyrun kendiniz kaşılaştırın.s2000 kanal geçişi 1 saniyenin latında kendi kendisini şuan için güncelliyor.goldmaster in aynı özellikte olan bir cihazı 200 ytl yani sizce bu mantıklımı ayrıca yazımlım işinde vasat olduğu da bir gerçek.hem goldmaster bu kadar iyi doanıma sahipte neden 2 sene garantili.seoul hakkında internette yüzlerce olumlu yorum buldum.herkes memnun yani araştırma yapmadan almadım.en başta goldmaster almıştım ama ama geri iade ettim ve seoul aldım.aynı cihaz için çok para vermeye gerek yok.kullnıcı yorumları ve cihazın kalitesi ortada kararı siz verin artık.

saygılar...

ertugrulgazi -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (6 Nisan 2008; 14:48:08)

hangi marka tuner kullanıyorlar belirtilmemiş.SAMSUNG mu SHARP mı yoksa dandik bir tunermi.
fijutsu işlemcisi IBM in yanında hiç kalır.
ayrıcada elma ile armudu birbirine karıştırıyorsunuz.
siz bu cihaz bilgilerini aktarırken bile sizin için yazılım destegi önceliginiz oldugunu anlıyorum.
siz bu yorumları yazarken donanım kaitesinin hangi kriterlere göre belirlendigini biliyormusunuz.
goldmaster cihazlarının içinde topfield tabanlı cihazların daha iyi oldugunu biliyormusunuz.

donanım kalitesini belirliyenlerin başında işlemci ve tuner geliyor.

buda topfield boradlı goldmaster cihazlarında var

* Samsung Tuner İle Mükemmel Çekim Gücü ***

* IBM Chipset İle Mükemmel Hız Ve Performans ***

koko69 -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (6 Nisan 2008; 16:03:31)

Seoul cihazlar için açılmış bir topic olduğu için yazma gereği duydum. Almayı düşünen bir arkadaş kullanıcı yorumu istemiş. Gerçi şu anda konu biraz sapmış görünüyor. Başka marka ve modellerin de konuşulduğu bir topic olmuş.Ben de kullanıcı yorumu yapmak istiyorum izninizle :)

GT 5000 modelini kullanmış biri olarak aldığımda ki fiyatı icabı 5 ay evvel 115 civarıydı sanırım parasının hakkını veren bir cihaz diyebilirim. Bu yeni çıkan model o zaman yoktu. Dolasıyla S-2000 modelini kullanmadım ama ürün bilgilerini okudum ve açıkcası GT 5000 modeli yeterli derim. İki model arasında bariz bir fark zaten görünmüyor.

Ayrıca GT 5000 yazmak gerekirse ilk defa uydu alıcısı kullanacak kişiler için oldukça tatminkar sonuç veriyor kullanıcı memnuniyeti açısından. Her zaman şunu unutmayalım donanım kalitesi açısından daha üstün cihazlar zaten piyasada mevcut. Ama donanım tek başına uydu alıcısında birşey ifade etmiyor maalesef.

Başka markalarla ilgili + yada - bir şey yazmıyacağım.

Cihaz donanım kalitesi olarak belki vasat tabir edilebilir ama performans olarak bence iyi kesinlikle.

Kanal geçiş hızı çok iyi.

Yazılım güncellemesi uydudan ve sorunsuz. ( Bahsi geçen özellik firmanın ciddiyet ve ilgisine bağlı olarak uzun soluklu da olabilir kısa süre sonra da bitebilir. Ama ben firmanın ilgili olduğuna kanaat getirdim şimdilik )

Garanti 3 yıl.

Görüntü kalitesi de iyi.

Bunlar bence ilk ortaya çıkan artıları.

Eksi yönü yok mu derseniz tabi ki var.

Estetik açıdan hem alıcı hem de kumanda zayıf.

Dış görünüş olarak bunu sanırım bütün kullanan arkadaşlar fark etmiştir.

Dip ses sorunu yok.Bu arkadaşların tv nin ses düğmesinden ayar yaptıktan sonra reciever ses ayarını yapmalarını tavsiye ederim.

Kısaca alınmasında sakınca yok. Ben de HB den aldım. En iyi fiyat o zaman ordaydı. Ama set olarak almayın.Next lnb ve çanak alın dışardan ve profesyonel uyducuya kurdurun. Zaten çanak sisteminiz varsa ve kaliteliyse sorunsuz seyirler dilerim.

-IceMan- -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (6 Nisan 2008; 16:14:38)

quote:

hangi marka tuner kullanıyorlar belirtilmemiş.SAMSUNG mu SHARP mı yoksa dandik bir tunermi.
fijutsu işlemcisi IBM in yanında hiç kalır.
ayrıcada elma ile armudu birbirine karıştırıyorsunuz.
siz bu cihaz bilgilerini aktarırken bile sizin için yazılım destegi önceliginiz oldugunu anlıyorum.
siz bu yorumları yazarken donanım kaitesinin hangi kriterlere göre belirlendigini biliyormusunuz.
goldmaster cihazlarının içinde topfield tabanlı cihazların daha iyi oldugunu biliyormusunuz.

donanım kalitesini belirliyenlerin başında işlemci ve tuner geliyor.

buda topfield boradlı goldmaster cihazlarında var

* Samsung Tuner İle Mükemmel Çekim Gücü ***

* IBM Chipset İle Mükemmel Hız Ve Performans ***

ben kullnadığım cihazın çok kaliteli olduğunu idda etmiyorum önce burayı düzeltelim.bilgisayar donanım ve yazılım konusunda gayet iyiyimdir.ama itiraf edeyim uydu konusunda daha yeni birşeyler öğreniyorum.bu yüzden uzun araştırmalar yaptım.ayrıca tek çanak kullanıyorum yani yazılım desteği benim için sorun değil.ama yine araştırmalarıma göre şimdilik yazılım konusunda sorun yok.ilk başta gm 76500fat modelini aldım sıfr siz gm dah iyi dediğiniz için ıbm işlemci sharp tuner var iyidir dediğiniz için.ama eve gelip kurunca aldığı parayı hak etmeyn bir cihaz olduğunu gördüm.geri iade ettim.aldığım yerde iade ettikten sonra üç cihaz deneme şansım oldu.bu üç cihaz gm 76500,gm80800cı ve seoul s2000.görüntü ve ses anlamında üçü arasında hiç fark göremedim.kanal geçiş hızlarında gm 80800cı ve s2000 aynıydı ama gm 76500 fta tam bir felaketti.gm 80800cı fiyatı 280ytl seoul s2000 100 ytl.bu demektir ki aynı işi 100 ytl ye yapan bir cihaz varken neden 280 yt vereyim.seoul almış ve iade etmiş tek bir insan dahi yok forum ve başka forumlarda.bu kalitesini ortaya koyar.goldmaster bütün cighazları farklı bileşenlerden oluşmuş hepsi ayrı performans veriyor.ararkende şu tabanlı bu tabanlı diye aramak bence saçmakıltan öteye geçemez.o beğenmediğiniz donanımın performansı ortada lütfen sizde bu görmezlikten gelmeyin.insanları pahalı cihazlara yönlendirmektan vaz geçin.yarın birgün gm de benzer bir cihaz yapsın ucuza ve seoul performansı veren seve seve onuda tavsiye ederim.yani ben sizin gibi marka savunucusu değilim.daha seoul ün adını bile yeni duydum.ayrıca uydu işinden anlamıyo olabilirim ama gördüklerimi yorumlayabilirm bu aklınızdan çıkarmayın.yani dahi olmak gerekmiyor.sadece araştırma ve gözlemleme.bende bunu çok iyi yaptığımdan eminim.seçimimden gayat memnunum.[&:]

e.b.a.i -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (6 Nisan 2008; 16:34:29)

arkadaşlar bende baya araştırdım ve redline aldım,ama iyimi yo kalitesiz malzeme,aynı seoul,bestech,next kadar malzeme kalitesi beş para etmez eger ilk defa uydu alıcısı olsam aslada almazdım,ama daha öncede yazdıgım gibi evimde kaon var asla bu yukarda saydıklarım kaonla eşdeger olamaz,aynı gm topfield,tabanlılar gibi kalitelidir ama dedigim gibi benimde aldıgım cihaz malzeme kalitesi açısından beş para etmez bunu bende kabul ediyorum,ve inkar etmiyorum,geçici bir süre için aldım.

tavas -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (6 Nisan 2008; 16:42:45)

[:'(] katılıyorum

ertugrulgazi -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (6 Nisan 2008; 17:26:54)

her zaman söyledigimi tekrarlıyorum. elma ile armudu birbirine karıştırıyorsun.neden dersen 76500 model topfield tabanlı bir cihaz degil.80800 CI ise belki bilmiyorsunuz ama açıklıyayın bu cihaz diger cihazlardan farklı olarak çift tunerli ve iki farklı kanalı (farklı frekanslarda ) olanı aynı anda seyredebiliyorsun.hemde o fiyatlardan daha ucuza alınabiliyor.fiyat olarakta 230 ytl civarı size yanlış fiyat vermişler .,280 ytl diyerek.
tabii bilgi sahibi insan goldmaster topfield tabanlı cihaz derse o zaman aldanmaz.
80400-9850-9450-9400 V2 lerden birini istiyebilirsiniz.her zaman ne istedigini bilen kişiler hiç bir zaman aldatılamazlar.
tabii bilmiyorsanız kandırılmaya müsait hale gelirsiniz..

-IceMan- -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (6 Nisan 2008; 17:56:44)

quote:

her zaman söyledigimi tekrarlıyorum. elma ile armudu birbirine karıştırıyorsun.neden dersen 76500 model topfield tabanlı bir cihaz degil.80800 CI ise belki bilmiyorsunuz ama açıklıyayın bu cihaz diger cihazlardan farklı olarak çift tunerli ve iki farklı kanalı (farklı frekanslarda ) olanı aynı anda seyredebiliyorsun.hemde o fiyatlardan daha ucuza alınabiliyor.fiyat olarakta 230 ytl civarı size yanlış fiyat vermişler .,280 ytl diyerek.
tabii bilgi sahibi insan goldmaster topfield tabanlı cihaz derse o zaman aldanmaz.
80400-9850-9450-9400 V2 lerden birini istiyebilirsiniz.her zaman ne istedigini bilen kişiler hiç bir zaman aldatılamazlar.
tabii bilmiyorsanız kandırılmaya müsait hale gelirsiniz..

merak etmeyin cihazın tüm özelliklerinden haberim var.sağ olsun satıcı her şeyi ile anlattı.benim burda kıyas yaptığım mevzu kanal geçiş hızı ve görüntü kalitesi idi ve seoul ile aynı kızda kanal geçişini gm 80800cı da olduğunu söylemek istemiştim.bakın kendinizde söylüyossunuz gm nın şu tabanlı cihazı iyidir diye.yani kalite ve donanım standart değil.zaten uydu işinden anlamadığım için araştırma yaptım ve sizin dedikleriniz doğrultusunda gm almıştım.ayrıca gm lerin üstünde şu tabanlı bu tabanlı diye yazmıyor ve çoğu satıcıda bundan habersiz malesef.neyse tartışmanın bir anlamı yok herşey ortada biz elmamızdan memnunuz armut size kalsın

saygılar...

e.b.a.i -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (6 Nisan 2008; 18:01:02)

Bende dandik redline'den memnunum, bu paraya bu,bütün açılan kanallar açık[:'(]

-IceMan- -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (6 Nisan 2008; 18:45:59)

quote:

Orjinalden alıntı: e.b.a.i

Bende dandik redline'den memnunum, bu paraya bu,bütün açılan kanallar açık[:'(]

işte bide bunu bazı kişilere anlatabilsek.ucuz etin yahnisi bazen güzel oluyor[&:]

sugarboy -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (6 Nisan 2008; 19:12:40)

arkadaşlar başlık baya bir kızışmış durumda ben de katılayım :) sanırım redline ile seoul arasında gidip gelmekteyim ama tercihimi seouldan yana kullanacağım gibi... benim için kanal geçiş hızı en önemli olduğu için herkes de kanal geçiş hızının son derece iyi olduğunu söylemiş... tabiki tuner ve donanınım kalitesinin önemi bulunmakta... ama önemli olan uygun fiyata işimi gören cihaz... şu an itibari ile seoul gt5000 iyi seçim olacak kanaatindeyim[sm=ok.gif]

sugarboy -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (6 Nisan 2008; 19:22:48)

dostum ellerine sağlık çok iyi açıklamışsın tek sorun görünümü ve kumandasının yeterince kullanışlı olmaması sanırım... o da o kadar önemli değil... yalnız kumandasının kullanışlı olmasını isterdim... neyse artık idare edeceğiz nasıl olsa bir kaç yıl sonra yeni yayın formatları ve yeni receiverlara ihtiyacımız olacak [sm=ok.gif]

quote:

Orjinalden alıntı: koko69

Seoul cihazlar için açılmış bir topic olduğu için yazma gereği duydum. Almayı düşünen bir arkadaş kullanıcı yorumu istemiş. Gerçi şu anda konu biraz sapmış görünüyor. Başka marka ve modellerin de konuşulduğu bir topic olmuş.Ben de kullanıcı yorumu yapmak istiyorum izninizle :)

GT 5000 modelini kullanmış biri olarak aldığımda ki fiyatı icabı 5 ay evvel 115 civarıydı sanırım parasının hakkını veren bir cihaz diyebilirim. Bu yeni çıkan model o zaman yoktu. Dolasıyla S-2000 modelini kullanmadım ama ürün bilgilerini okudum ve açıkcası GT 5000 modeli yeterli derim. İki model arasında bariz bir fark zaten görünmüyor.

Ayrıca GT 5000 yazmak gerekirse ilk defa uydu alıcısı kullanacak kişiler için oldukça tatminkar sonuç veriyor kullanıcı memnuniyeti açısından. Her zaman şunu unutmayalım donanım kalitesi açısından daha üstün cihazlar zaten piyasada mevcut. Ama donanım tek başına uydu alıcısında birşey ifade etmiyor maalesef.

Başka markalarla ilgili + yada - bir şey yazmıyacağım.

Cihaz donanım kalitesi olarak belki vasat tabir edilebilir ama performans olarak bence iyi kesinlikle.

Kanal geçiş hızı çok iyi.

Yazılım güncellemesi uydudan ve sorunsuz. ( Bahsi geçen özellik firmanın ciddiyet ve ilgisine bağlı olarak uzun soluklu da olabilir kısa süre sonra da bitebilir. Ama ben firmanın ilgili olduğuna kanaat getirdim şimdilik )

Garanti 3 yıl.

Görüntü kalitesi de iyi.

Bunlar bence ilk ortaya çıkan artıları.

Eksi yönü yok mu derseniz tabi ki var.

Estetik açıdan hem alıcı hem de kumanda zayıf.

Dış görünüş olarak bunu sanırım bütün kullanan arkadaşlar fark etmiştir.

Dip ses sorunu yok.Bu arkadaşların tv nin ses düğmesinden ayar yaptıktan sonra reciever ses ayarını yapmalarını tavsiye ederim.

Kısaca alınmasında sakınca yok. Ben de HB den aldım. En iyi fiyat o zaman ordaydı. Ama set olarak almayın.Next lnb ve çanak alın dışardan ve profesyonel uyducuya kurdurun. Zaten çanak sisteminiz varsa ve kaliteliyse sorunsuz seyirler dilerim.

e.b.a.i -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (6 Nisan 2008; 19:42:49)

Evet seoul daha hızlı ama çok az fark var seolu0,6 saniyede kanal geçişi diye yazıyor sanırım bende gözümle gördügüm kadarıyla redlinde 0,8 saniye falandır,ben sadece izmirde elektronik ve uydu işini 20 senedir yapan arkadaşıma güvendim bana redline al hiç olmazsa tanıdık firma 7 senedir bu uydudan yazılım işini yapıyor dedi ve aldım mutluyum,yazılım güncellemede gitse önemli degil,tv izleyen biri degilim hep buradayım[;)]

hasan_hzl -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (6 Nisan 2008; 21:56:22)

quote:

arkadaşlar başlık baya bir kızışmış durumda ben de katılayım :) sanırım redline ile seoul arasında gidip gelmekteyim ama tercihimi seouldan yana kullanacağım gibi... benim için kanal geçiş hızı en önemli olduğu için herkes de kanal geçiş hızının son derece iyi olduğunu söylemiş... tabiki tuner ve donanınım kalitesinin önemi bulunmakta... ama önemli olan uygun fiyata işimi gören cihaz... şu an itibari ile seoul gt5000 iyi seçim olacak kanaatindeyim[sm=ok.gif]

Seoul'dan çok memnunum ama kanal geçiş hızı bence seni çok tatmin etmeyectir. O siyah ekranı mutlaka göreceksin kanaldan kanala geçerken[:)] Ama istersen http://www.merihvideo.com.tr/yenisite/STC.html adresindeki 600 MBlık[8D] tanıtım videosunu indirebilirsin videoda kanal geçiş hızını görebiliyorsun[:'(]

Youtube videoları da varmış:
-----------------------------------------------
Seoul uydu alıcı tanıtım ve kullanımı-1
http://www.youtube.com/watch?v=m171bmPH89g
Seoul uydu alıcı tanıtım ve kullanımı-2
http://www.youtube.com/watch?v=FJLgliChBvY
Seoul uydu alıcı tanıtım ve kullanımı-3
http://www.youtube.com/watch?v=ceH_ReCmN9Q
Seoul uydu alıcı tanıtım ve kullanımı-4
http://www.youtube.com/watch?v=uuXu703AtiI
Seoul uydu alıcı tanıtım ve kullanımı-5
http://www.youtube.com/watch?v=pC4tEerRR7c
Seoul uydu alıcı sinyal seviyesi
http://www.youtube.com/watch?v=kDn7WJsyXxI
Seoul uydu alıcı diseqc motor ayarı
http://www.youtube.com/watch?v=T8iiFEs5b-Q

sugarboy -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (7 Nisan 2008; 8:53:37)

eyvallah kardeş izliyorum şimdi [sm=ok.gif]

sugarboy -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (7 Nisan 2008; 8:58:08)

dostum videoların bazılarını izledim [sm=ok.gif] kanal geçiş sırasında o aradaki siyah ekrandan mıdır nedir bilmiyorum ama neta bana daha hızlı kanalı değiştiriyor gibi geliyor haksız mıyım? donarak kanal değiştirme yaptığında belki gözüne kanal değiştirme hızı daha hızlı geliyor olabilir [sm=alala.gif]

hasan_hzl -> Cevap: SEOUL GT-5000 mi SEOUL S-2000 mi ? (7 Nisan 2008; 9:07:35)

quote:

dostum videoların bazılarını izledim [sm=ok.gif] kanal geçiş sırasında o aradaki siyah ekrandan mıdır nedir bilmiyorum ama neta bana daha hızlı kanalı değiştiriyor gibi geliyor haksız mıyım? donarak kanal değiştirme yaptığında belki gözüne kanal değiştirme hızı daha hızlı geliyor olabilir [sm=alala.gif]

Ben evde donarak kanal değiştirme özelliğini kullanıyorum göze biraz daha hızlı gibi geliyor ama bence o kadar da hızlı kanal geçişleri yok. Ama zaten benim için kanal geçiş hızı o kadar da önemli değil[:D]

Sayfa: [1] 2 3   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
2.390625