arkadaşlar ben bu dediginiz işlemi yaptım fakat olmadı bu arada kusura bakmayınnnn sinirden butun sayfaları okuyamadım ilk 3 sayfada sorunuma çözum bulamadım egerkı dıger sayfalarda varsa sımdıden özur dılerımmmmmm ama cıldırmak uzereyımmm 2 gundur telefonsuzummm : (
been iPhone1,1_1.1.4_4A102_Restore dosyayı ındırdım masa ustune ve iTunesı actımmmmm usb ıle bagladımmmmm home tusuyla off tusuna basılı tuttummmm ekran degıstı shifte basılı tutarak iTunesten restore dedımm masa ustundekı dosyayı sectım ilk dolan sey doldu ikincisine gecerken hata verıyor sureklı bunu neden yapıyor benım sorunumu yasıyan bı ark 1. sayfada yazının resmını koymusss ona cvp verılmemıs acıklama yapılmamıs ben nerde hata yapıyorum acabaa acıl yardım edebılırsenız cok sevınırımmm : (
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enginjad32 -- 12 Mayıs 2008; 17:07:16 >
merhaba arkadaşım öncelikle çok teşekkürler.benim iphone bugün elime geçer inşallah.anlamadığım konu.bana gelen iphone eğer 1,1,4 se 1. adımı atlıyormuyuz,yoksa sırasıylamı gidiyoruz.yani restore yapıyormuyuz.100% TÜRKÇE nasıl olacak,o restorenin içindemi oluyor.vede telefonun hangi sürüm olduğunu nasıl anlayacaz.Arkadaşlar kusura bakmayın biraz acamiyiz hemde baya bi :) saygılar
Yeni alınan IPhone'lar genelde 1.1.4 olarak geliyor.'Bunu öğrenmek için 1. sayfamızda en altta, 'version nasıl öğrenilir' konusunu okuyarak bilgi edinebilirsiniz.1.1.4 versionlar için firmware yükleme işlemini geçip,direkt olarak Ziphone programını uyguluyoruz.DO İT ALL diyoruz ve akabinde programları sırasıyla kurup IPhone'u kullanmaya başlıyoruz. Programları sırasıyla kurmaya başlayınca zaten ilk iş olarak Türkçeleştirmeyi anlattık ki ne yaptığımızı görelim ve anlayaım diye :) Hem kimse bunu anasının karnında öğrenmedi.Bİrkaç kez restore ettikten sonra,sizlerde bizler gibi olacaksınız :) Sonuçları yazarsan sevinirim.Kolay gelsin.
Arkadaşım çok sağol anladım olayı.ama o tr karakterlerini ve diğer programları nasıl kurucaz yani nerden bulucaz.instıl dan kurucaz demişsin,yani bunu Ziphone programından mı yapacaz telefondan mı yapacaz valla anlayamadım.lütfen aydınlatırsan çok sevinirim.kafam çok karıştı.kırma işlemini çok iyi anladım ama tr yapma ve o diğer programlar olmazsa olmazları nasıl yapıcaz,orada biraz sıkıştım. senide sıktık biraz ama kusura bakma kardeşim ...
Bizim sistemi uygulayıp ta hala sorun varsa o zaman senin problemin farklı.İndirdiğin Firmware dosyası kaç mb doğru mu bizim yazdıklarımızla?ya da senin atladığın bir şey mi var?Verilen linklerden mi indirdin Firmware'yi ve Ziphone'yi?Sakin kafayla bi kez daha dene ve hargiyen uygula yazılanları.Bence sen bi şeyi es geçiyorsun ama...
Arkadaşım çok sağol anladım olayı.ama o tr karakterlerini ve diğer programları nasıl kurucaz yani nerden bulucaz.instıl dan kurucaz demişsin,yani bunu Ziphone programından mı yapacaz telefondan mı yapacaz valla anlayamadım.lütfen aydınlatırsan çok sevinirim.kafam çok karıştı.kırma işlemini çok iyi anladım ama tr yapma ve o diğer programlar olmazsa olmazları nasıl yapıcaz,orada biraz sıkıştım. senide sıktık biraz ama kusura bakma kardeşim ...
Ana sayfada İnstaller yazan bir ikon var,ona tıklayarak başlıkta hangi katagoride olduğunu yazdığımız programları o katagoriden bulup install edeceksin.İlk yapacağın işlem 1.1.4 yapmak.İkinci yapacağın işlem ise,Ziphone ile cihazın yazılımını kırmak. Üçüncü yapacağın ise,yazılanları uygulamak yani olmazsa olmazları ve diğer programları yüklemek.Tr yaparken de neyi nereye nasıl yazacaksın hepsi sırasıyla okuduğunda anlayacağına eminim.Okudukça uygula,uyguladıkça da ne yaptığını gör :) Yine de sıkıntın olursa sormaktan çekinme.Ben olmazsam bir başka bilen arkadaş mutlak yardım edecektir.Sadece ne yapamadığını açık bir dille anlatırsan,çözümü de o kadar kolay olur.
mrb baha abi ya ben aldığım 2.elin içinden bağzı porg.ları uninstall yaparken çihaz kapandı ekranında sadece elma işareti ve acılmıyoda kapanmıyoda ekranda elma işareti varken bilg. başlıyorum yanlız hiçbi tepki vermiyor yardımcı olabilirmisniz...
mrb baha abi ya ben aldığım 2.elin içinden bağzı porg.ları uninstall yaparken çihaz kapandı ekranında sadece elma işareti ve acılmıyoda kapanmıyoda ekranda elma işareti varken bilg. bağlıyorum yanlız hiçbi tepki vermiyor yardımcı olabilirmisniz...
Arkadşlar herkese merhaba telefonun dün elime geçti gerçekten muhteşem birşey.BAHA40n sayesinde kırdım ciazı,ama bir türlü TR yapamadım,aslında benim anlamadığım konu aşşağıdakiler.lütfe yarıdım edin tıkandım ya:D
IPHONE'NUN KURULUMU BİTTİKTEN SONRA İZLENECEK YOL HARİTASI :)
niffob.com/triphone.xml Türkçe kurulumundan önce sources'e yazılacaktır.'Sources ne demek ve nasıl yazılır uygulama altta var'
Telefonu Türkçeleştirmek için yüklemelerdeki mesajları takip ediniz.Bu 'alttaki' ayarlar Türkçe IPhone programları yüklendikten sonra yapılacaktır.
Anamenü'den ayarlar + Genel + Tarih & saat, Dil-bölge ayarları ve Klavye ayarlarınızı yapınız.Genel'de Uluslararası Klavye'den Türkçe Klavye için sadece Rusya işaretlenecektir.
Aşşağıdaki programlar instal'lerden 'CATEGORİES' "All Packages'den veya alttaki katagorilerden" yüklenecektir.
* işaretli olanlar çok kullanışlı programlar olup * işaret koymakla tercihi size bıraktım.Zevkler ve renkler misali :) İşaretsiz olanlar da mutlak yüklenmesi gereken programlardır.
Ayrıca, alttaki installer katagorilerinde yazılı herhangi bir programı bulamazsanız, 'yeni sources' yazan source'lerden bazılarını yüklemeniz gerekebilir.
Önemli: İnstallerde programları kurarken çıkan tüm işlemlere ok diyeceksiniz.
TÜRKÇE IPHONE AppSupport............................Arayan kişinin kimliğini gösterir.Tlf formatı ekler. Mobile Enhancer......................Türkçe klavyeyi ekler. Türkçe dil...............................Dil paketini telefonunuzdaki diğer diller yanına ekler. *Türkçe F Klavye....................Türkçe F Klavye *Türkçe @ Klavye...................Türkçe @ Klavye *Türkçe İngilizce Sözlük............Sözlük *İngilizce türkçe Sözlük.............Sözlük Şebeke logoları.......................Ayıca, tlf aramalarında çağrı yönlendiriliyor mesajını kaldırıyor.